INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lukaszkowa wrote:Nie wiem prawde mowiac nie mysle jeszcze o tym, wydaje mi się, ze to szybko. Zacznę bardziej się zastanawiać po 20 tygodniu może. Mam niedaleko niezłą porodówkę - w sumie w rankingu zaraz za polną więc nie wiem... nie wiem, nie wiem, nic nie wiem
-
dobuska wrote:A miałaś do tego wskazania czy to tak z automatu?08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Później godziny wizyt to także jeden z punktów dla których wybrałam doktorka. Nie lubię brac wolnego w pracy, A wiem, ze przyjdzie jeździć dość często.
Danadana Genesis Poznań? A na ile mutacji ? W karcie mamy napisane , ze cftr jako przyczyną niepłodności. -
lindalia wrote:Dobuska, konto na portalu pacjenta założyli nam w rejestracji przy pierwszej wizycie. Chyba wszystkim tak robią. Tak masz prawje wszystkie wyniki badań i plany leczenia czy recepty.
-
forget-me-not wrote:Hej dziewczyny.
Czy brałyście L4 po transferze? Ja mam pracę 'biurową' ale jest jej sporo i stresująca bywa. Zastanawiałam się, czy jest opcja, żeby dostać 2/3 dni zwolnienia, żeby na spokojnie to wszytsko przejść?Danadana -
lindalia wrote:Później godziny wizyt to także jeden z punktów dla których wybrałam doktorka. Nie lubię brac wolnego w pracy, A wiem, ze przyjdzie jeździć dość często.
Danadana Genesis Poznań? A na ile mutacji ? W karcie mamy napisane , ze cftr jako przyczyną niepłodności.za CFTR płaciłam jakieś 170zł. Do tego kariotypy,ale to było na NFZ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 13:54
Danadana -
Martita92 wrote:Z dziećmi jest jeszcze jedna zasada .... Nie ma żadnych reguł. Moje dziecko w szpitalu nie potrafiło pić z piersi i odciagalam pokarm. Mówili mi że już się nie nauczy,a po 1.5 miesiąca jak ją przystawilam to zaczęła pić. No i jakieś jak będzie płakać nie będę nosić itp to można w kąt rzucić. Jak zaczyna histerycznie płakać to robisz wszystko byle tylko przestało 😉Danadana
-
A myslalyscie już o jakiejś szkole rodzenia lub macie doświadczenia z którąś z Poznania?
Wiem,że można się zapisywać od 20 tygodnia, ale ciekawa jestem czy zajęcia są i będą tylko online. Ja w 20tygodniu będę dopiero w kwietniu, więc przy takiej dynamicznej sytuacji zw.z pandemią wszystko się może zmienić.
I drugie pytanie - czy izolujecie się? Tzn czy spotykacie się z innymi poza domownikamipytam, bo ja od listopada nie byłam u nikogo ani nikt u mnie, umawiam się tylko na spacery, ale już sama nie wiem, co robić.... Covid mi niepotrzebny, jak nikomu, bo po co się w tym stanie doprawiać...ale boję się, że na łeb dostanę. 😔
Danadana -
Danadana wrote:A myslalyscie już o jakiejś szkole rodzenia lub macie doświadczenia z którąś z Poznania?
Wiem,że można się zapisywać od 20 tygodnia, ale ciekawa jestem czy zajęcia są i będą tylko online. Ja w 20tygodniu będę dopiero w kwietniu, więc przy takiej dynamicznej sytuacji zw.z pandemią wszystko się może zmienić.
I drugie pytanie - czy izolujecie się? Tzn czy spotykacie się z innymi poza domownikamipytam, bo ja od listopada nie byłam u nikogo ani nikt u mnie, umawiam się tylko na spacery, ale już sama nie wiem, co robić.... Covid mi niepotrzebny, jak nikomu, bo po co się w tym stanie doprawiać...ale boję się, że na łeb dostanę. 😔
Przeglądałam szkoły rodzenia w Poznaniu i z tego co się zorientowałam to większość zajęć online + np. jedne/dwa indywidualne stacjonarnie. Jednak chętnie posłuchałabym rady - czy coś polecacie?
Co do izolacji to my tak samo - ja i mąż mamy pracę zdalną więc z domu to wychodzimy na ewentualnie na zakupy lub spacer. Ze znajomymi też jedynie na spacer. I dokładnie jak Ty - mam powoli tego dosyć, ale z drugiej strony po tych wszystkich problemach stres z covidem w ciąży to chyba byłoby już za dużo... -
Ja jestem z tych racjonalnych i niepanikujących jeśli chodzi o COVID, ale w przypadku ciąży chyba byłabym równie mocno ostrożna. Co prawda mój mąż będzie musiał normalnie pracować, bo nie ma innej opcji, ale będziemy na pewno dużo bardziej uważać.
-
Ja izolowalam/izoluje z 2ch wzgledow
- tak mnie rypaly objawy, ze dodatkowych covidowych bym nie przezyla
- jakby bylo cos ze mna czy z dzieckiem nie wiem jak z przyjeciem do szpitala👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnyJa pracuję w szpitalu i niespecjalnie mam się jak izolować. Po prostu chodzę ubrana po zęby w różnie gadżety. Ale pocieszam się tym, że przed samą ciążą zachorowałam, więc raczej mam mniejsze szanse na ponowne zachorowanie. Zwolnienie dopiero od marca wchodzi w grę. No chyba, że były by komplikacje, to inna sprawa. O szkole rodzenia nie myślałam. Może później. A She_Wolf się odzywała?
-
Ula30 wrote:Ja pracuję w szpitalu i niespecjalnie mam się jak izolować. Po prostu chodzę ubrana po zęby w różnie gadżety. Ale pocieszam się tym, że przed samą ciążą zachorowałam, więc raczej mam mniejsze szanse na ponowne zachorowanie. Zwolnienie dopiero od marca wchodzi w grę. No chyba, że były by komplikacje, to inna sprawa. O szkole rodzenia nie myślałam. Może później. A She_Wolf się odzywała?
Czekamy:)
-
nick nieaktualny
-
Danadana wrote:A myslalyscie już o jakiejś szkole rodzenia lub macie doświadczenia z którąś z Poznania?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dziewczyny,
a propos wyprawek to znalazłam darmowy webinar organizowany przez Bank Komórek Macierzystych. Oczywiście, będzie jakaś reklama banku,ale może coś logicznego powiedzą o tych wyprawkach.
Webinar
JAK SKOMPLETOWAĆ WYPRAWKĘ?
📅 26 stycznia 2021 (wtorek)
⏱ 17:00
💻 online
Webinar poprowadzą:
Lena Krekora-Szczęsna – Doradca Wyprawkowy "Pani Wyprawka"
Aneta Ganc - Konsultantka Medyczna PBKM
W trakcie spotkania porozmawiamy m.in. o:
✅ tym, co warto zabrać do szpitala i co się przyda w domu po porodzie
✅ potencjale i ograniczeniach komórek macierzystych
✅ procedurze zabezpieczenia krwi pępowinowej
Rejestracja 👇
https://www.pbkm.pl/oferta-promocyjna/webinar-z-doradca-wyprawkowym-26-01Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 19:03
_meva_, dobuska lubią tę wiadomość
Danadana -
Danadana wrote:Dziewczyny,
a propos wyprawek to znalazłam darmowy webinar organizowany przez Bank Komórek Macierzystych. Oczywiście, będzie jakaś reklama banku,ale może coś logicznego powiedzą o tych wyprawkach.
Webinar
JAK SKOMPLETOWAĆ WYPRAWKĘ?
📅 26 stycznia 2021 (wtorek)
⏱ 17:00
💻 online
Webinar poprowadzą:
Lena Krekora-Szczęsna – Doradca Wyprawkowy "Pani Wyprawka"
Aneta Ganc - Konsultantka Medyczna PBKM
W trakcie spotkania porozmawiamy m.in. o:
✅ tym, co warto zabrać do szpitala i co się przyda w domu po porodzie
✅ potencjale i ograniczeniach komórek macierzystych
✅ procedurze zabezpieczenia krwi pępowinowej
Rejestracja 👇
https://www.pbkm.pl/oferta-promocyjna/webinar-z-doradca-wyprawkowym-26-01👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g