X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną invimed warszawa Mokotów
Odpowiedz

invimed warszawa Mokotów

Oceń ten wątek:
  • MarTunia Nowa

Wysłany: 6 marca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Ja męża zmusiłam do śródziemnomorskiej, ale nie wiem jak efekty. Jeszcze tylko muszę na nim wymóc sport, bo póki co to kanapa i tv jest non stop.

A jakieś suplementy do tego też stosujecie?

• jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarTunia wrote:
    Jeszcze przed wizytą, decyzji co do lekarza brak. Dr Kuczerowski albo Czekańska? Przy okazji w sumie chętnie się o nich dowiem, do kogo najlepiej?
    Ja miałam 1 wizytę u doktor Czekanskiej zleciła dodatkowe badania i teraz mam wizytę z badaniami . Nie ma dystansu lekarz - pacjent, szuka rozwiązań i przede wszystkim słucha pacjent i jego opinii

jaśmine
  • jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    No właśnie jeszcze stymulacji nie rozpisał, mamy zrobione wszystkie badania jakie zalecił, zrobiliśmy wirusowe i mam nadzieję że na kolejnej wizycie już rozpisze stymulację. Jedynie co ostatnio na wizycie powiedział że doda hormon wzrostu do leczenia.
    Wizytę mamy 15.03
    Daj koniecznie znać jakie leki Ci rozpisał do stymulacji 😉

jaśmine
  • Porzeczki Nowa

Wysłany: 7 marca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarTunia wrote:
    Jeszcze przed wizytą, decyzji co do lekarza brak. Dr Kuczerowski albo Czekańska? Przy okazji w sumie chętnie się o nich dowiem, do kogo najlepiej?

mnie mój ginekolog-onkolog polecił dr. Kuczerowskiego (cyt. "sensowny, mądry, nie naciąga, ludzki"). Na razie zostaliśmy zakwalifikowany do refundacji, także pierwsza stymulacja przede mną.

• moonlight Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzeczki wrote:
    mnie mój ginekolog-onkolog polecił dr. Kuczerowskiego (cyt. "sensowny, mądry, nie naciąga, ludzki"). Na razie zostaliśmy zakwalifikowany do refundacji, także pierwsza stymulacja przede mną.

Słyszałam o nim podobne opinie, ale styczności nie miałam. Kiedy zaczynacie stymulacje?

Invimed Warszawa/dr K.

Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
    Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • Porzeczki Nowa

Wysłany: 13 marca, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    Słyszałam o nim podobne opinie, ale styczności nie miałam. Kiedy zaczynacie stymulacje?
    od kolejnego cyklu, czyli pewnie od ok 21.03.

• jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzeczki wrote:
    od kolejnego cyklu, czyli pewnie od ok 21.03.
    Trzymam kciuki, ja też zaczynam mniej więcej w tym terminie co Ty 💪

jaśmine
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaśmine777 wrote:
    Trzymam kciuki, ja też zaczynam mniej więcej w tym terminie co Ty 💪

I ja mam nadzieję w tym samym czasie 😁

• jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    I ja mam nadzieję w tym samym czasie 😁
    Jak zaczniesz napisz ☺️

jaśmine
  • Życie z endo Nowa

Wysłany: 17 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    ja z polecenia trafiłam do Dr Rawskiego, wtedy edno 2 stopnia, obniżone parametry nasienia, na start amh 1,8. 2022rok
    Przez 4 lata pod jego opieką miałam 4 operacje ( 2 zrobił sam), nie mam jajowodów, mam endo 4 stopnia ademioze.
    Przeszłam 4 pełne procedury ivf - bez suplementacja bez leczenia, odmawiał mezoterapii jajników, testosteronu w żelu, dodatkowych badań. Miałam zarodki super do 3 doby potem padały. Nie chciał podać z 3 doby/ w ostatniej tylko się uparliśmy bo trzeba było wyciąć mięśniaka przez laparotomię, bez zarodka nie zrobię nic. Transfer nie udany
    Obudziłam się w 2025 mając 36 lat z AmH 0,08 .Zawsze mówiłam że nic mnie nie boli, nie mam typowych objawów przy edno. Regularne miesiączki nigdy nie narzekałam na nic - zawsze mówiłam, że chce mieć dziecko na własnych komórkach i wówczas usłyszałam od Rawskie, że to wszystko dla komfortu życia i że może teraz suplementacja i mezoterpia itp. Jak to usłyszałam nie wytrzymałam i od ręki zmieniłam lekarza na dr Kaczyńskiego bo do końca marca musze rozpocząć starania aby być w programie rządowym. Na pierwszej wizycie był on i Piątkowski z Gdyni. Od razu całą lista supli / żel testosteron zaczynamy protokół EPP zobaczymy jak będzie dalej. Jest specyficzny i bezpośredni. Strasznie się boje mam stymulację i cały czas płaczę ale walczę

36 lat, endo 4 stopnia, ademioza,
    5 operacji: 3 laparoskopie, 1 histeroskopia, 1 laparotomia
    4 pełna procedury iVF
  • jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie z endo wrote:
    Cześć dziewczyny
    ja z polecenia trafiłam do Dr Rawskiego, wtedy edno 2 stopnia, obniżone parametry nasienia, na start amh 1,8. 2022rok
    Przez 4 lata pod jego opieką miałam 4 operacje ( 2 zrobił sam), nie mam jajowodów, mam endo 4 stopnia ademioze.
    Przeszłam 4 pełne procedury ivf - bez suplementacja bez leczenia, odmawiał mezoterapii jajników, testosteronu w żelu, dodatkowych badań. Miałam zarodki super do 3 doby potem padały. Nie chciał podać z 3 doby/ w ostatniej tylko się uparliśmy bo trzeba było wyciąć mięśniaka przez laparotomię, bez zarodka nie zrobię nic. Transfer nie udany
    Obudziłam się w 2025 mając 36 lat z AmH 0,08 .Zawsze mówiłam że nic mnie nie boli, nie mam typowych objawów przy edno. Regularne miesiączki nigdy nie narzekałam na nic - zawsze mówiłam, że chce mieć dziecko na własnych komórkach i wówczas usłyszałam od Rawskie, że to wszystko dla komfortu życia i że może teraz suplementacja i mezoterpia itp. Jak to usłyszałam nie wytrzymałam i od ręki zmieniłam lekarza na dr Kaczyńskiego bo do końca marca musze rozpocząć starania aby być w programie rządowym. Na pierwszej wizycie był on i Piątkowski z Gdyni. Od razu całą lista supli / żel testosteron zaczynamy protokół EPP zobaczymy jak będzie dalej. Jest specyficzny i bezpośredni. Strasznie się boje mam stymulację i cały czas płaczę ale walczę
    Trzymam kciuki ✊, ja jestem u żony Rawskiego i też przepisała suplementy żeby brać , czekam na miesiączke i zaczynam a Ty już bierzesz zastrzyki ? Słyszałam o Kaczyńskim że jest od trudnych przypadkach

jaśmine
  • Życie z endo Nowa

Wysłany: 18 marca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u niej jak Rawski był na szkoleniu robiła mi punkcję wydawała się spoko. Tak jak przejzalam fora to od razu daje dziewczyna suple i kombinuje.
    Tak zaczęłam od estrofem I zel w testosteronie od 3 dnia cyklu mam menopur 300.

4 pełna procedury iVF
  • Ola4354 Znajoma

Wysłany: 19 marca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarTunia wrote:
    I jak zdecydowałaś? Ja czytałam zarówno dobre opinie o Czekańskiej jak i o Kuczerowskim (wydaje mi się, że do niego może być szybszy termin, ze względu na to że jest nowy)

• Życie z endo Nowa

Wysłany: 24 marca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podłamałam się, jestem na finiszu stymulacji u dr Kaczyńskiego, mamy 5 pęcherzyków, 4 większe, jeden mniejszy zobaczymy czy urośnie. Dziś wizyta i ustalanie punkcji i zapłodnienia. Poprosiłam o zamrożenie 3 dniowego zarodka jak będzie lekarz odmówił. Działamy tylko z 5 dniowym powiedział. Wcześniejsze próby to były tak że zarodki padały w 4/5 dobie. Przy dwóch stymulacjach już rano szykowałam się na transfer i był telefon że niestety nie bo zarodki są słabej jakości. Niby teraz inne leki do stymulacji, cała suplementacja, testosteron w żelu, terapia światłem czerwonym ale strasznie się boje :(

4 pełna procedury iVF
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie z endo wrote:
    Dziewczyny podłamałam się, jestem na finiszu stymulacji u dr Kaczyńskiego, mamy 5 pęcherzyków, 4 większe, jeden mniejszy zobaczymy czy urośnie. Dziś wizyta i ustalanie punkcji i zapłodnienia. Poprosiłam o zamrożenie 3 dniowego zarodka jak będzie lekarz odmówił. Działamy tylko z 5 dniowym powiedział. Wcześniejsze próby to były tak że zarodki padały w 4/5 dobie. Przy dwóch stymulacjach już rano szykowałam się na transfer i był telefon że niestety nie bo zarodki są słabej jakości. Niby teraz inne leki do stymulacji, cała suplementacja, testosteron w żelu, terapia światłem czerwonym ale strasznie się boje :(

Hej
    Jakie dostałaś leki do stymulacji i jakie masz amh?
    Ja mam jutro pierwszy monitoring i też drżę co tam będzie.
    Też się leczę u dr Kaczyńskiego.
    Rozumiem Twój strach…

jaśmine777 lubi tę wiadomość

• jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,. dziewczyny ja jutro zaczynam 💪 trzymam za nas wszystkie kciuki ✊

jaśmine
  • jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Hej
    Jakie dostałaś leki do stymulacji i jakie masz amh?
    Ja mam jutro pierwszy monitoring i też drżę co tam będzie.
    Też się leczę u dr Kaczyńskiego.
    Rozumiem Twój strach…
    W którym dniu cyklu masz 1 monitoring ?

jaśmine
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaśmine777 wrote:
    W którym dniu cyklu masz 1 monitoring ?

To będzie jutro… a będzie to UWAGA - 9 dzień cyklu, a 5 dzień stymulacji

• youdith Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    To będzie jutro… a będzie to UWAGA - 9 dzień cyklu, a 5 dzień stymulacji

Sorki błąd
    11 dzien cyklu, 5 dzień stymulacji będzie jutro i jutro pierwszy monitoring
    Mam mieszane uczucia co do tej stymulacji bo tak późno ją zaczęłam …

• jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Sorki błąd
    11 dzien cyklu, 5 dzień stymulacji będzie jutro i jutro pierwszy monitoring
    Mam mieszane uczucia co do tej stymulacji bo tak późno ją zaczęłam …
    A czemu nie zaczęłaś w 2 DC ? Tylko tak późno ?

jaśmine
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ