INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Kasiu najgorsze co mozesz zrobic to porownywac swoja bete a potem ciaze do innych - to jest bardzo bardzo indywidualna sprawa. Uszki do gory.
Ula u nas mały tez wiekszy (podejrzewam, ze dlatego mnie tak poniewiera) i jest juz wielkosciowo 13+2. Bede miala korekte daty porodu. Niektore dzieci maja po prostu szybsze tempo wzrostu, tak mowil lekarz.
-
_meva_ wrote:MonikA_89!
Ty robiłaś może Nifty?
I kiedy było widać u Ciebie brzuszek przy bliźniakach? ❤️
Dzisiaj zaczynam 20tc i brzuchol wygląda tak:
W ogóle patrzę na moją stopkę i widzę, że wagowo bąble mają więcej niż wskazuje, bo 270 i 283g 😬 Nie wiem tylko ile mają cm, ale 2 tyg temu miały 12cm w takim szybkim mierzeniu (ale nie były chyba do końca wyprostowane)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 13:31
Mania30 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Robiłam tylko pappę plus USG genetyczne. Brzuszek zaczął się powoli pojawiać jakoś po prenatalnych 11-12tc. Ale był baaaardzo subtelny, bo ja normalnie płaska byłam a w dole mi się zrobiła taka wypukłość.
W ogóle patrzę na moją stopkę i widzę, że wagowo bąble mają więcej niż wskazuje, bo 270 i 283g 😬 Nie wiem tylko ile mają cm, ale 2 tyg temu miały 12cm w takim szybkim mierzeniu (ale nie były chyba do końca wyprostowane)
Piękny masz ten brzusio ❤️ Ja dopiero 10 tydzień i się bałam, że brzucha jeszcze nie widać 🤦♀️ -
Witam Was wszystkie dziewczyny, od dawna podczytuje forum, sama jestem wieloletnią straczką, o pierwsze dziecko walczyłam przez 5 lat i przy trzeciej procedurze biorąc ostatni zarodek udało się
Wiosną tego roku zdecydowaliśmy się z mężem podejść do kolejnej procedury żeby postarać się o rodzeństwo dla naszej córeczki, zrobiliśmy wszystkie badania, miałam rozpisany protokół, wykupione leki, czekałam tylko na okres żeby zacząć i właśnie wtedy zamknęli klinikę...
Czekając na otwarcie kliniki stał się cud, okazało się, że zaszłam w ciąże naturalną, właśnie skończyłam 8 miesiącLeki do stymulacji leżą, wiec jeśli byłaby któraś z Was chętna na nie to proszę napisać.
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Robiłam tylko pappę plus USG genetyczne. Brzuszek zaczął się powoli pojawiać jakoś po prenatalnych 11-12tc. Ale był baaaardzo subtelny, bo ja normalnie płaska byłam a w dole mi się zrobiła taka wypukłość.
W ogóle patrzę na moją stopkę i widzę, że wagowo bąble mają więcej niż wskazuje, bo 270 i 283g 😬 Nie wiem tylko ile mają cm, ale 2 tyg temu miały 12cm w takim szybkim mierzeniu (ale nie były chyba do końca wyprostowane)MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Miniaaa wrote:Witam Was wszystkie dziewczyny, od dawna podczytuje forum, sama jestem wieloletnią straczką, o pierwsze dziecko walczyłam przez 5 lat i przy trzeciej procedurze biorąc ostatni zarodek udało się
Wiosną tego roku zdecydowaliśmy się z mężem podejść do kolejnej procedury żeby postarać się o rodzeństwo dla naszej córeczki, zrobiliśmy wszystkie badania, miałam rozpisany protokół, wykupione leki, czekałam tylko na okres żeby zacząć i właśnie wtedy zamknęli klinikę...
Czekając na otwarcie kliniki stał się cud, okazało się, że zaszłam w ciąże naturalną, właśnie skończyłam 8 miesiącLeki do stymulacji leżą, wiec jeśli byłaby któraś z Was chętna na nie to proszę napisać.
Słyszy się o takich cudach gdzies bokiem, a tu mamy potwierdzenie naturalnego cudu! Gratuluję!
Co u Was było przyczyną niepłodności? U kogo się leczyliscie? -
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:Robiłam tylko pappę plus USG genetyczne. Brzuszek zaczął się powoli pojawiać jakoś po prenatalnych 11-12tc. Ale był baaaardzo subtelny, bo ja normalnie płaska byłam a w dole mi się zrobiła taka wypukłość.
W ogóle patrzę na moją stopkę i widzę, że wagowo bąble mają więcej niż wskazuje, bo 270 i 283g 😬 Nie wiem tylko ile mają cm, ale 2 tyg temu miały 12cm w takim szybkim mierzeniu (ale nie były chyba do końca wyprostowane)
W ogóle super sie ostatnio czyta forum tyle pozytywnych wiadomości 😊
Mamuski jak tam u was zaglądacie tu jeszczeMonikA_89! lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
W ogóle patrzę na moją stopkę i widzę, że wagowo bąble mają więcej niż wskazuje, bo 270 i 283g 😬 Nie wiem tylko ile mają cm, ale 2 tyg temu miały 12cm w takim szybkim mierzeniu (ale nie były chyba do końca wyprostowane)MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
A ja dziś miałam wizytę i byłam pozytywnie zaskoczona Endo 10.5 mam 4.01 podanie. Tylko będzie mi Małek podawał bo Lewandowski na urlop idzie. Mam nadzieję że mnie nie pamięta on zawsze miał sklerozę to może.
Danadana, _meva_, Ula30, MonikA_89!, She_Wolf lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, u kogo w Poznaniu robić Nifty/Sanco? Pytam, bo okazuje się, że najlepiej jak poza pobraniem krwi jest w ten sam dzień robione USG z jakimiś pomiarami, które lekarz wpisuje i wysyła z próbką krwi. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanka w Bydgoszczy tak właśnie miała robione. W Poznaniu co dziś dzwoniłam do gabinetów, które są wpisane na stronie Nifty jako partnerzy tej firmy to dostawałam informację, że tylko krew pobierają...Danadana
-
Danadana wrote:Dziewczyny, u kogo w Poznaniu robić Nifty/Sanco? Pytam, bo okazuje się, że najlepiej jak poza pobraniem krwi jest w ten sam dzień robione USG z jakimiś pomiarami, które lekarz wpisuje i wysyła z próbką krwi. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanka w Bydgoszczy tak właśnie miała robione. W Poznaniu co dziś dzwoniłam do gabinetów, które są wpisane na stronie Nifty jako partnerzy tej firmy to dostawałam informację, że tylko krew pobierają...
Z tego co wiem Nifty i Sanco są tylko z krwi.
To o czym mówiła Ci koleżanka to test Pappa, który robi się w tym samym czasie co usg genetyczne. -
Danadana wrote:Dziewczyny, u kogo w Poznaniu robić Nifty/Sanco? Pytam, bo okazuje się, że najlepiej jak poza pobraniem krwi jest w ten sam dzień robione USG z jakimiś pomiarami, które lekarz wpisuje i wysyła z próbką krwi. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanka w Bydgoszczy tak właśnie miała robione. W Poznaniu co dziś dzwoniłam do gabinetów, które są wpisane na stronie Nifty jako partnerzy tej firmy to dostawałam informację, że tylko krew pobierają...👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny