X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną invimed warszawa Mokotów
Odpowiedz

invimed warszawa Mokotów

Oceń ten wątek:
  • MarTunia Nowa

Wysłany: 28 lutego, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa :) Czy jest tu ktoś kto korzystał z refundacji i mógłby powiedzieć ile czeka? Ile czasu od zakwalifikowania do transferu? Jak to idzie?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Ja jestem pacjentka doktor Czekanskiej i nie musiałam mieć USG piersi ,ostatnie badanie miałam rok temu i nie było wymagane świeże. Co do kariotypu to też nie był wymagany ale zalecany , my akurat zrobiliśmy przed podejściem do procedury. A co do samej doktor to polecam ,bardzo kompetentna i przesympatyczna osoba.
    Doktor K. robil mi punkcję i transfer, dość specyficzny ale więcej o nim nie mogę powiedzieć.
    Usg piersi jest wymagane po 40.
    Dr Kaczyński zmarnował mi ciążę beta pięknie rosła,ale co z tego jak niezrobił podstawy czyli badań na trombofilie,gdzie 60% kobiet ma mutacje i nawet o tym niewie...prisilusmy o diagnostykę nawet dodatkowo płatną.Stwuerdzil ze nic nietrzeba. Jak kontaktowslam sie mowilam co mam nawet slowem niewspomnial proszę wziąść nospe lub przyjechac do kliniki.Po poronieniu sama sobie to badanie na trombofilie zrobiłam i wyszło że powinnam mieć przy obu transferach które mi robił heparynę, a jej niemiałam.Niebylo szans aby się udało.
    Zmarnował mi szanse abym miała biologiczne dziecko.
    Odeszliśmy z tej kliniki .Mąż był w tym czasie leczony aby pobić parametry nasienia,w międzyczasie jakość moich komórek spadła.
    Obecnie mamy syna i jestem w 2 ciąży ale z kd.
    Kocham synka ale pozostaje niesmak że jednak jedną ciążę Nam zmarnował...
    Na temat innych lekarzy się niewypiwiem.

• Ola4354 Znajoma

Wysłany: 28 lutego, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarTunia wrote:
    Hej jestem tu nowa :) Czy jest tu ktoś kto korzystał z refundacji i mógłby powiedzieć ile czeka? Ile czasu od zakwalifikowania do transferu? Jak to idzie?
    W przeciągu miesiąca od zakwalifikowania trzeba rozpocząć stymulacje. Także w zależności w sumie od długości stymulacji odbędzie się potem transfer

• Grażyna Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Youdith 5 dni
    Mi lepiej dobrał stymulację dr Rawski. 6 zarodków u dra Rawskiego, a potem zero u dra Kaczyńskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 19:00

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    ⏳️⏳️⏳️ kd?

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Youdith 5 dni
    Mi lepiej dobrał stymulację dr Rawski. 6 zarodków u dra Rawskiego, a potem zero u dra Kaczyńskiego.

No już mnie kaczynski zakwalifikował więc zobaczę jaki efekt przyniesie stymulacja u niego…

• Grażyna Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! Oby było jak najlepiej:)

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    ⏳️⏳️⏳️ kd?

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    No już mnie kaczynski zakwalifikował więc zobaczę jaki efekt przyniesie stymulacja u niego…
    Jaka stymulację Wam dobrał ? Co przepisał ? Od kiedy zaczynasz ?

jaśmine
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze stymulacji nie rozpisał, mamy zrobione wszystkie badania jakie zalecił, zrobiliśmy wirusowe i mam nadzieję że na kolejnej wizycie już rozpisze stymulację. Jedynie co ostatnio na wizycie powiedział że doda hormon wzrostu do leczenia.
    Wizytę mamy 15.03

• moonlight Koleżanka

Wysłany: 3 marca, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    No właśnie jeszcze stymulacji nie rozpisał, mamy zrobione wszystkie badania jakie zalecił, zrobiliśmy wirusowe i mam nadzieję że na kolejnej wizycie już rozpisze stymulację. Jedynie co ostatnio na wizycie powiedział że doda hormon wzrostu do leczenia.
    Wizytę mamy 15.03

Ale podchodzicie z refundacja tak? Stosujecie jakas diete/suple zeby sie dodatkowo wspomóc?

Invimed Warszawa/dr K.

Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
    Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 3 marca, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    Ale podchodzicie z refundacja tak? Stosujecie jakas diete/suple zeby sie dodatkowo wspomóc?

Tak to będzie nasza 3 refundowana stymulacja a 7 ogólnie rzecz biorąc.
    Suplementy ciągle od kilku lat, teraz od stycznia suplementy wg Kaczyńskiego czyli resweratrol 2x500, koenzym q10 3x200 i melatonina 3mg, dieta z niskim ig od dwóch lat, ruch też jest

• moonlight Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Tak to będzie nasza 3 refundowana stymulacja a 7 ogólnie rzecz biorąc.
    Suplementy ciągle od kilku lat, teraz od stycznia suplementy wg Kaczyńskiego czyli resweratrol 2x500, koenzym q10 3x200 i melatonina 3mg, dieta z niskim ig od dwóch lat, ruch też jest

No to super :) Pozostaje trzymać zatem kciuki za piękne efekty stymulacji w takiej sytuacji. Poprzednie stymulacje tez w invimedzie?

Invimed Warszawa/dr K.

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarTunia wrote:
    U jakiego lekarza jesteś ?

jaśmine
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę w Invimedzie pierwszy raz u dr Kaczyńskiego.

Za sobą mam :
    INVICTA Gdańsk
    Bocian Białystok
    Artemida Olsztyn x3
    Czechy Eurofertil

Także jak widac jestem dość zdeterminowana 🫣

• jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:

Za sobą mam :
    INVICTA Gdańsk
    Bocian Białystok
    Artemida Olsztyn x3
    Czechy Eurofertil

No rzeczywiście 😁 jaka masz opinie o bocianie w białym ? Lekarze i laboratorium?

jaśmine
  • moonlight Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:

Za sobą mam :
    INVICTA Gdańsk
    Bocian Białystok
    Artemida Olsztyn x3
    Czechy Eurofertil

Ah, to troche już przerobiłaś i jak tam było z efektami zarodkowymi wczesniej? Problemy z hodowla czy raczej z implantacją?

Invimed Warszawa/dr K.

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • Ola4354 Znajoma

Wysłany: 5 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasi partnerzy korzystali z jakiś ,,propłodnościowych" diet? Jeśli tak to czy udało się poprawić wyniki?

• Grażyna Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża zmusiłam do śródziemnomorskiej, ale nie wiem jak efekty. Jeszcze tylko muszę na nim wymóc sport, bo póki co to kanapa i tv jest non stop.

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    ⏳️⏳️⏳️ kd?

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola4354 wrote:
    Dziewczyny, czy wasi partnerzy korzystali z jakiś ,,propłodnościowych" diet? Jeśli tak to czy udało się poprawić wyniki?
    Mojemu mężowi poprawiły się wszystkie parametry nasienia z fragmentacją miał 5 milionów plemników a teraz skoczyło na 66 milionów, diety nie trzymał tylko uZywki odstawił i cukier ograniczył i suplementy brał

jaśmine
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmin 77
    Jeśli chodzi o bociana to była moja najgorsza stymulacja, ogromne dawki leków i żadnej dobrej komórki do zaplodnienia, wtedy zostałam poproszona na rozmowę z embriologiom który zalecał AK - dla mnie na tamten moment sytuacja nie do przyjęcia, amh miałam powyżej 1
    Natomiast później na ministymulacjach w Czech w jednej mini miałam jedną dobrą komórkę i z niej jeden zarodek a z drugiej mini trzy dobre komórki i też jeden zarodek - transfery nie udane
    Potem w artemidzie dobrze na mnie działał rekovelle i na nim potrafiłam mieć po 3-4 dojrzałe komórki i zapłodnione - natomiast kolejnym aspektem który i nich leżał było ich laboratorium bo zarodków z czterech stymulacji miałam 4 - średnio z każdej stymulacji jeden zarodek
    Nigdy ich nie badałam bo było ich zawsze mało
    Dopiero przy ostatniej stymulacji byłam u immunologa no ale z ostatniej nie miałam z kolei żadnego zarodka więc i nie było do czego zastosować leków od immuno 🤷‍♀️

jaśmine777 lubi tę wiadomość

• MarTunia Nowa

Wysłany: 6 marca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaśmine777 wrote:
    U jakiego lekarza jesteś ?

Jeszcze przed wizytą, decyzji co do lekarza brak. Dr Kuczerowski albo Czekańska? Przy okazji w sumie chętnie się o nich dowiem, do kogo najlepiej?

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ