IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
takasobieja wrote:Dziewczyny mam 4dpt i mega boli mnie brzuch jak na okres. Biorę nospe. Ale czuje się jakbym miała zaraz dostać okres. To normalne?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
takasobieja wrote:Dziewczyny mam 4dpt i mega boli mnie brzuch jak na okres. Biorę nospe. Ale czuje się jakbym miała zaraz dostać okres. To normalne?
w ogóle jestem w szoku ile rodzajów bólu czuję, a to jajniki, pachwiny, brzuch na wysokości łona, a to kłucie tu i ówdzie, masakra
Kiedy robisz bete? -
Planuje w sobotę. Ale w pt chce sikanca strzelić żeby nie ryczec po becie. Hehe. Ciało mówi, że się nie udało. Ale każdy zaciska kciuki, tata w urodziny teraz zdmuchiwal świeczki na torcie i myślał życzenie. Wiem co myślał
bo się potem do mnie uśmiechnął.
znalazłam tulipana na klatce jak wróciliśmy z transferu. Był zamknięty. Dziś jest pięknie otwarty
mąż mówił że to bedzie jak nasz groszek. A skoro się ładnie rozwinął to groch też
hehe. Ale brzuch niemiłosiernie boli. Jakby miało mnie zalać. Trudno, najwyżej się nie uda. Wolę nastawić się na porażkę
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
mrth666 wrote:Dziewczynki czy musi być jakas przerwa między procedurami ivf na nfz? Jeśli tak to jak długa?
mrth666 lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
takasobieja wrote:Planuje w sobotę. Ale w pt chce sikanca strzelić żeby nie ryczec po becie. Hehe. Ciało mówi, że się nie udało. Ale każdy zaciska kciuki, tata w urodziny teraz zdmuchiwal świeczki na torcie i myślał życzenie. Wiem co myślał
bo się potem do mnie uśmiechnął.
znalazłam tulipana na klatce jak wróciliśmy z transferu. Był zamknięty. Dziś jest pięknie otwarty
mąż mówił że to bedzie jak nasz groszek. A skoro się ładnie rozwinął to groch też
hehe. Ale brzuch niemiłosiernie boli. Jakby miało mnie zalać. Trudno, najwyżej się nie uda. Wolę nastawić się na porażkę
Kropek lubi tę wiadomość
-
Wiem. Ale jakoś przeczucie mam.... Ze się nie udaGameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Pomyślę. Zobaczę jak Beda wyglądać następne dniGameta Rzgów
justa1234 wrote:Agniesia2569 mam takie same bóle jak ty,najgorzej przeszkadza mi napięty i nadęty brzuch
biorę nospę ale nic nie pomaga
ja też łykam nospe. Ostatnio w nocy miałam tak silny ból, aż się obudziłam
nie panikuję tylko sobie tłumaczę, że każda kobieta troszkę inaczej przechodzi ciąże. Póki nie ma plamień itp.jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 21:38
-
shooa wrote:Lenus, widze u Ciebie tez pelen sukces ivf:) gratuluje i spokojnej reszty ciazy i szczesliwego rozwiazania zycze:)
jaki byl Wasz problem? Bo zakladam ze nie nasienie skoro lekarz nie kazal Wam powtarzac spermiogramu..
Dziękuję
Tak, chyba nasienie było naszym problemem, bo nic innego nie znaleziono - morfologia 3%, dlatego pewnie też zrobili nam IMSI zamiast klasycznego IVF, czy ICSI. Piszę 'chyba' bo nikt nie powiedział nam, że zostaliśmy zakwalifikowani z takiego, czy innego powodu. Co prawda w historii leczenia miałam uwzględnionych kilka cykli stymulowanych, w tym 3 inseminacje, ale nie wiem co tam pan doktor w karcie napisał.
Co do powtarzania badania nasienia, to wydaje mi się, że mógł nie zwrócić uwagi na datę wykonania tego badania, albo zerknął też na parametry nasienia z protokołu po inseminacji, którą miałam wykonywaną 3 miesiące przed kwalifikacją. -
shooa wrote:Plimka, wydaje mi sie ze pozniej juz po kwalifikacji zlecane badania tylko sa refundowane, ale fsh, lh,amh, prolaktyna ( nie wiem jak tsh) nie sa refundowane a musisz je zrobic na wlasna reke by je miec wizyte kwalifikacyjna. Mozesz zrobic sobie je na nfz ale to bez zwiazku z programem tylko tak jak normalnie pojdziesz do swojego gina i poprosisz o skierowanie.
Badanie FSH miałam powtórzyć, bo było 'przeterminowane' i za nie płaciłam, ale nie zakładałam, że miałoby ono być darmowe. Pozostałych badań typu wirusologia klinika nie wymagała, wykonali je już w ramach programu. lh, prolaktyny, tsh i innych powtarzać nie musiałam, mimo iż były starsze niż 6 miesięcy. Tylko AMH musiałam mieć świeże i to był wymóg niezbędny. -
shooa wrote:Plimka, wydaje mi sie ze pozniej juz po kwalifikacji zlecane badania tylko sa refundowane, ale fsh, lh,amh, prolaktyna ( nie wiem jak tsh) nie sa refundowane a musisz je zrobic na wlasna reke by je miec wizyte kwalifikacyjna. Mozesz zrobic sobie je na nfz ale to bez zwiazku z programem tylko tak jak normalnie pojdziesz do swojego gina i poprosisz o skierowanie.
Generalnie wszystko co jest niezbędne do procedury to jest w ramach nfz, ale lekarz musi to zlecić, że jest potrzebne. Np. ja w piątek miałam robioną morfologię, jonogran, tsh, ft3, ft4, att. Wszystko w ramach nfz już PO kwalifikacji (ft3 i ft4 "zwykły" lekarz nie może zlecić badania refundowanego, może tylko lekarz specjalista).
Amh, fsh, lh + badanie nasienie (o którym zapomniałam wcześniej) muszą być zrobione przed kwalifikacją (m.in na tej podstawie ona następuje). Nie wiem czy gin zlecają te badania na nfz, ale wiem, że tsh można zrobić na nfz- lekarz ogólny może zlecić.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Lekarz rodzinny od stycznia tego roku moze zlecac podstawowy panel tarczycowy - TSH, ft3 i ft4. Korzystalam juz z tej zmiany w tym roku. Dostalam od reki skierowanie na cala trójke
w poprzednim roku dostawalam raz na jakis czas tylko TSH, a w tym zasmial sie, ze skoro moze to daje
renieczka, shooa lubią tę wiadomość
-
Ooo super info. Bo panel musze kontronowac co pol roku czy max rok. A tak zapisywal tylko tsh a reszte dokupic musialam.Gameta Rzgów
Anatolka wrote:Lekarz rodzinny od stycznia tego roku moze zlecac podstawowy panel tarczycowy - TSH, ft3 i ft4. Korzystalam juz z tej zmiany w tym roku. Dostalam od reki skierowanie na cala trójke
w poprzednim roku dostawalam raz na jakis czas tylko TSH, a w tym zasmial sie, ze skoro moze to daje
Oooo bombaNie wiedziałam, że w końcu nfz zrobił coś dobrego w tym kierunku
Szkoda, że aTPO nie dodali do panelu.
Ja jestem ciekawa jaki tsh mi dziś wyjdzie, bo przed badaniem wzięłam tabletkę, bo mnie z zaskoczenia kobieta wzięła- miałam nie mieć robionego tsh, a pielęgniarka uznała, że skoro już pobiera krew to tsh też dorzuci.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/