INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
She_Wolf wrote:Uwaga uwaga, dzieciaki są dwa 😆 jeden zarodek już z serduszkiem - słyszałam jak zapierdziela, a drugi jest ale jakby jeszcze bez takiego widocznego serduszka. We wtorek ponownie się widzimy z doktorem S żeby zobaczyć co u tego mniej aktywnego słychać.
Co ciekawe ten niby mniejszy jest totalnie w normie wiekowej, to ten drugi jest jakiś większy niż wiek pokazuje 😅
Na pytanie czy mam lekarza prowadzącego odrzekłam trzepocząc rzęsami nad maseczką, ze „nie ale myślałam o Panu” 😂 i już mamy wstępny plan co dalej, czyli trzeba potwierdzić czy to ciąża bliźniacza ☺️
Gratuluję z całego serduszka.She_Wolf lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
She_Wolf wrote:Uwaga uwaga, dzieciaki są dwa 😆 jeden zarodek już z serduszkiem - słyszałam jak zapierdziela, a drugi jest ale jakby jeszcze bez takiego widocznego serduszka. We wtorek ponownie się widzimy z doktorem S żeby zobaczyć co u tego mniej aktywnego słychać.
Co ciekawe ten niby mniejszy jest totalnie w normie wiekowej, to ten drugi jest jakiś większy niż wiek pokazuje 😅
Na pytanie czy mam lekarza prowadzącego odrzekłam trzepocząc rzęsami nad maseczką, ze „nie ale myślałam o Panu” 😂 i już mamy wstępny plan co dalej, czyli trzeba potwierdzić czy to ciąża bliźniacza ☺️ -
Mania30 wrote:A co z tym plamieniem? Już ok?
Plamienie było jednorazowe, a ja dziś o nim podczas wizyty zupełnie zapomniałam 🙈 wiec nawet o nim nie powiedziałam. 🤦🏼♀️Starania od 2018 r
🚺 36 lat
🚹 36 lat
✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
✅ 06.11.2020 - punkcja
✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml
👨🏼⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań
-
She_Wolf, gratulacje! Kolejne forumowe bliźnięta 😍
She_Wolf lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Na pytanie czy mam lekarza prowadzącego odrzekłam trzepocząc rzęsami nad maseczką, ze „nie ale myślałam o Panu” 😂 i już mamy wstępny plan co dalej, czyli trzeba potwierdzić czy to ciąża bliźniacza ☺️
Wow!!!!! 🤩🤩🤩🤩🤩🤩Danadana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Tylko na zdjęciach USG we wczesnej ciąży Bąble były dość daleko od siebie.
Z tego co czytałam ciąża jednojajowa jednokomówkowa jest wtedy jak się zarodek podzieli w 4-8 dobie, czyli musiałoby to być krótko po podaniu bo miałam 3-dniowce. Muszę dr dopytać za tydzień
Znalazłam jeszcze takie info: "Gruba przegroda i wnikanie kosmówki pomiędzy błony w miejscu ich przyczepu do łożyska jest charakterystycznym objawem ciąży dwukosmówkowej (objaw lambda)". Na karcie z IP, mam adnotację, że łożysko z objawem lambda. Może doktorek się tylko machnął i zamiast 2Ł wpisał 1Ł -
nick nieaktualnyShe_Wolf wrote:Uwaga uwaga, dzieciaki są dwa 😆 jeden zarodek już z serduszkiem - słyszałam jak zapierdziela, a drugi jest ale jakby jeszcze bez takiego widocznego serduszka. We wtorek ponownie się widzimy z doktorem S żeby zobaczyć co u tego mniej aktywnego słychać.
Na pytanie czy mam lekarza prowadzącego odrzekłam trzepocząc rzęsami nad maseczką, ze „nie ale myślałam o Panu” 😂 i już mamy wstępny plan co dalej, czyli trzeba potwierdzić czy to ciąża bliźniacza ☺️ -
nick nieaktualnyU mojego malucha też ok, ma 3,2 cm i doktor mówi że jest "duży", ale że tak może być. Trochę się nie zgadza z moją stopką
. Plamienie wygląda na z szyjki i dr mówi, że mam się nim nie przyjmować. W macicy wszystko jest dobrze.
Danadana, She_Wolf, MonikA_89!, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zgadnijcie co? Właśnie wróciłam z Polnej...
Zaczęłam krwawić, a że dzisiaj cały dzień bolało mnie podbrzusze - jak na okres to postanowiłam, że pojadę na Izbę Przyjęć.
Do czasu badania krwawienie ustało, ale lekarka i tak zrobiła mi usg.
Widać dobrze osadzony w jamie macicy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale zarodka jeszcze nie uwidoczniono. Lekarka powiedziała, że na tym etapie (22dpt3d) może nie być jeszcze widoczny, a kształt i umiejscowienie pęcherzyka wskazuje na poprawny rozwój ciąży i jak to powiedziała "dobrze rokuje". Krwawienie ponoć musiało być z jakiegoś pękniętego naczynka...
Z jednej strony lekarka mnie uspokoiła, a z drugiej zaczęłam się stresować, bo porównałam swoje wyniki do She_Wolf. Jestem tylko trzy dni za Tobą, betę i przyrosty miałyśmy bardzo podobne - z tym, że u mnie ciążą pojedyncza. U Ciebie już dziś widoczne serduszko, a u mnie nawet zarodka nie widać. I znowu znalazłam powód do stresu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 23:45
-
nick nieaktualnyKassssiu, to bardzo wczesny etap i zarodek faktycznie może jeszcze nie być widoczny. Wszystko zmienia się teraz z każdą dobą. Lekarka powiedziała, że „dobrze rokuje”, więc bądź dobrej myśli 😊 stres nie jest Ci teraz potrzebny. Możesz to porównać z wizytami potwierdzającymi ciąże, u niektórych kropków widać już serduszko, u innych jeszcze nie. To indywidualna kwestia, ale na pewno o niczym nie przesądza. Trzymam kciuki 🤞🤞❤️❤️
-
Mnie cały czas boli podbrzusze - szczególnie w nocy. To podobno objaw tego, że macica się rozciąga, zjawisko to szczególnie męczy kobiety, które zazwyczaj miały bolesne miesiączki. Tak jak pisze Asiemka- u każdej z nas to wyglądało inaczej, więc na razie się nie denerwuj. Życzę spokoju i cierpliwości :* bo wiem, jakie pokłady jej musimy mieć.
Danadana -
Gratulacje ❤️❤️
U mnie też serduszko biło u jednego zarodka na pierwszej wizycie po transferze u dr S, a u drugiego zaczęło bić 2 dni później ☺️ wszystko będzie dobrze.She_Wolf lubi tę wiadomość
-
Kasiu najgorsze co mozesz zrobic to porownywac swoja bete a potem ciaze do innych - to jest bardzo bardzo indywidualna sprawa. Uszki do gory.
Ula u nas mały tez wiekszy (podejrzewam, ze dlatego mnie tak poniewiera) i jest juz wielkosciowo 13+2. Bede miala korekte daty porodu. Niektore dzieci maja po prostu szybsze tempo wzrostu, tak mowil lekarz👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Kassssia wrote:Dziewczyny zgadnijcie co? Właśnie wróciłam z Polnej...
Zaczęłam krwawić, a że dzisiaj cały dzień bolało mnie podbrzusze - jak na okres to postanowiłam, że pojadę na Izbę Przyjęć.
Do czasu badania krwawienie ustało, ale lekarka i tak zrobiła mi usg.
Widać dobrze osadzony w jamie macicy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale zarodka jeszcze nie uwidoczniono. Lekarka powiedziała, że na tym etapie (22dpt3d) może nie być jeszcze widoczny, a kształt i umiejscowienie pęcherzyka wskazuje na poprawny rozwój ciąży i jak to powiedziała "dobrze rokuje". Krwawienie ponoć musiało być z jakiegoś pękniętego naczynka...
Z jednej strony lekarka mnie uspokoiła, a z drugiej zaczęłam się stresować, bo porównałam swoje wyniki do She_Wolf. Jestem tylko trzy dni za Tobą, betę i przyrosty miałyśmy bardzo podobne - z tym, że u mnie ciążą pojedyncza. U Ciebie już dziś widoczne serduszko, a u mnie nawet zarodka nie widać. I znowu znalazłam powód do stresu...
Nie nie, nie kombinuj tak. Ja mam dwa zarodki, jeden nie ma jeszcze serduszka i to tez totalnie jest w normie. A wczoraj był u mnie 25dpt3 także totalnie może tak być, że maluch Twój jest mniejszy. Tam każdy dzień ma znaczenie. Wczoraj słabo było widać, ale za 3-4 dni możesz mieć serduszko.Starania od 2018 r
🚺 36 lat
🚹 36 lat
✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
✅ 06.11.2020 - punkcja
✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml
👨🏼⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań
-
Planowaną wizytę u dr S mam na 4 stycznia więc zobaczymy.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, dobre słowa i pocieszenie
W końcu chyba po 3 w nocy udało mi się zasnąć i jak się przespałam to mi lepiej i fizycznie (brak bólu i krwawień) i też się trochę uspokoiłam.She_Wolf, _meva_, Asiemka, Danadana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKassssia wrote:Planowaną wizytę u dr S mam na 4 stycznia więc zobaczymy.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, dobre słowa i pocieszenie
W końcu chyba po 3 w nocy udało mi się zasnąć i jak się przespałam to mi lepiej i fizycznie (brak bólu i krwawień) i też się trochę uspokoiłam.Kassssia lubi tę wiadomość