Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpoczywam ,odpoczywam ;) czuje się już jak emeryt :P

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o ananasie to tylko czytałam. Sama nie stosowałam, ale było podane, że ma być świeży czyli nie z puszki.
    Ja w okresie po transferze codziennie piłam szklankę kakao, jadłam mleko z płatkami kukurydzianymi, gotowałam jajka na twardo, jadłam kanapki z serem białym, piłam kefiry.
    Staraczko na skurcze tylko magnez i nospa. Ja je mam do dnia dzisiejszego. Będzie dobrze, musisz to sobie powtarzać. Nie chcę użalać się nad sobą, ale ja leżę już parę tygodni. Ja zawsze byłam typem, którego w domu nie dało się zastać. A teraz muszę się prosić o każdą rzecz, by mi ktoś coś kupił czy zrobił. Sama mam tylko leżeć i odpoczywać.
    Nusia super, że są 2 zarodki. To od jutra czeka Cię błogie lenistwo. A dziś bierz się za sprzątanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przechodzę na tą dietę wysokobiałkową ;) wczoraj się najadłam fasolki po brytońsku i dziś cierpię no tak mi wzdęło brzuch , że chyba mi pęknie :p

JA TO KAKAO się nie napiję - nie znoszę mleka bleee :P
    Podziwiam cię , że tyle leżysz bo ja po 2 dniu mam dość .... :/
    A ty nie myślałaś , żeby zakupy zamawiać sobie u tesca online ? to co zamawiasz to ci przywożą i ok 7 zł biorą za transport ;)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w takim mieście, że żaden sklep nie prowadzi sprzedaży internetowej. Mogę co najwyżej pizzę sobie zamówić, żeby mi ją przywieźli. Mąż grzecznie jeździ do sklepu i spełnia moje zachcianki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madziu za rady, ja akurat lubię mleko i ser biały więc chętnie je dodam do codziennej diety. Trochę się martwię, bo tak jak pisałam przyjeżdza do nas w niedzielę męża babcia i będzie trzeba się nią trochę zająć, zrobić jakiś obiad w poniedziałek itd...muszę jeszcze na Wigilię przygotować rybę po grecku bo u nas każdy coś robi i przywozi, żeby nie spadło to na jedną osobę...Moja mama robi 1 dzień świąt i też jej chciałam pomóc w przygotowaniach...ech..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia nie martw się ja jutro też rusza dupsko z kanapy :P ale po powrocie ze sklepu pewnie zaś poleżę bo jak jest week a my z emkiem nie mamy co robić to robimy sobie maraton filmowy :)
    Poleccie jakieś filmy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany! Dziewczynki właśnie byłam w sklepie i wracałam już do domu i wypadło mi stado saren na drogę!! jezu myślałam, że dostanę zawału! w ostatniej chwili zahamowałam! inaczej bym się roztrzaskała! serce mi wali do tej pory, dobrze że to nie zdażyło się po transferze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, ale czemu od razu zawał!
    trzeba się cieszyc :D
    to niecodzienny widok :D

ja jestem na podkurwie bo wyglada ze wszystkie moje pozostale zarodki szlag trafil :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia no nie zle :/ dobrze ze zareagowalas szybko ...

Nusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z cczego tu się cieszyć? że stado saren wpadłoby mi w samochód? przebiegły tuż przed maską...to mogłoby się źle skończyć...

a masz jakieś wieści z kliniki odnośnie pozostałych zarodków? czy to tylko Twoje podejrzenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niecodzienny widok :D
    dobrze ze masz refleks!!!
    mnie też mój dziś uratował przed panem co mi drogę zajechał :S skręcając na mój pas tuż przed autem bez kierunkowskazu :S

bylam w klinice, spotkalam pielegniarke, ktora powiedziala ze jak nie dzwonili to znaczy nic nie ma. niestety o 14:00 lekarzy juz nie było... ci to pożyją z taką pracą!
    jak dzwonilam do tej embriologii to mi powiedzieli ze normalnie mowia dopiero na badaniu beta hcg co sie wydarzylo, ale ze jak zamroza to zadzwonia... a nie dzwonili :S

Grlui lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no to dziwne, a czemu niby dopiero na badaniu? co ma jedno wspólnego z drugim? masz prawo wiedzieć, może zapomnieli zadzwonić? też bym była zła na Twoim miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako no dziwne ze dopiero na badaniu :/

Nusia daj jutro znac jak bedziesz juz po ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki, dam napewno znać, wcześniej mamy rozmowę z panią embriolog
    Staraczko a TY w dniu tranferu też leżałaś cały dzien?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż wrócił dzisiaj z pracy no i w sumie już w drzwiach mówi do mnie tak: "ciekawe jak tam dzisiaj nasze dzieci" :) słodkie to było :)

staraczka, ako99, Spero, Fedra, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lezalam :) wczoraj jak wrocilam to sie polozylam i tak do wieczora :) dzisiaj rano zeszlam z psem i lezalam caly dzien i dopiero przed chwila sobie wlosy umylam . Jakos szybciej przez te hormony mi sie przetluszczaja :/ a mylam w srode cholera no :/ mnie dalej cos kuje w jajcach :/ juz sie jutra nie moge doczekac i wyjscia do sklepu hahaha traktuje to jak nagrode :D

Nusia ale nie ma reguly .... ze mna na transferze byla kobita co w ten sam dzien szla do pracy - ma prace biurowa :) ja teraz leze bo za pierwszym podejsem fruwalam wszedzie w domu sprzatalam i sie nie udalo wiec probuje teraz z lezeniem ;) ale gdzies dzisiaj czytalam ze lekarze zalecaja lezec 48 godzin po transferze ... nie wiecej

Fajnie jak facet tak gada ;) moj przed transferem sie strasznie denerwowal a dzis to mam ochote go z domu wyrzucic bo mnie wnerwia i jeszcze sie smieje z tego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to ja też się postaram leżeć w takim razie. Muszę tylko zakupy jeszcze szybkie zrobić, do rossmana muszę się wybrać bo mi brakuje pare rzeczy a potem przez święta nie będzie kiedy.
    Czy po transferze trzeba chwile leżeć ba tym fotelu u gina, czy odrazu można wstać>?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno sie lezec ... zalezy od kliniki w innych lezy sie 10 min albo 20 ja pierwszy raz lezalam na fotelu 20 min a teraz przetoczyli mnie na lozko i w lozeczku sobie lezalam 20 min ;) moglam wiecej ale jakos ciaglo mnie do domu :p na zakupy bier emka niech on nosi : p

• jasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ukazał się pierwszy numer pisma: Chcemy być rodzicami. To magazyn poradnikowy dla wszystkich starających się o dziecko. Polecam.

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dalej mocno trzymam za Was kciuki <3 za pozytywne bety i udany transfer.
    I za Mamusie, aby Wasze maluszki rosły zdrowo w brzuszkach.

Nas wpisali dziś na listę. jestem przeszczęśliwa. Zgłosiliśmy się jednak do Macierzyństwa w Krakowie i od stycznia mam brać anty i jak wyniki wymazów będą ok to możemy już w lutym zacząć. Jestem w szoku, nie spodziewałam się pozytywnej decyzji i tak szybkiej reakcji i w ogóle takiego podejścia lekarza. niesamowity człowiek. ale w sumie mam pytanie też do Was, czy mogę przed transferem być 3m-ce na anty? bo w sumie chyba wolałabym zacząć w kwietniu, bo luty jest u nas mocno napięty i stresujący :(

Nusia, Fedra, ivi lubią tę wiadomość

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ