INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
maruda34 wrote:No wlasnie nie ma przyrostu tylko spadek
bardzo mi przykro ... może faktycznie błąd laboratorium... wiem, ciężko w to uwierzyć ale może akurat tym razem tak jest...
nie jestem znawcą.. ale jeśli beta była wysoka.. i szybko spadła to by znaczyło, ze organizm odrzucił zarodek prawda..? więc nasuwa się myśl o immmunologii.. ale pamiętam, że pisałaś o wizytach u Paśnika, więć miałaś badania.. ciekawe..
masz zamrożone zarodki prawda?
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:bardzo mi przykro ... może faktycznie błąd laboratorium... wiem, ciężko w to uwierzyć ale może akurat tym razem tak jest...
nie jestem znawcą.. ale jeśli beta była wysoka.. i szybko spadła to by znaczyło, ze organizm odrzucił zarodek prawda..? więc nasuwa się myśl o immmunologii.. ale pamiętam, że pisałaś o wizytach u Paśnika, więć miałaś badania.. ciekawe..
masz zamrożone zarodki prawda?
Jutro mam wizyte wiec zobaczymy co dr powie.
Tak mamy jeszcze jeden zarodek zamrozony -
maruda34 wrote:Jutro mam wizyte wiec zobaczymy co dr powie.
Tak mamy jeszcze jeden zarodek zamrozonyMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Marudka, to równie dobrze mógła być dobrze wina zarodka, niestety beta dwucyfrowa w tyle dni po transferze nic dobrego nie wróży. Jakie wyniki mieliście u Paśnika?
ANA dodatnia 1:160 plamisty cytoplazmatyczny tak Dr Pasnik w opisie dal.
-
innamorata88 wrote:I co na to masz brać?
Equoral...Azatiopryna...Metypred.Bralam to 14 dni od 1dc poprzedzajacego cykl zakonczony transferem. I na kilka dni przed transferem encorton i heparyne. Ale ze transfer byl przelozony na kolejny cykl to bralam to juz ponad miesiac
Powiedzial ze sprobujemy tak a ostatecznoscia sa szczepionkiaksa lubi tę wiadomość
-
maruda34 wrote:Equoral...Azatiopryna...Metypred.Bralam to 14 dni od 1dc poprzedzajacego cykl zakonczony transferem. I na kilka dni przed transferem encorton i heparyne. Ale ze transfer byl przelozony na kolejny cykl to bralam to juz ponad miesiac
Powiedzial ze sprobujemy tak a ostatecznoscia sa szczepionkiaksa -
maruda34 wrote:Equoral...Azatiopryna...Metypred.Bralam to 14 dni od 1dc poprzedzajacego cykl zakonczony transferem. I na kilka dni przed transferem encorton i heparyne. Ale ze transfer byl przelozony na kolejny cykl to bralam to juz ponad miesiac
Powiedzial ze sprobujemy tak a ostatecznoscia sa szczepionki
Umowiłabym sie od razu na kolejna wizyte u dr Paśnika... być moze tak dlugi czas zazywania wplynal negatywnie.. pojecia nie mam.. na szczepionki podobno nie kazdy sie decyduje ale czego sie nie robi dla spepnienia najwiekszego marzenia...
Trzymam kciuki!aksa lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
maruda34 wrote:Jutro mam wizyte wiec zobaczymy co dr powie.
Tak mamy jeszcze jeden zarodek zamrozony
jakie wieści od lekarza...? jest plan działania?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Właśnie o to chodzi ze niektóre dr robia go wręcz każdej pacjentce.. jest to pewnik jakby.. a ta pani dr na moje pytanie (bo sama o nim nie wspomniala) powiedzila ze nie zrobi bez immunologi... wcześniej w ogole nie było takiego tamatu.. a zapytalam bo przepisala mi juz leki ktore mam przyjmować od 1 dnia cuklu w ktorym bedziemy dzialas i wyzyte nastepna mialam mieć juz w ttakxie cyklu wiec scratchingu nie planowala w cyklu poprzedzajacym..
Tak jak mowie to mnie zdziwilo bo sama nie poruszyla tej kwesrii dopiero po moim pytaniu o scratching jak uslyszala ze chcielismy poprpatu zwiekszyx szanse.. to wtedy jej sie zapalilo swiatelko i nie chce byc nie sprawiedliwa ale czy nie jest to trochę wyciaganie kasy... skoro i tak wyniki mam ppdsylas sms.. nic wiecej o wizyxie nawet pp ich oytzymaniu a przed rozpoczęciem procedury nie wspomniala... troche to dziwne...
Pytanie wlasnie vo gdyby cos tam wyszlo nie tak.. czy dalaby mi cos jeszcze poza tym co juz przepisala? -
JustiJusti wrote:Ja sctratching miałam raz miesiąc przed drugą IUI. Teraz przed IVF też mam. Badania imu.... miałam dopiero po 3 nieudanych IUI.
No właśnie justi... bo sa lekarze co robia każdemu nez problemu wlasciwie to wedle życzenia albo jako pewnik.. a okazuje sie ze jesli sa problwmy jakies na podłożu immunologiczny to budza uklad immuno ktory w tym przypadku powinien być uśpiony... teraz juz rozumiem dlaczego pani dr powoedziala ze bez tych badan mogłaby scratchingiem spowodować więcej szkód niż pożytku. ..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
maruda34 wrote:Z Dr Pasnikiem sie kontaktowalam. Kazal powtorzyc badanie ANA. Do 10 dni wynik bedzie i wtedy zapadnie decyzja
Kontaktowałaś sie telefonicznie, mailem czy osobista wizyta? Sprawdzasz jeszcze bete?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy