invimed warszawa Mokotów
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja opuszczam invimed warszawa Mokotów, nam się tam nie udało leczyliśmy się u dwóch lekarzy w tej klinice
małe podsumowanie kliniki :
- unikają mrożenia i podawania 3 dniowych zarodków i CC, po mimo kolejnych prób i sytuacji że padały w 5 dobie- u nas tak było dr powiedział, że tylko podaje 5 dniowe zarodki dobrej jakości
- pierwszy lekarz z tej kliniki zrobił 3 procedury bez suplementacji, pytaliśmy o nią ale nie było nic rekomendowane po mino naszych schorzeń, pytałam też o mezoterapię jajników czy testosteron w żelu ale też byłą odmowa
- niektórzy lekarze są tylko 2 razy w tygodniu w klinice i mają obłożenie co jest problematyczne z umawianiem wizyt, kontrolami, punkcją czy monitoringiem
- klinika nie robi punkcji ani transferów w weekendy, w soboty mają dyżury tylko pojedynczy lekarze
- przy kolejnych próbach jest stosowany hormon wzrostu
- teraz jak jest program rządowy jest poczucie taśmy, bardzo dużo ludzi i to czuć, że lekarze się gubią w zleconych badaniach lekach i na jakim etapie jesteśmy, przy każdej wizycie musiałam robić streszczenie albo pokazywać kartę co lekarz zalecał
szukamy nowej klinik i lekarza od cudu bo mamy prawo jeszcze do procedury rządowej a specjalista od ednometriozy powodził, że musimy znaleźć dobrą klinikę z embriologami i doświadczonego lekarza, który wyczaruję 4 zarodki
36 lat, endo 4 stopnia, ademioza,
5 operacji: 3 laparoskopie, 1 histeroskopia, 1 laparotomia
4 pełna procedury iVF -
Życie z endo wrote:Hej ja opuszczam invimed warszawa Mokotów, nam się tam nie udało leczyliśmy się u dwóch lekarzy w tej klinice
- unikają mrożenia i podawania 3 dniowych zarodków i CC, po mimo kolejnych prób i sytuacji że padały w 5 dobie- u nas tak było dr powiedział, że tylko podaje 5 dniowe zarodki dobrej jakości
- pierwszy lekarz z tej kliniki zrobił 3 procedury bez suplementacji, pytaliśmy o nią ale nie było nic rekomendowane po mino naszych schorzeń, pytałam też o mezoterapię jajników czy testosteron w żelu ale też byłą odmowa
- niektórzy lekarze są tylko 2 razy w tygodniu w klinice i mają obłożenie co jest problematyczne z umawianiem wizyt, kontrolami, punkcją czy monitoringiem
- klinika nie robi punkcji ani transferów w weekendy, w soboty mają dyżury tylko pojedynczy lekarze
- teraz jak jest program rządowy jest poczucie taśmy, bardzo dużo ludzi i to czuć, że lekarze się gubią w zleconych badaniach lekach i na jakim etapie jesteśmy, przy każdej wizycie musiałam robić streszczenie albo pokazywać kartę co lekarz zalecał
szukamy nowej klinik i lekarza od cudu bo mamy prawo jeszcze do procedury rządowej a specjalista od ednometriozy powodził, że musimy znaleźć dobrą klinikę z embriologami i doświadczonego lekarza, który wyczaruję 4 zarodkiStarania od 2018
4x iui
05.2022 - FET 4AA -> 01.2023 córeczka
Starania o drugiego bobasa od 10.2024
11.2024 - FET 4CB - ciaza biochemiczna 💔
01.2025 - FET 4AB (6dniowy) nieudany
03.2025 - histeroskopia - widoczny w badaniu stan zapalny endometrium, CD138 ujemne -
youdith wrote:Dziewczyny jak wam idzie? Jak stymulację? Jak punkcje ?
Paula08 lubi tę wiadomość
Ona 41
AMH 2,73
Starania od 2022. Cykle owulacyjne, jajowody drożne, tarczyca OK, kariotyp OK, hormony OK.
Słabe niejednorodne endometrium: wrodzona polipowatość, usunięte zrosty pozabiegowe, wycięte ognisko atypii.
Stymulacja kwiecień 2025, 28.04 pobrano 9 pęcherzyków.
On 33
zdrowy chłop, młody, nasienie bdb. -
Życie z endo wrote:Hej ja opuszczam invimed warszawa Mokotów, nam się tam nie udało leczyliśmy się u dwóch lekarzy w tej klinice
szukamy nowej klinik i lekarza od cudu bo mamy prawo jeszcze do procedury rządowej a specjalista od ednometriozy powodził, że musimy znaleźć dobrą klinikę z embriologami i doświadczonego lekarza, który wyczaruję 4 zarodkijaśmine -
Porzeczki wrote:zakończyłam krótki protokół (rekovelle 12), wyhodowalam 11 pęcherzyków, z czego udało się pobrać wczoraj 9. chyba wszystkie były ok, zostały "zaplemnione" i teraz czekam do 05.05 na wizytę kontrolną i informację, czy zaczęły się dzielić i jakiej są jakości.jaśmine
-
Paula08 wrote:Cześć dziewczyny! W zeszły czwartek byłam na badaniu drożności jajowodów właśnie w invimedzie, u dr. Kuczerowskiego, niestety obustronne jajowody niedrożne, będziemy kwalifikowani do programu rządowego ivf. Doktor zlecił badanie kariotypu, czekamy na wynik. Pytanie do dziewczyn, które są w trakcie lub po, jak długi czas mija od wizyty kwalifikacyjnej do początku stymulacji? Całego tego protokołu? Przyznam szczerze, że jestem na razie w tym zielona… 🫣
Natomiast opinie o dr. Kuczerowskim sa prawdziwe. To bardzo empatyczny, po prostu ludzki lekarz, bardzo kontaktowy, poświęca pacjentkom tyle uwagi ile potrzebują. Cieszę się, że zupełnym przypadkiem na niego trafiłam.
Miałaś jakieś objawy niedrożnych jajowodów? Wiadomo od czego sie to bierze? Kurcze my dopiero planujemy pierwsza wizyte i wlasnie tu trafilam, tez myslimy o dr Kuczerowskim. On Wam to stwierdził? Jakie badania warto zrobić w ogóle na start? Sorki, że tak dużo pytań, ale to wszystko dla mnie nowość -
Malwi wrote:Miałaś jakieś objawy niedrożnych jajowodów? Wiadomo od czego sie to bierze? Kurcze my dopiero planujemy pierwsza wizyte i wlasnie tu trafilam, tez myslimy o dr Kuczerowskim. On Wam to stwierdził? Jakie badania warto zrobić w ogóle na start? Sorki, że tak dużo pytań, ale to wszystko dla mnie nowość
A ile się staracie? Badaliście już coś? -
Rozważam podejście do in vitro i chciałam zapytać, jak u Was wyglądała stymulacja w krótkim protokole – ile trwała, jak się czułyście i czy były jakieś niespodzianki po drodze? Zbieram informacje przed pierwszą procedurą i każda wskazówka będzie super pomocna
zagladalam na watek miesieczny, ale tam tyle sie dzieje, ze nie moge nadazyc
-
Malwi wrote:Miałaś jakieś objawy niedrożnych jajowodów? Wiadomo od czego sie to bierze? Kurcze my dopiero planujemy pierwsza wizyte i wlasnie tu trafilam, tez myslimy o dr Kuczerowskim. On Wam to stwierdził? Jakie badania warto zrobić w ogóle na start? Sorki, że tak dużo pytań, ale to wszystko dla mnie nowość
Przez 6 miesięcy staraliśmy się o ciążę naturalnie. Robiłam badania (podstawowa morfologia, tsh, glukoza itp, amh oraz inne hormony), które również wyszły okej, męża badanie nasienia wyszło również dobrze, u mnie usg też wszystko okej, a ciąży jak nie było tak nie ma, dr. Kuczerowski na ostatniej wizycie stwierdził, że warto zrobić badanie drożności jajowodów na które zapisałam się w następnym miesiącu (po miesiaczce, a przed owulacja), niestety niedrożne jajowody nie dają żadnych objawów, nie można tego stwierdzić na zwykłym badaniu USG, a niestety nieprawidłowo działające jajowody uniemożliwiają naturalne zajscie w ciążę. Nie wiem natomiast jakie są przyczyny niedrożności, lekarz mówił, że mogą to być jakieś ogniska endometriozy, przebyta wcześniej operacja jamy brzusznej (np. Wyrostek), zakażenie bakteryjne z przeszłości… ja natomiast nie mam pojęcia jak jest w moim przypadku.
Myślę, że na start to możesz zrobić podstawowe badania z krwi +hormony (amh, progesteron, estradiol, prolaktyna, LH i fsh) partner koniecznie badania nasienia, a jeśli mimo starań ciąży nie będzie to jednak zachęcam zbadać jajowody. Patrząc na swoim przypadku, nie warto czekać tego przysłowiowego roku z diagnostyką niepłodności, jeśli mamy podejrzenia, że coś jest nie tak, to warto sprawdzać. Ja się cieszę, że po 6 miesiącach starań dr zasugerował mi zbadanie tych jajowodów, nie mam już żadnych wątpliwości i nie będę tracić kolejnych miesięcy / lat na starania naturalne czy stymulacje, które nie przyniosłyby żadnych rezultatów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 17:11
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
Obydwa jajowody niedrożne 😖❌❌
Podchodzimy do IVF 🤞🏽
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo -
Maja77 wrote:Rozważam podejście do in vitro i chciałam zapytać, jak u Was wyglądała stymulacja w krótkim protokole – ile trwała, jak się czułyście i czy były jakieś niespodzianki po drodze? Zbieram informacje przed pierwszą procedurą i każda wskazówka będzie super pomocna
trwa ok 2 tygodnie, ja się czułam normalnie, chociaż pod sam koniec "czułam" jajniki (11 pęcherzyków to nie 1pewną uciazliwoscią jest konieczność robienia zastrzyków, ostatniego dnia aż 4. ale igiełki są krótkie i cienkie, w ogóle ich nie czuć.
Ona 41
AMH 2,73
Starania od 2022. Cykle owulacyjne, jajowody drożne, tarczyca OK, kariotyp OK, hormony OK.
Słabe niejednorodne endometrium: wrodzona polipowatość, usunięte zrosty pozabiegowe, wycięte ognisko atypii.
Stymulacja kwiecień 2025, 28.04 pobrano 9 pęcherzyków.
On 33
zdrowy chłop, młody, nasienie bdb. -
szukamy nowej klinik i lekarza od cudu bo mamy prawo jeszcze do procedury rządowej a specjalista od ednometriozy powodził, że musimy znaleźć dobrą klinikę z embriologami i doświadczonego lekarza, który wyczaruję 4 zarodki
Czy rozważacie też opcje kd?
Bo u mnie wyszło że mimo suplementacji komórki niebyly dobrej jakości. Mam synka z kd ,teraz będzie córka. I szczerze tak go kocham całym serduchem że nueda się tego opisać.
Ps. Byłam w Invimed wcześniej szkoda było mojego czasu tam.... -
Paula08 wrote:Przez 6 miesięcy staraliśmy się o ciążę naturalnie. Robiłam badania (podstawowa morfologia, tsh, glukoza itp, amh oraz inne hormony), które również wyszły okej, męża badanie nasienia wyszło również dobrze, u mnie usg też wszystko okej, a ciąży jak nie było tak nie ma, dr. Kuczerowski na ostatniej wizycie stwierdził, że warto zrobić badanie drożności jajowodów na które zapisałam się w następnym miesiącu (po miesiaczce, a przed owulacja), niestety niedrożne jajowody nie dają żadnych objawów, nie można tego stwierdzić na zwykłym badaniu USG, a niestety nieprawidłowo działające jajowody uniemożliwiają naturalne zajscie w ciążę. Nie wiem natomiast jakie są przyczyny niedrożności, lekarz mówił, że mogą to być jakieś ogniska endometriozy, przebyta wcześniej operacja jamy brzusznej (np. Wyrostek), zakażenie bakteryjne z przeszłości… ja natomiast nie mam pojęcia jak jest w moim przypadku.
Myślę, że na start to możesz zrobić podstawowe badania z krwi +hormony (amh, progesteron, estradiol, prolaktyna, LH i fsh) partner koniecznie badania nasienia, a jeśli mimo starań ciąży nie będzie to jednak zachęcam zbadać jajowody. Patrząc na swoim przypadku, nie warto czekać tego przysłowiowego roku z diagnostyką niepłodności, jeśli mamy podejrzenia, że coś jest nie tak, to warto sprawdzać. Ja się cieszę, że po 6 miesiącach starań dr zasugerował mi zbadanie tych jajowodów, nie mam już żadnych wątpliwości i nie będę tracić kolejnych miesięcy / lat na starania naturalne czy stymulacje, które nie przyniosłyby żadnych rezultatów.
Nawet nie wiedziałam, że niedrożność jajowodów może nie dawać żadnych objawów... Dobrze wiedzieć też, że USG tego nie pokaże… Dzięki za podpowiedź z badaniami, na pewno się za to zabiorę. I masz rację, nie warto czekać w nieskończoność, jeśli coś podpowiada, że może być problem. Dziwne, że wcześniejszy lekarz nie zlecił ci tego badania drożności. -
Jakie badania warto jeszcze sprawdzić przed startem kolejnej stymulacji?
Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
Na start: AMH, FSH, LH, TSH, prolaktyna, estradiol, testosteron, USG jajników i macicy, badanie nasienia partnera. Macie już coś z tego zrobione?
-
Maja77 wrote:Rozważam podejście do in vitro i chciałam zapytać, jak u Was wyglądała stymulacja w krótkim protokole – ile trwała, jak się czułyście i czy były jakieś niespodzianki po drodze? Zbieram informacje przed pierwszą procedurą i każda wskazówka będzie super pomocna
trwa z 10-14 dni, choć to się może różnić w zależności od reakcji organizmu i co ci zaleci lekarz. kłopotliwe mogą być zastrzyki jak się boisz igiełczasem dziewczyny mówią, że jest takie uczucie "pełności" szczególnie pod koniec
-
hej dziewczyny, ile u Was minelo czasu od pierwszej wizyty do startu procedury?Starania od 2018
4x iui
05.2022 - FET 4AA -> 01.2023 córeczka
Starania o drugiego bobasa od 10.2024
11.2024 - FET 4CB - ciaza biochemiczna 💔
01.2025 - FET 4AB (6dniowy) nieudany
03.2025 - histeroskopia - widoczny w badaniu stan zapalny endometrium, CD138 ujemne -