Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Super wiesci!!!
    Ja robiłam w Diagnostyce tylko trzeba sprawdzić na ich stronie, które najbliższe Ci laboratorium robi wymazy ginekologiczne bo nie wszędzie jest taka możliwość - ja robiłam na Weigla. Żali sobie od razu kartę stałego klienta, 5% rabacik na badania przysługują, zawsze coś ;)
    Chciałam zrobić w diagnostyce, ale u nas właśnie w tym czasie nie robią, więc jak będę musiała się wybrać do Wrocławia, to już chyba zrobię w Invimedzie :) pozostałe z krwi zrobię już na miejscu - a kartę stałego kenta już mam ;) powiem Ci, że przy takiej ilości badań można odczuć różnice :)

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Cześć dziewczynki, jestem po wizycie, zalecenia od Docenta Paśnika przekazane i za ok 2 tygodnie ruszam ze stymulacja krótkim protokołem z antogonistą :) przez ten czas mamy wykonać jeszcze potrzebne badania :)
    Mam pytanie, wymazy z szyjki macicy robiłam u siebie, ale ze względu na obecną sytuacje niestety nie wykonują takich badań do odwołania. Na stronie Invimedu nie widzę tych badan w ofercie, orientujecie się czy robią: chlamydię, mycoplazme, ureaplazme, posiew ogólny, badanie czystości pochwy i cytologie? nie dopytałam na miejscu, bo byłam przekonana, że zrobię u siebie a tu klops...

Super wieści trzymam kciuki🥰

atka666 lubi tę wiadomość

• Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Ok dzięki, a orientujesz się ile się czeka na wyniki tych badan i na wynik badania nasienia? mam nadzieje, że zmieścimy sie w czasie...
    Na wymazy max 3 dni czekalam,na cytologie ok 1,5 tyg,a nasienie nie pamietam,bo odbieralam osoboscie jakos po ok tyg,ale nie wiem po jakim czasie byly do odbioru.(to chyba byly nawet te MSOME)

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Ok dzięki, a orientujesz się ile się czeka na wyniki tych badan i na wynik badania nasienia? mam nadzieje, że zmieścimy sie w czasie...
    Na chlamydie ok 4 dni czekalam,a na wirusy do2 dni.Kariotypy najdluzej,bo ok 1msc, ale to pewnie macie zrobione?

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Na chlamydie ok 4 dni czekalam,a na wirusy do2 dni.Kariotypy najdluzej,bo ok 1msc, ale to pewnie macie zrobione?
    Tak kariotypy mamy. To całkiem nieźle, przeważnie na wymazy czekałam ok tygodnia...myślę, że sie zmieścimy w czasie :) Jutro zdzwonię do Invimedu omówić się na badania. Wielkie dzięki za pomoc :) :) :)

- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że pewnie macie mnie już dość, ale chodzę struta i samotna, mam dobrego męża, ale potrzebuje rozmowy z kobietami, a jak wpisałam wcześniej jestem sama z problemem. Podbudowało mnie trochę, że Pani Dr napisała mi maila, że to nie jest nic poważnego i że albo mnie wyłyżeczkuja, albo dostanę leki, bo wygląda to na zaburzenia hormonalne, ale ja nadal mam leki co do wyniku i nie potrafię sobie z nim radzić, co prawda w nocy śpię, rozmawiałam z lekarzem u którego byłam jak klinika była zamknięta i spóźniała mi się miesiączka i on mówił że mam endo (obraz usg) trochę cienkie jak na tę fazę cyklu, czyli ono jest różne za każdym razem... Mam mega mentlik... Chcę już mieć to za sobą... :(

• Kama1988 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Orientujecie się czy transfery już odbywają się normalnie?

xnw443r8y41i7bid.png

InviMed Wrocław

🙎🏼‍♀️AMH 7.1
    PCOS?
    👨czynnik męski

29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
    19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych

ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
    transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS

5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony

22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺

ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
    23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
    11dpt HCG-B 185,5U/l,
    13dpt 479,7U/l,
    22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
    24-05-2021 II USG❤️
    05-07-2021 prenatalne - ok
    02-09-2021 połówkowe
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama1988 wrote:
    Hej dziewczyny. Orientujecie się czy transfery już odbywają się normalnie?
    Od czerwca ruszają z punkcjami i transferami :)

Faith_86, UlaFalka lubią tę wiadomość

- 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Wiem, że pewnie macie mnie już dość, ale chodzę struta i samotna, mam dobrego męża, ale potrzebuje rozmowy z kobietami, a jak wpisałam wcześniej jestem sama z problemem. Podbudowało mnie trochę, że Pani Dr napisała mi maila, że to nie jest nic poważnego i że albo mnie wyłyżeczkuja, albo dostanę leki, bo wygląda to na zaburzenia hormonalne, ale ja nadal mam leki co do wyniku i nie potrafię sobie z nim radzić, co prawda w nocy śpię, rozmawiałam z lekarzem u którego byłam jak klinika była zamknięta i spóźniała mi się miesiączka i on mówił że mam endo (obraz usg) trochę cienkie jak na tę fazę cyklu, czyli ono jest różne za każdym razem... Mam mega mentlik... Chcę już mieć to za sobą... :(

Nie przejmuj się niczym i pisz tu o wszystkim co Cię niepokoi. Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać w różny sposób i w różnych okolicznościach. Sama tez czuję się mocno związana z forum i z Wami i chyba dopki wszystkim się nie uda spełnić marzenia to będę tu zaglądać:).
    Jestem pewna, że dr Kozioł nie rzucalaby słów na wiatr, widać ma podstawy żeby twierdzic że to nic poważnego i tej myśli się trzymaj. A skoro Endo się zmienia to chyba tym bardziej wskazuje że to może być sprawa związana z hormonami. Naprawdę cieszę się że lekarze w invi nie bagatelizuja tego typu problemów i choc jest to w tej chwili bardzo stresujące dla Ciebie to w dłuższej perspektywie widać że nie nie zalezy im tylko na "odhaczeniu" transferu ale na tym żeby wszystko było dobrze. Ja trzymam kciuki żebyś jak najszybciej otrzymała dobre wyniki badań i mogła działać dalej. Trzymaj się mocno 💕🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:

Cudowna nowina, własnie liczyłam na to, że w następnym cyklu będę mogła zrobić 2 IUI :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Nie przejmuj się niczym i pisz tu o wszystkim co Cię niepokoi. Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać w różny sposób i w różnych okolicznościach. Sama tez czuję się mocno związana z forum i z Wami i chyba dopki wszystkim się nie uda spełnić marzenia to będę tu zaglądać:).
    Jestem pewna, że dr Kozioł nie rzucalaby słów na wiatr, widać ma podstawy żeby twierdzic że to nic poważnego i tej myśli się trzymaj. A skoro Endo się zmienia to chyba tym bardziej wskazuje że to może być sprawa związana z hormonami. Naprawdę cieszę się że lekarze w invi nie bagatelizuja tego typu problemów i choc jest to w tej chwili bardzo stresujące dla Ciebie to w dłuższej perspektywie widać że nie nie zalezy im tylko na "odhaczeniu" transferu ale na tym żeby wszystko było dobrze. Ja trzymam kciuki żebyś jak najszybciej otrzymała dobre wyniki badań i mogła działać dalej. Trzymaj się mocno 💕🍀

Fitrh, Ty zawsze wiesz co powiedzieć, aby było lżej na sercu, cieszę się, że mimo osiągnięcia upragnionego celu nie zostawiłaś nas tutaj...Im bardziej się nad tym zastanawiam, tym bardziej stwierdzam, że musi być to wina hormonów, niepokój zawsze mi towarzyszył przy wynikach, ale przy tym to już jest jakiś szczyt. Niemniej jednak wiem, że moja Pani Dr się zna i chce dla mnie jak najlepiej. Siedzę i zastanawiam się, czy czasem nie jest to problem z immunologia? Totalnie nie znam się na tym więc może ktoś coś wie na ten temat, chociaż lekarze mówili coś o hormonach. Wczoraj miałam owulacje i czułam ból brzucha, zrobiłam test i rzeczywiście dwie mocne krechy, takie dziwne uczucie, że nic nie można się starać. Ale tak jak pisałam wcześniej. Muszę ochłonac, myślę żeby wrócić na jesień, ale zobaczę też co powie Pani Dr, kiedy jest dla mnie najlepszy czas na dziecko, bo jeśli bym miała przegapić dobry moment, to oczywiście będę próbować. Dużo nadzieję pokładałam w modlitwie, 4 nowenny pompejanskie odmówiłam, to pozwalało mi przetrwać. Może znowu zacznę. Dziękuję za wsparcie. 🌺🌺🌺🌺

• Karolinaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:

Atka666 to potwierdzona informacja?

Ja dziś mialam umówione kariotypy z mężem (umawialam nas przez infolinię), wzięliśmy oboje specjalnie dzień wolny w pracy, żeby zrobić badania. Po czym na miejscu w klinice Pani w rejestracji się zdziwiła bo te badania wykonywane są tylko od poniedziałku do środy i że Pani z infolinii musiała o tym nie wiedzieć skoro nas umowila...

• atka666 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa28 wrote:
    Atka666 to potwierdzona informacja?

Ja dziś mialam umówione kariotypy z mężem (umawialam nas przez infolinię), wzięliśmy oboje specjalnie dzień wolny w pracy, żeby zrobić badania. Po czym na miejscu w klinice Pani w rejestracji się zdziwiła bo te badania wykonywane są tylko od poniedziałku do środy i że Pani z infolinii musiała o tym nie wiedzieć skoro nas umowila...
    Tak, we wtorek miałam wizyte i doktor powiedział, że jak zaczniemy stymulacje za 2 tygodnie, to akurat zdążymy bo od czerwca już ruszają z zabiegami. Jeśli chodzi o jakiekolwiek badania, to trzeba się umawiać, nie wpuszczą nikogo z marszu, bez wcześniejszej "rejestracji" na badania. Ja wczoraj dzwoniłam i umawiałam się na badania z mężem na jutro, to mąż ma wejść o 10:00, a ja mam być na 11:00 - razem nie możemy i oczywiście wyprosiłam możliwość zrobienia badan tego samego dnia, to nas wcisnała :)

- 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • Karolinaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Tak, we wtorek miałam wizyte i doktor powiedział, że jak zaczniemy stymulacje za 2 tygodnie, to akurat zdążymy bo od czerwca już ruszają z zabiegami. Jeśli chodzi o jakiekolwiek badania, to trzeba się umawiać, nie wpuszczą nikogo z marszu, bez wcześniejszej "rejestracji" na badania. Ja wczoraj dzwoniłam i umawiałam się na badania z mężem na jutro, to mąż ma wejść o 10:00, a ja mam być na 11:00 - razem nie możemy i oczywiście wyprosiłam możliwość zrobienia badan tego samego dnia, to nas wcisnała :)

Wiem właśnie, że nie można iść 'z marszu' dlatego się umówiliśmy na badania przez infolinię. Tak samo było z badaniem męża, na infolinię powiedzieli nam że już można się umawiać na 18.05 A dziś w klinice Pani powiedziała po konsultacji z embriolog, że najwczesniejszy termin to 21.05 I to też nie jest pewny. Szkoda że mają takie rozbieżne informacje :(
    Też czekamy, aby rozpocząć procedurę do in vitro. Tylko przed nami jeszcze są badania do wykonania i tak nam się wszystko odwleka w czasie :(

• Aguś19 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Cześć dziewczynki, jestem po wizycie, zalecenia od Docenta Paśnika przekazane i za ok 2 tygodnie ruszam ze stymulacja krótkim protokołem z antogonistą :) przez ten czas mamy wykonać jeszcze potrzebne badania :)
    Mam pytanie, wymazy z szyjki macicy robiłam u siebie, ale ze względu na obecną sytuacje niestety nie wykonują takich badań do odwołania. Na stronie Invimedu nie widzę tych badan w ofercie, orientujecie się czy robią: chlamydię, mycoplazme, ureaplazme, posiew ogólny, badanie czystości pochwy i cytologie? nie dopytałam na miejscu, bo byłam przekonana, że zrobię u siebie a tu klops...
    Robią chlamydie, badania czystosci i cytologie na pewno bo dzisiaj jadę na te badania. Reszty nie wiem.

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka nigdy nie będziemy miały Ciebie dość, nie pozbędziesz się nas tak łatwo ;)))

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    35latka nigdy nie będziemy miały Ciebie dość, nie pozbędziesz się nas tak łatwo ;)))

Kochane 🌺🍀💖

• atka666 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś19 wrote:
    Robią chlamydie, badania czystosci i cytologie na pewno bo dzisiaj jadę na te badania. Reszty nie wiem.
    Dzięki :)

- 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa28 wrote:
    Wiem właśnie, że nie można iść 'z marszu' dlatego się umówiliśmy na badania przez infolinię. Tak samo było z badaniem męża, na infolinię powiedzieli nam że już można się umawiać na 18.05 A dziś w klinice Pani powiedziała po konsultacji z embriolog, że najwczesniejszy termin to 21.05 I to też nie jest pewny. Szkoda że mają takie rozbieżne informacje :(
    Też czekamy, aby rozpocząć procedurę do in vitro. Tylko przed nami jeszcze są badania do wykonania i tak nam się wszystko odwleka w czasie :(
    Moim zdaniem powinien byc numer bezpośrednio do kliniki, może byłby mniejszy bałagan ;) Ja w poprzedniej klinice też miałam problemy właśnie przez takie rozbieżności...Które to Wasze podejście?

- 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Smutasku, nie martw się... masz teraz te gorsze chwile, ale po to właśnie są fora, żeby się wzajemnie wspierać i dodawać otuchy :) Zobaczysz niedługo u Ciebie zawita słonko :) <3
    Ja właśnie wróciłam z usg piersi i tez nie wiem, co myśleć, bo mam powiększone węzły...

- 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ