IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marta1986 wrote:Oj to długo wytrwała jesteś
Ja bym chyba oszalała z tego czekania
Sama miałam wizytę 30 i już nie mogę wtorku się doczekać a się zdaje to tylko dwa tygodnie odstępuwierzę że kropulek tam jest i jest mu dobrze
nie wiem już sama mozr za pewna siebie jestem
no ale tak sobie tłumacze że jest dobrze bo plamień nie mam nic mnie nie bolo no tylko wiadomo cycochy bolą i ciągle mam mdłości a tak pozatym jest ok
chce wierzyć że będzie wszystko w pprzadku
-
nick nieaktualnyjupios wrote:Witam, możecie mi pomóc, lekarz kazał mi zrobić beta hcg 12 dni po transferze, ale będzie to też 3 dni po zastrzyku z ovitrelle, czy miarodajny wynik wyjdzie? W ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuję się do 10 dni w organizmie.
Skoro prosił byś zrobiła hcg w 12 dpt, to nie rozumiem pytania. Jak dla mnie idziesz i robisz. Rozumiem, że Cię prowadził więc wie, że wstrzykiwałaś ovitrelle? Btw. po co po transferze ovitrelle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:59
-
Mimbla wrote:kuciak ja w listopadzie(przed stymulacjami) miałam AMH AMH 8,24 i nie mam policystycznych jajników, chociaż też się tego bałam.
Twoja rezerwa moim zdaniem jest bardzo dobra i oznacza że jesteś zdolna wytwarzać dużo jajek i będą one dobrej jakości.
A co do cukrów, insulina-glukoza to mam w rodzinie osobę z cukrzycą insulinozależną,która ma dużo gorsze wyniki a nie jest na lekach i tylko musi pilnować diety. Twoje wyniki są w normie więc po prostu pogadaj o tym z ginem czy na coś powinnaś uważać żeby nie zaburzyć gospodarki hormonalnej. Moim zdaniem jesteś zdrowa.
dzieki wlasnie zadzwonilam do kliniki i poprosilam zeby lekarka oceniła czy potrzebna jest wizyta w celu uzgodnienia jakis dodatkowych leków czy może to poczekać, aż pojawią sie inne wyniki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Część lekarzy uważa, że hcg podane po transferze/owulacji pomaga w zagnieżdżeniu. U mnie tego nie praktykują, ale spotkałam się już z taką "drogą".
Wiesz co ja 3 dni po transferze, coś sobie wstrzykiwałam, ale czy to było ovitrelle? Pojęcia nie mam...bo na pewno nie Prolutex. -
nick nieaktualny
-
Mała Mi Jak się czujesz?Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
nick nieaktualnySky wrote:Skoro prosił byś zrobiła hcg w 12 dpt, to nie rozumiem pytania. Jak dla mnie idziesz i robisz. Rozumiem, że Cię prowadził więc wie, że wstrzykiwałaś ovitrelle? Btw. po co po transferze ovitrelle?
Miałam słaby zarodek, ale jedyny i według lekarza ovitrelle ma pomóc mu się zadomowić.yomegi, Sky, Daga84 lubią tę wiadomość
-
Beta hcg 195 nie wierzę.........
Boże nie wierzę!
Dziękuję każdej za wiarę i pomoc!roletka, Danae, Ginger84, Marta1986, Tosia 1981, Anatolka, Piggy, Sky, justa1234, pinezka, renieczka, agniesia2569, sylvuś, yomegi, kuciak, kapturnica, zai2014, Kava, Requiem, Releaseme, Lenuś, Justine, Konwalia, iga 79, Selena, Moniaa, Mimbla, Anna255, czarownica_tea, Agnieszka_A., Beata.D, MałaMi83 lubią tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Sama sobie się dziwię że jeszcze nie oszalałam
wierzę że kropulek tam jest i jest mu dobrze
nie wiem już sama mozr za pewna siebie jestem
no ale tak sobie tłumacze że jest dobrze bo plamień nie mam nic mnie nie bolo no tylko wiadomo cycochy bolą i ciągle mam mdłości a tak pozatym jest ok
chce wierzyć że będzie wszystko w pprzadku
Musi być dobrze nie ma innej opcji
Trzymam za Was mocno kciukijusta1234 lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Beta hcg 195 nie wierzę.........
Boże nie wierzę!
Dziękuję każdej za wiarę i pomoc! -
Anko:-) wrote:Beta hcg 195 nie wierzę.........
Boże nie wierzę!
Dziękuję każdej za wiarę i pomoc!
Aja sama nie wiem co mnie podkusilo i tez zrobiłam bete 48 godzin po poprzedniej 8192.Teraz się martwie ze za niska...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:37
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualny