IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
jupios wrote:Witam, możecie mi pomóc, lekarz kazał mi zrobić beta hcg 12 dni po transferze, ale będzie to też 3 dni po zastrzyku z ovitrelle, czy miarodajny wynik wyjdzie? W ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuję się do 10 dni w organizmie.
Mnie do 10 dni po ovitrelle wychodzila druga kreska na teście sikanym...3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
takasobieja wrote:Dziewczyny mialyscie kiedyś tak ze wkładając dowcipnie tabletkę to przy wyciaganiu palca wychodziła ona też? Mam od estrofemu tyle śluzu, szyjka jest meeeega otwarta, aż się bałam czy tabletki do macicy nie wcisne... Ze zassysalam ja na zewnątrz przy wyciaganiu. Nie wiem w jakim miejscu ona teraz jest. Głupio to Brzmi Ale musiałam iść do wanny się umyć "od środka"
. Bo tam jest ogromny poślizg. Boże jakie ja tematy poruszam.
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
jupios wrote:Witam, możecie mi pomóc, lekarz kazał mi zrobić beta hcg 12 dni po transferze, ale będzie to też 3 dni po zastrzyku z ovitrelle, czy miarodajny wynik wyjdzie? W ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuję się do 10 dni w organizmie.
Nie będzie miarodajny, ja nigdy nie byłam w ciąży i dla "ciekawości" robiłam czy wyjdzie po pregnylu, jeszcze 10 dni po wychodziły 2 kreski...Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
takasobieja wrote:Dziewczyny mialyscie kiedyś tak ze wkładając dowcipnie tabletkę to przy wyciaganiu palca wychodziła ona też? Mam od estrofemu tyle śluzu, szyjka jest meeeega otwarta, aż się bałam czy tabletki do macicy nie wcisne... Ze zassysalam ja na zewnątrz przy wyciaganiu. Nie wiem w jakim miejscu ona teraz jest. Głupio to Brzmi Ale musiałam iść do wanny się umyć "od środka"
. Bo tam jest ogromny poślizg. Boże jakie ja tematy poruszam.
U mnie też tak było, ciekło jak z kranu, ale pomógł mi aplikator który był przy luteinie. Na początku używałam palca, jednak tak jak piszesz, tabletka czasem wychodziła, a z tym aplikatorem było ok, wiadomo dziwne uczucie i trzeba się nauczyć nim posługiwać.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Anko, wiadomo już coś?
Roletka, do końca wierzymy... Trzymam kciuki :*Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
dziewczyny pomocy z moim wysokim AMH dowiedziałam sie ze napewno mam zespół policystycznych jajników i skierowano mnie na badanie glukozy i insuliny odebralam wyniki:
glukoza 5,2 przy normach 3,8-5,5 oraz 93 przy normach 70-99
natomiast insulina 4,02 przy normach 2,6-24,9
to dobrze czy zle?nadzieja92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykuciak wrote:dziewczyny pomocy z moim wysokim AMH dowiedziałam sie ze napewno mam zespół policystycznych jajników i skierowano mnie na badanie glukozy i insuliny odebralam wyniki:
glukoza 5,2 przy normach 3,8-5,5 oraz 93 przy normach 70-99
natomiast insulina 4,02 przy normach 2,6-24,9
to dobrze czy zle?
a jakie masz AMH ?? z tego co słyszałam to jeszcze wygląd jajników musi potwierdzić policystyczneyomegi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kobity u was też takie piękne słoneczko grzeje?
aż chce się żyć
u mnie w Pułtusku grzeje i wali po ślepiach
kocham wiosnę, kocham lato
w sumie urodziłam się w lipcu więc pewnie dlatego jestem taka ciepłoludna
oznajmilam najdrozszemu że Powinnam mieszkać na jakiś wyspach karaibskich tam bym nigdy niu umarzła haha
-
kuciak ja w listopadzie(przed stymulacjami) miałam AMH AMH 8,24 i nie mam policystycznych jajników, chociaż też się tego bałam.
Twoja rezerwa moim zdaniem jest bardzo dobra i oznacza że jesteś zdolna wytwarzać dużo jajek i będą one dobrej jakości.
A co do cukrów, insulina-glukoza to mam w rodzinie osobę z cukrzycą insulinozależną,która ma dużo gorsze wyniki a nie jest na lekach i tylko musi pilnować diety. Twoje wyniki są w normie więc po prostu pogadaj o tym z ginem czy na coś powinnaś uważać żeby nie zaburzyć gospodarki hormonalnej. Moim zdaniem jesteś zdrowa.kuciak lubi tę wiadomość