X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae,super ze Wam sie udalo i juz taka zaaaansowana ciaza:)
    U jakiego lekarza bylas? Bo ja u dr Gruszczynskiej.

Plimka Bum- my poszlismy w czw w ramach wizyty darmowej zorientowac co i jak z ewentualnym ivf za jakis czas, a lekarka analizujac nasze dokumenty (hormony moje i meza bo u niego hiperprolaktynemia z gruczolakiem i niedobor zmaczny testo powodujace prawie zerowy ruch i morfologie 1%, meza badanie nasienia, moj wypis ze szpitala po HSG) powiedziala ze ona nas kwalifikuje od reki, tylko zebym amh doniosla (choc jej zdaniem FSH 7,5 i wiek 28 lat na pewno oznaczaja wyzszy niz dopuszczalny 0,5) na wizyte oficjalnie kwalifikujaca wiec idziemy 30.04 i przepisuje leki i zaczynamy stymulacje. Ale pewnie duzo od lekarza zalezy bo moglismy trafic na takiego ktory kazalby laparo na niedrozne jajowody najpierw zrobic,potem sie starac i przyjsc za jakis czas..

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja dziś byłam właśnie w aptece po paracetamol bo już wytrzymać nie mogłam, od wczoraj rana głowa mnie bolała :-( teraz jest już lepiej.

Tylko za dużo nie bierz lepiej unikać leków..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Anatolka, wszystko by się zgadzało tylko, że mi będzie robić moja dr w provicie :)

Bo provita ma umowe z nfz na pewne zabiegi/operacjie/badania (laparoskopie, badania prenatalne i in.). Tego typu badanie za darmo, na nfz moze zrobic tam absolutnie kazdy, kto przyjdzie ze skierowaniem obojetnie z jakiego miejsca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 12:28

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bo provita ma umowe z nfz na pewne zabiegi/operacjie/badania (laparoskopie, badania prenatalne i in.). Tego typu badanie moze zrobic tam absolutnie kazdy, kto przyjdzie ze skierowaniem obojetnie z jakiego miejsca.

Zgadzam się, co nie zmienia u mnie faktu, że kolejna procedura była u mnie uzależniona właśnie od resektoskopii. Dlatego moim zdaniem u mnie ten zabieg jest w ramach ivf.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa,mi lekarka powiedziala ze od kwalifikacji do rzadowki place tylko za leki. Wiec pierwsza wizyte mialam bezplatna w promocji,druga bedzie kwalifikujaca wiec w sumie calosc za darmo. Tylko przed kwalifikujaca podpisuje umowe z klinika jako realizatorem wiec pytanie czy Ty cos juz podpisywalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 12:31

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczę się w Kriobanku w Białymstoku ...
    Byłam sama bez męża więc podpisałam regulamin...tylko ja a on w sobotę miał zajrzeć do kliniki aby wypełnić resztę. Wypełniłam danymi ale bez wstawienia dat bo o tym miał lekarz zadecydować. ale lekarz stwierdził że go można w karcie zostawić bo na następnej wizycie się przyda.
    No i właśnie moim zdaniem z tej wizyty wyszło masło maślane ...
    A powiedziałam mu na wstępie że chodzi o kwalifikację do rządowego ivfu.. Więc musiałby mnie nie słuchać aby nie zrozumieć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

Plimka Bum- my poszlismy w czw w ramach wizyty darmowej zorientowac co i jak z ewentualnym ivf za jakis czas, a lekarka analizujac nasze dokumenty (hormony moje i meza bo u niego hiperprolaktynemia z gruczolakiem i niedobor zmaczny testo powodujace prawie zerowy ruch i morfologie 1%, meza badanie nasienia, moj wypis ze szpitala po HSG) powiedziala ze ona nas kwalifikuje od reki, tylko zebym amh doniosla (choc jej zdaniem FSH 7,5 i wiek 28 lat na pewno oznaczaja wyzszy niz dopuszczalny 0,5) na wizyte oficjalnie kwalifikujaca wiec idziemy 30.04 i przepisuje leki i zaczynamy stymulacje. Ale pewnie duzo od lekarza zalezy bo moglismy trafic na takiego ktory kazalby laparo na niedrozne jajowody najpierw zrobic,potem sie starac i przyjsc za jakis czas..

Ja również u dr G. :) Też nas prawie od ręki zakwalifikowała, bo zwróciła uwagę na to co lekarz w Invimedzie pominął.

Życzę powodzenia :* I jakbyś miała jakieś pytania to śmiało.

shooa lubi tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

ja miałam robioną laparo więc jestem już bliżej niż dalej, laparo co prawda nie wykazała niedrożności jajowodów ale owulacji nadal nie ma ... Nie mam aktualnych badań i nie wiem czy najpierw je zrobić czy najpierw się udac do kliniki i dopiero później zrobić te o które poproszą ? na chwilę obecna mam wypis ze szpitala po laparo swiadczący o kauteryzacji i drożnych jajowodach i aktualną morfologie i badania na tarczycę. Mąż miał robione badania ale to tez pół roku temu , wteyd morfologia 2% wyszła

Edyta
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    to bardzo duża rozbieżność, jedna płaci 500,00 zł druga 3500 zł hmm no nic podjadę w przyszlym tygodniu do gyncentrum i się dowiem wszystkiego :)
    Kochana bo dziewczyny piszą o dwóch. Rożnych rzeczach jeżeli pytasz o same leki to stymulacji to faktycznie koszty od 500 do 1500 zł ale jeżeli pytasz o wszystkie koszty które musisz ponieść przystępując do programu ( badania, leki, konsultacje), to moze Cię to nawet wyńiesc i 3000 tys. Tylko ze te koszty nie sa jednorazowe i rozkładają sie w czasie.

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Kochana bo dziewczyny piszą o dwóch. Rożnych rzeczach jeżeli pytasz o same leki to stymulacji to faktycznie koszty od 500 do 1500 zł ale jeżeli pytasz o wszystkie koszty które musisz ponieść przystępując do programu ( badania, leki, konsultacje), to moze Cię to nawet wyńiesc i 3000 tys. Tylko ze te koszty nie sa jednorazowe i rozkładają sie w czasie.

1000-1500zl to jest przecietna kwota wydawana na leki.
    Ja pisalam wczesniej, ze na same leki przy 2 procedurze wydalam ponad 2500zl, a i tak nie mialam lekow najrozszych z mozliwych, bo u mnie po punkcji daja luteine a nie koszmarnie drogi lutinus czy prolutex. Gdyby tak bylo na leki nie zmiescialabym sie nawet w 3000zl.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy siak trzeba już zacząć się kręcić wokół tematu, im wcześniej tym lepiej. Pytanie do dziewczyn które zaszły poprzez inv , czy musicie robi jakieś dodatkowe badania albo chodzić jeszcze na wizyty do klinik czy nie?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w końcu "dorosłam" do tej decyzji, w końcu 30-tka na karku :/a wyników nie ma

Edyta
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:16

• Requiem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    1000-1500zl to jest przecietna kwota wydawana na leki.
    Ja pisalam wczesniej, ze na same leki przy 2 procedurze wydalam ponad 2500zl, a i tak nie mialam lekow najrozszych z mozliwych, bo u mnie po punkcji daja luteine a nie koszmarnie drogi lutinus czy prolutex. Gdyby tak bylo na leki nie zmiescialabym sie nawet w 3000zl.
    Anatolka w programie MZ na refundowane leki tyle wydałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 14:51

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    tak czy siak trzeba już zacząć się kręcić wokół tematu, im wcześniej tym lepiej. Pytanie do dziewczyn które zaszły poprzez inv , czy musicie robi jakieś dodatkowe badania albo chodzić jeszcze na wizyty do klinik czy nie?
    Ja podchodzilam do ivf w GC, moim lekarzem prowadzącym był dr M. Podczas wizyty kwalifikacyjnej miałam ze sobą całą historię leczenia. Z wymaganych do kwalifikacji badań: badanie nasienia, AMH i FSH nie starsze niż 6 miesięcy. Na tej wizycie zostaliśmy zakwalifikowani, nie musieliśmy powtarzać żadnych badań, wirusówkę zlecono nam już w ramach programu.

Ciąży nie musisz u nich prowadzic, z tego co wiem, ale mogę się mylić, to chyba nie prowadzą ciąż w klinice. Ostatnią wizytę w GC miałam z tego co pamiętam w 7-8 tc, potem przyjechałam tylko na pierwsze badania prenatalne, a w następnym tygodniu jadę na drugie, po IVF te badania są u nich bezpłatne.

Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, to jestem do dyspozycji :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to jestem zdecydowana, podjadę do gyncentrum w przyszłym tygodniu ale badania nasienia mamy z 30 lipca 2014 :/

Edyta
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Anatolka w programie MZ na refundowane leki tyle wydałaś?

Tak. Maka podliczala ostatnio procedure i wyszlo Jej wcale nie mniej. Z tym, ze miala Lutinus po punkcji a on jest drogasny.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zgłoszę do gyncentrum w katowicach, jest blisko mojej pracy więc nawet pod tym względem wygodniej :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

ja rowniez dr G. w Invicta we Wroclawiu :)

shooa lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    moja lekarka wspominała o tym że wizyty beda bezpłatne... nie jestem osobą, która rozedrze paszczę i tyle. Nie podpisywaliśmy żadnych umów i w ogóle. No ale nic zadzwonie do swojej lekarki w poniedziałek będzie już dostępna i zapytam się o co chodzi... Bo nie mam zamiaru płacić za kolejne wizyty po 250 zanim nie zacznie się sama w sobie stymulacja.
    Zobaczę jakie papiery dadza mi do podpisania, będę bacznie patrzyła na daty. Jeśli datą podpisania umowy będzie 17.04 będę prosiła o zwrot poniesionych przeze mnie kosztów... No nie wiem jak to teraz rozwiążą... i od kiedy mi wypiszą kwalifikację do programu.
    Od momentu podpisania umowy juz za nic nie placisz. Za wizyte kwalifikacYjna placilam 280zl.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ