invimed warszawa Mokotów
-
WIADOMOŚĆ
-
jaśmine777 wrote:A czemu nie zaczęłaś w 2 DC ? Tylko tak późno ?
Dobre pytanie ale nie mam pojęcia, lekarz ustawił mi że tak ma być więc tak biorę aczkolwiek nigdy nie spotkałam się z takim późnym rozpoczęciem.
A zrozumiałam go napewno dobrze bo jeszcze kolejnego dnia dzwoniłam się upewnić bo mi to nie dawało spokoju -
ja też zaczęłam w 5 dc, wcześnie od owulacji estrofem, jest to tak zwany protokół EPP- Estrogen Priming Protocol
ja ma skrajne amh 0,16- stosując to i menopur 300+ od 4 dnia ovaleap 75.
Dziś była punkcja pobrano 5 komórek - 2 nadawały się do zapłodnienia, jedna się zapłodniła - czekamy do 5 doby
Lekarz nie zgadza się na mrożenie 3 dniowego zarodka36 lat, endo 4 stopnia, ademioza,
5 operacji: 3 laparoskopie, 1 histeroskopia, 1 laparotomia
4 pełna procedury iVF -
Życie z endo wrote:ja też zaczęłam w 5 dc, wcześnie od owulacji estrofem, jest to tak zwany protokół EPP- Estrogen Priming Protocol
ja ma skrajne amh 0,16- stosując to i menopur 300+ od 4 dnia ovaleap 75.
Dziś była punkcja pobrano 5 komórek - 2 nadawały się do zapłodnienia, jedna się zapłodniła - czekamy do 5 doby
Lekarz nie zgadza się na mrożenie 3 dniowego zarodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 18:53
jaśmine -
jaśmine777 wrote:Trzymam kciuki, pamiętaj wystarczy jeden ❤️ jaka metoda zapłodnienia była ? Kto robił punkcję ?
Punkcja dr Kaczyński z PIMC, mamy trochę problemy z nasieniem, walczymy i czekamy ...36 lat, endo 4 stopnia, ademioza,
5 operacji: 3 laparoskopie, 1 histeroskopia, 1 laparotomia
4 pełna procedury iVF -
Hej Dziewczyny!
Czy któraś z Was mogłaby się podzielić opinią o Invimed na Mokotowie? 🧡
Krótka historia: Starania od prawie 2 lata. Na początku ogólnie na luzie, bez presji, ale ostatnio coraz częściej pojawiaja sie mysli, że moze cos jest nie tak i trzeba zrobić dokładniejszą diagnostykę.
Zaczynam powoli zbierać informacje, gdzie warto się zgłosić i z kim najlepiej się skonsultować.
Słyszałam sporo o Invimed, ale chciałabym dopytać was z pierwszej ręki - jak wygląda tam podejście lekarzy, organizacja, atmosfera? Czy są konkretni lekarze, których możecie polecić? Jak wygląda pierwsza wizyta i czy od razu coś się dzieje, czy raczej wszystko rozciąga się w czasie?
Z góry bardzo dziękuję za każdą odpowiedź - trochę się stresuję tym wszystkim, więc każda wskazówka będzie dla mnie na wagę złota. 🧡
-
Hej dziewczyny, zastanawiam się nad zmianą kliniki i myślę o Invimedzie. Czy jesteście zadowolone z kliniki? Którego lekarza polecacie (zastanawiam się nad dr Czekańską)?Starania od 2018
4x iui
05.2022 - FET 4AA -> 01.2023 córeczka
Starania o drugiego bobasa od 10.2024
11.2024 - FET 4CB - ciaza biochemiczna 💔
01.2025 - FET 4AB (6dniowy) nieudany
03.2025 - histeroskopia - widoczny w badaniu stan zapalny endometrium, CD138 ujemne -
NovaStaraJa wrote:Hej dziewczyny, zastanawiam się nad zmianą kliniki i myślę o Invimedzie. Czy jesteście zadowolone z kliniki? Którego lekarza polecacie (zastanawiam się nad dr Czekańską)?
Sama u niej nie byłam, ale widziałam, ze dziewczyny ją polecają. Gdzie sie teraz leczysz? Po stopce widze, że zarodki udąło sie uzyskać, z czym macie problem? Cos u ciebie sie dzieje czy u partnera?Starania prawie 2 lata
1 próba in vitro - 02.2020, 0 zapłodnionych komórek 😭
Ona 41 lat
- AMH 0,98 ng/ml
on 39 lat
- asthenozoospermia
- Translokacja chromosomu 14 i 21 -
Cześć dziewczyny! W zeszły czwartek byłam na badaniu drożności jajowodów właśnie w invimedzie, u dr. Kuczerowskiego, niestety obustronne jajowody niedrożne, będziemy kwalifikowani do programu rządowego ivf. Doktor zlecił badanie kariotypu, czekamy na wynik. Pytanie do dziewczyn, które są w trakcie lub po, jak długi czas mija od wizyty kwalifikacyjnej do początku stymulacji? Całego tego protokołu? Przyznam szczerze, że jestem na razie w tym zielona… 🫣
Natomiast opinie o dr. Kuczerowskim sa prawdziwe. To bardzo empatyczny, po prostu ludzki lekarz, bardzo kontaktowy, poświęca pacjentkom tyle uwagi ile potrzebują. Cieszę się, że zupełnym przypadkiem na niego trafiłam.🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
Obydwa jajowody niedrożne 😖❌❌
Podchodzimy do IVF 🤞🏽
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo -
KarRad wrote:Sama u niej nie byłam, ale widziałam, ze dziewczyny ją polecają. Gdzie sie teraz leczysz? Po stopce widze, że zarodki udąło sie uzyskać, z czym macie problem? Cos u ciebie sie dzieje czy u partnera?Starania od 2018
4x iui
03.2025 - histeroskopia - widoczny w badaniu stan zapalny endometrium, CD138 ujemne -
NovaStaraJa wrote:Hej dziewczyny, zastanawiam się nad zmianą kliniki i myślę o Invimedzie. Czy jesteście zadowolone z kliniki? Którego lekarza polecacie (zastanawiam się nad dr Czekańską)?jaśmine
-
jaśmine777 wrote:Hej,ja jestem u niej i polecam. Lekarz empatyczny i nie ma bariery lekarz-pacjent . Jestem po punkcji i czekam na transfer, powodzeniaStarania od 2018
4x iui
NovaStaraJa wrote:Do transferów podchodziłam w Gamecie, ale moja lekarka odeszła z kliniki i szukam dla siebie nowej. My nie mamy żadnej uchwytnej przyczyny niepłodności. Wszystkie wyniki idealne. Z pierwszego transferu córka, teraz walczymy o rodzeństwo.
Rozumiem, a jakie badania robiliście? Tylko te 2 zarodki mieliscie z drugiej procedury? Zarodki były badane?Starania prawie 2 lata
1 próba in vitro - 02.2020, 0 zapłodnionych komórek 😭
Ona 41 lat
- AMH 0,98 ng/ml
on 39 lat
- asthenozoospermia
- Translokacja chromosomu 14 i 21