X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Agniesia przyrost uważam że jest ok ... A co do usg to tak jak dziewczyny piszą różnie to bywa z jakością aparatów. A byłaś na tym usg w klinice czy u jakiegoś innego gina?
    w klinice. Betą się bardziej martwię niż usg.
    Dzięki dziewczyny :* nic mi nie pozostało jak czekanie..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    u mnie nie było nawet pęcherzyka..
    Kochana posłuchaj się dziewczyn one naprawdę mają wiedzę ;-) nie denerwuj się bo nerwusie malenstwu szkodzą... Wiem że może myślisz że łatwo mi tak pisać ale ja też żyje w ciągłej niepewności czy wszystko w porządku z moim skarbem :-( tym bardziej że po pierwszym usg pochwalilam się takiej koleżance na fb która zaraz rodzi że jestem w ciąży a ona mi odpalila że na jakiej podstawie twierdzę że mi się udało!!! normalnie mnie cipa rozwalila,więc napisałam że robiłam betę a ona taka madrala nawet niewiedziała że ciążę potwierdza się też betą!!później po usg napisałam jej też że jestem rozczarowna że tylko pęcherzyk byko widać i że lekarz mnie uspakajał że ma prawo tak być a ona od razu mi wbiła noż w serce że nawepno coś u mnie jest nie tak bo zarodka nie było widać!!! bo u niej to już w 4tyg było widać zarodek!!! po tej jej wiadomości normalnie się załamałam,powiedziałam jej parę slow i zakonczylam znajomość :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    w klinice. Betą się bardziej martwię niż usg.
    Dzięki dziewczyny :* nic mi nie pozostało jak czekanie..
    A kiedy masz teraz usg?

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kochana posłuchaj się dziewczyn one naprawdę mają wiedzę ;-) nie denerwuj się bo nerwusie malenstwu szkodzą... Wiem że może myślisz że łatwo mi tak pisać ale ja też żyje w ciągłej niepewności czy wszystko w porządku z moim skarbem :-( tym bardziej że po pierwszym usg pochwalilam się takiej koleżance na fb która zaraz rodzi że jestem w ciąży a ona mi odpalila że na jakiej podstawie twierdzę że mi się udało!!! normalnie mnie cipa rozwalila,więc napisałam że robiłam betę a ona taka madrala nawet niewiedziała że ciążę potwierdza się też betą!!później po usg napisałam jej też że jestem rozczarowna że tylko pęcherzyk byko widać i że lekarz mnie uspakajał że ma prawo tak być a ona od razu mi wbiła noż w serce że nawepno coś u mnie jest nie tak bo zarodka nie było widać!!! bo u niej to już w 4tyg było widać zarodek!!! po tej jej wiadomości normalnie się załamałam,powiedziałam jej parę slow i zakonczylam znajomość :-(
    nie ma co się przejmować takimi tępymi laskami :)
    Jutro pójdę na bete, będe pić melise i jakoś dotrwam do soboty..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Dziewczyny, ja też dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca w 9dpt 3-dniowego zarodka. Wyszła mi BARDZO blada druga kreska. Ledwo ją widać, ale jest :) Jeszcze do tej pory się trzęsę z wrażenia. Modlę się żeby to nie była wada testu tylko moja maluteńka kropeczka.

Pinezka Kochana milion uścisków i gratulacje!!!!
    Tak się cieszę :)
    Super wiadomosc ! buziaki :*

pinezka lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka super!!!!!

pinezka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    mialam podane dwudniowe zarodki.Niepotrzebnie ten test zrobilam i sie zestresowalam, a lekarka mnie uprzedzala zeby mi nie przyszlo do glowy robic sikancow:)

Agnesita85 nie martw się, głowa do góry, najważniejsze badanie dopiero w środę.
    Potraktuj ten test jakby go nie było. Maleństwa były 2dniowe więc miał prawo nie wyjść.
    Trzymam kciuki &&&&& za Was:)

• Justine Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    6dpt- 47
    10dpt- 212
    14dpt- 735
    Na usg nic nie było widać...

Nie masz czym się przejmować- beta rośnie książkowo :)

http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

agniesia2569, justa1234 lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś, za wcześnie jeszcze na gratulacje, zobaczę jak będzie po jutrzejszej becie. Trochę żałuję że dziś nie poszłam ale już nie zdążyłam przed pracą.
    A Ty jutro robisz bete? Bez przerwy trzymam za Ciebie kciuki :)

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :*
    Anko o której będziesz miała wyniki?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Agnesita85 nie martw się, głowa do góry, najważniejsze badanie dopiero w środę.
    Potraktuj ten test jakby go nie było. Maleństwa były 2dniowe więc miał prawo nie wyjść.
    Trzymam kciuki &&&&& za Was:)
    dziekuje za wsparcie:) trzymam kciuki za Ciebie:) jutro mam zrobic bete

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pinezko :) Wierze że wszystko będzie ok a beta tylko Cię upewni :) o cudownej kropusi.
    Tak ja jutro ide na bete,denerwuje się na maxa,ale cóż będzie co ma być , skoro wytrzymałam 9 dni to i do 10 jakoś dotrwam.
    Napisz koniecznie jak jutro. Ja jade do pracowniczego luxmedu,nawet nie wiem po jakim czasie jest u nich wynik,ale już będę wiedzieć co i jak.
    Jesteś już w pracy, ja dostałam zwolnienie po transferze do czwartku do wizyty w klinice,a Ty nie chciałaś? Skąd wogóle przyjezdżasz do kliniki ?
    Szkoda że się nie zobaczymy bo bym Cię wyściskała :) :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam zwolnienia bo mam działalność gospodarczą i w dodatku pracuję sama, nie ma mnie kto zastąpić, więc każdy dzień mojej nieobecności w pracy to dla mnie strata. Jak sama nie zarobię to nie mam. A rachunki trzeba z czegoś płacic :/
    Jestem ze Skierniewic, to między Łodzią a Warszawą. A Ty?
    No szkoda że się nie zobaczymy na tej weryfikacji w klinice, ja mam wizytę w piątek i to dość późno, około 18.30 chyba. Ale może się spotkamy kiedyś w innych okolicznościach :)

mthfr, ana, komórki nk
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jakoś się spotkamy :)
    Ja pracuję w Łodzi ,ale od 3 lat mieszkam poza miastem,jakies 30km.
    Do Wawy mam jakieś 130-140km autostradką.
    W czw mam badanie w południe a wizyte po 14.
    To trzymamy mocno kciuki za siebie nawzajem!
    I za Agnesite również też :)

pinezka, agnesita85 lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 6dpt- brzuch boli jak na @ :(

Bliźniaki są z nami :*
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai to jeszcze nic nie oznacza. Jeśli masz no-spę zwykła, max czy forte łyknij sobie jedną, poleż i odpoczywaj... często u dziewczyn pojawiają się bóle brzucha , a nie muszą koniecznie oznaczać czegoś złego :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziś 6dpt- brzuch boli jak na @ :(

Zai, mnie też tak bolał brzuch kilka dni po transferze, dość mocno, zwłaszcza wieczorami. I wygląda na to że się udało. Wyczytałam gdzieś że taki ból może oznaczać zagnieżdżenie. Więc głowa do góry, uśmiech na twarz i odliczaj dni do bety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:38

zai2014, yomegi lubią tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały racje :) relaksuję się w pracy, żeby za dużo nie myśleć :)

Bliźniaki są z nami :*

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No mam wynik-1100hcg, wiec przyrost ok. Ale stresują mnie te badania tak ze to było już ostatnie.
    chyba ze coś złego zacznie się dziać, aczkolwiek mam nadzieje ze nie będzie potrzeby. A ty co panikujesz? Idź i zrób betę dziś. Masz dziś 16dni po? To akurat zobaczysz kolejny przyrost? Co ty na to-po co nerwy? Do wieczora będziesz miała wynik. Na tą chwilę widzę ze rośnie ci prawidłowo.
    agniesia2569 wrote:
    dziękuję :*
    Anko o której będziesz miała wyniki?

Piggy, justa1234, nadzieja92, Agnieszka_A., yomegi, pinezka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Agus przez ta twoja hiperke i obrzęk narzadow ma prawo nie być nic widać. W ogóle po co to usg, jesteśmy dopiero 16dni po transferze. To za szybko:*

dfe01f0225.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ