INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martoszka, ja mam tak co miesiac:D teraz bede robic 5 IUI, 2 cykl stumulowany:D
i tez zdarzylo mi sie beczec nie raz z bezsilnosci
maz pociesza,ale ma tak zajmujaca prace ze nie ma czasu nad tym dumac, ja w swojej siedze i czasem nie moge sie za nic zabrac bo czekam,czytam,mysle czy to juz sie stalo czy znow nic z tegoMartoszka lubi tę wiadomość
-
monika9966 wrote:Lunka a po ilu jesteś IUI?
Kolejny cykl będzie startem do ivf?
Mogłabyś napisać jakie dokładnie badania masz zlecone przed ivf i jak długo czekałaś na komplet wyników? -
Martoszka wrote:Nie wiem czy będą kolejne próby. Miały być 3-4 próby, a już mam kompletnie dość.
Ja mam o tyle źle, że mój mąż ma dziecko i dziś cały dzień z nim siedzi u swojej rodziny, a ja całe dnie w domu sama i jeszcze weekend tez. Wiec ja nawet nie mam z kim pogadać w realu. No porażka. ..Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Ale co to za związek jak nie mam z kim pogadać. Wczoraj chciałam pogadać to nie chciał, dzisiaj tylko pisze, ze będzie później i później, bo małego ma dowieźć coraz później, ja zaraz idę spać, wiec nie będziemy nawet się widzieć, może to i dobrze, bo przez ta hormonalną hustawke mogę coś palnac.M&M
-
Martoszka wrote:Ale co to za związek jak nie mam z kim pogadać. Wczoraj chciałam pogadać to nie chciał, dzisiaj tylko pisze, ze będzie później i później, bo małego ma dowieźć coraz później, ja zaraz idę spać, wiec nie będziemy nawet się widzieć, może to i dobrze, bo przez ta hormonalną hustawke mogę coś palnac.
-
nick nieaktualnyLunka ja miałam kiedys dwoe stymulowane, teraz miałam kolejną z nowym lekarzem, po hsg i na cyklu naturalnym bez ovi. Kolejna też bedzie bez niczego ale już myślę ile jeszcze zrobić IUI a kiedy jednak IVf...stąd moje pytanie o badania
Nikt za mnie tej decyzji nie podejmie a ja nie wiem czy już czas...
W mężu mam ogromne wsparcie, ale to ode mnie zależy ile jeszcze IUI "wytrzymam".
I nie wiem czy tracić pieniądze na kolejne IUI czy już in vitro.
Widzę że Ty dałaś sobie 7 szans a ja po 3 zaczynam wymyślać
Lunka, też będziesz miała histeroskopie przed IVf?
-
Kochana bo ja zaszlam w ciąże po 2 iui. Poronilam. 3cia była kompletnie bezsensowna. I teraz os nowa cykl. Nie będę robić histerio. Dr nie zaleca, z powodu ze w ciąży bylam. Gdyby ivf się nie udało powiedzmy 2 próby przed 3cia zrobilabym. Póki co nie planuje.
-
Lunk_a wrote:Związki z dziećmi sa ciężkie. Ale jak mowie skoro jesteście razem decyzja jest świadomoa. Wyluzuj sie napij lampkę wina-świetnie polepsza ukrwienie w tym macicy. Kochana będzie dobrze jesteśmy kowalami swojego losu. Nie wiem jaka sytuacja jest u niego z poprzednia zona i dzieckiem. Musisz zrobić tak żeby i Tobie dobrze się zylo. Zrob co serce mówi.M&M
-
nick nieaktualnyNo widzisz- co lekarz to inaczej...ja też w ciąży byłam, naturalnej ale poroniłam w 5tc i do tego dwie biochemiczna a mój jednak chciałby zrobić przed ivf.
Chodzę prywatnie do niego, ale on przyjmuje też w szpitalu więc histero (tak jak hsg) będę miała w ramach NFZ dlatego nie bronię się przed tym
-
monika9966 wrote:No widzisz- co lekarz to inaczej...ja też w ciąży byłam, naturalnej ale poroniłam w 5tc i do tego dwie biochemiczna a mój jednak chciałby zrobić przed ivf.
Chodzę prywatnie do niego, ale on przyjmuje też w szpitalu więc histero (tak jak hsg) będę miała w ramach NFZ dlatego nie bronię się przed tym -
Hej dziewczny ..ale mnie rozłożyło ..łoo masakra
Martoszka - współczuje sytuacji .. ja na szczescie mam oparcie w męzu i to duze.. choc u nas jest inna sytuacja ..
moze pogadaj znim tylko bez hormonów
)
co do histeropskopii o fakt faktem cykl po niej sa najwieksze szanse na ciaze bo jak to moja dr mówiła maica sie regenruje i łatwie zagniezdza sie zarodek
-
eh u mnie nic ciekawego
rozłożyłomnie matko chyba to prawda że w temp 6 C w domu zarazki nie przezywaja miałam w domu 6 stopni i byłam zdrowa a teraz 20 C i chora
dzwoniłam do mojej dr że HSG jest ok .. muszę jutro się umówić na wizyte żeby mi wszystko posprawdzali , no i zobaczc ktore badania mi sie koncza .. jesli wszystko bedzie ok .. to zaraz po świetach IUI z moich wyliczen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:37
-
Nooo juz za miesiąc oby .. coprawda statnio zajelam się praca i jakos tak nie moge sie znowu przestawić na tryb lekarze
Edit: Lunka mi luteina tez nie podnosi tempki i tez nawet w trakcie brania potrafie dostac @ ..tak samo jak i duphaston -
Mam swoje pęcherzyki, które czasem pękają czasem nie, więc może któraś iui zrobię tylko z ovitrellem.
Ja chyba się z nim już nie dogadamy, on twierdzi, że jak ja jestem zadowolona z faktu zrobienia iui to fajnie, tylko to jest tak ironicznie powiedziane przez niego. Jemu nie zależy. On chce bym już do pracy poszła, a nie w dom się bawiła.M&M