INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySelina wrote:Na bank dr Cygal wie co robi będę trzymać kciuki!
U mnie w tym cyklu pękły 2 pecherzyki, potwierdzone monitoringiem czekam teraz tydzień na testowanie. Jak coś to IUI wypadnie nam na walentynki świetny prezentSelina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiKi23 wrote:Uuu dwa pęcherzyki może bliźniaki hehe ja mam nadzieję że w walentynki to już w ciąży będę i ty też!
Zebyś widziała minę mojego męża jak wyszliśmy z kliniki i mówię mu, że 2 pęcherzyki pękły a on z uśmiechem wielkie oczy zrobił Będą bliźniaki?! To się postukalam.po głowie, że z jednym nam wyjść nie może a ten myśli że zaraz dwa super plemniki zapłodnią dwie komórki Wiadomo, nie ma rzeczy niemożliwych, no ale...jakoś nie sądzę -
MiKi23 wrote:Kozamonia ty miałaś EmbryoGlue przy 3dniowcach, bo dr mi też chce zapodac ale mam się zastanowić. I mówiła że dają przy blastusiach a przy 3 dniowych nie bo to nic nie daje, a ty miałaś. Proponowała ci to ona czy sama poprosilas?
Mąż stwierdził, że przy całościowych kosztach te 350 zł już nas nie zbawi i die zdecydowaliśmy. -
nick nieaktualnykozamonia wrote:Wiesz co, dokładnie już nie pamiętam, ale chyba dr mi o embryo glue wspomniała, że jest coś takiego. Nie mieliśmy 5 dniowych zarodków, więc sprawa była prosta.
Mąż stwierdził, że przy całościowych kosztach te 350 zł już nas nie zbawi i die zdecydowaliśmy. -
Witajcie dziewczyny
też jestem pacjentką w Invimedzie a dokładnie dr Cygal.
Selina kojarze Cię z testowych wątków na forum i widzę że też zastanawiasz sie nad IUI. Ja własnie jestem na drugiej stymulacji Aromkiem i jak nie wypali to myślę nad IUI tylko skuteczność tego zabiegu troche mnie zniechęca.Selina lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
MiKi, trzymam kciuki za powodzenie transferu, ale serio zastanów się nad transferem dwóch kropków. Ciąże bliźniacze to ciąże wysoce zagrożone, a ostatnie historie pokazały, że niestety bardzo często bez happyendu. Dr wie co mówi, żebyś się dobrze zastanowiła nad celowością transferu 2 maluchów - jej 2 pacjentki w zeszłym miesiącu straciły bliźniaki ok. 20tc. Nie lepiej wrócić się za jakiś czas po drugiego kropka?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
dziewczyny tak z ciekawości się zastanawiam od czego zależy czy dr. Cygal daje aromek czy clo do stymulacji ?
Ja dostałam clo, ale może do aromka są jakieś inne zalecenia ?
1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:dziewczyny tak z ciekawości się zastanawiam od czego zależy czy dr. Cygal daje aromek czy clo do stymulacji ?
Ja dostałam clo, ale może do aromka są jakieś inne zalecenia ?
Ja też zaczynałam z CLO u Pani dr. Przeszłyśmy potem na Aromek ale nie wiem z czego to wynikało, nie pytałam.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Ja też zaczynałam z CLO u Pani dr. Przeszłyśmy potem na Aromek ale nie wiem z czego to wynikało, nie pytałam.
a CLO u Ciebie działało ? ile cyklów miałaś z nim ?1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:dziewczyny tak z ciekawości się zastanawiam od czego zależy czy dr. Cygal daje aromek czy clo do stymulacji ?
Ja dostałam clo, ale może do aromka są jakieś inne zalecenia ?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyMeska heej W sumie decyzja już podjęta, mam receptę na Aromek na następny cykl i robimy IUI koło połowy lutego
Co do tego czy Clo czy Aromek: podobno Clo to podstawowy lek stymulujący, taki pierwszego rzutu. Jeśli on nie działa lub stymulacja ma być silniejsza daje się letrozol (czyli Aromek, Lametta). Tak słyszałam, nie jest to wiedza od Pani doktor
Ja teraz mam ostatni z 3 cyklu z Clo i w lutym AromekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:06
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:MiKi, trzymam kciuki za powodzenie transferu, ale serio zastanów się nad transferem dwóch kropków. Ciąże bliźniacze to ciąże wysoce zagrożone, a ostatnie historie pokazały, że niestety bardzo często bez happyendu. Dr wie co mówi, żebyś się dobrze zastanowiła nad celowością transferu 2 maluchów - jej 2 pacjentki w zeszłym miesiącu straciły bliźniaki ok. 20tc. Nie lepiej wrócić się za jakiś czas po drugiego kropka?
Poza tym jednak zdecydowałam, że wezmę jednego bąbelka nie ma co ryzykować, a po drugie będę mogła skupić się na bobasku i będę bardziej "mobilna"
M chciał dwa, ale powiedział, że ostatecznie ja mam zdecydować bo to ja się będę nim zajmować i nosić pod sercem
Mam nadzieję, że ten transfer zakończy się ciąża i będę mogła za tak ok 2 lata wrócić po rodzeństwo oby oby oby...Poza tym dziękuję za &&& i trzymam za ciebie również oby dzidzia urodziła się zdrowa i wesoła, bo kochana to ona już jest odkąd ją sobie wymyśliłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:20
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie urodziłam a już, na ostatniej wizycie umawiałam się z Cygal na kolejny transfer
Pod koniec roku lub maksymalnie na początku przyszłego wracamy do invimeduSelina, MiKi23, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
oska_m wrote:a CLO u Ciebie działało ? ile cyklów miałaś z nim ?
Mialam jeden cykl z Clo u lekarza ktory nie mial pojecia o stymulacji- urosl jeden pecherzyk do 30mm i pan dr rozlozyl rece bo nie wiedzial co dalej.
Potem trafilam do dr Cygal zrobilysmy jeden cykl z Clo ale endo nie powalalo ale pecherzyki urosly. Potem kolejny cykl Hsg i Aromek.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnykozamonia wrote:Ja jeszcze nie urodziłam a już, na ostatniej wizycie umawiałam się z Cygal na kolejny transfer
Pod koniec roku lub maksymalnie na początku przyszłego wracamy do invimedu
Szkoda że nie będę miała możliwości prowadzić u niej swojej ciąży będzie mi jej brakowało...o ile się uda heheWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 21:15
-
Selina wrote:No to wszystko jest na dobrej drodze, super
Skoro nie 2 zarodki to ile, jeden? Skoro z 2ma jest ryzyko
U mnie jeszcze po staremu, w lutym IUI mamy w planie Wiem jak wiele jest niepowodzeń w tej procedurze, ale a nuż może to wyjście dla nas. Może za którymś razem się uda
Póki co jestem po owu i mam testować końcem miesiąca, ale nie nastawiam się na cud
ja też nie liczyłam zbytnio na IUI jednak... czwarta się prawie udała gdyby nie... poronienie bichoemiczne... ale hcg po 4 IUI podskoczło więc nie do końca nie jest to metoda nieskuteczna:)Selina lubi tę wiadomość
klaki -
nick nieaktualnyKlaki wrote:ja też nie liczyłam zbytnio na IUI jednak... czwarta się prawie udała gdyby nie... poronienie bichoemiczne... ale hcg po 4 IUI podskoczło więc nie do końca nie jest to metoda nieskuteczna:)
-
Cześć dziewczyny,witam Was po małym odpoczynku.
Machina ruszyła ,zaczynam drugie podejście. Przyszła wyczekiwana @ i dziś leżę właśnie pod kroplówką. Wizyta umówiona na połowę lutego to dowiem się więcej tj jaki protokół i kiedy stymulacja.MiKi23, Selina lubią tę wiadomość
Andżelika -
nick nieaktualny