Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero z tego co pamiętam to Staraczka była 3 miesiące na anty...
    ja brałam 2 cykle

Dziewczynki jedziemy po nasze maleństwo :) trzymajcie kciuki!

ako99, staraczka, Spero, Fedra, gosia81, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero pewnie ze mozesz byc na anty :) ja bylam 3 cykle.

Nusia trzymam kciuki ;)

A mnie tak kuje z prawej str kolo pachwiny ze chyba umre :/ w nocy na brzuch sie polozyc nie umialam bo zaraz bolalo :/ dobrze ze sie z domu dzis troche rusze bo kurde trza to rozchodzic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 08:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, w połowie stycznia mam jechać znów do kliniki, mój ma jeszcze badanie zrobić chromatynę czy coś, to pogadam z lekarzem. Jak się zgodzi to byłoby idealnie :D

Nusiu trzymam kciuki bardzo mocno :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia to zaciskam kciukasy :)
    Spero to super wiadomosc ze juz macie decyzje :)
    Staraczka oby szybko przeszly Ci te bule :)

Fedra lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Dziś ukazał się pierwszy numer pisma: Chcemy być rodzicami. To magazyn poradnikowy dla wszystkich starających się o dziecko. Polecam.

Jaśmin a gdzie można dostać to pismo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 12:38

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia dawaj znac ! Ja jak wyszlam o 10 na zakupy to dopiero wrocilam. No poglo tych ludzi :/ pochodzilam troche i bol przeszedl :) to chyba od tego lezenia mnie bolalo bo trawienie mi w miejscu stanelo hehe dobrze mi zrobilo to chodzenie :) a w ogole mam jakis sluz zabarwiony .... to chyba resztki po punkcji bo po punkcji lekko plamilam :/ a to wyglada ze to takie hm... jak by to nazwac ....odlezane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO hej Dziewczynki, jestem jestem, tylko trochę chciałam poleżeć. W klinice kazali mi 30 min leżeć po transferze. Potem na chwileczke dosłownie pojechalismy na zakupy, ja w sumie to tylko byłam w rossmanie, a resztę to mąż robił, ja siedziałam i czekałam. Troszkę mnie brzuch tak pobolewa, a raczej kłuje, też tak miałyście? No i to co mnie martwi to takie minimalne plamienie mam, tzn teraz to bardziej śluz zabarwiony, a jak wyszłam z transferu to troszeczkę krwi mi się pojawiło na wkładce...

pytałam o moje jajeczka, więc z tych 6 co pobrali 4 były dojrzałe, ale tylko te 2 się zapłodniło, ten jeden troszkę słabiej się dzieli, jak będzie dobrze to go zamrożą, w sumie to po świętach mam dzwonić i mi powiedzą czy się udało

staraczka, gosia81, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia no to super :) moze lekko ci lekarz czy lekarka uszkodzil szyjke przy wkladaniu cewnika. Tym sie nie przejmuj bo czasem sie tak zdarza :) to teraz dbaj o siebie :) a mi z kliniki nie dzwonili... chyba zapomnieli o mnie bo poprzednim razem jak nic nam nie zostalo to zadzwonili i powiedzieli. Nic bede musiala sie przypomniec w poniedzialek bo nie wiem czy ktos tam jutro siedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie, zadzwoń i się dopytaj, może udało im się zamrozić fasolki :) Mam nadzieję, że nie przesadziłaś z chodzeniem dzisiaj :) i że już jesteś w łóżku i odpoczywasz! :)

A czy takie kłucie w brzuchu to normalne po transferze?? bo się martwię...

aha, mam jeszcze pytanie: ile nospy można zażyć w ciągu dnia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 16:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia normalne . Mnie do dzis kluje brzuch ;) ja biore nospe forte 3 x dziennie no i magnez pije :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie nie kłuje aż tak żeby brać tyle nospy... biorę jedną rano i właściwie wystarcza mi na cały dzień :S
    może nam się nie udało?
    jedno jest pewne... odrobina wysiłku i potem muszę sie zdrzemnąć bo nie idzie żyć ze mną...
    a plamnienie jest po transferze, mi tez uszkodził szyjkę, nawet mi powiedział że mam się nie zdenerwować bo będę podplamiać...

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia super, że jesteś już po transferze. Za ile dni kazali Ci zrobić test? Teraz leż i odpoczywaj. Wszystkie objawy, które opisujesz są w normie, więc niczym teraz się nie przejmuj tylko dbaj o fasolkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, dzięki Kochana, to ja muszę sobie znowu nospę wziać bo coraz bardziej mnie kłuje i idę daalej leżeć :)

Ivi a jak TY się czujesz??? kiedy masz testować?? to już chyba niedługo??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki za rady, nie wiem co bym bez Was zrobiła :)

Ako nawet tak nie mysl, że się nie udało! Napewno jesteś w ciąży, ja w to wierzę!

Madziu test mam zrobić niby 2 stycznia, ale nie wiem czy tyle wytrwam. Po ilu dniach TY zrobiłaś test z krwi??

ako99 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja zrobiłam najpierw z moczu 6dpt i wyszła delikatna druga kreseczka. Następnego dnia znowu powtórzyłam z moczu i była druga kreseczka. A 8dpt dopiero poszłam na krew. Ale ja miałam podany zarodek 5-dniowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle ze zrobie test w 2gi dzień swiąt... a w piatek 27.12 ide do pierwszego lepszego ginia zeby mi zrobil test beta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja 29 grudzien bo to bedzie 9 dpt a dlatego tak ze ostatnio 9 dpt dostalam @ i wole wczesniej wiedziec :P a poza tym ja ostatnio dostalam idealnie tak jak @ zawsze po owu to po punkcji dostalam 15 dni po ... tez to troche inaczej licze bo punkcja to prawie tak jak owu i moj organizm chcial nie chcial to traktuje punkcje jak owu i tak se @ przychodzi ;> ja dzis leniuchuje :) zapomnialo mi sie o zastrzyku a biore go zawsze kolo 16 i dopiero teraz wzielam .... juz sobie przypomnienie ustawilam bo zawsze robilam tak jak emek wracal z pracy a dzis sobota i system mi sie poknocil .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako a ty to po lbie powinnas dostac ! Ani tak nie mysl , ze sie nie udalo ..... nie uda sie to wtedy smutki bedziemy tu wywalac a poki co masz maluszka w brzuchu i mysl pozytywnie :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZETA NAWET NIE WASZCIE SIE MYSLEC ZE WAM SIE NIE UDALO. SLYSZYCIE !!!

TERAZ MYSLIMY POZYTYWNIE :) A ja za was mocno teeaz sciskam kciuji <3

Nusia, ako99, ivi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja miałam podany 3 dniowy zarodek, także musze troszkę dłużej poczekać, ale zastanawiam się, czy nie zrobić dzien przed sylwestrem test, chociaż z drugiej strony może warto poczekać te 2 dni, sama nie wiem, zobaczę jeszcze.

Trzymam kciuki za nas wszystkie!! :)

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ