IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko, uwierz bo to się dzieje naprawdę, pesymistko-realistko
)) Karta odwrócona i dla Ciebie
Anko:-) lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Będę grzeczna juz.....moja samoocena dziewczyny jest taka po poronieniach ze boje się każdego dnia. Dziś rano pomyślałam że nie wierzę w siebie samą i nadzieja i wiara w Bogu.
Generalnie to początek ale obiecuję juz nie szaleć.yomegi, kapturnica, pinezka, sylvuś, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Będę grzeczna juz.....moja samoocena dziewczyny jest taka po poronieniach ze boje się każdego dnia. Dziś rano pomyślałam że nie wierzę w siebie samą i nadzieja i wiara w Bogu.
Generalnie to początek ale obiecuję juz nie szaleć.
Jestem przekonana, że to jest loteria, prędzej czy później to się musi udać, pytanie tylko kiedy.
Teraz dla nas musisz wymodlić ciąże!Jak widać wcale Cię nie opuścił, wręcz przeciwnie, przywraca Ci wiarę w siebie
))
Kiedy kolejna beta?
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
u mnie beta <0,1
w sobotę powtórka i z ginem pogadam co dalej
-
Dziewczyny, każda kobieta, para, traci pewność siebie.. czuje się wybrakowana... to naturalne, tak myślę. Wznoszenie się i upadanie, czyni nas silniejszymi w porównaniu do tych, którym dziecko "przychodzi łatwo". To kiedyś zaowocuje.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Roletka, widocznie jeszcze nie czas... ale kiedyś on dla Ciebie przyjdzie, tulę mocno :*Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Anko:-) wrote:Beta hcg 195 nie wierzę.........
Boże nie wierzę!
Dziękuję każdej za wiarę i pomoc!
gratulacje!!!!wspaniała wiadomość:*
agniesia2569 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Roletko przytulam mocno.
Musisz być silna dla następnej blastusi:)
Wierzę ,że dla każdej z nas zaświeci w końcu słońceW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Roletko dopiero przeczytalam....bardzo mi przykro. Ważne ze szykujesz się na kolejnego malucha! Tak jak moja poprzedniczka napisała. Na każdą z nas przyjdzie pora.
Jestem pewna że wszystko będzie dobrze.
Ja w swoim otoczeniu mam pary które zaszły w pierwszym miesiącu staran ale i również taka pare która po 9latach naturalnie a inną w 5 procedurze!
Ważne by wierzyć. -
kuciak wrote:dzieki wlasnie zadzwonilam do kliniki i poprosilam zeby lekarka oceniła czy potrzebna jest wizyta w celu uzgodnienia jakis dodatkowych leków czy może to poczekać, aż pojawią sie inne wyniki.
ja się oczywiście przejęzyczyłam (często źle piszę po polsku, bo w robocie zasuwam ciągle w obcym,bardzo przepraszam) chodziło mi o to że w rodzinie mam osobę która ma tzw cukrzycę II typu ( a więc insulinoNIEzależna a nie insulinozależna), gdzie praktycznie poza monitorowaniem poziomu cukru i odpowiednią dietą, nie ma dodatkowych zaleceń. Cukrzyca insulinozależna to już insza inszość ale na moje oko Ty jej na pewno nie masz. A co do leków to diabetolog najlepiej żeby spojrzał na te wyniki.Kolejka na NFZ pewnie wynosi 5 miesięcy, zanim się doczekasz Twoje wyniki i tak trzeba będzie powtórzyć.
kuciak lubi tę wiadomość