invimed warszawa Mokotów
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiula wrote:Ja jestem pacjentka doktor Czekanskiej i nie musiałam mieć USG piersi ,ostatnie badanie miałam rok temu i nie było wymagane świeże. Co do kariotypu to też nie był wymagany ale zalecany , my akurat zrobiliśmy przed podejściem do procedury. A co do samej doktor to polecam ,bardzo kompetentna i przesympatyczna osoba.
Doktor K. robil mi punkcję i transfer, dość specyficzny ale więcej o nim nie mogę powiedzieć.
Dr Kaczyński zmarnował mi ciążę beta pięknie rosła,ale co z tego jak niezrobił podstawy czyli badań na trombofilie,gdzie 60% kobiet ma mutacje i nawet o tym niewie...prisilusmy o diagnostykę nawet dodatkowo płatną.Stwuerdzil ze nic nietrzeba. Jak kontaktowslam sie mowilam co mam nawet slowem niewspomnial proszę wziąść nospe lub przyjechac do kliniki.Po poronieniu sama sobie to badanie na trombofilie zrobiłam i wyszło że powinnam mieć przy obu transferach które mi robił heparynę, a jej niemiałam.Niebylo szans aby się udało.
Zmarnował mi szanse abym miała biologiczne dziecko.
Odeszliśmy z tej kliniki .Mąż był w tym czasie leczony aby pobić parametry nasienia,w międzyczasie jakość moich komórek spadła.
Obecnie mamy syna i jestem w 2 ciąży ale z kd.
Kocham synka ale pozostaje niesmak że jednak jedną ciążę Nam zmarnował...
Na temat innych lekarzy się niewypiwiem. -
MarTunia wrote:Hej jestem tu nowa
Czy jest tu ktoś kto korzystał z refundacji i mógłby powiedzieć ile czeka? Ile czasu od zakwalifikowania do transferu? Jak to idzie?
-
Youdith 5 dni
Mi lepiej dobrał stymulację dr Rawski. 6 zarodków u dra Rawskiego, a potem zero u dra Kaczyńskiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 19:00
1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
⏳️⏳️⏳️ kd?
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
🏃♂️
Fragmentacja 9%
Nieprawidłowa budowa -
Trzymam kciuki! Oby było jak najlepiej:)1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
⏳️⏳️⏳️ kd?
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
🏃♂️
Fragmentacja 9%
Nieprawidłowa budowa -
No właśnie jeszcze stymulacji nie rozpisał, mamy zrobione wszystkie badania jakie zalecił, zrobiliśmy wirusowe i mam nadzieję że na kolejnej wizycie już rozpisze stymulację. Jedynie co ostatnio na wizycie powiedział że doda hormon wzrostu do leczenia.
Wizytę mamy 15.03 -
youdith wrote:No właśnie jeszcze stymulacji nie rozpisał, mamy zrobione wszystkie badania jakie zalecił, zrobiliśmy wirusowe i mam nadzieję że na kolejnej wizycie już rozpisze stymulację. Jedynie co ostatnio na wizycie powiedział że doda hormon wzrostu do leczenia.
Wizytę mamy 15.03
Ale podchodzicie z refundacja tak? Stosujecie jakas diete/suple zeby sie dodatkowo wspomóc?Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
moonlight wrote:Ale podchodzicie z refundacja tak? Stosujecie jakas diete/suple zeby sie dodatkowo wspomóc?
Tak to będzie nasza 3 refundowana stymulacja a 7 ogólnie rzecz biorąc.
Suplementy ciągle od kilku lat, teraz od stycznia suplementy wg Kaczyńskiego czyli resweratrol 2x500, koenzym q10 3x200 i melatonina 3mg, dieta z niskim ig od dwóch lat, ruch też jest -
youdith wrote:Tak to będzie nasza 3 refundowana stymulacja a 7 ogólnie rzecz biorąc.
Suplementy ciągle od kilku lat, teraz od stycznia suplementy wg Kaczyńskiego czyli resweratrol 2x500, koenzym q10 3x200 i melatonina 3mg, dieta z niskim ig od dwóch lat, ruch też jest
No to superPozostaje trzymać zatem kciuki za piękne efekty stymulacji w takiej sytuacji. Poprzednie stymulacje tez w invimedzie?
Invimed Warszawa/dr K.
-
youdith wrote:Ja podchodzę w Invimedzie pierwszy raz u dr Kaczyńskiego.
Za sobą mam :
INVICTA Gdańsk
Bocian Białystok
Artemida Olsztyn x3
Czechy Eurofertil
Także jak widac jestem dość zdeterminowana 🫣jaśmine -
youdith wrote:Ja podchodzę w Invimedzie pierwszy raz u dr Kaczyńskiego.
Za sobą mam :
INVICTA Gdańsk
Bocian Białystok
Artemida Olsztyn x3
Czechy Eurofertil
Także jak widac jestem dość zdeterminowana 🫣
Ah, to troche już przerobiłaś i jak tam było z efektami zarodkowymi wczesniej? Problemy z hodowla czy raczej z implantacją?Invimed Warszawa/dr K.
-
Ja męża zmusiłam do śródziemnomorskiej, ale nie wiem jak efekty. Jeszcze tylko muszę na nim wymóc sport, bo póki co to kanapa i tv jest non stop.1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
⏳️⏳️⏳️ kd?
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
🏃♂️
Fragmentacja 9%
Nieprawidłowa budowa -
Ola4354 wrote:Dziewczyny, czy wasi partnerzy korzystali z jakiś ,,propłodnościowych" diet? Jeśli tak to czy udało się poprawić wyniki?jaśmine
-
Jaśmin 77
Jeśli chodzi o bociana to była moja najgorsza stymulacja, ogromne dawki leków i żadnej dobrej komórki do zaplodnienia, wtedy zostałam poproszona na rozmowę z embriologiom który zalecał AK - dla mnie na tamten moment sytuacja nie do przyjęcia, amh miałam powyżej 1
Natomiast później na ministymulacjach w Czech w jednej mini miałam jedną dobrą komórkę i z niej jeden zarodek a z drugiej mini trzy dobre komórki i też jeden zarodek - transfery nie udane
Potem w artemidzie dobrze na mnie działał rekovelle i na nim potrafiłam mieć po 3-4 dojrzałe komórki i zapłodnione - natomiast kolejnym aspektem który i nich leżał było ich laboratorium bo zarodków z czterech stymulacji miałam 4 - średnio z każdej stymulacji jeden zarodek
Nigdy ich nie badałam bo było ich zawsze mało
Dopiero przy ostatniej stymulacji byłam u immunologa no ale z ostatniej nie miałam z kolei żadnego zarodka więc i nie było do czego zastosować leków od immuno 🤷♀️jaśmine777 lubi tę wiadomość