Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 19 września 2018, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:
    Do którego tygodnia ciąży brałaście medrol lub encorton?? Ja jestem przed 7 tyg 8 licząc od dnia mięs i już kazali odstawić to nie za szybko?

    Jakoś do końca 6 czy początek 7

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 336

    Wysłany: 19 września 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam jakoś od razu po pozytywnej becie.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 19 września 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam od 5 t i 4 dnia medrol powoli A prolutex kończę równo 7t.

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 19 września 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz po pozytywnej becie zmniejszyłam Medrol do 0,5 tabletki raz dziennie, a po 7 dniach całkowicie odstawiłam. Prolutex dopiero teraz odstawiam, czyli w 13 tygodniu ciąży. Biorę go tak długo przez te plamienia, które miałam.

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 19 września 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Marita ? Ile udało się pobrać jajeczek

    Martita92 lubi tę wiadomość

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 19 września 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:
    Do którego tygodnia ciąży brałaście medrol lub encorton?? Ja jestem przed 7 tyg 8 licząc od dnia mięs i już kazali odstawić to nie za szybko?
    Medrol brałam do końca 7tc. Też się zastanawiałam czy to nie był błąd tak szybko odstawiać

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 19 września 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    Jak tam Marita ? Ile udało się pobrać jajeczek
    Chyba 11 ale nie jestem pewna. W poniedziałek kontrola. Bardzo źle znioslam znieczulenie... miałam bardzo niskie ciśnienie i nie mogli mnie postawić na nogi ... dobrze ze ten transfer za miesiąc, dojde do siebie... dziś jestem nie do życia

    Saja lubi tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 19 września 2018, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Chyba 11 ale nie jestem pewna. W poniedziałek kontrola. Bardzo źle znioslam znieczulenie... miałam bardzo niskie ciśnienie i nie mogli mnie postawić na nogi ... dobrze ze ten transfer za miesiąc, dojde do siebie... dziś jestem nie do życia
    Kilka dni i dojdziesz do siebie :) dobrze że już po .

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2273 1805

    Wysłany: 19 września 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Chyba 11 ale nie jestem pewna. W poniedziałek kontrola. Bardzo źle znioslam znieczulenie... miałam bardzo niskie ciśnienie i nie mogli mnie postawić na nogi ... dobrze ze ten transfer za miesiąc, dojde do siebie... dziś jestem nie do życia
    Odpoczywaj ja tez jestem slaba po znieczuleniu ja po punkcji dochodzilam do siebie kilka dni. Spokojnie wszystko minie :)

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 19 września 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy wg.mnie Punkt całej procedury masz za sobą. Odpoczywaj. Trzymam kciuki za piękne zarodeczki ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 20:53

    Martita92 lubi tę wiadomość

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 19 września 2018, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Chyba 11 ale nie jestem pewna. W poniedziałek kontrola. Bardzo źle znioslam znieczulenie... miałam bardzo niskie ciśnienie i nie mogli mnie postawić na nogi ... dobrze ze ten transfer za miesiąc, dojde do siebie... dziś jestem nie do życia
    To faktycznie miałaś niezle sensacje. Ale teraz już jesteś po, odpoczywaj ile się da:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 21:44

    Martita92 lubi tę wiadomość

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 19 września 2018, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Chyba 11 ale nie jestem pewna. W poniedziałek kontrola. Bardzo źle znioslam znieczulenie... miałam bardzo niskie ciśnienie i nie mogli mnie postawić na nogi ... dobrze ze ten transfer za miesiąc, dojde do siebie... dziś jestem nie do życia
    11 jajeczek to bardzo dobry wynik. Trzymam kciuki za ładny rozwój zarodków! Teraz sobie odpocznij i pamiętaj żeby pić dużo wody :)

    Martita92 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 20 września 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    11 jajeczek to bardzo dobry wynik. Trzymam kciuki za ładny rozwój zarodków! Teraz sobie odpocznij i pamiętaj żeby pić dużo wody :)
    Ale jak piję to chce mi się siku i wtedy boli brzuch. Bolą mnie mięśnie brzucha tak wysoko chyba od wymiotow. Generalnie ciężko .... w domu mam ciśnienie 95/56

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 20 września 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita może przedzwoń do kliniki, żeby zapytać czy nie warto żeby Cię jeszcze lekarz zobaczył?

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 336

    Wysłany: 20 września 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Ale jak piję to chce mi się siku i wtedy boli brzuch. Bolą mnie mięśnie brzucha tak wysoko chyba od wymiotow. Generalnie ciężko .... w domu mam ciśnienie 95/56

    Marita, boleści brzucha są też objawem hiperki. Mnie bolał brzuch od jedzenia przy hiperce. Obserwuj się dokładnie.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 20 września 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam kontrolę :-) wydaje mi się ze mnie boli brzuch bo chyba mi go trochę podusili żeby znaleźć lewy jajnik:-) a mięśnie brzucha od wymiotow

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 20 września 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam kontrolę :-) wydaje mi się ze mnie boli brzuch bo chyba mi go trochę podusili żeby znaleźć lewy jajnik:-) a mięśnie brzucha od wymiotow

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 20 września 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po ostatniej punkcji brzuch bolał mocno ale sen pomagał i odpoczynek trzeba to przetrwać i paracetamol możesz wziąść. Jedz dużo białka i dużo pij najlepiej czystej wody.

    Martita92 lubi tę wiadomość

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 20 września 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie w tym trudnym czasie :-) a Wy ile mialyscie jajeczek?

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 20 września 2018, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas jest faktycznie trudny, ale ostatecznie wszystko da się przeżyć:) tylko jakby pojawiły się jeszcze jakieś dodatkowe objawy i jeszcze gorzej byś się czuła to pędź do lekarza.
    Ja miałam 12 jajek, z czego 8 było dojrzałych:)

    Martita92 lubi tę wiadomość

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ