X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Kasiu najgorsze co mozesz zrobic to porownywac swoja bete a potem ciaze do innych - to jest bardzo bardzo indywidualna sprawa. Uszki do gory.

Ula u nas mały tez wiekszy (podejrzewam, ze dlatego mnie tak poniewiera) i jest juz wielkosciowo 13+2. Bede miala korekte daty porodu. Niektore dzieci maja po prostu szybsze tempo wzrostu, tak mowil lekarz :)
    To to akurat spoko, bardziej by mnie martwiło, jakby maluch był za mały ;).

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    MonikA_89!
    Ty robiłaś może Nifty?
    I kiedy było widać u Ciebie brzuszek przy bliźniakach? ❤️
    Robiłam tylko pappę plus USG genetyczne. Brzuszek zaczął się powoli pojawiać jakoś po prenatalnych 11-12tc. Ale był baaaardzo subtelny, bo ja normalnie płaska byłam a w dole mi się zrobiła taka wypukłość.

Dzisiaj zaczynam 20tc i brzuchol wygląda tak:
    65ff34945062.jpg

W ogóle patrzę na moją stopkę i widzę, że wagowo bąble mają więcej niż wskazuje, bo 270 i 283g 😬 Nie wiem tylko ile mają cm, ale 2 tyg temu miały 12cm w takim szybkim mierzeniu (ale nie były chyba do końca wyprostowane)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 13:31

Mania30 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Robiłam tylko pappę plus USG genetyczne. Brzuszek zaczął się powoli pojawiać jakoś po prenatalnych 11-12tc. Ale był baaaardzo subtelny, bo ja normalnie płaska byłam a w dole mi się zrobiła taka wypukłość.

65ff34945062.jpg

W ogóle patrzę na moją stopkę i widzę, że wagowo bąble mają więcej niż wskazuje, bo 270 i 283g 😬 Nie wiem tylko ile mają cm, ale 2 tyg temu miały 12cm w takim szybkim mierzeniu (ale nie były chyba do końca wyprostowane)

Piękny masz ten brzusio ❤️ Ja dopiero 10 tydzień i się bałam, że brzucha jeszcze nie widać 🤦‍♀️

• Miniaaa Nowa

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie dziewczyny, od dawna podczytuje forum, sama jestem wieloletnią straczką, o pierwsze dziecko walczyłam przez 5 lat i przy trzeciej procedurze biorąc ostatni zarodek udało się ;)
    Wiosną tego roku zdecydowaliśmy się z mężem podejść do kolejnej procedury żeby postarać się o rodzeństwo dla naszej córeczki, zrobiliśmy wszystkie badania, miałam rozpisany protokół, wykupione leki, czekałam tylko na okres żeby zacząć i właśnie wtedy zamknęli klinikę...
    Czekając na otwarcie kliniki stał się cud, okazało się, że zaszłam w ciąże naturalną, właśnie skończyłam 8 miesiąc :) Leki do stymulacji leżą, wiec jeśli byłaby któraś z Was chętna na nie to proszę napisać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

65ff34945062.jpg

Śliczny brzuszek ❤

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaaa wrote:
    Witam Was wszystkie dziewczyny, od dawna podczytuje forum, sama jestem wieloletnią straczką, o pierwsze dziecko walczyłam przez 5 lat i przy trzeciej procedurze biorąc ostatni zarodek udało się ;)
    Wiosną tego roku zdecydowaliśmy się z mężem podejść do kolejnej procedury żeby postarać się o rodzeństwo dla naszej córeczki, zrobiliśmy wszystkie badania, miałam rozpisany protokół, wykupione leki, czekałam tylko na okres żeby zacząć i właśnie wtedy zamknęli klinikę...
    Czekając na otwarcie kliniki stał się cud, okazało się, że zaszłam w ciąże naturalną, właśnie skończyłam 8 miesiąc :) Leki do stymulacji leżą, wiec jeśli byłaby któraś z Was chętna na nie to proszę napisać.

Słyszy się o takich cudach gdzies bokiem, a tu mamy potwierdzenie naturalnego cudu! Gratuluję! :)
    Co u Was było przyczyną niepłodności? U kogo się leczyliscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży powyżej 7 tygodnia, już wszystkie zeszłyście z estrofemu?

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

65ff34945062.jpg

Monia super brzuszek❤no i gratuluje chłopaków imioma wybrane;)
    W ogóle super sie ostatnio czyta forum tyle pozytywnych wiadomości 😊
    Mamuski jak tam u was zaglądacie tu jeszcze

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

65ff34945062.jpg

Brzuszek ładnie już widać teraz dopiero zacznie cię wypychać😀

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam wizytę i byłam pozytywnie zaskoczona Endo 10.5 mam 4.01 podanie. Tylko będzie mi Małek podawał bo Lewandowski na urlop idzie. Mam nadzieję że mnie nie pamięta on zawsze miał sklerozę to może.

Danadana, _meva_, Ula30, MonikA_89!, She_Wolf lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ja jestem w 8. i cały czas biorę.

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u kogo w Poznaniu robić Nifty/Sanco? Pytam, bo okazuje się, że najlepiej jak poza pobraniem krwi jest w ten sam dzień robione USG z jakimiś pomiarami, które lekarz wpisuje i wysyła z próbką krwi. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanka w Bydgoszczy tak właśnie miała robione. W Poznaniu co dziś dzwoniłam do gabinetów, które są wpisane na stronie Nifty jako partnerzy tej firmy to dostawałam informację, że tylko krew pobierają...

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dziewczyny, u kogo w Poznaniu robić Nifty/Sanco? Pytam, bo okazuje się, że najlepiej jak poza pobraniem krwi jest w ten sam dzień robione USG z jakimiś pomiarami, które lekarz wpisuje i wysyła z próbką krwi. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanka w Bydgoszczy tak właśnie miała robione. W Poznaniu co dziś dzwoniłam do gabinetów, które są wpisane na stronie Nifty jako partnerzy tej firmy to dostawałam informację, że tylko krew pobierają...

Z tego co wiem Nifty i Sanco są tylko z krwi.
    To o czym mówiła Ci koleżanka to test Pappa, który robi się w tym samym czasie co usg genetyczne.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ula ja jestem teraz 9+5 i od dziś biorę 1 estrofem przez 7 dni i tyle.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja mialam robione usg. Ale nie wiem czy lekarz cos tam wpisywal na formularzu.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Z tego co wiem Nifty i Sanco są tylko z krwi.
    To o czym mówiła Ci koleżanka to test Pappa, który robi się w tym samym czasie co usg genetyczne.
    Rozumiem, wielkie dzięki!

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mialam robione usg. Ale nie wiem czy lekarz cos tam wpisywal na formularzu.
    A to jakiś doktor z Poznania?

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    A to jakiś doktor z Poznania?
    Nie

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja jestem w 8. i cały czas biorę.
    A cały czas 3*1 czy już miałaś redukcję?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Ula ja jestem teraz 9+5 i od dziś biorę 1 estrofem przez 7 dni i tyle.
    To my prawie identycznie. A kiedy miałaś redukcję na 2*1?

‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ