IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kac gigant po dwóch kieliszkach wina, ból glowy i nudności z biegunka.takasobieja wrote:kwasica... a jakie miałas objawy?2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA
28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB 
-
justa1234 wrote:U mnie apetyt jest porządny
mam tylko nadzieję że te mdłości już odeszły na zawsze a nie tylko na jeden dzień 
Zazdroszczę tego apetyty
Ja mam mdłości delikatne na szczęście z czego bardzo się cieszę ale za to bardzo często czuję się tak fuuj.. -
To jesteśmy dwiePiggy wrote:na 28-go mam wyznaczony transfer

Piggy, Mimbla, agniesia2569 lubią tę wiadomość
-
zastanawiam się jeszcze nad novomedicą, może wyda się wam to śmieszne ale... w drodze z mojego miasta do pracy stoi ich szyld od bardzoo dawna i ja jeszcze zanim planowaliśmy ślub / dziecko, przejeżdżając koło tego szyldu codziennie zwracałam na niego uwagę i myślałam o tym e tam będę się lecyć. Jakieś takie przeczucie miałam no i sobie wmówiłamFistaszek wrote:Plimka, zwroc uwage na jedna rzeczy, jezeli sie zdecydujesz na Invimed. Niestety oni maja "swoja" liste badan do wykoniania. A jest ich duzo, duzo wiecej niz gdzies indziej. Np wymagaja usg do kwilifikacji, kariotypow i innych badan. Nie daj sie nabrac. Badania sa wazne, ale nie wszystkie sa musowa, aby was zakwalifikowac. A jak chca abys je miala to moga cie skierowac po kwalifikacji za darmo, jak tacy madrzy sa. Wiem o czym pisze, bo niestety znam kilka osob, ktore tak "oszukali". Zaprosilam cie do przyjaciolek, jezeli masz jakies pytania. Nie chcialm tutaj tak pisac, ale chcialam cie ostrzec

. Jutro tam zadzwonie i wypytam co i jak. Do invimedu chyba się nie zgłoszę bo.. mają słabe opinie i jakoś nie przemawia do mnie "sieciówka"
Edyta
-
Lilou1984 wrote:dziewczyny w jakich klinikach robicie/robiłyście in-vitro. ja właśnie próbuję się pozbierać psychicznie po pierwszej nieudanej probie IMSI (dzisiaj dostałam okres). nie mam zamrożonych zarodków. mój lekarz twierdzi, że trzeba odczekać co najmniej 1 cykl. czy to nie za szybko...pisałyście tutaj o 3 mc..? zastanawiam się czy zostać w Invimedzie czy spróbować szczęścia gdzie indziej. nie mam porównania, wiec nie mam zdania
jakie macie doświadczenia? czy polecacie jakiegoś konkretnego lekarza prowadzącego z Warszawy?
z góry dzięki za opinie
L.
Niestety jestem w takiej samej sytuacji jak Ty Lilou,ja kilka dni wczesniej dowiedziałam się że nic z tego;( Również dostałam informacje aby odczekac mc i pojawić się na wizycie. Podobno wtedy jeszcze działaja leki stymulujące z poprzedniego razu i jeśli nie ma przeciwskazań to można przyspieszyć.
Wydaje mi sie , że 2 raz warto spróbowac w tym samym miejscu, już lekarze są mądrzejsi o poprzedni monitorowany cykl. Oczywiście zrobisz jak uważasz.
Pozdr i życzę aby drugi był ostatnim
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:zastanawiam się jeszcze nad novomedicą, może wyda się wam to śmieszne ale... w drodze z mojego miasta do pracy stoi ich szyld od bardzoo dawna i ja jeszcze zanim planowaliśmy ślub / dziecko, przejeżdżając koło tego szyldu codziennie zwracałam na niego uwagę i myślałam o tym e tam będę się lecyć. Jakieś takie przeczucie miałam no i sobie wmówiłam

. Jutro tam zadzwonie i wypytam co i jak. Do invimedu chyba się nie zgłoszę bo.. mają słabe opinie i jakoś nie przemawia do mnie "sieciówka"
Ja chodziłam do Novomediki i przyznam, że jest ok
-
W endometrium zagnieżdża się zarodek. Endometrium jest tak samo ważne w cyklu naturalnym jak przy in vitro. Kiedy endometrium jest za cienkie wtedy nie dochodzi do zagnieżdżenia.Aprilia wrote:Dziewczyny sorry, że wyskakuję tu z głupim pytaniem, ale o co chodzi z tym endometrium? Czy to to samo co endometrioza, i dlaczego jest to ważne przy ivf?
Aprilia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnyAprilia wrote:Dziewczyny sorry, że wyskakuję tu z głupim pytaniem, ale o co chodzi z tym endometrium? Czy to to samo co endometrioza, i dlaczego jest to ważne przy ivf?
Jak napisała Sysiaaaaa, endometrium to wyściółka macicy, a endometrioza to paskudna choroba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 19:58
Aprilia lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Lilou, ja nie jestem zadna ekspertka bo dopiero bede podchodzic do ivf, ale moze zanim zdecydujesz o zmianie kliniki zapytaj swojego lekarza prowadzacego czy wie/podejrzewa czemu sie nie udalo i czy ma jakis pomysl co zmienic w kolejnej probie? Bo kolejna klinika to znowu kolejny 'pierwszy' raz tylko w nowym miejscu..a statystycznie powodzenie pierwszego zabiegu jest stosunkowo niskie chyba..
mamy bardzo podobny tok myślenia. już się umówiłam na wizytę i zamierzam szczerze porozmawiać na temat moich obaw..naszych szans i powodów niepowodzeń. dodatkowych badań które możemy zrobić żeby zwiększyć szanse itp. też jestem zdania że lepiej podchodzić u lekarza który wie jak zareagowałam na 1 stymulacje i wyciągnie (mam nadzieje) wnioski - co można zrobić lepiej...
Zawsze jednak trzeba popytać o alternatywy
sylvuś wrote:Niestety jestem w takiej samej sytuacji jak Ty Lilou,ja kilka dni wczesniej dowiedziałam się że nic z tego;( Również dostałam informacje aby odczekac mc i pojawić się na wizycie. Podobno wtedy jeszcze działaja leki stymulujące z poprzedniego razu i jeśli nie ma przeciwskazań to można przyspieszyć.
Wydaje mi sie , że 2 raz warto spróbowac w tym samym miejscu, już lekarze są mądrzejsi o poprzedni monitorowany cykl. Oczywiście zrobisz jak uważasz.
Pozdr i życzę aby drugi był ostatnim
bardzo mi przykro sylvuś...wiem co czujesz...osobiście, nawet do głowy mi nie przyszło, że tak to przeżyję (zazwyczaj jestem twardą babą
) może to hormony...? 
invimed ma teraz program - in vitro z sukcesem - 2 podejścia za 10 tys
wiadomo, że w takim przypadku klinika ma ciśnienie, żeby uzyskać ciąże w I podejściu bo wtedy więcej kasy zostaje dla nich
mam przeświadczenie że się bardziej postarają
nawet, jeżeli chodzi tylko o zysk.
Z drugiej strony rozumiem trochę lekarzy z takich klinik. dlaczego maja takie chłodne podejście. Niepłodność jest w tej chwili naprawdę ogromnym zjawiskiem i przy tej ilości pacjentów...nawet przy największych chęciach nie sposób się zaangażować na 1000% w każdy przypadek. po prostu się nie da... a jeżeliby poświęcali tyle czasu ile naprawdę chcą dla Nas, to nie mieli by własnego życia. Czy nie mam racji?
Póki co dziękuję, że żyję w takich czasach, że mogę skorzystać z ich pomocy. i w ogóle mamy szanse z mężem mieć nasze upragnione dziecko.
wkurza mnie tylko, że in vitro to cały czas temat tabu
i oprócz tego forum nie ma żadnych informacji w moim otoczeniu że ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził....
wszyscy (nawet po wielu latach starań) w cudowny sposób zachodzą w ciążę NATURALNIE. ..jesne
ps. moja rodzina i najbliżsi wiedzą, nie robimy z tego tajemnicy. dowiaduję się o przypadkach "znajomych znajomych" ale cały czas mam wrażenie że nasze społeczeństwo ma problem z mówieniem o niepłodności. dlaczego? nie wiem. nie wstydzimy się tego, że nie mamy wadę wzroku, że mamy chorobę układu krążenia i bierzemy leki, albo że złamaliśmy nogę i operacyjnie ją trzeba nastawić bo przecież byłaby krzywa... nie rozumiem....
rozpisałam się
ale dzisiaj mam dzień przemyśleń 
całuje dziewczyny i trzymam kciuki za Was!
shooa, Aprilia, Moniaa, Beata.D lubią tę wiadomość

-
Lilou skad wiesz o tym programie invimed - in vitro z sukcesem? Czyzbym źle strone przegladala?
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -
beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url] -
Fistaszek wrote:jezeli sie zdecydujesz na Invimed. Niestety oni maja "swoja" liste badan do wykoniania. A jest ich duzo, duzo wiecej niz gdzies indziej. Np wymagaja usg do kwilifikacji, kariotypow i innych badan. Nie daj sie nabrac. Badania sa wazne, ale nie wszystkie sa musowa, aby was zakwalifikowac.
oczywiście nie mam doświadczenia z kwalifikacją do in vitro rządowego, ale Nam lekarz w Invimedzie zasugerował nawet, że jeżeli mamy możliwość to oni honorują badania z innych klinik, szpitali, przychodni itp i jak mam np. abonament w lux-medzie lub medicoverze to mogę go z powodzeniem wykorzystać. tak też zrobiłam. jak policzyłam... oszczędziłam grubo ponad 1000 zł

-
HejRequiem wrote:Marth666, biała jak samopoczucie dzis 2dpt jakieś dolegliwości?
mało się udzielam ale na bieżąco czytam
samopoczucie dobre...wczoraj miałam okropne bóle @...mam nadzieje że nie zaszkodziły Groszkowi. Ale nie nastawiam się...udało się wyhodować tylko jeden zarodek klasy 6c i podano go w 3 dobie bo do 5 pewnie by obumarł. Wiem że takie mają najmniejsze szanse i tak bardzo bym chciała by chociaż mógł poczuć tą miłość jaką do niego czujemy. Modle się o niego codziennie...Cuda się zdarzają...
A co tam u Ciebie Kochana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:03
sylvuś, Requiem, renieczka lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:trzeba otworzyc cennik in vitro
służę:
http://www.invimed.pl/a/44,program-in-vitro-z-sukcesem
dzwoniłam dzisiaj. wszystko aktualne.
Aaaa ok dzieki
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -
beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url] -
Oczywiście nie wszystko jest dla wszystkich:
"Do Programu In Vitro z Sukcesem zapraszamy kobiety do 35 roku życia, których wynik badania AMH powyżej 1,5 ng/ml."
Żeby przypadkiem za mało nie zarobić na tym biznesie....
Szkoda, że Gyncentrum nie ma w Wawie. Zresztą jak by było, to prawdopodobnie byłby taki sam "przemiał" jak w innych klinikach. taki urok Naszej Stolicy
Fistaszku - Masz złe doświadczenie z Invimedem w Warszawie, czy w jakimś innym mieście?

-
nick nieaktualnyAh ten Invimed, to prawda mają swoją wstępną kartę kwalifikacji, mam jej kopię gdyby któraś była zainteresowana.
Zabrzmi to głupio, ale pomijając fakt, że mam z nimi sprawę w MZ, to dalej uważam, że są dobrą kliniką.
Nie dostałam u nich kwalifikacji to prawda, ale ceniłam ich za fachowość, punktualność i wiele innych rzeczy.
Mogę polecić dr Rokickiego, uważam, że jest świetnym specjalistą

[/link]