INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Danadana wrote:Dziewczyny, u kogo w Poznaniu robić Nifty/Sanco? Pytam, bo okazuje się, że najlepiej jak poza pobraniem krwi jest w ten sam dzień robione USG z jakimiś pomiarami, które lekarz wpisuje i wysyła z próbką krwi. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanka w Bydgoszczy tak właśnie miała robione. W Poznaniu co dziś dzwoniłam do gabinetów, które są wpisane na stronie Nifty jako partnerzy tej firmy to dostawałam informację, że tylko krew pobierają...
Nifty chyba też robią, bo oni mają u siebie laboratorium Alab
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Przy genetycznych badaniach termin USG chyba nie ma znaczenia. Tym bardziej, że nifty można robić chyba od 10tc a USG prenatalne zalecają 11-13. Ja robiłam prenatalne (USG +pappa) w Centrum Drews. Miałam skierowanie Medicover do zewnętrznej placówki, bo oni nie mieli terminu. Na połówkowe też do nich idę. Jakby co polecam
Nifty chyba też robią, bo oni mają u siebie laboratorium Alab
w Drews robią też Nifty. Byłaś potem u tego samego lekarza na konsultacji po otrzymanych wynikach czy już szałas do swojego?
Danadana -
lindalia wrote:Słyszy się o takich cudach gdzies bokiem, a tu mamy potwierdzenie naturalnego cudu! Gratuluję!
Co u Was było przyczyną niepłodności? U kogo się leczyliscie?
Leczyliśmy się u dr Sroki, naszym problem był czynnik męski, morfologia 1% -
Dziewczyny których partnerzy robili biopsje- czy dostalyscie jakos odpis po zabiegu? Nam lekarz powiedział, ze w biopsji znaleźli plemniki ruchome i te poszły do mrozenia. Nie dostaliśmy jednak żadnego dokumentu. Tak ma być czy powinniśmy się upomnieć o to?
Swoją drogą chcialabym mieć jakiś papier na to. -
lindalia wrote:Dziewczyny których partnerzy robili biopsje- czy dostalyscie jakos odpis po zabiegu? Nam lekarz powiedział, ze w biopsji znaleźli plemniki ruchome i te poszły do mrozenia. Nie dostaliśmy jednak żadnego dokumentu. Tak ma być czy powinniśmy się upomnieć o to?
Swoją drogą chcialabym mieć jakiś papier na to.08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
lindalia wrote:Dziewczyny których partnerzy robili biopsje- czy dostalyscie jakos odpis po zabiegu? Nam lekarz powiedział, ze w biopsji znaleźli plemniki ruchome i te poszły do mrozenia. Nie dostaliśmy jednak żadnego dokumentu. Tak ma być czy powinniśmy się upomnieć o to?
Swoją drogą chcialabym mieć jakiś papier na to.Danadana -
Pytałam u koordynatorki i wlasnie mi powiedziała, ze odpis będzie do odbioru w przyszłym tygodniu. Wiemy jedynie ze plemniki są, ruchawe nawet niektóre. Material poszedl do mrozenia. Martwiło mnie jedynie, ze nie wiedziałam ile tego pobrali i jakiej jakości. Dopiero taki dokument wydają do dwóch tygodni po badaniu.
Skoro poszło do mrozenia to chyba uznali, że materiał jest dobry? Jakoś zaczęłam się stresować teraz -
lindalia wrote:Pytałam u koordynatorki i wlasnie mi powiedziała, ze odpis będzie do odbioru w przyszłym tygodniu. Wiemy jedynie ze plemniki są, ruchawe nawet niektóre. Material poszedl do mrozenia. Martwiło mnie jedynie, ze nie wiedziałam ile tego pobrali i jakiej jakości. Dopiero taki dokument wydają do dwóch tygodni po badaniu.
Skoro poszło do mrozenia to chyba uznali, że materiał jest dobry? Jakoś zaczęłam się stresować teraz
Nie denerwuj się - u nas w ogóle się nie ruszały, a jednak do zapłodnienia doszło. A to była biopsja igłowa, taka zwykła, tak? Nie celowana?
Danadana -
lindalia wrote:Zwykła, zwykła. Nie było wskazań do tej mikroskopowej.
Z tego, co wiem to oni wtedy "na ślepo" pobierają kawałki tkanki i dają je do analizy,a potem do mrożenia. ☺️ Trzeba zatem liczyć, że w tych tkankach są plemniki, skoro znaleźli je podczas zabiegu. Embriolodzy odwirują materiał w dniu Twojej punkcji i potem Cię poinformują, ile się zapłodniło. Plus takiej sytuacji jest taki, że z czynnikiem męskim zapłodnią wszystkie Twoje oocyty, co oznacza więcej szans na dobry zarodek 🤞🤞Danadana -
Danadana wrote:Z tego, co wiem to oni wtedy "na ślepo" pobierają kawałki tkanki i dają je do analizy,a potem do mrożenia. ☺️ Trzeba zatem liczyć, że w tych tkankach są plemniki, skoro znaleźli je podczas zabiegu. Embriolodzy odwirują materiał w dniu Twojej punkcji i potem Cię poinformują, ile się zapłodniło. Plus takiej sytuacji jest taki, że z czynnikiem męskim zapłodnią wszystkie Twoje oocyty, co oznacza więcej szans na dobry zarodek 🤞🤞
mowie sobie, Ze skoro znaleźli w biopsji to te kilka/naście, których potrzebujemy, będzie dobrej jakości.
przecież tak niewiele potrzebujemy !
Swoją drogą, wiem, ze jesteś z moich okolic- Gniezno- gdzie planujesz prowadzić ciążę?Danadana lubi tę wiadomość
-
Ja jestem z Gniezna,ale od 10 lat mieszkam w Poznaniu, więc tutaj będę prowadzić ciążę ☺️ ale mam bardzo dużo znajomych w Gnieźnie, które są lub były w ciąży i prawie każda chodzi do dr Juste. Moja bratowa, szwagierka i przyjaciółki korzystały z jego gabinetu na 3 maja i każda urodziła dzięki niemu po dwa zdrowe okazy człowieka 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 17:42
Danadana -
Danadana wrote:Ja jestem z Gniezna,ale od 10 lat mieszkam w Poznaniu, więc tutaj będę prowadzić ciążę ☺️ ale mam bardzo dużo znajomych w Gnieźnie, które są lub były w ciąży i prawie każda chodzi do dr Juste. Moja bratowa, szwagierka i przyjaciółki korzystały z jego gabinetu na 3 maja i każda urodziła dzięki niemu po dwa zdrowe okazy człowieka 😁
Bylam u Juste z dwa lata temu i na moje pcos powiedział "pcos równa się bezpłodność". Nie mam z nim dobrych wspomnień. Dopiero poznański lekarz mi wyjaśnił co to jest oraz ze może A nie musi utrudniać ciąży. Ale widzisz, dla innych byl super.każda pacjentka ma inne odczucia. A w Poznaniu gdzie będziesz prowadzić ciążę ?
-
lindalia wrote:Bylam u Juste z dwa lata temu i na moje pcos powiedział "pcos równa się bezpłodność". Nie mam z nim dobrych wspomnień. Dopiero poznański lekarz mi wyjaśnił co to jest oraz ze może A nie musi utrudniać ciąży. Ale widzisz, dla innych byl super.
każda pacjentka ma inne odczucia. A w Poznaniu gdzie będziesz prowadzić ciążę ?
Danadana -
Danadana wrote:Dzięki, właśnie dzisiaj z nimi pisałam. Koleżanka, która miała robione te pomiary miała jednak robione badanie Harmony - tam się wpisuje w formularz jakiś srylion podobno rzeczy dodatkowych. Skoro przy Nifty tego nie ma to ok
w Drews robią też Nifty. Byłaś potem u tego samego lekarza na konsultacji po otrzymanych wynikach czy już szałas do swojego?
Danadana lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Wszystkiego najlepszego w nowym roku dziewczynki! 😘🥂 Oby był bezalkoholowy i bogaty w fasolki 😁
Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki!✊🍀✊🍀 Brzuchatkom życzę mało stresu w ciąży i szczęśliwego terminowego rozwiązania, mamuśkom worka cierpliwości 😘
W środę rozpoczęłam 20tc, mam nadzieję, że kolejne tygodnie miną mi szybko. Chciałabym, żeby była już wiosna i wysoka, bezpieczna ciąża. Jednak po tylu latach starań ciągle się boję, że coś pójdzie nie tak. Mam ciągle jakieś kłucia w szyjce, oby się nie skracała 🙏 Martwi mnie przedwczesny poród jakby szyjka jednak puściła. Jedyne co mnie uspokaja, to dość intensywne ruchy chłopców. Coraz częściej się pojawiają i dłużej trwają. Wczoraj chyba imprezowali od samego rana, aż mi się brzuch ruszał 😅
Jak spędziłyście sylwestra? U nas wieczór filmowy i przekąski, dużo przekąsekNawet mi ta pandemia na rękę była, bo chociaż nie musiałam się tłumaczyć dlaczego wolę zostać w domu. I tak ledwo wytrzymałam do północy, a od 23 miałam oczy na zapałkach. To się już chyba starość nazywa 🙈
Mania30 lubi tę wiadomość
😭
Ja również życzę samych radości, dni pełnych pozytywnych wydarzeń i oczywiście - zdrowia 🥳 my szczepionek nie dostaniemy, ale może jednak świat wróci do pewnej normalności. ☺️ Jest nadzieja!
Myślę, że strach w ciąży będzie nam towarzyszyć w wielu momentach, to chyba normalne ze względu na doświadczenia - najważniejsze, żeby nie dać się mu paraliżować 💗 i zaufać lekarzom. Oczywiście, łatwo się mówi....😆😆😆 ale musimy chociaż próbować 😆
Ja spędziłam Sylwestra pierwszy raz od 15 lat na trzeźwo i w domu 🤣 zawsze gdzieś wychodziłam, zawsze z kimś się spotykałam, a w tym roku dres, kanapa, jedzonko i filmy. Liczę,że nadrobię w kolejnym choć trochę 🤣Mania30, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Danadana