invimed warszawa Mokotów
-
WIADOMOŚĆ
-
MarTunia wrote:Jeszcze przed wizytą, decyzji co do lekarza brak. Dr Kuczerowski albo Czekańska? Przy okazji w sumie chętnie się o nich dowiem, do kogo najlepiej?jaśmine
-
youdith wrote:No właśnie jeszcze stymulacji nie rozpisał, mamy zrobione wszystkie badania jakie zalecił, zrobiliśmy wirusowe i mam nadzieję że na kolejnej wizycie już rozpisze stymulację. Jedynie co ostatnio na wizycie powiedział że doda hormon wzrostu do leczenia.
Wizytę mamy 15.03jaśmine -
MarTunia wrote:Jeszcze przed wizytą, decyzji co do lekarza brak. Dr Kuczerowski albo Czekańska? Przy okazji w sumie chętnie się o nich dowiem, do kogo najlepiej?
mnie mój ginekolog-onkolog polecił dr. Kuczerowskiego (cyt. "sensowny, mądry, nie naciąga, ludzki"). Na razie zostaliśmy zakwalifikowany do refundacji, także pierwsza stymulacja przede mną. -
Porzeczki wrote:mnie mój ginekolog-onkolog polecił dr. Kuczerowskiego (cyt. "sensowny, mądry, nie naciąga, ludzki"). Na razie zostaliśmy zakwalifikowany do refundacji, także pierwsza stymulacja przede mną.
Słyszałam o nim podobne opinie, ale styczności nie miałam. Kiedy zaczynacie stymulacje?Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
Cześć dziewczyny
ja z polecenia trafiłam do Dr Rawskiego, wtedy edno 2 stopnia, obniżone parametry nasienia, na start amh 1,8. 2022rok
Przez 4 lata pod jego opieką miałam 4 operacje ( 2 zrobił sam), nie mam jajowodów, mam endo 4 stopnia ademioze.
Przeszłam 4 pełne procedury ivf - bez suplementacja bez leczenia, odmawiał mezoterapii jajników, testosteronu w żelu, dodatkowych badań. Miałam zarodki super do 3 doby potem padały. Nie chciał podać z 3 doby/ w ostatniej tylko się uparliśmy bo trzeba było wyciąć mięśniaka przez laparotomię, bez zarodka nie zrobię nic. Transfer nie udany
Obudziłam się w 2025 mając 36 lat z AmH 0,08 .Zawsze mówiłam że nic mnie nie boli, nie mam typowych objawów przy edno. Regularne miesiączki nigdy nie narzekałam na nic - zawsze mówiłam, że chce mieć dziecko na własnych komórkach i wówczas usłyszałam od Rawskie, że to wszystko dla komfortu życia i że może teraz suplementacja i mezoterpia itp. Jak to usłyszałam nie wytrzymałam i od ręki zmieniłam lekarza na dr Kaczyńskiego bo do końca marca musze rozpocząć starania aby być w programie rządowym. Na pierwszej wizycie był on i Piątkowski z Gdyni. Od razu całą lista supli / żel testosteron zaczynamy protokół EPP zobaczymy jak będzie dalej. Jest specyficzny i bezpośredni. Strasznie się boje mam stymulację i cały czas płaczę ale walczę
36 lat, endo 4 stopnia, ademioza,
5 operacji: 3 laparoskopie, 1 histeroskopia, 1 laparotomia
4 pełna procedury iVF -
Życie z endo wrote:Cześć dziewczyny
ja z polecenia trafiłam do Dr Rawskiego, wtedy edno 2 stopnia, obniżone parametry nasienia, na start amh 1,8. 2022rok
Przez 4 lata pod jego opieką miałam 4 operacje ( 2 zrobił sam), nie mam jajowodów, mam endo 4 stopnia ademioze.
Przeszłam 4 pełne procedury ivf - bez suplementacja bez leczenia, odmawiał mezoterapii jajników, testosteronu w żelu, dodatkowych badań. Miałam zarodki super do 3 doby potem padały. Nie chciał podać z 3 doby/ w ostatniej tylko się uparliśmy bo trzeba było wyciąć mięśniaka przez laparotomię, bez zarodka nie zrobię nic. Transfer nie udany
Obudziłam się w 2025 mając 36 lat z AmH 0,08 .Zawsze mówiłam że nic mnie nie boli, nie mam typowych objawów przy edno. Regularne miesiączki nigdy nie narzekałam na nic - zawsze mówiłam, że chce mieć dziecko na własnych komórkach i wówczas usłyszałam od Rawskie, że to wszystko dla komfortu życia i że może teraz suplementacja i mezoterpia itp. Jak to usłyszałam nie wytrzymałam i od ręki zmieniłam lekarza na dr Kaczyńskiego bo do końca marca musze rozpocząć starania aby być w programie rządowym. Na pierwszej wizycie był on i Piątkowski z Gdyni. Od razu całą lista supli / żel testosteron zaczynamy protokół EPP zobaczymy jak będzie dalej. Jest specyficzny i bezpośredni. Strasznie się boje mam stymulację i cały czas płaczę ale walczęjaśmine -
Byłam u niej jak Rawski był na szkoleniu robiła mi punkcję wydawała się spoko. Tak jak przejzalam fora to od razu daje dziewczyna suple i kombinuje.
Tak zaczęłam od estrofem I zel w testosteronie od 3 dnia cyklu mam menopur 300.36 lat, endo 4 stopnia, ademioza,
4 pełna procedury iVF -
MarTunia wrote:Jeszcze przed wizytą, decyzji co do lekarza brak. Dr Kuczerowski albo Czekańska? Przy okazji w sumie chętnie się o nich dowiem, do kogo najlepiej?
-
Dziewczyny podłamałam się, jestem na finiszu stymulacji u dr Kaczyńskiego, mamy 5 pęcherzyków, 4 większe, jeden mniejszy zobaczymy czy urośnie. Dziś wizyta i ustalanie punkcji i zapłodnienia. Poprosiłam o zamrożenie 3 dniowego zarodka jak będzie lekarz odmówił. Działamy tylko z 5 dniowym powiedział. Wcześniejsze próby to były tak że zarodki padały w 4/5 dobie. Przy dwóch stymulacjach już rano szykowałam się na transfer i był telefon że niestety nie bo zarodki są słabej jakości. Niby teraz inne leki do stymulacji, cała suplementacja, testosteron w żelu, terapia światłem czerwonym ale strasznie się boje36 lat, endo 4 stopnia, ademioza,
4 pełna procedury iVF -
Życie z endo wrote:Dziewczyny podłamałam się, jestem na finiszu stymulacji u dr Kaczyńskiego, mamy 5 pęcherzyków, 4 większe, jeden mniejszy zobaczymy czy urośnie. Dziś wizyta i ustalanie punkcji i zapłodnienia. Poprosiłam o zamrożenie 3 dniowego zarodka jak będzie lekarz odmówił. Działamy tylko z 5 dniowym powiedział. Wcześniejsze próby to były tak że zarodki padały w 4/5 dobie. Przy dwóch stymulacjach już rano szykowałam się na transfer i był telefon że niestety nie bo zarodki są słabej jakości. Niby teraz inne leki do stymulacji, cała suplementacja, testosteron w żelu, terapia światłem czerwonym ale strasznie się boje
Hej
Jakie dostałaś leki do stymulacji i jakie masz amh?
Ja mam jutro pierwszy monitoring i też drżę co tam będzie.
Też się leczę u dr Kaczyńskiego.
Rozumiem Twój strach…jaśmine777 lubi tę wiadomość