X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mimbla, Ginger, o rozejm wystapilam kilka stron temu... ;) ;p niestety jakos mam ostatnio mniejsza sile przebicia widocznie ;) trudno. Chwilowo nie mam powera.
    Ty nie masz powera? Kto jak nie Ty :) chyba porządki Cię wykończyły :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak, czytalam wczoraj o tym. Nie badaja czy Ty jestes, tylko czy nie masz uszkodzonego genu, ktory ewentualnie byc moze przekazywalabys dalej - spoko ;) nie ma stresu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Marta ja jestem tu całkiem nowa i nie przynaleze ani do grupy wspaniałych a nie bee jak to napisałaś!
    Co to za bzdury, dopiero co poznaje większość dziewczyn, kilka juz dobrze znam ale nie zwróciłam uwagi aby panował tu podział.
    Powiedziałaś co myślisz i czy puscilam jakąś wiązankę czy uszanowalam i nie przeklinam:-)
    A uwierz, przeklinam wysmienicie i bardzo to lubię, ale dla dobra sprawy zrezygnuje ze swojej prostszej połowy mnie:-)

Możesz przeklinać do woli ja już tu nie będę wchodzić i czytać to co miałam powiedzieć to napisałam i tyle..
    Życzę wszystkiego dobrego

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego właśnie nie myłam okien, w sumie będzie cieplej to jakoś je ogarnę.
    Rok temu czy dwa też sobie umyłam i wtedy spadł śnieg :P i powiedziała o nie.
    Ja święta spędzam u rodziców, jeden dzień u jednych, drugi u drugich :)
    Podzieliśmy się z robotą w mojej rodzinie. Ja robię przystawki, siostra sałatki a mama główne dania. :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyluzujcie troche ;) W moim odczuciu prawda jest taka, ze czesc dziewczyn z forum na watku ivf, kieruje sie niepisana zasada, "ze jesli udalo ci sie zajsc w ciaze to zejdz nam z oczu i przejdz na forum dla ciezarnych". Z jednej strony to rozumiem, ale z drugiej spedzilam na tym watku ponad rok i czuje wewnetrzna potrzebe czytania co u Was, bo mocno kazdej kibicuje, jednakze odkad jestem w ciazy staram sie tu nie udzielac, zeby co wrazliwszych dziewczyn na inne ciezarne nie irytowac ;)
    Przy okazji chcialam Wam wszystkim zyczyc Wesolych Swiat Wielkanocnych, a kolejnych swiat Bozego narodzenia w dwupaku!! :*

pinezka, Anatolka, Mimbla, iga 79, justa1234, Beata.D, Lenuś lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Ja bardzo szanuję Twoją opinię i proszę o więcej :)
    Przecież nie każdy musi się z Tobą zgadzać kochana, i dobrze, że nie mamy tu kółka wzajemnej adoracji, tylko wszystkie mamy różne zdania i nie boimy się ich wypowiadać. Śmiało pisz co chcesz, ale licz się z różnym odzewem.
    Mnie bardzo podobała się wczoraj dyskusja dotycząca wyboru kliniki. Każda powiedziała co myśli i nie pożarłyśmy się żywcem :)
    Bardzo cenię sobie konstruktywną krytykę.

No raczej zostało inaczej to odebrane więc nie ma to najmniejszego sensu..
    Pozdrawiam :)

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kuciak, czytalam wczoraj o tym. Nie badaja czy Ty jestes, tylko czy nie masz uszkodzonego genu, ktory ewentualnie byc moze przekazywalabys dalej - spoko ;) nie ma stresu.

ale po co? co to ma wspólnego z moją zdolnościa bądzie nie o zajście w ciąże?
    a ta Fragmentacja DNA plemników? zabardzo nie rozumiem co mi to daje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:17

bhywanlil4ktaodk.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie wiem co się dzieje z tym forum ale mam chęć skasować konto :/ nigdy nie było tak jak teraz... Dziewczyny unoszą się i obrażają i po jaką cholerę??? Ciężarne dziewczyny teraz jest wam potrzebny spokój, więc po co robić burzę w szklance wody???
    Anko chce, to niech przeklina. Admin nie ma nic przeciwko, bo nie cenzuruje słów :) Ja się cieszę ze świąt nadchodzących i z przyjazdu męża na dłużej i proszę mi tu spokoju nie mącić :)

No ja właśnie kasuje tylko mam z kilkoma dziewczynami fajny kontakt i muszę zebrać żeby w inny sposób się kontaktować..
    Wesołych Świąt :)

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze ta witamina K? mam barac 2x100. też nie rozumiem co mi to daje...

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Ginger od zarządzania to jest chyba Anatolka ;-)

/to skreślając, parksknęła śmiechem/

Złośiwcze ;) mianuje Cie na pare dni, może tydzien "zarządzajacą" ;p namaszczam Cie i pałeczke pozwalam oddać wylacznie MisiMisi jak sie pojawi, bo w moim odczuciu Ona jest najbardzie wyważoną rozjemczynią i prawdziwa kopalną wiedzy :) ja przy Misi to najwyzej kopalnia odkrywkowa ;) a Admin działa kiepsko i jego dzialania kończa sie na usuwaniu calych watków - byla pare dni temu o to afera ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny wyluzujcie troche ;) W moim odczuciu prawda jest taka, ze czesc dziewczyn z forum na watku ivf, kieruje sie niepisana zasada, "ze jesli udalo ci sie zajsc w ciaze to zejdz nam z oczu i przejdz na forum dla ciezarnych". Z jednej strony to rozumiem, ale z drugiej spedzilam na tym watku ponad rok i czuje wewnetrzna potrzebe czytania co u Was, bo mocno kazdej kibicuje, jednakze odkad jestem w ciazy staram sie tu nie udzielac, zeby co wrazliwszych dziewczyn na inne ciezarne nie irytowac ;)
    Przy okazji chcialam Wam wszystkim zyczyc Wesolych Swiat Wielkanocnych, a kolejnych swiat Bozego narodzenia w dwupaku!! :*

Ja jestem z wami od lipca ale bardzo się przywiązałam do tego forum. Nie raz wspierałyśce mnie w trudnych chwilach zwątpienia. Też udzielam się teraz zdecydowanie mniej właśnie z tego powodu o którym wspomniałaś ale codziennie zaglądam i mocno kibicuje każdej z osobna.
    Poza tym dalej czasem potrzebuje kopniaka w dupę i wtedy też mogę liczyć na was:)

Mimbla, Anko:-) lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 szanuje Twoja decyzje. Trzymaj się tam z dzieciątkiem.

Anko:-), Marta1986 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeśli chciałaś obrazaniem się i odchodzeniem z forum sprawić by było mi głupio czy też przykro, to udało Ci się.
    Niby nic złego nie napisałam. To ty zwrocilas mi uwagę a ja ją odebrałam grzecznie lecz z poczuciem humoru.
    Owszem nie jest to forum dla dzieci wiec zdziwiłam się ze moje przekleństwo 20 stron temu komuś przeszkadza. Ale skoro tak jest napisałam ze nie będę.
    Również pozdrawiam i będę wdzięczna za nie ciągnięcie juz tematu.

Konwalia, Sysiaaaaa, Beata.D, kapturnica lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem tak:

Ja pierdolę, nie mamy innych problemów na głowie tylko się "kłócić" o przeklinanie czy inne pierdoły?

Tym optymistycznym akcentem idę sprzątać dalej.

Ginger84, Konwalia, Sysiaaaaa, roletka, zai2014, iga 79, justa1234, Beata.D, Lenuś, Kava lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    ale po co? co to ma wspólnego z moją zdolnościa bądzie nie o zajście w ciąże?
    a ta Fragmentacja DNA plemników? zabardzo nie rozumiem co mi to daje?

Wiesz, z zajsciem samym w sobie nic to nie ma wspolnego, ale moze miec wplywa na decyzje czy w ogole chcecie miec dziecko majac ewentualne wieksze/mniejsze/duze prawdopodobienstwo przekazania wadliwego genu. Podobnie jak przy nieprawidlowym kariotypie. Tez sie nie da wyleczyc, ale moze miec wplyw na sama decyzje czy podejmowac ryzyko czy w ogole. Nie ma stresu, wadliwy gen ma chyba jakos 1 na 265 kobiet - jakos tak wczoraj wyczytalam (ale za sama liczbe reki nie dam sobie uciąć). Poza tym posiadanie jeszcze nie oznacza pewnego przekazania.

A fragmentacja DNA plemnika pokazuje czy sa zdolne do zaplodnienia. Szczerze to akurat nie wiem czy w Waszym przypadku ma to sens, bo skoro byly zarodki tzn, ze zdolne są :) tez nam to kazali badac, ale przed "wszystkim" jeszcze i momo bdb wynikow spermiogramu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupę problemów dlatego już nie wracam do tematu. Postaram się nie przeklinać i juz. Widocznie to co dla mnie jest pierdola nie jest nią dla wszystkich.
    Dziewczyny miłego dnia.
    Ja dziś na obiad zrobię pyszna zapiekanke rybna i może pojadę zaraz kupić sobie jakąś sukienkę na swieta:)?
    Miło by było się troszkę rozluźnić.

dfe01f0225.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupę problemów dlatego już nie wracam do tematu. Postaram się nie przeklinać i juz. Widocznie to co dla mnie jest pierdola nie jest nią dla wszystkich.
    Dziewczyny miłego dnia.
    Ja dziś na obiad zrobię pyszna zapiekanke rybna i może pojadę zaraz kupić sobie jakąś sukienkę na swieta:)?

Mmm ale mi smaka zrobiłaś, wrzuć przepis :) aż mi w brzuchu zaburczało a ja dziś paluszki rybne na szybko bo mąż ogarniał dom więc już na nic więcej czasu nie starczyło ehh..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie dzis kluski na parze - takie wiecie, z sosem owocowym na cieplo - jak z przedszkola... :D nie mam powera na inne, wymyslne potrawy na razie, nie wiem tylko czy moj domowy miesożerca bedzie zadowolony z tego ;) trudno, za mną w razie czego stoi post ;p

Anko:-), justa1234, Sky lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Marta1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeśli chciałaś obrazaniem się i odchodzeniem z forum sprawić by było mi głupio czy też przykro, to udało Ci się.
    Niby nic złego nie napisałam. To ty zwrocilas mi uwagę a ja ją odebrałam grzecznie lecz z poczuciem humoru.
    Owszem nie jest to forum dla dzieci wiec zdziwiłam się ze moje przekleństwo 20 stron temu komuś przeszkadza. Ale skoro tak jest napisałam ze nie będę.
    Również pozdrawiam i będę wdzięczna za nie ciągnięcie juz tematu.

Tak owszem masz rację zgodzę się tutaj z Tobą bo tylko napisałam swoje zdanie ale to nie znaczy że myślę o Tobie źle :)
    A i nie odchodzę przez Ciebie..
    Trzymaj się ciepło i życzę powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:33

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Sysiaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłego dnia.
    Jak masz w planach zakupy, to życzę powodzenia :) wszystko w sklepach jest tak przebrane, że szok. Podobno ludzie kasy nie mają, a w sklepach pustki, że ho ho. Nie mówię nico kolejkach przy kasach :( paranoja jakaś

Umie któraś z was czarować pogodę? Niech będzie tak łaskawa i sprawi żeby przestało padać :) proszę!!!!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ