X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Uwaga uwaga, dzieciaki są dwa 😆 jeden zarodek już z serduszkiem - słyszałam jak zapierdziela, a drugi jest ale jakby jeszcze bez takiego widocznego serduszka. We wtorek ponownie się widzimy z doktorem S żeby zobaczyć co u tego mniej aktywnego słychać.

Co ciekawe ten niby mniejszy jest totalnie w normie wiekowej, to ten drugi jest jakiś większy niż wiek pokazuje 😅

Na pytanie czy mam lekarza prowadzącego odrzekłam trzepocząc rzęsami nad maseczką, ze „nie ale myślałam o Panu” 😂 i już mamy wstępny plan co dalej, czyli trzeba potwierdzić czy to ciąża bliźniacza ☺️
    No i fajnie :)
    Gratuluję z całego serduszka.

She_Wolf lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Uwaga uwaga, dzieciaki są dwa 😆 jeden zarodek już z serduszkiem - słyszałam jak zapierdziela, a drugi jest ale jakby jeszcze bez takiego widocznego serduszka. We wtorek ponownie się widzimy z doktorem S żeby zobaczyć co u tego mniej aktywnego słychać.

Co ciekawe ten niby mniejszy jest totalnie w normie wiekowej, to ten drugi jest jakiś większy niż wiek pokazuje 😅

Na pytanie czy mam lekarza prowadzącego odrzekłam trzepocząc rzęsami nad maseczką, ze „nie ale myślałam o Panu” 😂 i już mamy wstępny plan co dalej, czyli trzeba potwierdzić czy to ciąża bliźniacza ☺️
    A co z tym plamieniem? Już ok?

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    No i gratuluję oczywiscie

• She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:

Plamienie było jednorazowe, a ja dziś o nim podczas wizyty zupełnie zapomniałam 🙈 wiec nawet o nim nie powiedziałam. 🤦🏼‍♀️

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf, gratulacje! Kolejne forumowe bliźnięta 😍

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:

Wow!!!!! 🤩🤩🤩🤩🤩🤩

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, myślę że to omyłka pisarska 😊
    She_wolf gratulacje! ❤️

She_Wolf, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Tylko na zdjęciach USG we wczesnej ciąży Bąble były dość daleko od siebie.
    Z tego co czytałam ciąża jednojajowa jednokomówkowa jest wtedy jak się zarodek podzieli w 4-8 dobie, czyli musiałoby to być krótko po podaniu bo miałam 3-dniowce. Muszę dr dopytać za tydzień

Znalazłam jeszcze takie info: "Gruba przegroda i wnikanie kosmówki pomiędzy błony w miejscu ich przyczepu do łożyska jest charakterystycznym objawem ciąży dwukosmówkowej (objaw lambda)". Na karcie z IP, mam adnotację, że łożysko z objawem lambda. Może doktorek się tylko machnął i zamiast 2Ł wpisał 1Ł
    To strzelam, że to jednak pomyłka doktora przy wpisywaniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:

Wspaniała wiadomość ❤❤. Trzymam kciuki żeby utrzymały się dwa maluszki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego malucha też ok, ma 3,2 cm i doktor mówi że jest "duży", ale że tak może być. Trochę się nie zgadza z moją stopką ;). Plamienie wygląda na z szyjki i dr mówi, że mam się nim nie przyjmować. W macicy wszystko jest dobrze.

Danadana, She_Wolf, MonikA_89!, Asiulka84 lubią tę wiadomość

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadnijcie co? Właśnie wróciłam z Polnej...
    Zaczęłam krwawić, a że dzisiaj cały dzień bolało mnie podbrzusze - jak na okres to postanowiłam, że pojadę na Izbę Przyjęć.

Do czasu badania krwawienie ustało, ale lekarka i tak zrobiła mi usg.
    Widać dobrze osadzony w jamie macicy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale zarodka jeszcze nie uwidoczniono. Lekarka powiedziała, że na tym etapie (22dpt3d) może nie być jeszcze widoczny, a kształt i umiejscowienie pęcherzyka wskazuje na poprawny rozwój ciąży i jak to powiedziała "dobrze rokuje". Krwawienie ponoć musiało być z jakiegoś pękniętego naczynka...

Z jednej strony lekarka mnie uspokoiła, a z drugiej zaczęłam się stresować, bo porównałam swoje wyniki do She_Wolf. Jestem tylko trzy dni za Tobą, betę i przyrosty miałyśmy bardzo podobne - z tym, że u mnie ciążą pojedyncza. U Ciebie już dziś widoczne serduszko, a u mnie nawet zarodka nie widać. I znowu znalazłam powód do stresu... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 23:45

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssiu, to bardzo wczesny etap i zarodek faktycznie może jeszcze nie być widoczny. Wszystko zmienia się teraz z każdą dobą. Lekarka powiedziała, że „dobrze rokuje”, więc bądź dobrej myśli 😊 stres nie jest Ci teraz potrzebny. Możesz to porównać z wizytami potwierdzającymi ciąże, u niektórych kropków widać już serduszko, u innych jeszcze nie. To indywidualna kwestia, ale na pewno o niczym nie przesądza. Trzymam kciuki 🤞🤞❤️❤️

• Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas boli podbrzusze - szczególnie w nocy. To podobno objaw tego, że macica się rozciąga, zjawisko to szczególnie męczy kobiety, które zazwyczaj miały bolesne miesiączki. Tak jak pisze Asiemka- u każdej z nas to wyglądało inaczej, więc na razie się nie denerwuj. Życzę spokoju i cierpliwości :* bo wiem, jakie pokłady jej musimy mieć.

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:

Gratulacje ❤️❤️
    U mnie też serduszko biło u jednego zarodka na pierwszej wizycie po transferze u dr S, a u drugiego zaczęło bić 2 dni później ☺️ wszystko będzie dobrze.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu najgorsze co mozesz zrobic to porownywac swoja bete a potem ciaze do innych - to jest bardzo bardzo indywidualna sprawa. Uszki do gory.

Ula u nas mały tez wiekszy (podejrzewam, ze dlatego mnie tak poniewiera) i jest juz wielkosciowo 13+2. Bede miala korekte daty porodu. Niektore dzieci maja po prostu szybsze tempo wzrostu, tak mowil lekarz :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dziewczyny zgadnijcie co? Właśnie wróciłam z Polnej...
    Zaczęłam krwawić, a że dzisiaj cały dzień bolało mnie podbrzusze - jak na okres to postanowiłam, że pojadę na Izbę Przyjęć.

Do czasu badania krwawienie ustało, ale lekarka i tak zrobiła mi usg.
    Widać dobrze osadzony w jamie macicy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale zarodka jeszcze nie uwidoczniono. Lekarka powiedziała, że na tym etapie (22dpt3d) może nie być jeszcze widoczny, a kształt i umiejscowienie pęcherzyka wskazuje na poprawny rozwój ciąży i jak to powiedziała "dobrze rokuje". Krwawienie ponoć musiało być z jakiegoś pękniętego naczynka...

Z jednej strony lekarka mnie uspokoiła, a z drugiej zaczęłam się stresować, bo porównałam swoje wyniki do She_Wolf. Jestem tylko trzy dni za Tobą, betę i przyrosty miałyśmy bardzo podobne - z tym, że u mnie ciążą pojedyncza. U Ciebie już dziś widoczne serduszko, a u mnie nawet zarodka nie widać. I znowu znalazłam powód do stresu... :(

Nie nie, nie kombinuj tak. Ja mam dwa zarodki, jeden nie ma jeszcze serduszka i to tez totalnie jest w normie. A wczoraj był u mnie 25dpt3 także totalnie może tak być, że maluch Twój jest mniejszy. Tam każdy dzień ma znaczenie. Wczoraj słabo było widać, ale za 3-4 dni możesz mieć serduszko.

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowaną wizytę u dr S mam na 4 stycznia więc zobaczymy.
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, dobre słowa i pocieszenie :)
    W końcu chyba po 3 w nocy udało mi się zasnąć i jak się przespałam to mi lepiej i fizycznie (brak bólu i krwawień) i też się trochę uspokoiłam.

She_Wolf, _meva_, Asiemka, Danadana lubią tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89!
    Ty robiłaś może Nifty?
    I kiedy było widać u Ciebie brzuszek przy bliźniakach? ❤️

• Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy któraś z Was chodziła do dr Bednarek-Plewińskiej może?

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Planowaną wizytę u dr S mam na 4 stycznia więc zobaczymy.
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, dobre słowa i pocieszenie :)
    W końcu chyba po 3 w nocy udało mi się zasnąć i jak się przespałam to mi lepiej i fizycznie (brak bólu i krwawień) i też się trochę uspokoiłam.
    Na tak wczesnym etapie ciąży 2-3 dni różnicy w USG to bardzo dużo, więc nie ma co się porównywać do innych. Jak lekarka mówi, że ciąża rokuje dobrze, to tego się trzymamy i czekamy do 04.01, to już niedługo 🙂.

Kassssia lubi tę wiadomość

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ