X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A cały czas 3*1 czy już miałaś redukcję?
    Nie, jeszcze nie. Teraz mam wizytę w poniedziałek to będę pytać, co i jak :)

Ula30 lubi tę wiadomość

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    To my prawie identycznie. A kiedy miałaś redukcję na 2*1?

7 dni temu :)

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

_meva_ lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dziewczyny, u kogo w Poznaniu robić Nifty/Sanco? Pytam, bo okazuje się, że najlepiej jak poza pobraniem krwi jest w ten sam dzień robione USG z jakimiś pomiarami, które lekarz wpisuje i wysyła z próbką krwi. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanka w Bydgoszczy tak właśnie miała robione. W Poznaniu co dziś dzwoniłam do gabinetów, które są wpisane na stronie Nifty jako partnerzy tej firmy to dostawałam informację, że tylko krew pobierają...
    Przy genetycznych badaniach termin USG chyba nie ma znaczenia. Tym bardziej, że nifty można robić chyba od 10tc a USG prenatalne zalecają 11-13. Ja robiłam prenatalne (USG +pappa) w Centrum Drews. Miałam skierowanie Medicover do zewnętrznej placówki, bo oni nie mieli terminu. Na połówkowe też do nich idę. Jakby co polecam :) Nifty chyba też robią, bo oni mają u siebie laboratorium Alab

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Przy genetycznych badaniach termin USG chyba nie ma znaczenia. Tym bardziej, że nifty można robić chyba od 10tc a USG prenatalne zalecają 11-13. Ja robiłam prenatalne (USG +pappa) w Centrum Drews. Miałam skierowanie Medicover do zewnętrznej placówki, bo oni nie mieli terminu. Na połówkowe też do nich idę. Jakby co polecam :) Nifty chyba też robią, bo oni mają u siebie laboratorium Alab
    Dzięki, właśnie dzisiaj z nimi pisałam. Koleżanka, która miała robione te pomiary miała jednak robione badanie Harmony - tam się wpisuje w formularz jakiś srylion podobno rzeczy dodatkowych. Skoro przy Nifty tego nie ma to ok :) w Drews robią też Nifty. Byłaś potem u tego samego lekarza na konsultacji po otrzymanych wynikach czy już szałas do swojego?

Danadana
  • Miniaaa Nowa

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Słyszy się o takich cudach gdzies bokiem, a tu mamy potwierdzenie naturalnego cudu! Gratuluję! :)
    Co u Was było przyczyną niepłodności? U kogo się leczyliscie?

Leczyliśmy się u dr Sroki, naszym problem był czynnik męski, morfologia 1%

• lindalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których partnerzy robili biopsje- czy dostalyscie jakos odpis po zabiegu? Nam lekarz powiedział, ze w biopsji znaleźli plemniki ruchome i te poszły do mrozenia. Nie dostaliśmy jednak żadnego dokumentu. Tak ma być czy powinniśmy się upomnieć o to?
    Swoją drogą chcialabym mieć jakiś papier na to.

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny których partnerzy robili biopsje- czy dostalyscie jakos odpis po zabiegu? Nam lekarz powiedział, ze w biopsji znaleźli plemniki ruchome i te poszły do mrozenia. Nie dostaliśmy jednak żadnego dokumentu. Tak ma być czy powinniśmy się upomnieć o to?
    Mój mąż jak miał robioną biopsję 2 lata temu to później był wypis do odbioru i faktura za mrożenie i przygotowanie do mrożenia. Z tego co pamiętam 😉

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja, niestety, z Invimedem nie pomogę, bo mTese robiliśmy w Novum w Warszawie. Tam dostaliśmy kartę leczenia szpitalnego i informację o ilości pobranych plemników, wraz ze skalą ich jakości. Wiem, że szczegółowa dokumentacja była przechowywana w laboratorium,a potem przekazana z materiałem do Invimed. Może dadzą Tobie teraz coś przy wizycie?

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam u koordynatorki i wlasnie mi powiedziała, ze odpis będzie do odbioru w przyszłym tygodniu. Wiemy jedynie ze plemniki są, ruchawe nawet niektóre. Material poszedl do mrozenia. Martwiło mnie jedynie, ze nie wiedziałam ile tego pobrali i jakiej jakości. Dopiero taki dokument wydają do dwóch tygodni po badaniu.
    Skoro poszło do mrozenia to chyba uznali, że materiał jest dobry? Jakoś zaczęłam się stresować teraz :(

• Danadana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Pytałam u koordynatorki i wlasnie mi powiedziała, ze odpis będzie do odbioru w przyszłym tygodniu. Wiemy jedynie ze plemniki są, ruchawe nawet niektóre. Material poszedl do mrozenia. Martwiło mnie jedynie, ze nie wiedziałam ile tego pobrali i jakiej jakości. Dopiero taki dokument wydają do dwóch tygodni po badaniu.
    Skoro poszło do mrozenia to chyba uznali, że materiał jest dobry? Jakoś zaczęłam się stresować teraz :(

Nie denerwuj się - u nas w ogóle się nie ruszały, a jednak do zapłodnienia doszło. A to była biopsja igłowa, taka zwykła, tak? Nie celowana?

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Nie denerwuj się - u nas w ogóle się nie ruszały, a jednak do zapłodnienia doszło. A to była biopsja igłowa, taka zwykła, tak? Nie celowana?
    Zwykła, zwykła. Nie było wskazań do tej mikroskopowej.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Zwykła, zwykła. Nie było wskazań do tej mikroskopowej.

Z tego, co wiem to oni wtedy "na ślepo" pobierają kawałki tkanki i dają je do analizy,a potem do mrożenia. ☺️ Trzeba zatem liczyć, że w tych tkankach są plemniki, skoro znaleźli je podczas zabiegu. Embriolodzy odwirują materiał w dniu Twojej punkcji i potem Cię poinformują, ile się zapłodniło. Plus takiej sytuacji jest taki, że z czynnikiem męskim zapłodnią wszystkie Twoje oocyty, co oznacza więcej szans na dobry zarodek 🤞🤞

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Z tego, co wiem to oni wtedy "na ślepo" pobierają kawałki tkanki i dają je do analizy,a potem do mrożenia. ☺️ Trzeba zatem liczyć, że w tych tkankach są plemniki, skoro znaleźli je podczas zabiegu. Embriolodzy odwirują materiał w dniu Twojej punkcji i potem Cię poinformują, ile się zapłodniło. Plus takiej sytuacji jest taki, że z czynnikiem męskim zapłodnią wszystkie Twoje oocyty, co oznacza więcej szans na dobry zarodek 🤞🤞
    Troche mnie uspokoilas, dzięki. :) mowie sobie, Ze skoro znaleźli w biopsji to te kilka/naście, których potrzebujemy, będzie dobrej jakości. :D przecież tak niewiele potrzebujemy !
    Swoją drogą, wiem, ze jesteś z moich okolic- Gniezno- gdzie planujesz prowadzić ciążę?

Danadana lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Gniezna,ale od 10 lat mieszkam w Poznaniu, więc tutaj będę prowadzić ciążę ☺️ ale mam bardzo dużo znajomych w Gnieźnie, które są lub były w ciąży i prawie każda chodzi do dr Juste. Moja bratowa, szwagierka i przyjaciółki korzystały z jego gabinetu na 3 maja i każda urodziła dzięki niemu po dwa zdrowe okazy człowieka 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 17:42

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja jestem z Gniezna,ale od 10 lat mieszkam w Poznaniu, więc tutaj będę prowadzić ciążę ☺️ ale mam bardzo dużo znajomych w Gnieźnie, które są lub były w ciąży i prawie każda chodzi do dr Juste. Moja bratowa, szwagierka i przyjaciółki korzystały z jego gabinetu na 3 maja i każda urodziła dzięki niemu po dwa zdrowe okazy człowieka 😁

Bylam u Juste z dwa lata temu i na moje pcos powiedział "pcos równa się bezpłodność". Nie mam z nim dobrych wspomnień. Dopiero poznański lekarz mi wyjaśnił co to jest oraz ze może A nie musi utrudniać ciąży. Ale widzisz, dla innych byl super. :D każda pacjentka ma inne odczucia. A w Poznaniu gdzie będziesz prowadzić ciążę ?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Bylam u Juste z dwa lata temu i na moje pcos powiedział "pcos równa się bezpłodność". Nie mam z nim dobrych wspomnień. Dopiero poznański lekarz mi wyjaśnił co to jest oraz ze może A nie musi utrudniać ciąży. Ale widzisz, dla innych byl super. :D każda pacjentka ma inne odczucia. A w Poznaniu gdzie będziesz prowadzić ciążę ?
    Może jako diagnosta jest średni,ale jako położnik chyba okej ☺️ moja bratowa też miała pcos i on jej właśnie pomógł, ale totalnie Cię rozumiem - jak masz takie wspomnienia to może faktycznie poszukaj kogoś innego ☺️ ja na razie chodzę prywatnie do jednej pani doktor, ale coraz częściej myślę o zmianie - nie wypisuje mi żadnych badań dodatkowych i to mi się nie podoba. Myślałam o dr Szperze-Gozdziewskiej, bo ją bardzo mi polecano.

Danadana
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dzięki, właśnie dzisiaj z nimi pisałam. Koleżanka, która miała robione te pomiary miała jednak robione badanie Harmony - tam się wpisuje w formularz jakiś srylion podobno rzeczy dodatkowych. Skoro przy Nifty tego nie ma to ok :) w Drews robią też Nifty. Byłaś potem u tego samego lekarza na konsultacji po otrzymanych wynikach czy już szałas do swojego?
    Dostałam na maila szczegółowy opis ryzyk i poszłam do swojego :)

Danadana lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku dziewczynki! 😘🥂 Oby był bezalkoholowy i bogaty w fasolki 😁

Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki!✊🍀✊🍀 Brzuchatkom życzę mało stresu w ciąży i szczęśliwego terminowego rozwiązania, mamuśkom worka cierpliwości 😘

W środę rozpoczęłam 20tc, mam nadzieję, że kolejne tygodnie miną mi szybko. Chciałabym, żeby była już wiosna i wysoka, bezpieczna ciąża. Jednak po tylu latach starań ciągle się boję, że coś pójdzie nie tak. Mam ciągle jakieś kłucia w szyjce, oby się nie skracała 🙏 Martwi mnie przedwczesny poród jakby szyjka jednak puściła. Jedyne co mnie uspokaja, to dość intensywne ruchy chłopców. Coraz częściej się pojawiają i dłużej trwają. Wczoraj chyba imprezowali od samego rana, aż mi się brzuch ruszał 😅

Jak spędziłyście sylwestra? U nas wieczór filmowy i przekąski, dużo przekąsek :D Nawet mi ta pandemia na rękę była, bo chociaż nie musiałam się tłumaczyć dlaczego wolę zostać w domu. I tak ledwo wytrzymałam do północy, a od 23 miałam oczy na zapałkach. To się już chyba starość nazywa 🙈

Mania30 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę samych radości, dni pełnych pozytywnych wydarzeń i oczywiście - zdrowia 🥳 my szczepionek nie dostaniemy, ale może jednak świat wróci do pewnej normalności. ☺️ Jest nadzieja!

Myślę, że strach w ciąży będzie nam towarzyszyć w wielu momentach, to chyba normalne ze względu na doświadczenia - najważniejsze, żeby nie dać się mu paraliżować 💗 i zaufać lekarzom. Oczywiście, łatwo się mówi....😆😆😆 ale musimy chociaż próbować 😆

Ja spędziłam Sylwestra pierwszy raz od 15 lat na trzeźwo i w domu 🤣 zawsze gdzieś wychodziłam, zawsze z kimś się spotykałam, a w tym roku dres, kanapa, jedzonko i filmy. Liczę,że nadrobię w kolejnym choć trochę 🤣

Mania30, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Danadana
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ