X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Agniesia przyrost uważam że jest ok ... A co do usg to tak jak dziewczyny piszą różnie to bywa z jakością aparatów. A byłaś na tym usg w klinice czy u jakiegoś innego gina?
    w klinice. Betą się bardziej martwię niż usg.
    Dzięki dziewczyny :* nic mi nie pozostało jak czekanie..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    u mnie nie było nawet pęcherzyka..
    Kochana posłuchaj się dziewczyn one naprawdę mają wiedzę ;-) nie denerwuj się bo nerwusie malenstwu szkodzą... Wiem że może myślisz że łatwo mi tak pisać ale ja też żyje w ciągłej niepewności czy wszystko w porządku z moim skarbem :-( tym bardziej że po pierwszym usg pochwalilam się takiej koleżance na fb która zaraz rodzi że jestem w ciąży a ona mi odpalila że na jakiej podstawie twierdzę że mi się udało!!! normalnie mnie cipa rozwalila,więc napisałam że robiłam betę a ona taka madrala nawet niewiedziała że ciążę potwierdza się też betą!!później po usg napisałam jej też że jestem rozczarowna że tylko pęcherzyk byko widać i że lekarz mnie uspakajał że ma prawo tak być a ona od razu mi wbiła noż w serce że nawepno coś u mnie jest nie tak bo zarodka nie było widać!!! bo u niej to już w 4tyg było widać zarodek!!! po tej jej wiadomości normalnie się załamałam,powiedziałam jej parę slow i zakonczylam znajomość :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    w klinice. Betą się bardziej martwię niż usg.
    Dzięki dziewczyny :* nic mi nie pozostało jak czekanie..
    A kiedy masz teraz usg?

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kochana posłuchaj się dziewczyn one naprawdę mają wiedzę ;-) nie denerwuj się bo nerwusie malenstwu szkodzą... Wiem że może myślisz że łatwo mi tak pisać ale ja też żyje w ciągłej niepewności czy wszystko w porządku z moim skarbem :-( tym bardziej że po pierwszym usg pochwalilam się takiej koleżance na fb która zaraz rodzi że jestem w ciąży a ona mi odpalila że na jakiej podstawie twierdzę że mi się udało!!! normalnie mnie cipa rozwalila,więc napisałam że robiłam betę a ona taka madrala nawet niewiedziała że ciążę potwierdza się też betą!!później po usg napisałam jej też że jestem rozczarowna że tylko pęcherzyk byko widać i że lekarz mnie uspakajał że ma prawo tak być a ona od razu mi wbiła noż w serce że nawepno coś u mnie jest nie tak bo zarodka nie było widać!!! bo u niej to już w 4tyg było widać zarodek!!! po tej jej wiadomości normalnie się załamałam,powiedziałam jej parę slow i zakonczylam znajomość :-(
    nie ma co się przejmować takimi tępymi laskami :)
    Jutro pójdę na bete, będe pić melise i jakoś dotrwam do soboty..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Dziewczyny, ja też dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca w 9dpt 3-dniowego zarodka. Wyszła mi BARDZO blada druga kreska. Ledwo ją widać, ale jest :) Jeszcze do tej pory się trzęsę z wrażenia. Modlę się żeby to nie była wada testu tylko moja maluteńka kropeczka.

Pinezka Kochana milion uścisków i gratulacje!!!!
    Tak się cieszę :)
    Super wiadomosc ! buziaki :*

pinezka lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka super!!!!!

pinezka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    mialam podane dwudniowe zarodki.Niepotrzebnie ten test zrobilam i sie zestresowalam, a lekarka mnie uprzedzala zeby mi nie przyszlo do glowy robic sikancow:)

Agnesita85 nie martw się, głowa do góry, najważniejsze badanie dopiero w środę.
    Potraktuj ten test jakby go nie było. Maleństwa były 2dniowe więc miał prawo nie wyjść.
    Trzymam kciuki &&&&& za Was:)

• Justine Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    6dpt- 47
    10dpt- 212
    14dpt- 735
    Na usg nic nie było widać...

Nie masz czym się przejmować- beta rośnie książkowo :)

http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

agniesia2569, justa1234 lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś, za wcześnie jeszcze na gratulacje, zobaczę jak będzie po jutrzejszej becie. Trochę żałuję że dziś nie poszłam ale już nie zdążyłam przed pracą.
    A Ty jutro robisz bete? Bez przerwy trzymam za Ciebie kciuki :)

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :*
    Anko o której będziesz miała wyniki?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Agnesita85 nie martw się, głowa do góry, najważniejsze badanie dopiero w środę.
    Potraktuj ten test jakby go nie było. Maleństwa były 2dniowe więc miał prawo nie wyjść.
    Trzymam kciuki &&&&& za Was:)
    dziekuje za wsparcie:) trzymam kciuki za Ciebie:) jutro mam zrobic bete

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pinezko :) Wierze że wszystko będzie ok a beta tylko Cię upewni :) o cudownej kropusi.
    Tak ja jutro ide na bete,denerwuje się na maxa,ale cóż będzie co ma być , skoro wytrzymałam 9 dni to i do 10 jakoś dotrwam.
    Napisz koniecznie jak jutro. Ja jade do pracowniczego luxmedu,nawet nie wiem po jakim czasie jest u nich wynik,ale już będę wiedzieć co i jak.
    Jesteś już w pracy, ja dostałam zwolnienie po transferze do czwartku do wizyty w klinice,a Ty nie chciałaś? Skąd wogóle przyjezdżasz do kliniki ?
    Szkoda że się nie zobaczymy bo bym Cię wyściskała :) :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam zwolnienia bo mam działalność gospodarczą i w dodatku pracuję sama, nie ma mnie kto zastąpić, więc każdy dzień mojej nieobecności w pracy to dla mnie strata. Jak sama nie zarobię to nie mam. A rachunki trzeba z czegoś płacic :/
    Jestem ze Skierniewic, to między Łodzią a Warszawą. A Ty?
    No szkoda że się nie zobaczymy na tej weryfikacji w klinice, ja mam wizytę w piątek i to dość późno, około 18.30 chyba. Ale może się spotkamy kiedyś w innych okolicznościach :)

mthfr, ana, komórki nk
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jakoś się spotkamy :)
    Ja pracuję w Łodzi ,ale od 3 lat mieszkam poza miastem,jakies 30km.
    Do Wawy mam jakieś 130-140km autostradką.
    W czw mam badanie w południe a wizyte po 14.
    To trzymamy mocno kciuki za siebie nawzajem!
    I za Agnesite również też :)

pinezka, agnesita85 lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 6dpt- brzuch boli jak na @ :(

Bliźniaki są z nami :*
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai to jeszcze nic nie oznacza. Jeśli masz no-spę zwykła, max czy forte łyknij sobie jedną, poleż i odpoczywaj... często u dziewczyn pojawiają się bóle brzucha , a nie muszą koniecznie oznaczać czegoś złego :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziś 6dpt- brzuch boli jak na @ :(

Zai, mnie też tak bolał brzuch kilka dni po transferze, dość mocno, zwłaszcza wieczorami. I wygląda na to że się udało. Wyczytałam gdzieś że taki ból może oznaczać zagnieżdżenie. Więc głowa do góry, uśmiech na twarz i odliczaj dni do bety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:38

zai2014, yomegi lubią tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały racje :) relaksuję się w pracy, żeby za dużo nie myśleć :)

Bliźniaki są z nami :*

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No mam wynik-1100hcg, wiec przyrost ok. Ale stresują mnie te badania tak ze to było już ostatnie.
    chyba ze coś złego zacznie się dziać, aczkolwiek mam nadzieje ze nie będzie potrzeby. A ty co panikujesz? Idź i zrób betę dziś. Masz dziś 16dni po? To akurat zobaczysz kolejny przyrost? Co ty na to-po co nerwy? Do wieczora będziesz miała wynik. Na tą chwilę widzę ze rośnie ci prawidłowo.
    agniesia2569 wrote:
    dziękuję :*
    Anko o której będziesz miała wyniki?

Piggy, justa1234, nadzieja92, Agnieszka_A., yomegi, pinezka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Agus przez ta twoja hiperke i obrzęk narzadow ma prawo nie być nic widać. W ogóle po co to usg, jesteśmy dopiero 16dni po transferze. To za szybko:*

dfe01f0225.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ