IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Hehe jeszcze pewnie dojdzie kwestia jaka polityka ma przychodnia POZ i jak zyczliwym czlowiekiem jest Wasz lekarz rodzinny...

Moja przychodnia jest taka sobie ale rodzinny w deche chlop
I tu niestety moze byc najwiekszy problem. Bo jedno, ze lekarz moze zlecic dane badanie, a drugie czy zechce.
Pamietam swoja wizytę u ginekologa NFZ ktory odmowil mi wykonania badań hormonalnych "bo i tak mi tu nie pomogą"
Z kolei lekarz rodzinny zlecił wszystkie możliwe badania jak powiedzialam ze bezskutecznie staramy się o dziecko. I ubolewam strasznie bo ta cudowna kobietka juz w czerwcu odchodzi na emeryturę ;( -
Anatolka wrote:Hehe jeszcze pewnie dojdzie kwestia jaka polityka ma przychodnia POZ i jak zyczliwym czlowiekiem jest Wasz lekarz rodzinny...

Moja przychodnia jest taka sobie ale rodzinny w deche chlop
To ja mam odwrotnie- przychodnia rewelacja, ale lekarka (świetna jeśli chodzi o leczenie) uznaje, że są specjaliści, aby zlecać takie szczegółowe badania.
Jak się wyprosi to zleci, ale sama z siebie niezbyt
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Nadzieja, a ja już chce długi weekend
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Życzę ci tych dwóch promyków na teście z całego serduchanadzieja92 wrote:ale tu dziś cisza, pogoda piękna się robi, mam nadzieję że wraz z promieniami słońca niebawem u nas zagoszczą dwa czerwone promienie na teście

wlecze mi się czas! chce już środę
-
na 28-go mam wyznaczony transfer, troche się martwię bo endometrium dzis 6,7. Mam nadzieję że podrośnie przez ten tydzień. jak mniej wiecej rosnie endometrium ??
nick nieaktualny, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA
28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB 
-
nick nieaktualnyPiggy wrote:na 28-go mam wyznaczony transfer, troche się martwię bo endometrium dzis 6,7. Mam nadzieję że podrośnie przez ten tydzień. jak mniej wiecej rosnie endometrium ??
oo super wiadomość!
mi endo w poprzednim cyklu szybko urosło w środe miałam 8 a w piątek 12 !
a teraz np w środę 10 i w piątek 10
i tak zostało 
popijaj winko
ja piłam w tamtym cyklu i może pomogło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:52
-
nick nieaktualny
-
Piggy wrote:na 28-go mam wyznaczony transfer, troche się martwię bo endometrium dzis 6,7. Mam nadzieję że podrośnie przez ten tydzień. jak mniej wiecej rosnie endometrium ??
Piggy endo rośnie różnie u każdej z nas i w zależności od leków, średnio 1 - 2 mm na dobę.
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój
( -
zagryzam orzeszkami i rybkami ....wina nie bardzo mogę bo biorę metforminęnadzieja92 wrote:oo super wiadomość!
mi endo w poprzednim cyklu szybko urosło w środe miałam 8 a w piątek 12 !
a teraz np w środę 10 i w piątek 10
i tak zostało 
popijaj winko
ja piłam w tamtym cyklu i może pomogło 
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA
28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tak zgadza się ja też na początku tego roku miałam robione wszystkie badania na tarczycę z NFZAnatolka wrote:Lekarz rodzinny od stycznia tego roku moze zlecac podstawowy panel tarczycowy - TSH, ft3 i ft4. Korzystalam juz z tej zmiany w tym roku. Dostalam od reki skierowanie na cala trójke
w poprzednim roku dostawalam raz na jakis czas tylko TSH, a w tym zasmial sie, ze skoro moze to daje
Edyta
-
A dziękuję :-* powiem Ci ze dziś czuje się jak nowo narodzonaMarta1986 wrote:Trzymam kciuki za czwartek
I za pięknie bijace serdunio 
Jak samopoczucie?
od początku ciąży mam dziś pierwszy dzień bez mdłości
energia mnie rozpiera
a u ciebie jak zdroweczk?
Marta1986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś (13dpt)moja beta 862, progesteron 113. W piątek (w 10dpt) beta była 201. Co myślicie?
nick nieaktualny, Marta1986, justa1234, niecierpliwa, Konwalia, Piggy, Kava, Beata.D, Anatolka, Tosia 1981, sylvuś, iga 79, Moniaa lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :*