X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Od momentu podpisania umowy juz za nic nie placisz. Za wizyte kwalifikacYjna placilam 280zl.
    Nie jestem pewna Ale za kwalifikacyjną też się nie płaci (A na pewno jeśli się dostało do programu).

Mimbla lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ok to jestem zdecydowana, podjadę do gyncentrum w przyszłym tygodniu ale badania nasienia mamy z 30 lipca 2014 :/

To nie ma problemu, najwyżej poproszą Was o powtórzenie, wszystkiego dowiecie się podczas wizyty. Proponuję Ci zapisanie się do dr Mercika.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie jestem pewna Ale za kwalifikacyjną też się nie płaci (A na pewno jeśli się dostało do programu).
    Ja za wizytę kwalifikacyjną nic nie płaciłam.

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr M, jest bardzo rzeczowy, czasem zastanawia mnie, czy zawsze taki malomowny, ale rzeczowy zecydowanie. dziewczyny chwala tez dr Piekarz, ale nie mialam z nia przyjemnosci obcowac

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka, jedz, dowiedz sie, dziewczyny juz na recepcji pewnie ci cos podpowiedza, sa bardzo przyjemne. Przynajmniej bedziesz wiedziala co i jak. Ja bylam w Provicie na poczatku lutego i juz mi powiedzieli, ze nie zbieraja papierow, bo nie wiadomo kiedy beda mieli pieniadze, a maja jeszcze 'stare" wnioski od pacjentow

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka, ja bym zrobila badania (tsh,prolaktyna,fsh,lh,amh ) i poszla dooiero wtedy bo tak to bez tych badan i tak nie dostaniesz kwalifikacji i Cie skasuja za kolejna wizyte przed kwalifikacja. Ja mialam badania z okresu osttnich 3mcy,nasienie meza tez sprzed 3 mcy. Amh nie robilam wczesniej bo wiedzialam ze u nich jest znizka 50% po 1szej wizycie i ze sie czeka 1dzien na wynik wiec po prostu nie bylo sensu wczesniej. A tak przede wszystkim to nie myslalam ze tak szybko to pojdzie wiec nawet nie liczylam ze moje 'stare' ze stycznia, marca, lutego badania kogos zaintresuja. Fajnie ze nie trzeba powtarzac i uznaja takie troche starszawe:)
    a moze uda Ci sie te badania na nfz zrobic i Ci wyjdzie w ogole za free:)
    i fajnie ze doroslas do ivf bo jak ze staran nici, a mozna sie na prawie darmowe ivf zalapac to trzeba korzystac:)
    powodzenia w kwalifikacji do programu:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka, nasienie tez chyba warto zrobic przed swieze, choc moga Was wyslac na dodatkowe tak jak nas wyslali na fragmentacje dna iza to niestety 500zl musimy zaplacic. Choc zastanwiam sie czy nie zrobic tego po kwalifikacji i wtedy bede miec za darmo. jak myslicie dziewczyny?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Tylko za dużo nie bierz lepiej unikać leków..
    Tak jest prze pani <3

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli beda chcieli podejsc z czynnika meskiego to i tak dwoch wynikow potrzeba. To wiem.

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to badania też mogą być refundowane ? jasne że wolałabym z dofinansowaniem ale i bez oczywiście też zrobię. Może u nas badania męża nie będą potrzebne skoro to po mojej stronie jest problem ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Danae jak mozesz to zaakceptuj zaproszenie,chce Cie o cos spytac ;)

Zaakceptowane.

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Od momentu podpisania umowy juz za nic nie placisz. Za wizyte kwalifikacYjna placilam 280zl.

Za kwalifikację nie powinno się już płacić.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    a to badania też mogą być refundowane ? jasne że wolałabym z dofinansowaniem ale i bez oczywiście też zrobię. Może u nas badania męża nie będą potrzebne skoro to po mojej stronie jest problem ?

Zapytaj się jakie badania musisz mieć. Powinno być to amh, fsh, lh O ile dobrze pamiętam. Zerknij na stronę ministerstwa.
    oczywiście musisz mieć ze sobą przebieg leczenia, udokumentowane 2 lub 1 rok w zależności od tego z jakiej przyczyny podchodzcie do programu.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wizyta kwalifikacyjna bez względu na jej wynik powinna być darmowa. W Inviccie Warszawa jest najpierw spotkanie z położną- koordynatorką programu. U niej podaje się dane i podpisuje formularz zgłoszenia, ona sprawdza ubezpieczenie i umawia wizytę kwalifikacyjną. Nasza była bardzo miła i podpowiedziała, żeby zrobić AMH (nie miałam) i świeże badanie nasienia (ważne 3 m-ce) i to było płatne. Z tym i naszą dokumentacją (1,5 roku starań plus moje niedrożne jajowody HSG) udaliśmy się na wizytę kwalifikacyjną i dostaliśmy się od ręki do programu MZ.

dxomcwa16q3sloop.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    No za wizytę placilam ale kwalifikacje podpisałam na następnej wizycie, była już nieplatna. Nie miałam fsh po terminie

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda klinika ma swoje własne procedury, pomimo tego, że bazuje na wytycznych z Ministerstwa. Zanim udałam się na wizytę, to zadzwoniłam do Kliniki i uzyskałam szczegółowe informacje co będę potrzebowała do kwalifikacji. Nie zdążyłam zrobić świeżego badania FSH, robiłam do badanie dopiero po zakwalifikowaniu się do programu. Dla lekarza najważniejsze było aktualne AMH. Ostatnie badanie nasienia mieliśmy ze stycznia, a kwalifikacja była w październiku, nie robiliśmy tego badania 'na świeżo' bo telefonicznie dowiedziałam się, że jeśli czegoś będzie brakowało, to doniosę wynik (tak jak FSH). Lekarz nie zlecił powtórki badania nasienia, czym byłam zaskoczona. Tak jak pisałam, co klinika to mniejsze lub większe trzymanie się wytycznych a propos kwalifikacji, także najlepiej zadzwonić i dopytać o szczegóły.
    Gyncentrum oferowało bezpłatne konsultacje, nie wiem czy to aktualne, gdybyś miała wątpliwości, to mogłabyś umówić się na takie bezpłatne spotkanie z lekarzem w celu zweryfikowania czy jakiegoś badania Wam brakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka, wydaje mi sie ze pozniej juz po kwalifikacji zlecane badania tylko sa refundowane, ale fsh, lh,amh, prolaktyna ( nie wiem jak tsh) nie sa refundowane a musisz je zrobic na wlasna reke by je miec wizyte kwalifikacyjna. Mozesz zrobic sobie je na nfz ale to bez zwiazku z programem tylko tak jak normalnie pojdziesz do swojego gina i poprosisz o skierowanie.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 4dpt i mega boli mnie brzuch jak na okres. Biorę nospe. Ale czuje się jakbym miała zaraz dostać okres. To normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 18:55

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus, widze u Ciebie tez pelen sukces ivf:) gratuluje i spokojnej reszty ciazy i szczesliwego rozwiazania zycze:)
    jaki byl Wasz problem? Bo zakladam ze nie nasienie skoro lekarz nie kazal Wam powtarzac spermiogramu..

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy musi być jakas przerwa między procedurami ivf na nfz? Jeśli tak to jak długa?

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ