X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, ja mam tak co miesiac:D teraz bede robic 5 IUI, 2 cykl stumulowany:D
    i tez zdarzylo mi sie beczec nie raz z bezsilnosci
    maz pociesza,ale ma tak zajmujaca prace ze nie ma czasu nad tym dumac, ja w swojej siedze i czasem nie moge sie za nic zabrac bo czekam,czytam,mysle czy to juz sie stalo czy znow nic z tego

Martoszka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Lunka a po ilu jesteś IUI?
    Kolejny cykl będzie startem do ivf?
    Mogłabyś napisać jakie dokładnie badania masz zlecone przed ivf i jak długo czekałaś na komplet wyników?
    Dlatego ten bez stymulacji totalna naturals iui:-D tylko z ovitrelle

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Nie wiem czy będą kolejne próby. Miały być 3-4 próby, a już mam kompletnie dość.
    Ja mam o tyle źle, że mój mąż ma dziecko i dziś cały dzień z nim siedzi u swojej rodziny, a ja całe dnie w domu sama i jeszcze weekend tez. Wiec ja nawet nie mam z kim pogadać w realu. No porażka. ..
    Przykro mi z powodu Twojej sytuacji. Ale skoro zdecydował się na związek z Tobą kocha Cię i i chcr z TOBĄ być.

Asia_88 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co to za związek jak nie mam z kim pogadać. Wczoraj chciałam pogadać to nie chciał, dzisiaj tylko pisze, ze będzie później i później, bo małego ma dowieźć coraz później, ja zaraz idę spać, wiec nie będziemy nawet się widzieć, może to i dobrze, bo przez ta hormonalną hustawke mogę coś palnac.

M&M
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ale co to za związek jak nie mam z kim pogadać. Wczoraj chciałam pogadać to nie chciał, dzisiaj tylko pisze, ze będzie później i później, bo małego ma dowieźć coraz później, ja zaraz idę spać, wiec nie będziemy nawet się widzieć, może to i dobrze, bo przez ta hormonalną hustawke mogę coś palnac.
    Związki z dziećmi sa ciężkie. Ale jak mowie skoro jesteście razem decyzja jest świadomoa. Wyluzuj sie napij lampkę wina-świetnie polepsza ukrwienie w tym macicy. Kochana będzie dobrze jesteśmy kowalami swojego losu. Nie wiem jaka sytuacja jest u niego z poprzednia zona i dzieckiem. Musisz zrobić tak żeby i Tobie dobrze się zylo. Zrob co serce mówi.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja miałam kiedys dwoe stymulowane, teraz miałam kolejną z nowym lekarzem, po hsg i na cyklu naturalnym bez ovi. Kolejna też bedzie bez niczego ale już myślę ile jeszcze zrobić IUI a kiedy jednak IVf...stąd moje pytanie o badania
    Nikt za mnie tej decyzji nie podejmie a ja nie wiem czy już czas...
    W mężu mam ogromne wsparcie, ale to ode mnie zależy ile jeszcze IUI "wytrzymam".
    I nie wiem czy tracić pieniądze na kolejne IUI czy już in vitro.
    Widzę że Ty dałaś sobie 7 szans a ja po 3 zaczynam wymyślać :)
    Lunka, też będziesz miała histeroskopie przed IVf?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bo ja zaszlam w ciąże po 2 iui. Poronilam. 3cia była kompletnie bezsensowna. I teraz os nowa cykl. Nie będę robić histerio. Dr nie zaleca, z powodu ze w ciąży bylam. Gdyby ivf się nie udało powiedzmy 2 próby przed 3cia zrobilabym. Póki co nie planuje.

iv09i09katk65tr1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Związki z dziećmi sa ciężkie. Ale jak mowie skoro jesteście razem decyzja jest świadomoa. Wyluzuj sie napij lampkę wina-świetnie polepsza ukrwienie w tym macicy. Kochana będzie dobrze jesteśmy kowalami swojego losu. Nie wiem jaka sytuacja jest u niego z poprzednia zona i dzieckiem. Musisz zrobić tak żeby i Tobie dobrze się zylo. Zrob co serce mówi.
    Chyba musze być wtedy bez stymulacji, by robić co mi serce mówi. Bo teraz myślę tylko o jednym.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz- co lekarz to inaczej...ja też w ciąży byłam, naturalnej ale poroniłam w 5tc i do tego dwie biochemiczna a mój jednak chciałby zrobić przed ivf.
    Chodzę prywatnie do niego, ale on przyjmuje też w szpitalu więc histero (tak jak hsg) będę miała w ramach NFZ dlatego nie bronię się przed tym :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze co lekarz to opinia:-)

Marta to spróbuj bez stymulacji. Co Ci szkodzi? ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    No widzisz- co lekarz to inaczej...ja też w ciąży byłam, naturalnej ale poroniłam w 5tc i do tego dwie biochemiczna a mój jednak chciałby zrobić przed ivf.
    Chodzę prywatnie do niego, ale on przyjmuje też w szpitalu więc histero (tak jak hsg) będę miała w ramach NFZ dlatego nie bronię się przed tym :)
    Nie będzie ivf, iui się uda!

iv09i09katk65tr1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Zawsze co lekarz to opinia:-)

Marta to spróbuj bez stymulacji. Co Ci szkodzi? ?
    Ale czego spróbować?

M&M
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ale czego spróbować?
    Jesli masz owulacji niczego. Może sam fakt stymulacji tak Cię wykańcza ze wszystko niszczy...

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny ..ale mnie rozłożyło ..łoo masakra :(

Martoszka - współczuje sytuacji .. ja na szczescie mam oparcie w męzu i to duze.. choc u nas jest inna sytuacja ..
    moze pogadaj znim tylko bez hormonów ;)
    )

co do histeropskopii o fakt faktem cykl po niej sa najwieksze szanse na ciaze ;) bo jak to moja dr mówiła maica sie regenruje i łatwie zagniezdza sie zarodek :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ania, kuruj sie. Taka pogoda, ja też kiepsko się czuje, czuć osłabienie.

Pisz co u Ciebie:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh u mnie nic ciekawego ;)
    rozłożyłomnie matko chyba to prawda że w temp 6 C w domu zarazki nie przezywaja :P miałam w domu 6 stopni i byłam zdrowa a teraz 20 C i chora :/

dzwoniłam do mojej dr że HSG jest ok .. muszę jutro się umówić na wizyte żeby mi wszystko posprawdzali , no i zobaczc ktore badania mi sie koncza .. jesli wszystko bedzie ok .. to zaraz po świetach IUI z moich wyliczen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:37

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania :-) wracaj do zdrowia.
    To iui już za miesiąc! Świetnie:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo juz za miesiąc oby .. coprawda statnio zajelam się praca i jakos tak nie moge sie znowu przestawić na tryb lekarze ;)

Edit: Lunka mi luteina tez nie podnosi tempki i tez nawet w trakcie brania potrafie dostac @ ..tak samo jak i duphaston ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam swoje pęcherzyki, które czasem pękają czasem nie, więc może któraś iui zrobię tylko z ovitrellem.

Ja chyba się z nim już nie dogadamy, on twierdzi, że jak ja jestem zadowolona z faktu zrobienia iui to fajnie, tylko to jest tak ironicznie powiedziane przez niego. Jemu nie zależy. On chce bym już do pracy poszła, a nie w dom się bawiła.

M&M
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta,on nie chce miec z Toba dziecka?!

u5cvp2.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ