IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agus gratuluje ! Od kiedy jestem na ovu to mam Cie w znajomych i co miesiac Ci kibicowalam! Tak sie ciesze ze doczekalam sie u Ciebie zielonego kropka!
agniesia2569 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dziewczyny....banalne pytanie-czy w pierwszych dniach czy tygodniach ciąży może wystąpić ból krzyża czy też pleców? Bo mnie rozciąga jakby od macicy po plecy. Pamiętam jednak ze przy każdym poronieniu miałam mocne bóle krzyża. Martwi mnie to bardzo. Któraś czuła plecy i było ok?
Myślę sobie ze w pierwszych dniach to chyba macica jakoś bardzo się nie rozciąga a ja czuhe:/ -
Dziewczyny jestescie naprawde świetne dla siebie na tym wątku i dlatego choć tak dużo tych stron czytałam z przyjemnością. Nie ukrywam ,że nieraz otarłam łzę i zaklełam na ten paskudny pech , który czasem w życiu nas nie omija...
Pizezka po cichutku myślałam , że to Ty dlatego o tym wspomniałam , bardzo się cieszę że się spotkałyśmy, kiedy teraz masz wizytę? Jak się czujesz?
Madzia82,Takasobieja po pracy i nakarmieniu mojego małego zoo to naprawde był relaks pobyć z Wami choć przez godzinkenawet po cichutku ,nic nie piszac.
Piggy ja wierze w Ciebie bardzo mocno, zobaczysz ,że wszystko będzie ok!
Kciuki mocno zaciśnięte &&&W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Mnie krzyz boli na okres.... a wydaje mi sie ze w ciazy tez moze bolec. Macica sie rozciaga, troche pewnie wypycha i boli krzyz.
Alicja pojedyncze dni. Sama ponad 3 godz dojezdzamGameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
sylvuś wrote:Dziewczyny jestescie naprawde świetne dla siebie na tym wątku i dlatego choć tak dużo tych stron czytałam z przyjemnością. Nie ukrywam ,że nieraz otarłam łzę i zaklełam na ten paskudny pech , który czasem w życiu nas nie omija...
Pizezka po cichutku myślałam , że to Ty dlatego o tym wspomniałam , bardzo się cieszę że się spotkałyśmy, kiedy teraz masz wizytę? Jak się czujesz?
Madzia82,Takasobieja po pracy i nakarmieniu mojego małego zoo to naprawde był relaks pobyć z Wami choć przez godzinkenawet po cichutku ,nic nie piszac.
Piggy ja wierze w Ciebie bardzo mocno, zobaczysz ,że wszystko będzie ok!
Kciuki mocno zaciśnięte &&&ja wlasnie widzialam na fejsie udostepnione zdj jamnika, ktorego ktos wyrzucil w centrum bdg z auta a inny samochod go potracil. Szukaja wlasciciela, pies jest po operacji. Siedze i rycze. Na zdj piesek cudowny smutny i sie posiusial az, nie wiem czy z bolu czy strachu
Gameta Rzgów
Ja po monitoringu
Jestem w 6dc w prawym jajniku 6 pęcherzyków. W lewym 1 maleństwo na które najprawdopodobniej nie ma co liczyć... Endometrioza przeżarła go do reszty skoro tak słabo zareagował. Mam do Was pytanie, możliwe że do poniedziałku urosną jeszcze jakieś jajeczka bo powiem że liczyłam na 7-8 no i jakieś 2-3 zapłodnione ale jak narazie dość ciemno to widzę -
A gdzie się leczysz Alicjo?
Podczas stymulacji to mniej więcej 2,7,8,9,10 dzień cyklu na monitoring potrzebny, przynajmniej tak było u mnie potem 12 na punkcję i 15 bądź 17 dzień na transfer... coś mniej więcej takiego u mnie monitoring od 7 dc był codziennie ale mam do kliniki zaledwie 10-15 min. wiem że dziewczyny mają tez co 2 dni. Więc nie ma zasady. Ma na to wpływ też długość stymulacji, Ale
więcej powinien Ci powiedzie c lekarz na tej pierwszej wizycie jakie mają preferencje w klinice.
-
Anko:-) wrote:Dziewczyny....banalne pytanie-czy w pierwszych dniach czy tygodniach ciąży może wystąpić ból krzyża czy też pleców? Bo mnie rozciąga jakby od macicy po plecy. Pamiętam jednak ze przy każdym poronieniu miałam mocne bóle krzyża. Martwi mnie to bardzo. Któraś czuła plecy i było ok?
Myślę sobie ze w pierwszych dniach to chyba macica jakoś bardzo się nie rozciąga a ja czuhe:/Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Takasobieja moje malutkie zoo liczy sobie 8 członków rodziny.
Przedstawiam fretkę Tofika największego łobuzapod słońcem,plus 3 o jakieś 30kg cięższe psiunki mama Fiona , Pulpiś i Miś, oraz towarzystwo 3 małych żbików i czarnej pumy,które jest wiecznie głodne,choć ja myszy dostaję w prezencie:-)
Alicjo ja dojezdzam ok 150km. Udawało mi się umówić wizyty średnio co tydz w piątki.Dopiero punkcja i transfer były w jednym tygodniu pon i sobota. Miałam cykl z tabletkami anty ale nie wybrałam nawet całego opakowania bo lekarz chciał zdążyć ze wszystkim przed Świętami. Tak jak Moniaa napisała wszystko zależy od kliniki,lekarza,no i oczywiście a nawet przede wszystkim od Twojego organizmu. Najważniejsze, że już zaczynaszW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja miałam wizytę 2dc ale to prYpadkowo tak wyszło. Potem usg 7dc ,następne 11dc no i potem 14dc punkcja. Nie miałam transferu. Przez to że dojezdzaca to miałam mniej usgGameta Rzgów
sylvuś wrote:Takasobieja moje malutkie zoo liczy sobie 8 członków rodziny.
Przedstawiam fretkę Tofika największego łobuzapod słońcem,plus 3 o jakieś 30kg cięższe psiunki mama Fiona , Pulpiś i Miś, oraz towarzystwo 3 małych żbików i czarnej pumy,które jest wiecznie głodne,choć ja myszy dostaję w prezencie:-)
Alicjo ja dojezdzam ok 150km. Udawało mi się umówić wizyty średnio co tydz w piątki.Dopiero punkcja i transfer były w jednym tygodniu pon i sobota. Miałam cykl z tabletkami anty ale nie wybrałam nawet całego opakowania bo lekarz chciał zdążyć ze wszystkim przed Świętami. Tak jak Moniaa napisała wszystko zależy od kliniki,lekarza,no i oczywiście a nawet przede wszystkim od Twojego organizmu. Najważniejsze, że już zaczynaszGameta Rzgów
Żbiki i pume????
3 koty o umaszczeniu w cętki i czarną kocice
Dzięki że mnie przyjełyście, kolorowych snów Wszystkim i dobrej nockiKava, pinezka lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Hehe aaa. Już myślałam że w jakimś zoo mieszkasz
.
Gameta Rzgów
och dziękuję dziewczyny za tyle odpowiedzi
ja leczę się w klinice w gdańsku - invicta, teraz od poczatku cyklu równiez mam brać tabletki i do 14 dnia mam się zgłsić na wizytę. dużo czytam ale w tych określeniach jestem jeszcze zielona , co i jak, gdzie kiedy zeby było dobrze
miłego dnia
-
Alicja1.23 witaj
ja też invicta gdańsk i u mnie wyglądało to tak w cyklu przed stymulacją wizyta w 13dc usg i od tego dnia zaczęłam gonapeptyl co 2 dni i antyki jeszcze przez 5 dni w kolejnym cyklu wizyta 2dc i od 3 menopur kolejne wizyty 9i12dc a w 14dc pick up no i transfer w 19dc
alicja1.23 lubi tę wiadomość
-
mrth666 wrote:Ja po monitoringu
Jestem w 6dc w prawym jajniku 6 pęcherzyków. W lewym 1 maleństwo na które najprawdopodobniej nie ma co liczyć... Endometrioza przeżarła go do reszty skoro tak słabo zareagował. Mam do Was pytanie, możliwe że do poniedziałku urosną jeszcze jakieś jajeczka bo powiem że liczyłam na 7-8 no i jakieś 2-3 zapłodnione ale jak narazie dość ciemno to widzęKwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
gratulacje dla wszystkich z pozytywna beta:) zaczyna nam sie robic duzo tych ciaz:)INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
dzis 6dpt i nic sie nie dzieje:PINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE