INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam doktor zlecił fragmentację z powodu nieudanych 3 IUI. Mówił, że poszukamy tutaj przyczyny niepowodzeń, bo jesteśmy zdrowi, ilość plemników wzrosła z 2mln do 50mln i ich morfologia także się poprawiła w przeciągu pół roku.
Naprawdę myślicie, że fragmentacja nic nie daje ? Nam doktor powiedział, że fragmentacja pokazuje zdolność plemników do zapładniania.
Już sama nie wiem co robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:17
-
ania8306 wrote:Bardzo się cieszę że już doszłaś do siebie :*
Nie wiem jakie badania masz już zrobione, nie wiem jakim protokołem będziesz szła, ale ja bym chyba nic teraz nie badała. Poczekałabym co lekarz zleci. Wynik chlamydii można mieć w kilka dni... Ale jak uważasz
My za tydzień w środę jedziemy na wizytę kwalifikacyjną do ivf Myślę że w styczniu zaczniemy antyki i później już akcja Jestem pełna obaw, trzymaj proszę za mnie kciuki...
Aniu nie wiem którym protokołem i co i jak- dogadam się na pierwszej wizycie. Tak jak piszesz też myślę, że raczej wstrzymam się badaniami (te kilka dni już mnie nie "zbawi")
Może podobnie jakoś nam wypadną te całe atrakcje z IVF? Mogę zapytać jaka Klinika u Was?
Cieszę się, że już za tydzień masz wizytę- napisz proszę potem koniecznie jak było (choćby na priv) kciukasy trzymam baaaardzo mocno zaciśnięte i bardzo wierzę, że to już ostatni etap i Twoich i moich starań :* 2017 r będzie "nasz"
Asik88 - owocnej IUI !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:21
ania8306 lubi tę wiadomość
-
Bridget wrote:Właśnie biorę dupka od kilku dni i plamienia są coraz mniejsze, prawie wcale..ale i tak się obawiam i zastanawiam,czy nie zwiększyć dawki. We wtorek mam wizytę u lekarza, to zapytam16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
nick nieaktualnyja1986 wrote:ja brałam 3x1 to chyba taka dawka co lekarze zalecają...jak nic cię nie boli i plamienia są mniejsze to nie martw się.:*
Też właśnie tak biorę. Plamienia nadal są ,ale dużo mniejsze. Czuję ból podbrzusza i pachwin chyba. Nie wiem czy to jest normalne, czy mam się martwić. Muszę wytrzymać do wtorku . -
Asik84 wrote:Pierwsze IUI za mną. Myślałam ze bedzie gorzej ale nawet jakoś poszło. Nasienie męża chyba całkiem niezłe. Koncentracja 76mln/ml (norma min 15), całkowita liczba plemników 228mln (min 39), ruch PR 77% (min 32). Teraz tylko czekam na owulacje, oby przyszła jeszcze dziś
-
Sunny wrote:Nam doktor zlecił fragmentację z powodu nieudanych 3 IUI. Mówił, że poszukamy tutaj przyczyny niepowodzeń, bo jesteśmy zdrowi, ilość plemników wzrosła z 2mln do 50mln i ich morfologia także się poprawiła w przeciągu pół roku.
Naprawdę myślicie, że fragmentacja nic nie daje ? Nam doktor powiedział, że fragmentacja pokazuje zdolność plemników do zapładniania.
Już sama nie wiem co robić.
Myślę, że dobry wynik nic nie wniesie, ale zły wynik przyspieszy lub potwierdzi decyzję o IVF.ania8306, Sunny lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Bridget wrote:Też właśnie tak biorę. Plamienia nadal są ,ale dużo mniejsze. Czuję ból podbrzusza i pachwin chyba. Nie wiem czy to jest normalne, czy mam się martwić. Muszę wytrzymać do wtorku .
Bridget lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Asik84 powodzenia!
Mysza1986 dziękuję za ciepłe słowa. Mam nadzieję że w 2017 roku będziemy wymieniać się już dobrymi wiadomościami Po wizycie napiszę tobie na priv, nie chcę zaśmiecać wątku, i tak często piszę nie na temat Idziemy do obecnego lekarza – do Invicty we Wrocławiu. Dam mu szansę
Bridget te plamienia to na pewno z powodu niskiego progesteronu, zwiększyłaś dawkę, musi być już dobrze
A ja odebrałam wynik badań genetycznych. Mam mutację MTHFR 1298A-C układ homozygotyczny. Trochę już poczytałam na ten temat, ale może któraś też ma i mogłaby mi coś z praktyki przekazać? Nie bardzo rozumiem różnicy w leczeniu tej mutacji homozygotycznej a heterozygotycznej. Chyba nie ma hmmm..Mysza1986, Bridget lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny ja zrobiłam dzisiaj test , 9 dni po iui i jest negatyw. Chciałam sprawdzić czy mam w sobie jeszcze hcg po zastrzyku. @ ma przyjść 22.12Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
ania8306 wrote:
A ja odebrałam wynik badań genetycznych. Mam mutację MTHFR 1298A-C układ homozygotyczny. Trochę już poczytałam na ten temat, ale może któraś też ma i mogłaby mi coś z praktyki przekazać? Nie bardzo rozumiem różnicy w leczeniu tej mutacji homozygotycznej a heterozygotycznej. Chyba nie ma hmmm..
Też mam tą mutację i lekarze karzą się nią nie przejmować (dwóch ginów, dwóch immunologów). Profilaktycznie jednak biorę metylowane formy kwasu foliowego. Mój gin twierdzi, że ta mutacja nie jest wskazaniem do brania heparyny w ciąży. Ale na stronie dr Bena Lyncha przeczytasz coś zupełnie innego. Kiedyś sprowadzałam stamtąd witaminy prenatalne, ale odpuściłam.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya, Lunk_a dziękuję za odpowiedź.
Jestem już spokojniejsza, jeszcze koleżanka mi trochę też wyjaśniła
Ale i tak po weekendzie wgłębię się w temat.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Ylya, Lunk_a dziękuję za odpowiedź.
Jestem już spokojniejsza, jeszcze koleżanka mi trochę też wyjaśniła
Ale i tak po weekendzie wgłębię się w temat.
Ja nie robiłam nigdy tych badań. Ale wiesz kochana ze ja poki co nic już nie badam :* -
monika_85 wrote:Dziewczyny ja zrobiłam dzisiaj test , 9 dni po iui i jest negatyw. Chciałam sprawdzić czy mam w sobie jeszcze hcg po zastrzyku. @ ma przyjść 22.12
monika_85 lubi tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
monika_85 wrote:Dziewczyny ja zrobiłam dzisiaj test , 9 dni po iui i jest negatyw. Chciałam sprawdzić czy mam w sobie jeszcze hcg po zastrzyku. @ ma przyjść 22.12
9 dni to wiesz-na dwoje babka wrożyła.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
U MNIE 12 DNI PO ZASTRZYKU cień...już kiedyś tak miałam wię nie wiem po co zrobiłam ten test...czekam do wtorku..ale nie liczę na +.... przeczucie...;/
ja1986, Wojcinka, ania8306 lubią tę wiadomość
starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
Ten test zrobiłam tylko po to żeby sprawdzić czy hcg po zastrzyku jeszcze jest.
Teraz to czekanie jest najgorsze
MARTIII powtórz jutro test :*Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Bridget wrote:Też właśnie tak biorę. Plamienia nadal są ,ale dużo mniejsze. Czuję ból podbrzusza i pachwin chyba. Nie wiem czy to jest normalne, czy mam się martwić. Muszę wytrzymać do wtorku .
Bridget lubi tę wiadomość
16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
U mnie właśnie nic nie było innego niż w każdym innym cyklu... wszystko jak na okres, jak co miesiąc, ból brzucha jak na okres w dzień okresu może trochę mniejszy cycki bolały jak co cykl także ja dopóki testu nie zrobiłam to nawet nie spodziewałam się że to to.. a mocz oddawali często, ale przed ciąża miałam tak czasem, że po owulacji do okresu sikalam częściej, więc i to nie był mój wyznacznik
Martiii trzymam kciuki żeby to jednak była ciąża! :*kipcia lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!