X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, ja mam tak co miesiac:D teraz bede robic 5 IUI, 2 cykl stumulowany:D
    i tez zdarzylo mi sie beczec nie raz z bezsilnosci
    maz pociesza,ale ma tak zajmujaca prace ze nie ma czasu nad tym dumac, ja w swojej siedze i czasem nie moge sie za nic zabrac bo czekam,czytam,mysle czy to juz sie stalo czy znow nic z tego

Martoszka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Lunka a po ilu jesteś IUI?
    Kolejny cykl będzie startem do ivf?
    Mogłabyś napisać jakie dokładnie badania masz zlecone przed ivf i jak długo czekałaś na komplet wyników?
    Dlatego ten bez stymulacji totalna naturals iui:-D tylko z ovitrelle

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Nie wiem czy będą kolejne próby. Miały być 3-4 próby, a już mam kompletnie dość.
    Ja mam o tyle źle, że mój mąż ma dziecko i dziś cały dzień z nim siedzi u swojej rodziny, a ja całe dnie w domu sama i jeszcze weekend tez. Wiec ja nawet nie mam z kim pogadać w realu. No porażka. ..
    Przykro mi z powodu Twojej sytuacji. Ale skoro zdecydował się na związek z Tobą kocha Cię i i chcr z TOBĄ być.

Asia_88 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co to za związek jak nie mam z kim pogadać. Wczoraj chciałam pogadać to nie chciał, dzisiaj tylko pisze, ze będzie później i później, bo małego ma dowieźć coraz później, ja zaraz idę spać, wiec nie będziemy nawet się widzieć, może to i dobrze, bo przez ta hormonalną hustawke mogę coś palnac.

M&M
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ale co to za związek jak nie mam z kim pogadać. Wczoraj chciałam pogadać to nie chciał, dzisiaj tylko pisze, ze będzie później i później, bo małego ma dowieźć coraz później, ja zaraz idę spać, wiec nie będziemy nawet się widzieć, może to i dobrze, bo przez ta hormonalną hustawke mogę coś palnac.
    Związki z dziećmi sa ciężkie. Ale jak mowie skoro jesteście razem decyzja jest świadomoa. Wyluzuj sie napij lampkę wina-świetnie polepsza ukrwienie w tym macicy. Kochana będzie dobrze jesteśmy kowalami swojego losu. Nie wiem jaka sytuacja jest u niego z poprzednia zona i dzieckiem. Musisz zrobić tak żeby i Tobie dobrze się zylo. Zrob co serce mówi.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja miałam kiedys dwoe stymulowane, teraz miałam kolejną z nowym lekarzem, po hsg i na cyklu naturalnym bez ovi. Kolejna też bedzie bez niczego ale już myślę ile jeszcze zrobić IUI a kiedy jednak IVf...stąd moje pytanie o badania
    Nikt za mnie tej decyzji nie podejmie a ja nie wiem czy już czas...
    W mężu mam ogromne wsparcie, ale to ode mnie zależy ile jeszcze IUI "wytrzymam".
    I nie wiem czy tracić pieniądze na kolejne IUI czy już in vitro.
    Widzę że Ty dałaś sobie 7 szans a ja po 3 zaczynam wymyślać :)
    Lunka, też będziesz miała histeroskopie przed IVf?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bo ja zaszlam w ciąże po 2 iui. Poronilam. 3cia była kompletnie bezsensowna. I teraz os nowa cykl. Nie będę robić histerio. Dr nie zaleca, z powodu ze w ciąży bylam. Gdyby ivf się nie udało powiedzmy 2 próby przed 3cia zrobilabym. Póki co nie planuje.

iv09i09katk65tr1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Związki z dziećmi sa ciężkie. Ale jak mowie skoro jesteście razem decyzja jest świadomoa. Wyluzuj sie napij lampkę wina-świetnie polepsza ukrwienie w tym macicy. Kochana będzie dobrze jesteśmy kowalami swojego losu. Nie wiem jaka sytuacja jest u niego z poprzednia zona i dzieckiem. Musisz zrobić tak żeby i Tobie dobrze się zylo. Zrob co serce mówi.
    Chyba musze być wtedy bez stymulacji, by robić co mi serce mówi. Bo teraz myślę tylko o jednym.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz- co lekarz to inaczej...ja też w ciąży byłam, naturalnej ale poroniłam w 5tc i do tego dwie biochemiczna a mój jednak chciałby zrobić przed ivf.
    Chodzę prywatnie do niego, ale on przyjmuje też w szpitalu więc histero (tak jak hsg) będę miała w ramach NFZ dlatego nie bronię się przed tym :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze co lekarz to opinia:-)

Marta to spróbuj bez stymulacji. Co Ci szkodzi? ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    No widzisz- co lekarz to inaczej...ja też w ciąży byłam, naturalnej ale poroniłam w 5tc i do tego dwie biochemiczna a mój jednak chciałby zrobić przed ivf.
    Chodzę prywatnie do niego, ale on przyjmuje też w szpitalu więc histero (tak jak hsg) będę miała w ramach NFZ dlatego nie bronię się przed tym :)
    Nie będzie ivf, iui się uda!

iv09i09katk65tr1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Zawsze co lekarz to opinia:-)

Marta to spróbuj bez stymulacji. Co Ci szkodzi? ?
    Ale czego spróbować?

M&M
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ale czego spróbować?
    Jesli masz owulacji niczego. Może sam fakt stymulacji tak Cię wykańcza ze wszystko niszczy...

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny ..ale mnie rozłożyło ..łoo masakra :(

Martoszka - współczuje sytuacji .. ja na szczescie mam oparcie w męzu i to duze.. choc u nas jest inna sytuacja ..
    moze pogadaj znim tylko bez hormonów ;)
    )

co do histeropskopii o fakt faktem cykl po niej sa najwieksze szanse na ciaze ;) bo jak to moja dr mówiła maica sie regenruje i łatwie zagniezdza sie zarodek :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ania, kuruj sie. Taka pogoda, ja też kiepsko się czuje, czuć osłabienie.

Pisz co u Ciebie:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh u mnie nic ciekawego ;)
    rozłożyłomnie matko chyba to prawda że w temp 6 C w domu zarazki nie przezywaja :P miałam w domu 6 stopni i byłam zdrowa a teraz 20 C i chora :/

dzwoniłam do mojej dr że HSG jest ok .. muszę jutro się umówić na wizyte żeby mi wszystko posprawdzali , no i zobaczc ktore badania mi sie koncza .. jesli wszystko bedzie ok .. to zaraz po świetach IUI z moich wyliczen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:37

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania :-) wracaj do zdrowia.
    To iui już za miesiąc! Świetnie:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo juz za miesiąc oby .. coprawda statnio zajelam się praca i jakos tak nie moge sie znowu przestawić na tryb lekarze ;)

Edit: Lunka mi luteina tez nie podnosi tempki i tez nawet w trakcie brania potrafie dostac @ ..tak samo jak i duphaston ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam swoje pęcherzyki, które czasem pękają czasem nie, więc może któraś iui zrobię tylko z ovitrellem.

Ja chyba się z nim już nie dogadamy, on twierdzi, że jak ja jestem zadowolona z faktu zrobienia iui to fajnie, tylko to jest tak ironicznie powiedziane przez niego. Jemu nie zależy. On chce bym już do pracy poszła, a nie w dom się bawiła.

M&M
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta,on nie chce miec z Toba dziecka?!

u5cvp2.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ