IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:Poza tym Agus przez ta twoja hiperke i obrzęk narzadow ma prawo nie być nic widać. W ogóle po co to usg, jesteśmy dopiero 16dni po transferze. To za szybko:*
Anko pięknie przyrasta, to teraz czekamy na serducho
-
Anko:-) wrote:Tylko pamiętaj ze beta zwalnia wzrost na jakiś etapie-ale nie wiem kiedy. Podpytaj tutaj dziewczyn ale jak zaczynają się tysiące to ponoć podwaja się co 3 4 doby?
Już służę informacjami o przyroście bety:
HCG Level DOUBLING TIME EXPECTED
Under 1,200 mIU/ml Between 30 and 72 Hours
1200-6000 mIU/ml Between 72 and 96 Hours
Over 6,000 mIU/ml Over 96 Hours
Czyli do 1200 podwaja się między 30 a 72h, do 6000 podwaja się między 72 a 96h, a powyżej 6000 podwaja się co 96h i więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:39
nadzieja92, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Nie ma za co
Trochę formatowanie się rozjechało, ale mam nadzieję, że i tak można odczytać. Choć spróbuję spacjami nieco sformatować
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
pinezka wrote:Zai, mnie też tak bolał brzuch kilka dni po transferze, dość mocno, zwłaszcza wieczorami. I wygląda na to że się udało. Wyczytałam gdzieś że taki ból może oznaczać zagnieżdżenie. Więc głowa do góry, uśmiech na twarz i odliczaj dni do bety
bądź cierpliwa i czekaj,nie denerwuj się
zai2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Hej. No mam wynik-1100hcg, wiec przyrost ok. Ale stresują mnie te badania tak ze to było już ostatnie.
chyba ze coś złego zacznie się dziać, aczkolwiek mam nadzieje ze nie będzie potrzeby. A ty co panikujesz? Idź i zrób betę dziś. Masz dziś 16dni po? To akurat zobaczysz kolejny przyrost? Co ty na to-po co nerwy? Do wieczora będziesz miała wynik. Na tą chwilę widzę ze rośnie ci prawidłowo.
super !! gratulacje !!! :** trzymajcie się z groszkiem ;* -
Anko:-) wrote:Piękna....owszem. ale od godziny 11 po badaniach przestałam czuć się ciazowo. Wszystko zniknęło.....zmęczenie,cycki,mdłości.
Miałam być dziś szczęśliwa a tym czasem czuje jakby się piepszylo!Anko:-) lubi tę wiadomość
-
A ja się przyzwyczajam do aparatu - górny łuk. Powoli zaczynam czuć ucisk na zębach. Ciekawe co będzie dalej.
Powoli zaczynam też się stresować wizytą u gina - czy tym razem uda się zacząć stymulację. W sumie za dużo na wyniki estradiolu i fsh wpłynąć nie mogę. Łykam glucophage i inofolic. W środę ostatnia tabletka Marvelonu i zaczynam odliczanie do nowego cyklu.
Jeden plus, że z tarczycą jest ok, tzn. miałam wizytę u endo. TSH zeszło do 1,30. Usg też wyszło ok. Tarczyca jest mała i ponoć dlatego może potrzebować hormonów. Tym razem nie wyszły żadne przeciwciała, więc wychodzi na to, że przyjamniej Hashimoto nie mam. -
Anko:-) wrote:Piękna....owszem. ale od godziny 11 po badaniach przestałam czuć się ciazowo. Wszystko zniknęło.....zmęczenie,cycki,mdłości.
Miałam być dziś szczęśliwa a tym czasem czuje jakby się piepszylo!
tzn nie lubię tej wiadomości !
Anko, proponuję wziąć kartkę z wynikiem bety i na nią popatrzeć!
Dzidziuś rośnie i nie wolno Ci myśleć inaczej, a na mdłości itpp jeszcze będziesz nam tu narzekać - jestem tego pewna))
Kochana więcej optymizmu, chociaż wiem jakie to trudne... Buziale :***pinezka lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
A ja chciałam tylko napomnieć, że zakończył się proces zmiany kliniki.
Tak więc zaczynamy od nowa, zapewne w czerwcu w Macierzyństwie w KRK.
Nie mogę się już doczekać, chciałabym tak jak Wy, mieć sobie groszka ze mnie i mojego niemęża.. i mieć te nadzieję którą macie...
Jestem pełna optymizmuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 21:09
Anatolka, Sysiaaaaa, Agnieszka_A., Mimbla, agnesita85, sylvuś, Tosia 1981, pinezka lubią tę wiadomość
21.02.2015 -początek IVF
-
Witam wszystkie dziewczyny
Dziś z mężem podjęliśmy najważniejszą decyzję w naszym życiu. Tak procedura będzie naszą ostatnią i jeżeli się nie uda, to koniec z leczeniem. Składamy dokumenty do ośrodka adopcyjnego i czekamy jak nam bocian dzidziusia przyniesie. Znajdę pracę i unormuje się nasza sfera finansowa i ruszamy. Jest tyle dzieci do kochania na świecieyomegi, Agnieszka_A., Beata.D, Kala 1980, czarownica_tea, Mimbla, agniesia2569, Piggy, iga 79, justa1234, agnesita85, sylvuś, Aprilia, Tosia 1981, niecierpliwa, pinezka, Marta1986, Elfik, Selena, Justine, triss lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Witam wszystkie dziewczyny
Dziś z mężem podjęliśmy najważniejszą decyzję w naszym życiu. Tak procedura będzie naszą ostatnią i jeżeli się nie uda, to koniec z leczeniem. Składamy dokumenty do ośrodka adopcyjnego i czekamy jak nam bocian dzidziusia przyniesie. Znajdę pracę i unormuje się nasza sfera finansowa i ruszamy. Jest tyle dzieci do kochania na świecie
Sysia, odważna i dojrzała decyzja, podziwiamAnatolka lubi tę wiadomość
21.02.2015 -początek IVF
-
Nie wiem i trochę się boje jak zareaguje na naszą decyzję rodzina, ale powiem szczerze, że mam to gdzieś. Jestem szczęśliwa, że oboje jesteśmy świadomi tego co robimy i wiemy czego chcemy. No ale nic tu temat in vitro
czarownica_tea, pinezka, Mimbla lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA