Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Ula30 Autorytet
    Postów: 480 351

    Wysłany: 22 stycznia, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zapiszę :)

    1 IVF- 0 zarodkow. 2 IVF- 3 zarodki, 3x B-hCG 0. 3 IVF - 2 zarodki. Transfer B-hCG 0, transfer B-hCG 15, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 4 blastocysty
    Transfer 09.11.2020r, B-hCG 4dpt 9,52; 5dpt 36,9; 8dpt 220; 10dpt 568,5; 12dpt (po 40h) 844 ; 15dpt 2195 04.12.2020- USG bije ❤
    3jgxdqk3ckroicca.png
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2211 1739

    Wysłany: 22 stycznia, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia Mama Gaja. Do wyboru 2h zajęć praktycznych indywidualnych lub 6h grupowych plus dostęp do bazy filmów online. Co czwartek jest też live z położną na Facebooku. W związku z Covid zdecydowaliśmy się na zajęcia praktyczne indywidualne. Idziemy jakoś pod koniec lutego :)
    Tez tam chodziliśmy 😊bylo spoko, tylko na wizyty patronażowe musieliśmy jeździć do położnej.

    Danadana, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • _meva_ Autorytet
    Postów: 319 147

    Wysłany: 23 stycznia, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zagwostkę po moich prenatalnych.
    Dziś zauważyłam, że na badaniach z krwi do badań prenatalnych mam tylko wynik:
    HCG całkowite oraz HCG wolna podjednostka beta (standard wg FMF).
    W tych badaniach nie powinno być jeszcze białko Papp-a?

  • Ula30 Autorytet
    Postów: 480 351

    Wysłany: 23 stycznia, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dziewczyny mam zagwostkę po moich prenatalnych.
    Dziś zauważyłam, że na badaniach z krwi do badań prenatalnych mam tylko wynik:
    HCG całkowite oraz HCG wolna podjednostka beta (standard wg FMF).
    W tych badaniach nie powinno być jeszcze białko Papp-a?
    No chyba powinno. Może będzie później jako osobny wynik? Może zadzwoń tam, gdzie pobierałaś. Może po prostu na wynik białka pappa czeka się dłużej .

    1 IVF- 0 zarodkow. 2 IVF- 3 zarodki, 3x B-hCG 0. 3 IVF - 2 zarodki. Transfer B-hCG 0, transfer B-hCG 15, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 4 blastocysty
    Transfer 09.11.2020r, B-hCG 4dpt 9,52; 5dpt 36,9; 8dpt 220; 10dpt 568,5; 12dpt (po 40h) 844 ; 15dpt 2195 04.12.2020- USG bije ❤
    3jgxdqk3ckroicca.png
  • _meva_ Autorytet
    Postów: 319 147

    Wysłany: 23 stycznia, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    No chyba powinno. Może będzie później jako osobny wynik? Może zadzwoń tam, gdzie pobierałaś. Może po prostu na wynik białka pappa czeka się dłużej .

    Dzięki Ula, będę to wyjaśniała.

  • Asiemka Ekspertka
    Postów: 153 132

    Wysłany: 23 stycznia, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Asiemka dziękuję! Zerknij w wolnej chwili co to za leki, a ja podpytam jeszcze dra S czy powinien coś brać.:)

    Mam 46 tabletek FertilMan Plus. Widziałam, że nie działał u Was, ale ustal z Dr czy warto to przyjąć.
    Jeżeli nie, może któraś z Dziewczyn przygotowujących się do punkcji chciałaby dla Swojego? 😊

    Starania: 4 lata.
    Endometrioza.
    Laparoskopia:
    1.2016 r.
    2. 2018 r.
    AMH: 1,6
    I wizyta w InviMed Poznań: 25.06.2020 r.
    IMSI
    Kriotransfer blastocysty: 04.09.2020 r.
    Beta-HCG
    14.09.2020: 359,92
    16.09.2020: 1045,08
    Jest serduszko! ❤️ 29.09.2020 r.
    Dziewczynka ❤️

    uwo9pc0zzl8ncctk.png
  • dobuska Autorytet
    Postów: 1977 1273

    Wysłany: 23 stycznia, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka, niestety u nas nie przyniósł efektu. Póki co dr powiedział, że mąż ma niczego nie przyjmować. Więc się tego trzymam. Ale dziękuję! <3

    Czy ma któraś z Was wieści od She_Wolf?

    Starania od 06/2016

    kwiecień 2021 - rozpoczynamy pierwszą procedurę
  • Ula30 Autorytet
    Postów: 480 351

    Wysłany: 23 stycznia, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie

    1 IVF- 0 zarodkow. 2 IVF- 3 zarodki, 3x B-hCG 0. 3 IVF - 2 zarodki. Transfer B-hCG 0, transfer B-hCG 15, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 4 blastocysty
    Transfer 09.11.2020r, B-hCG 4dpt 9,52; 5dpt 36,9; 8dpt 220; 10dpt 568,5; 12dpt (po 40h) 844 ; 15dpt 2195 04.12.2020- USG bije ❤
    3jgxdqk3ckroicca.png
  • Danadana Autorytet
    Postów: 543 276

    Wysłany: 24 stycznia, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystko u Niej dobrze!
    A jak Wy się czujecie?

    Znalazłam ciekawy artykuł u szczepieniach na Covid w ciąży:
    https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-01-24/ginekolog-o-szczepieniach-przeciw-covid-19-dla-ciezarnych/?ref=kafle

    Danadana
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 24 stycznia, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Tez tam chodziliśmy 😊bylo spoko, tylko na wizyty patronażowe musieliśmy jeździć do położnej.
    Na patronażowe można się przepisać do swojej położnej, która będzie przychodzić do domu. Chyba taka opcja przy bliźniętach będzie bardziej sensowna :) Mam przychodnię 400m od domu, więc nawet jakbym miała podjechać to biorę wózek i tyle, a żeby dojechać do MamaGaja to musiałabym zapakować chłopaków do auta ;)

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 24 stycznia, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dziewczyny mam zagwostkę po moich prenatalnych.
    Dziś zauważyłam, że na badaniach z krwi do badań prenatalnych mam tylko wynik:
    HCG całkowite oraz HCG wolna podjednostka beta (standard wg FMF).
    W tych badaniach nie powinno być jeszcze białko Papp-a?
    Po prenatalnych miałam tylko informacje o wymiarach maluchów, po 2-3 dniach odebrałam wyniki białka pappa, a po niecałych 2tyg dostałam na maila ocenę ryzyka chorób genetycznych :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • _meva_ Autorytet
    Postów: 319 147

    Wysłany: 24 stycznia, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Po prenatalnych miałam tylko informacje o wymiarach maluchów, po 2-3 dniach odebrałam wyniki białka pappa, a po niecałych 2tyg dostałam na maila ocenę ryzyka chorób genetycznych :)

    Dzięki za info.
    Ja mam mieć wyniki prenatalnych w środę 27.01.
    Usg miałam 19.01, później pobranie krwi i jak weszłam sobie na moje konto w Diagnostyce to jest wynik HCG wolna podjednostka beta (standard wg FMF) i w realizacji jest HCG całkowite. Martwi mnie, że nie ma w realizacji białka Papp-A. Jutro będę się kontaktować z Diagnostyką. Nie mam do nich zaufania, bo już raz w trakcie ostatniej stymulacji błędnie zbadali mi estradiol. U dr S było 1400, kazał zbadać jeszcze w dzień kolejnego podglądu u mnie w mieście i wynik wyszedł około 900. Pojechałam do Invimedu i dr S mówił, że w takim przypadku nie powinno się robić punkcji bo prawdopodobnie był przedwczesny pick LH, ale zrobił usg i stwierdził, że pęcherzyki piękne i szkoda przerywać. Sprawdziliśmy też Estradiol w InviMedzie i wynik był 1660, a krew była pobierana po 4h od pobrania w Zielonej Górze 😡
    To była moja najlepsza stymulacja. 6 komórek, a z nich 5 ładnych zarodków. Jak sobie pomyślę, że przez ten błędny wynik mógł przerwać procedurę, to mnie szlag trafia.
    Oczywiście Diagnostyka nie przyznała się do błędu. Powiedzieli, że zbadali jeszcze raz moją próbkę i wynik ponownie wyszedł około 900 😡.

  • _meva_ Autorytet
    Postów: 319 147

    Wysłany: 24 stycznia, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko u Niej dobrze!
    A jak Wy się czujecie?

    Znalazłam ciekawy artykuł u szczepieniach na Covid w ciąży:
    https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-01-24/ginekolog-o-szczepieniach-przeciw-covid-19-dla-ciezarnych/?ref=kafle

    Dana artykuł bardzo ciekawy.

    Ja się czuję dobrze, popołudniami męczą mnie mdłości, ale już nie tak mocno jak wcześniej.
    Cały czas mam plamienia 😐 A jak u Ciebie?

    MoniakA_89! Jak często masz wizyty u gina?

  • Kassssia Przyjaciółka
    Postów: 120 85

    Wysłany: 24 stycznia, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dzięki za info.
    Ja mam mieć wyniki prenatalnych w środę 27.01.
    Usg miałam 19.01, później pobranie krwi i jak weszłam sobie na moje konto w Diagnostyce to jest wynik HCG wolna podjednostka beta (standard wg FMF) i w realizacji jest HCG całkowite. Martwi mnie, że nie ma w realizacji białka Papp-A. Jutro będę się kontaktować z Diagnostyką. Nie mam do nich zaufania, bo już raz w trakcie ostatniej stymulacji błędnie zbadali mi estradiol. U dr S było 1400, kazał zbadać jeszcze w dzień kolejnego podglądu u mnie w mieście i wynik wyszedł około 900. Pojechałam do Invimedu i dr S mówił, że w takim przypadku nie powinno się robić punkcji bo prawdopodobnie był przedwczesny pick LH, ale zrobił usg i stwierdził, że pęcherzyki piękne i szkoda przerywać. Sprawdziliśmy też Estradiol w InviMedzie i wynik był 1660, a krew była pobierana po 4h od pobrania w Zielonej Górze 😡
    To była moja najlepsza stymulacja. 6 komórek, a z nich 5 ładnych zarodków. Jak sobie pomyślę, że przez ten błędny wynik mógł przerwać procedurę, to mnie szlag trafia.
    Oczywiście Diagnostyka nie przyznała się do błędu. Powiedzieli, że zbadali jeszcze raz moją próbkę i wynik ponownie wyszedł około 900 😡.

    Ja mam prenatalne umówione na 12 lutego. Powiedzieli mi, że najpierw pobiorą krew, potem będzie usg i raport z oceną ryzyka w ciągu dwóch tygodni na maila.
    Miałam jednak nadzieję, że coś więcej powiedzą podczas samego badania usg. Faktycznie miałyście tylko wymiary dziecka/dzieci podane?

    Co do estradiolu w diagnostyce to też miałam podobnie - estradiol spadł wg diagnostyki, a w Invimedzie wysłali do Synevo i był większy... Możliwe, że było to już po Twoim przypadku, bo mi dr S powiedział, że czasem laboratoria mają inne metody oceny i może mi wyjść inny wynik w diag i inny w synevo.
    Też prawie przez ten wynik przerwałam stymulację...

    p19ugox128soafv5.png
  • _meva_ Autorytet
    Postów: 319 147

    Wysłany: 24 stycznia, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Ja mam prenatalne umówione na 12 lutego. Powiedzieli mi, że najpierw pobiorą krew, potem będzie usg i raport z oceną ryzyka w ciągu dwóch tygodni na maila.
    Miałam jednak nadzieję, że coś więcej powiedzą podczas samego badania usg. Faktycznie miałyście tylko wymiary dziecka/dzieci podane?

    Co do estradiolu w diagnostyce to też miałam podobnie - estradiol spadł wg diagnostyki, a w Invimedzie wysłali do Synevo i był większy... Możliwe, że było to już po Twoim przypadku, bo mi dr S powiedział, że czasem laboratoria mają inne metody oceny i może mi wyjść inny wynik w diag i inny w synevo.
    Też prawie przez ten wynik przerwałam stymulację...

    Ja nawet nie spytałam o wymiary, a kartę z pomiarami i oceną ryzyka dostanę w środę 27.01.
    Spytałam tylko czy wg usg jest wszystko ok i usłyszałam, że wszystko w normie.
    Tylko martwi mnie brak tego wyniku białka pappa 😐

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 12:24

  • Kassssia Przyjaciółka
    Postów: 120 85

    Wysłany: 24 stycznia, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Ja nawet nie spytałam o wymiary, a kartę z pomiarami i oceną ryzyka dostanę w środę 27.01.
    Spytałam tylko czy wg usg jest wszystko ok i usłyszałam, że wszystko w normie.
    Tylko martwi mnie brak tego wyniku białka pappa 😐
    To mnie trochę zmartwiłyście, wyobrażałam sobie, że lekarz mi wszystko dokładnie tłumaczy i omawia co widzi na badaniach prenatalnych. Miałam nadzieję, że po tym 12 trochę odetchnę...

    A w zleceniu w diagnostyce masz może wpisane "w trakcie realizacji", czy w ogóle nie ma pozycji "białko pappa". Mi lekarka ostatnio mówiła, że na wiele wyników krwi czeka się teraz dłużej w takich lab. jak np. diagnostyka, bo są zawaleni testami z krwi na covid...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 12:30

    p19ugox128soafv5.png
  • _meva_ Autorytet
    Postów: 319 147

    Wysłany: 24 stycznia, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    To mnie trochę zmartwiłyście, wyobrażałam sobie, że lekarz mi wszystko dokładnie tłumaczy i omawia co widzi na badaniach prenatalnych. Miałam nadzieję, że po tym 12 trochę odetchnę...

    A w zleceniu w diagnostyce masz może wpisane "w trakcie realizacji", czy w ogóle nie ma pozycji "białko pappa". Mi lekarka ostatnio mówiła, że na wiele wyników krwi czeka się teraz dłużej w takich lab. jak np. diagnostyka, bo są zawaleni testami z krwi na covid...

    Właśnie nie ma wcale 😐
    W trakcie realizacji jest HCG całkowite 😑
    Wynik wolne Hcg już jest dostępny.
    Jak coś znowu pochrzanili to oszaleję, szczególnie, że te prenatalne można robić do 13+6 a u mnie dziś jest 13+1 😐

  • Ula30 Autorytet
    Postów: 480 351

    Wysłany: 24 stycznia, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    To mnie trochę zmartwiłyście, wyobrażałam sobie, że lekarz mi wszystko dokładnie tłumaczy i omawia co widzi na badaniach prenatalnych. Miałam nadzieję, że po tym 12 trochę odetchnę...

    A w zleceniu w diagnostyce masz może wpisane "w trakcie realizacji", czy w ogóle nie ma pozycji "białko pappa". Mi lekarka ostatnio mówiła, że na wiele wyników krwi czeka się teraz dłużej w takich lab. jak np. diagnostyka, bo są zawaleni testami z krwi na covid...
    Mi lekarz na USG wszystko pokazywał i tlumaczyl- komory serca, zastawki serca, polkule mózgu, kość nosową, żołądek, pęcherz, kończyny, przepływy w żyłach i tętnicach, kręgosłup, nawet soczewki w oczach, i tak wszystko po kolei. No i z każdego tego narządu/ pomiaru mam zdjęcie, mnóstwo ich jest.

    1 IVF- 0 zarodkow. 2 IVF- 3 zarodki, 3x B-hCG 0. 3 IVF - 2 zarodki. Transfer B-hCG 0, transfer B-hCG 15, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 4 blastocysty
    Transfer 09.11.2020r, B-hCG 4dpt 9,52; 5dpt 36,9; 8dpt 220; 10dpt 568,5; 12dpt (po 40h) 844 ; 15dpt 2195 04.12.2020- USG bije ❤
    3jgxdqk3ckroicca.png
  • Ula30 Autorytet
    Postów: 480 351

    Wysłany: 24 stycznia, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam jakiś helikopter, czuję się jak pijana. Może dlatego, że sprzątałam 2 łazienki różnymi płynami. Wy normalnie sprzątacie? W sensie używacie płynów do szyb, wanny z tymi wszystkimi zapachami?

    1 IVF- 0 zarodkow. 2 IVF- 3 zarodki, 3x B-hCG 0. 3 IVF - 2 zarodki. Transfer B-hCG 0, transfer B-hCG 15, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 4 blastocysty
    Transfer 09.11.2020r, B-hCG 4dpt 9,52; 5dpt 36,9; 8dpt 220; 10dpt 568,5; 12dpt (po 40h) 844 ; 15dpt 2195 04.12.2020- USG bije ❤
    3jgxdqk3ckroicca.png
  • _meva_ Autorytet
    Postów: 319 147

    Wysłany: 24 stycznia, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja dzisiaj mam jakiś helikopter, czuję się jak pijana. Może dlatego, że sprzątałam 2 łazienki różnymi płynami. Wy normalnie sprzątacie? W sensie używacie płynów do szyb, wanny z tymi wszystkimi zapachami?

    U mnie Mąż przejął te obowiązki 😊

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego