IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No duza beta, chyba bliznieta
gratuluje! Mi dzis zajadybwyszly, chyba pierwszy raz w zyciu
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Piggy wrote:zagryzam orzeszkami i rybkami ....wina nie bardzo mogę bo biorę metforminę
Nadzieja92 wtedy nie na owuGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnytakasobieja wrote:A acardu nie mozesz brac? Ja biore metformine a popijalam winko, wytrawne czerwone najlepsze na endo. Masz cykl z estrofemem nie?
Nadzieja92 wtedy nie na owu
aaaa no chyba że ja zawsze mam swoją wiec nie wiem
zai2014 super !!! gratulacjeteż myśle że beda 2
zai2014 lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:A dziękuję :-* powiem Ci ze dziś czuje się jak nowo narodzona
od początku ciąży mam dziś pierwszy dzień bez mdłości
energia mnie rozpiera
a u ciebie jak zdroweczk?
No to super że mdłości odpuściłyU mnie różnie raz lepiej raz gorzej ale dajemy radę..tylko brak apetytu rano to porażka bardzo mało jem..
justa1234, zai2014 lubią tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:No to super że mdłości odpuściły
U mnie różnie raz lepiej raz gorzej ale dajemy radę..tylko brak apetytu rano to porażka bardzo mało jem..
mam tylko nadzieję że te mdłości już odeszły na zawsze a nie tylko na jeden dzień
nadzieja92, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny w jakich klinikach robicie/robiłyście in-vitro. ja właśnie próbuję się pozbierać psychicznie po pierwszej nieudanej probie IMSI (dzisiaj dostałam okres). nie mam zamrożonych zarodków. mój lekarz twierdzi, że trzeba odczekać co najmniej 1 cykl. czy to nie za szybko...pisałyście tutaj o 3 mc..? zastanawiam się czy zostać w Invimedzie czy spróbować szczęścia gdzie indziej. nie mam porównania, wiec nie mam zdania
jakie macie doświadczenia? czy polecacie jakiegoś konkretnego lekarza prowadzącego z Warszawy?
z góry dzięki za opinie
L.justa1234 lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:dziewczyny w jakich klinikach robicie/robiłyście in-vitro. ja właśnie próbuję się pozbierać psychicznie po pierwszej nieudanej probie IMSI (dzisiaj dostałam okres). nie mam zamrożonych zarodków. mój lekarz twierdzi, że trzeba odczekać co najmniej 1 cykl. czy to nie za szybko...pisałyście tutaj o 3 mc..? zastanawiam się czy zostać w Invimedzie czy spróbować szczęścia gdzie indziej. nie mam porównania, wiec nie mam zdania
jakie macie doświadczenia? czy polecacie jakiegoś konkretnego lekarza prowadzącego z Warszawy?
z góry dzięki za opinie
L.ja podchodzilam w novum dla mnie było wszystko w jak najlepszym porządku
konkretnego lekarza nie polecę bo każde usg robił mi kto inny no ale tak ogólnie podobała mi się doktor Zygler
tylko z tego co mi wiadomo to chyba w novum już nie mają funduszy
-
zai2014 wrote:Dziewczyny dziś (13dpt)moja beta 862, progesteron 113. W piątek (w 10dpt) beta była 201. Co myślicie?
Jak na świra wykresowego przystało
Total hCG Difference: 661 mlU/ml (328.9%)
hCG Doubling Every: 1 days 10.28 hours (34.28 Hours)
2-Day Increase: 531 mlU/ml (164.2%) (normal)
Czyli wszystko totalnie w normie
Gratulacje jeszcze raz!zai2014 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
takasobieja wrote:A acardu nie mozesz brac? Ja biore metformine a popijalam winko, wytrawne czerwone najlepsze na endo. Masz cykl z estrofemem nie?
Nadzieja92 wtedy nie na owu
A alkoholu nie pije przy metforminie bo może dojść do kwasicy. Lekarz zawsze mnie ostrzega ze jak chce sie napic to musze odstawic mete na dwa dni przed. Wolę nie ryzykować, tym bardziej że raz się zapomniałam, a potem baaardzo chorowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 16:39
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
no to ja już wszystko wiem w Invimed powiedzieli że rozmowa kwalifikacja darmowa i że wtedy powiedzą jakie badania trzeba zrobić.
Gyncentrum , wizyta 200,00 zł i na wizycie też powiedza jakie badania zrobić
Umówiłam się na wizytę na przyszły poniedziałek, pojedziemy z mężem i zobaczymy co powiedząEdyta
-
Marth666, biała jak samopoczucie dzis 2dpt jakieś dolegliwości?
mrth666 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Plimka, zwroc uwage na jedna rzeczy, jezeli sie zdecydujesz na Invimed. Niestety oni maja "swoja" liste badan do wykoniania. A jest ich duzo, duzo wiecej niz gdzies indziej. Np wymagaja usg do kwilifikacji, kariotypow i innych badan. Nie daj sie nabrac. Badania sa wazne, ale nie wszystkie sa musowa, aby was zakwalifikowac. A jak chca abys je miala to moga cie skierowac po kwalifikacji za darmo, jak tacy madrzy sa. Wiem o czym pisze, bo niestety znam kilka osob, ktore tak "oszukali". Zaprosilam cie do przyjaciolek, jezeli masz jakies pytania. Nie chcialm tutaj tak pisac, ale chcialam cie ostrzec
-
nick nieaktualnyLilou, ja nie jestem zadna ekspertka bo dopiero bede podchodzic do ivf, ale moze zanim zdecydujesz o zmianie kliniki zapytaj swojego lekarza prowadzacego czy wie/podejrzewa czemu sie nie udalo i czy ma jakis pomysl co zmienic w kolejnej probie? Bo kolejna klinika to znowu kolejny 'pierwszy' raz tylko w nowym miejscu..a statystycznie powodzenie pierwszego zabiegu jest stosunkowo niskie chyba..