X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mimbla, Ginger, o rozejm wystapilam kilka stron temu... ;) ;p niestety jakos mam ostatnio mniejsza sile przebicia widocznie ;) trudno. Chwilowo nie mam powera.
    Ty nie masz powera? Kto jak nie Ty :) chyba porządki Cię wykończyły :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak, czytalam wczoraj o tym. Nie badaja czy Ty jestes, tylko czy nie masz uszkodzonego genu, ktory ewentualnie byc moze przekazywalabys dalej - spoko ;) nie ma stresu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Marta ja jestem tu całkiem nowa i nie przynaleze ani do grupy wspaniałych a nie bee jak to napisałaś!
    Co to za bzdury, dopiero co poznaje większość dziewczyn, kilka juz dobrze znam ale nie zwróciłam uwagi aby panował tu podział.
    Powiedziałaś co myślisz i czy puscilam jakąś wiązankę czy uszanowalam i nie przeklinam:-)
    A uwierz, przeklinam wysmienicie i bardzo to lubię, ale dla dobra sprawy zrezygnuje ze swojej prostszej połowy mnie:-)

Możesz przeklinać do woli ja już tu nie będę wchodzić i czytać to co miałam powiedzieć to napisałam i tyle..
    Życzę wszystkiego dobrego

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego właśnie nie myłam okien, w sumie będzie cieplej to jakoś je ogarnę.
    Rok temu czy dwa też sobie umyłam i wtedy spadł śnieg :P i powiedziała o nie.
    Ja święta spędzam u rodziców, jeden dzień u jednych, drugi u drugich :)
    Podzieliśmy się z robotą w mojej rodzinie. Ja robię przystawki, siostra sałatki a mama główne dania. :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyluzujcie troche ;) W moim odczuciu prawda jest taka, ze czesc dziewczyn z forum na watku ivf, kieruje sie niepisana zasada, "ze jesli udalo ci sie zajsc w ciaze to zejdz nam z oczu i przejdz na forum dla ciezarnych". Z jednej strony to rozumiem, ale z drugiej spedzilam na tym watku ponad rok i czuje wewnetrzna potrzebe czytania co u Was, bo mocno kazdej kibicuje, jednakze odkad jestem w ciazy staram sie tu nie udzielac, zeby co wrazliwszych dziewczyn na inne ciezarne nie irytowac ;)
    Przy okazji chcialam Wam wszystkim zyczyc Wesolych Swiat Wielkanocnych, a kolejnych swiat Bozego narodzenia w dwupaku!! :*

pinezka, Anatolka, Mimbla, iga 79, justa1234, Beata.D, Lenuś lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Ja bardzo szanuję Twoją opinię i proszę o więcej :)
    Przecież nie każdy musi się z Tobą zgadzać kochana, i dobrze, że nie mamy tu kółka wzajemnej adoracji, tylko wszystkie mamy różne zdania i nie boimy się ich wypowiadać. Śmiało pisz co chcesz, ale licz się z różnym odzewem.
    Mnie bardzo podobała się wczoraj dyskusja dotycząca wyboru kliniki. Każda powiedziała co myśli i nie pożarłyśmy się żywcem :)
    Bardzo cenię sobie konstruktywną krytykę.

No raczej zostało inaczej to odebrane więc nie ma to najmniejszego sensu..
    Pozdrawiam :)

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kuciak, czytalam wczoraj o tym. Nie badaja czy Ty jestes, tylko czy nie masz uszkodzonego genu, ktory ewentualnie byc moze przekazywalabys dalej - spoko ;) nie ma stresu.

ale po co? co to ma wspólnego z moją zdolnościa bądzie nie o zajście w ciąże?
    a ta Fragmentacja DNA plemników? zabardzo nie rozumiem co mi to daje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:17

bhywanlil4ktaodk.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie wiem co się dzieje z tym forum ale mam chęć skasować konto :/ nigdy nie było tak jak teraz... Dziewczyny unoszą się i obrażają i po jaką cholerę??? Ciężarne dziewczyny teraz jest wam potrzebny spokój, więc po co robić burzę w szklance wody???
    Anko chce, to niech przeklina. Admin nie ma nic przeciwko, bo nie cenzuruje słów :) Ja się cieszę ze świąt nadchodzących i z przyjazdu męża na dłużej i proszę mi tu spokoju nie mącić :)

No ja właśnie kasuje tylko mam z kilkoma dziewczynami fajny kontakt i muszę zebrać żeby w inny sposób się kontaktować..
    Wesołych Świąt :)

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze ta witamina K? mam barac 2x100. też nie rozumiem co mi to daje...

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Ginger od zarządzania to jest chyba Anatolka ;-)

/to skreślając, parksknęła śmiechem/

Złośiwcze ;) mianuje Cie na pare dni, może tydzien "zarządzajacą" ;p namaszczam Cie i pałeczke pozwalam oddać wylacznie MisiMisi jak sie pojawi, bo w moim odczuciu Ona jest najbardzie wyważoną rozjemczynią i prawdziwa kopalną wiedzy :) ja przy Misi to najwyzej kopalnia odkrywkowa ;) a Admin działa kiepsko i jego dzialania kończa sie na usuwaniu calych watków - byla pare dni temu o to afera ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny wyluzujcie troche ;) W moim odczuciu prawda jest taka, ze czesc dziewczyn z forum na watku ivf, kieruje sie niepisana zasada, "ze jesli udalo ci sie zajsc w ciaze to zejdz nam z oczu i przejdz na forum dla ciezarnych". Z jednej strony to rozumiem, ale z drugiej spedzilam na tym watku ponad rok i czuje wewnetrzna potrzebe czytania co u Was, bo mocno kazdej kibicuje, jednakze odkad jestem w ciazy staram sie tu nie udzielac, zeby co wrazliwszych dziewczyn na inne ciezarne nie irytowac ;)
    Przy okazji chcialam Wam wszystkim zyczyc Wesolych Swiat Wielkanocnych, a kolejnych swiat Bozego narodzenia w dwupaku!! :*

Ja jestem z wami od lipca ale bardzo się przywiązałam do tego forum. Nie raz wspierałyśce mnie w trudnych chwilach zwątpienia. Też udzielam się teraz zdecydowanie mniej właśnie z tego powodu o którym wspomniałaś ale codziennie zaglądam i mocno kibicuje każdej z osobna.
    Poza tym dalej czasem potrzebuje kopniaka w dupę i wtedy też mogę liczyć na was:)

Mimbla, Anko:-) lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 szanuje Twoja decyzje. Trzymaj się tam z dzieciątkiem.

Anko:-), Marta1986 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeśli chciałaś obrazaniem się i odchodzeniem z forum sprawić by było mi głupio czy też przykro, to udało Ci się.
    Niby nic złego nie napisałam. To ty zwrocilas mi uwagę a ja ją odebrałam grzecznie lecz z poczuciem humoru.
    Owszem nie jest to forum dla dzieci wiec zdziwiłam się ze moje przekleństwo 20 stron temu komuś przeszkadza. Ale skoro tak jest napisałam ze nie będę.
    Również pozdrawiam i będę wdzięczna za nie ciągnięcie juz tematu.

Konwalia, Sysiaaaaa, Beata.D, kapturnica lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem tak:

Ja pierdolę, nie mamy innych problemów na głowie tylko się "kłócić" o przeklinanie czy inne pierdoły?

Tym optymistycznym akcentem idę sprzątać dalej.

Ginger84, Konwalia, Sysiaaaaa, roletka, zai2014, iga 79, justa1234, Beata.D, Lenuś, Kava lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    ale po co? co to ma wspólnego z moją zdolnościa bądzie nie o zajście w ciąże?
    a ta Fragmentacja DNA plemników? zabardzo nie rozumiem co mi to daje?

Wiesz, z zajsciem samym w sobie nic to nie ma wspolnego, ale moze miec wplywa na decyzje czy w ogole chcecie miec dziecko majac ewentualne wieksze/mniejsze/duze prawdopodobienstwo przekazania wadliwego genu. Podobnie jak przy nieprawidlowym kariotypie. Tez sie nie da wyleczyc, ale moze miec wplyw na sama decyzje czy podejmowac ryzyko czy w ogole. Nie ma stresu, wadliwy gen ma chyba jakos 1 na 265 kobiet - jakos tak wczoraj wyczytalam (ale za sama liczbe reki nie dam sobie uciąć). Poza tym posiadanie jeszcze nie oznacza pewnego przekazania.

A fragmentacja DNA plemnika pokazuje czy sa zdolne do zaplodnienia. Szczerze to akurat nie wiem czy w Waszym przypadku ma to sens, bo skoro byly zarodki tzn, ze zdolne są :) tez nam to kazali badac, ale przed "wszystkim" jeszcze i momo bdb wynikow spermiogramu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupę problemów dlatego już nie wracam do tematu. Postaram się nie przeklinać i juz. Widocznie to co dla mnie jest pierdola nie jest nią dla wszystkich.
    Dziewczyny miłego dnia.
    Ja dziś na obiad zrobię pyszna zapiekanke rybna i może pojadę zaraz kupić sobie jakąś sukienkę na swieta:)?
    Miło by było się troszkę rozluźnić.

dfe01f0225.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupę problemów dlatego już nie wracam do tematu. Postaram się nie przeklinać i juz. Widocznie to co dla mnie jest pierdola nie jest nią dla wszystkich.
    Dziewczyny miłego dnia.
    Ja dziś na obiad zrobię pyszna zapiekanke rybna i może pojadę zaraz kupić sobie jakąś sukienkę na swieta:)?

Mmm ale mi smaka zrobiłaś, wrzuć przepis :) aż mi w brzuchu zaburczało a ja dziś paluszki rybne na szybko bo mąż ogarniał dom więc już na nic więcej czasu nie starczyło ehh..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie dzis kluski na parze - takie wiecie, z sosem owocowym na cieplo - jak z przedszkola... :D nie mam powera na inne, wymyslne potrawy na razie, nie wiem tylko czy moj domowy miesożerca bedzie zadowolony z tego ;) trudno, za mną w razie czego stoi post ;p

Anko:-), justa1234, Sky lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Marta1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeśli chciałaś obrazaniem się i odchodzeniem z forum sprawić by było mi głupio czy też przykro, to udało Ci się.
    Niby nic złego nie napisałam. To ty zwrocilas mi uwagę a ja ją odebrałam grzecznie lecz z poczuciem humoru.
    Owszem nie jest to forum dla dzieci wiec zdziwiłam się ze moje przekleństwo 20 stron temu komuś przeszkadza. Ale skoro tak jest napisałam ze nie będę.
    Również pozdrawiam i będę wdzięczna za nie ciągnięcie juz tematu.

Tak owszem masz rację zgodzę się tutaj z Tobą bo tylko napisałam swoje zdanie ale to nie znaczy że myślę o Tobie źle :)
    A i nie odchodzę przez Ciebie..
    Trzymaj się ciepło i życzę powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:33

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Sysiaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłego dnia.
    Jak masz w planach zakupy, to życzę powodzenia :) wszystko w sklepach jest tak przebrane, że szok. Podobno ludzie kasy nie mają, a w sklepach pustki, że ho ho. Nie mówię nico kolejkach przy kasach :( paranoja jakaś

Umie któraś z was czarować pogodę? Niech będzie tak łaskawa i sprawi żeby przestało padać :) proszę!!!!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ