X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
Odpowiedz

INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE

Oceń ten wątek:
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rozbolal mnie troche brzuch.
    Autosugestia? ;-)

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kontrolny telefon do gina wykonany, dziś ostatni dupek i mam czekać, testowanie mam przesunąć na poniedziałek (bezpiecznie) i jak najbardziej moze być domowy. Ale ... (czemu zawsze musi być ale) przez cały czas po IUI byłam pęłna nadziei i wiary, dziś dołek i jakis cholerny pesymizm mnie zalewa, czy to wszystko ma sens, czy się udało :( , niski współczynnik udanych IUI :( i wogóle. Sorki dziewczyny za wylewaniu tu smutków, ale jakoś tak dzić mnie naszło :(

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • eliza Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie dni u każdego się zdarzają, ja też często mam chwile słabości ale nie możemy sie załamywać dziewczyny!!! mam nadzieję że każdej z nas się uda... głowa do góry! Józefka a czy Ciebie boli brzuch albo piersi? bo mnie od pierwszego dnia bolał brzuch i piersi pobolewały a teraz o dwóch dni nie boli mnie wcale nic ani brzuch ani piersi.

nadzieja
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski co prawda druga słabsza, ale jest, wczoraj byłam w 18 dniu po owulacji i beta około 70:(, czy to nie za mało? Mdli mnie od trzech dni, a muszę dodać, że to była moja pierwsza inseminacja i ponad 2,5 roku starań o ciążę.

józefka, linka220, kotkapc, karola_aa, Shabeel lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliza wrote:
    takie dni u każdego się zdarzają, ja też często mam chwile słabości ale nie możemy sie załamywać dziewczyny!!! mam nadzieję że każdej z nas się uda... głowa do góry! Józefka a czy Ciebie boli brzuch albo piersi? bo mnie od pierwszego dnia bolał brzuch i piersi pobolewały a teraz o dwóch dni nie boli mnie wcale nic ani brzuch ani piersi.

Eliza mdli mnie od 2 dni ale to wszystko chyba na tle nerwowym, piersi mam wrażliwe ale wszystko zrzucam na nerwy. brzuch w chwili obecnej nie boli 6-7 dnia po IUI bolało ale teraz nicccccccccccc. miałam testować w piątek ale gin kazał wstrzymać się do poniedziałku

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski co prawda druga słabsza, ale jest, wczoraj byłam w 18 dniu po owulacji i beta około 70:(, czy to nie za mało? Mdli mnie od trzech dni, a muszę dodać, że to była moja pierwsza inseminacja i ponad 2,5 roku starań o ciążę.

gratulacje!!!

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    tu są normy więc jest dobrze :D
    3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130
    4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600
    5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800
    6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
    7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
    12 – 16 tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
    16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
    29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000

GRATULACJE ♥

józefka lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 daje nadzieje, że jednak i przy pierwszej IUI się udaje :) cierpliwie więc czekam na poniedziałek!

linka220 lubi tę wiadomość

• eliza Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 GRATULUJE!

nadzieja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefko, ja też planuję testować w poniedziałek. Nie wiem czy coś wyjdzie- to będzie 11 dzień po IUI. Zrobię test rano a we wtorek Betę...No i oczywiście trzymam kciuki bo Kasia79 nareszcie jest świetnym przykładem że może się udać :)
    Kasia- moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

józefka lubi tę wiadomość

• listek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 4 dzień po IUI.
    Trzymam za Was kciuki. Może teraz same pozytywne wieści będą :)

monika9966, józefka, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Józefko, ja też planuję testować w poniedziałek. Nie wiem czy coś wyjdzie- to będzie 11 dzień po IUI. Zrobię test rano a we wtorek Betę...No i oczywiście trzymam kciuki bo Kasia79 nareszcie jest świetnym przykładem że może się udać :)
    Kasia- moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u mnie w poniedziałek będzie 18 dzień po IUI korci mnie zeby zrobić test jutro 15 dzień po IUI ale może uda mi się wytrzymać. zobaczymy

no i mam nadzieję, że Kasia zapoczątkuje falę pozytywnych testów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam za cierpliwość Józefko :) Ja w poniedziałek robię test a we wtorek betę. Mój ginekolog powiedział że mogę w tym czasie zrobic i nie zamierzam czekać dłużej :)
    Będę czekać niecierpliwie na dobre wieści od Ciebie :) A czujesz coś, jakieś bóle? nie wiem, cokolwiek po tej IUI?

• józefka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Podziwiam za cierpliwość Józefko :) Ja w poniedziałek robię test a we wtorek betę. Mój ginekolog powiedział że mogę w tym czasie zrobic i nie zamierzam czekać dłużej :)
    Będę czekać niecierpliwie na dobre wieści od Ciebie :) A czujesz coś, jakieś bóle? nie wiem, cokolwiek po tej IUI?

teraz nic, ból był około 6-7 dnis po IUI, a nudności i wrażliwe piersi zrzucam na fakt brania dupka :( co prawda od wtorku go nie biorę. Boje się nastawiać, mój optymizm lekko coś zaczął kuleć ostatnio.

A jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś dziwne bóle brzucha ale zupełnie nie związane z @ czy ciążą. To chyba po po puregonie i ovi...mam brzuch twardy i wygląda jak balon ;/ i raczej nie nastawiam sie na sukces. Wole jednak szybko wiedzieć że muszę walczyć dalej :) Jakoś to chyba przeżyję! Z dolegliwości to bardzo bolą mnie sutki po luteinie- biore 2x 100 mg.
    A ty dupka już odstawiłaś? Ja luteine mam brać do momentu kiedy będzie pewność czy jest ciąża czy nie...

• józefka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Ja mam jakieś dziwne bóle brzucha ale zupełnie nie związane z @ czy ciążą. To chyba po po puregonie i ovi...mam brzuch twardy i wygląda jak balon ;/ i raczej nie nastawiam sie na sukces. Wole jednak szybko wiedzieć że muszę walczyć dalej :) Jakoś to chyba przeżyję! Z dolegliwości to bardzo bolą mnie sutki po luteinie- biore 2x 100 mg.
    A ty dupka już odstawiłaś? Ja luteine mam brać do momentu kiedy będzie pewność czy jest ciąża czy nie...

dupka brałam od drugiej doby po IUI i brałam go po 2 tabletki dziennie. Wybrałam opakowanie i kazał mi odstawić, jak nie dostanę @ do poniedziałku mam test robić. @ powinna przyjść jutro względnie w sobotę. Mam cichą nadzieję, że nie przyjdzie, ale cóż robić. Korci mnie żeby zrobić test jutro, nigdy nie grzeszyłam cierpliwością, ale może jakoś wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Kasia79 daje nadzieje, że jednak i przy pierwszej IUI się udaje :) cierpliwie więc czekam na poniedziałek!
    wlasnie sie nie poddawaj :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka w kazdy dzień huśtawka nastrojów mnie dobija. raz pozytywne nastawienie raz w drugą stronę. Naprawdę chciałąbym żeby się udało, choćby po to aby więcej hormonów nie brać! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    aszka w kazdy dzień huśtawka nastrojów mnie dobija. raz pozytywne nastawienie raz w drugą stronę. Naprawdę chciałąbym żeby się udało, choćby po to aby więcej hormonów nie brać! :)
    ja tak samo, czasami mam dosc, a jestem jeszcze przed inseminacja, ech.

• józefka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, ze jak @ przyjdzie będe histeryzować, płakać, co kolwiek raczej zaaragowałąm na @ spokojnie, tak jak pisałam na innym forum mimo wszystko w poniedziałek betę zrobię, na prośbę męża. Nie wiem czy to kwestia prochów które wcześniej brałam, ale jestem bardzo wyciszona, jak nie ja.

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ