Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    Asiulka u nas dobrze. Wymioty jak by trochę ustąpiły ale nadal jestem zmęczona i zupełnie bez życia. Dziewczyny czy ma któraś luteinę 100 na sprzedaż. Bo ja sierotka Marysia znowu nie wyliczyłam i pewnie mi zbraknie.
    Ja mam 2.5 opakowania luteiny a teraz nie biorę bo lekarz zapisał mi coś innego więc jak chcesz? ;) to dobrze że wymioty odpuściły bo to chyba najbardziej męczące.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:46

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Mam wyniki kariotypu. Spodziewałam się szczegółowego opisu a tu tylko informacja, że kariotyp prawidłowy. ;)
    To bardzo dobrze :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:40

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka napisałam na priv, MmOoNnIiKkAa tez wysyłam zapro. To wystarczy dziewczyny dzieki :*

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 336

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kariotyp prawidłowy, to nie ma o czym pisać;) nie pomogę z luteiną, bo swoją wyczerpałam

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odbierałam swój wynik kariotypu, to też się spodziewałam, że coś więcej tam będzie napisane;)

    Night lubi tę wiadomość

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka u mnie chyba też wszystko ok, od soboty do teraz byłam na pełnych obrotach i dzisiaj rano pojawił się brązowy śluz, ale nie było tego dużo. Myślę, że to od wysiłku, muszę się bardziej oszczędzać ;)
    A jak Twoje samopoczucie? Którego września masz wizytę u immunologa?

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Asiulka u mnie chyba też wszystko ok, od soboty do teraz byłam na pełnych obrotach i dzisiaj rano pojawił się brązowy śluz, ale nie było tego dużo. Myślę, że to od wysiłku, muszę się bardziej oszczędzać ;)
    A jak Twoje samopoczucie? Którego września masz wizytę u immunologa?
    No nie ma żartów kochana nie przemeczaj sie dbaj o was. A kiedy wizyta? Moje samopoczucie ok narazie na luzie mamy goracy sezon weselny wiec glowe mam zajeta jeszcze maz wkrecil mnie w pomoc przy organizacji wieczoru kawalerskiego wiec mam nie lada wyzwanie ;)ja mam wizyte dopiero 15 wrzesnia wiec jeszcze troche czasu chcialam tylko do wizyty zrobic kilka badan hormony,morfologia,witaminy tak sama dla siebie a nie zaszkodzi ;)
    A ty Mika wlaczaj tryb oszczędzania zebys wiecej przygód z plamieniem nie miala ;)

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wypoczywaj, wiem że to ciężko jak ktoś nie jest tego nauczony:) Asia to masz tak intensywny czas że szybko Ci zleci.

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieję ;)bo czasem sie lapie na tym ze juz zaczynam rozmyslac i sie stresowac co mi tam wynajda ;)
    A ty Monika jak samopoczucie kiedy testujesz

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Mam taka nadzieję ;)bo czasem sie lapie na tym ze juz zaczynam rozmyslac i sie stresowac co mi tam wynajda ;)
    A ty Monika jak samopoczucie kiedy testujesz

    Ja testuje w piątek. Objawy to takie ogólne mam różne ale to od brania leków. Mam mieszane uczucia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 09:52

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam wyniki histopatologiczne. Wpisane mam residua deciduae et ovi. Z tego co wyczytałam to są to resztki jaja płodowego, więc przyczyny poronienia dalej nie znam :( Ciekawe co wyjdzie z genetycznych

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 12:07

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hej, odebrałam wyniki histopatologiczne. Wpisane mam residua deciduae et ovi. Z tego co wyczytałam to są to resztki jaja płodowego, więc przyczyny poronienia dalej nie znam :( Ciekawe co wyjdzie z genetycznych
    A kiedy wyniki badan genetycznych? Ja nie mam pojecia co znacza te wyniki chyba najlepiej z lekarzem konsultowac...

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    A kiedy wyniki badan genetycznych? Ja nie mam pojecia co znacza te wyniki chyba najlepiej z lekarzem konsultowac...
    Właśnie nie wiem. Mowili, że czeka się do 2 tygodni, a tu dalej nic :/

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Właśnie nie wiem. Mowili, że czeka się do 2 tygodni, a tu dalej nic :/
    Trzeba poczekać może te badania Wam coś rozjaśni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 16:29

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    No nie ma żartów kochana nie przemeczaj sie dbaj o was. A kiedy wizyta? Moje samopoczucie ok narazie na luzie mamy goracy sezon weselny wiec glowe mam zajeta jeszcze maz wkrecil mnie w pomoc przy organizacji wieczoru kawalerskiego wiec mam nie lada wyzwanie ;)ja mam wizyte dopiero 15 wrzesnia wiec jeszcze troche czasu chcialam tylko do wizyty zrobic kilka badan hormony,morfologia,witaminy tak sama dla siebie a nie zaszkodzi ;)
    A ty Mika wlaczaj tryb oszczędzania zebys wiecej przygód z plamieniem nie miala ;)
    Wizytę mam 5 września, a potem 18 września prenatalne. Też miałam iść na wesele, ale ze względu na to plamienie zrezygnowałam. Trochę szkoda, ale teraz dziecko najważniejsze..

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Wizytę mam 5 września, a potem 18 września prenatalne. Też miałam iść na wesele, ale ze względu na to plamienie zrezygnowałam. Trochę szkoda, ale teraz dziecko najważniejsze..
    To czekam w takim razie na dobre wiadomosci po wizycie ;)

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Wizytę mam 5 września, a potem 18 września prenatalne. Też miałam iść na wesele, ale ze względu na to plamienie zrezygnowałam. Trochę szkoda, ale teraz dziecko najważniejsze..
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Właśnie nie wiem. Mowili, że czeka się do 2 tygodni, a tu dalej nic :/[/QUOT


    To czekanie jest najgorsze, ale mam nadzieję,że ostatecznie wskażą przyczynę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 22:09

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Wizytę mam 5 września, a potem 18 września prenatalne. Też miałam iść na wesele, ale ze względu na to plamienie zrezygnowałam. Trochę szkoda, ale teraz dziecko najważniejsze..
    Mika to wizyta już praktycznie za chwilę, oby przyniosła same dobre wieści:)

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam dzisiaj potwierdzone 3 mrozaki:) nie wiem, czy to dużo, czy nie, ale z tego co dr mówił po punkcji, to u nas nie było wskazań do zapłodnienia więcej niż 6 komórek. Także ostatecznie mamy zwycięskie 3:)

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego