IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDanae,super ze Wam sie udalo i juz taka zaaaansowana ciaza:)
U jakiego lekarza bylas? Bo ja u dr Gruszczynskiej.
Plimka Bum- my poszlismy w czw w ramach wizyty darmowej zorientowac co i jak z ewentualnym ivf za jakis czas, a lekarka analizujac nasze dokumenty (hormony moje i meza bo u niego hiperprolaktynemia z gruczolakiem i niedobor zmaczny testo powodujace prawie zerowy ruch i morfologie 1%, meza badanie nasienia, moj wypis ze szpitala po HSG) powiedziala ze ona nas kwalifikuje od reki, tylko zebym amh doniosla (choc jej zdaniem FSH 7,5 i wiek 28 lat na pewno oznaczaja wyzszy niz dopuszczalny 0,5) na wizyte oficjalnie kwalifikujaca wiec idziemy 30.04 i przepisuje leki i zaczynamy stymulacje. Ale pewnie duzo od lekarza zalezy bo moglismy trafic na takiego ktory kazalby laparo na niedrozne jajowody najpierw zrobic,potem sie starac i przyjsc za jakis czas.. -
Justine wrote:Anatolka, wszystko by się zgadzało tylko, że mi będzie robić moja dr w provicie
Bo provita ma umowe z nfz na pewne zabiegi/operacjie/badania (laparoskopie, badania prenatalne i in.). Tego typu badanie za darmo, na nfz moze zrobic tam absolutnie kazdy, kto przyjdzie ze skierowaniem obojetnie z jakiego miejsca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 12:28
-
Anatolka wrote:Bo provita ma umowe z nfz na pewne zabiegi/operacjie/badania (laparoskopie, badania prenatalne i in.). Tego typu badanie moze zrobic tam absolutnie kazdy, kto przyjdzie ze skierowaniem obojetnie z jakiego miejsca.
Zgadzam się, co nie zmienia u mnie faktu, że kolejna procedura była u mnie uzależniona właśnie od resektoskopii. Dlatego moim zdaniem u mnie ten zabieg jest w ramach ivf.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyMoniaa,mi lekarka powiedziala ze od kwalifikacji do rzadowki place tylko za leki. Wiec pierwsza wizyte mialam bezplatna w promocji,druga bedzie kwalifikujaca wiec w sumie calosc za darmo. Tylko przed kwalifikujaca podpisuje umowe z klinika jako realizatorem wiec pytanie czy Ty cos juz podpisywalas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 12:31
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Leczę się w Kriobanku w Białymstoku ...
Byłam sama bez męża więc podpisałam regulamin...tylko ja a on w sobotę miał zajrzeć do kliniki aby wypełnić resztę. Wypełniłam danymi ale bez wstawienia dat bo o tym miał lekarz zadecydować. ale lekarz stwierdził że go można w karcie zostawić bo na następnej wizycie się przyda.
No i właśnie moim zdaniem z tej wizyty wyszło masło maślane ...
A powiedziałam mu na wstępie że chodzi o kwalifikację do rządowego ivfu.. Więc musiałby mnie nie słuchać aby nie zrozumieć -
nick nieaktualnyshooa wrote:Danae,super ze Wam sie udalo i juz taka zaaaansowana ciaza:)
Plimka Bum- my poszlismy w czw w ramach wizyty darmowej zorientowac co i jak z ewentualnym ivf za jakis czas, a lekarka analizujac nasze dokumenty (hormony moje i meza bo u niego hiperprolaktynemia z gruczolakiem i niedobor zmaczny testo powodujace prawie zerowy ruch i morfologie 1%, meza badanie nasienia, moj wypis ze szpitala po HSG) powiedziala ze ona nas kwalifikuje od reki, tylko zebym amh doniosla (choc jej zdaniem FSH 7,5 i wiek 28 lat na pewno oznaczaja wyzszy niz dopuszczalny 0,5) na wizyte oficjalnie kwalifikujaca wiec idziemy 30.04 i przepisuje leki i zaczynamy stymulacje. Ale pewnie duzo od lekarza zalezy bo moglismy trafic na takiego ktory kazalby laparo na niedrozne jajowody najpierw zrobic,potem sie starac i przyjsc za jakis czas..
Ja również u dr G.Też nas prawie od ręki zakwalifikowała, bo zwróciła uwagę na to co lekarz w Invimedzie pominął.
Życzę powodzenia :* I jakbyś miała jakieś pytania to śmiało.shooa lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Danae,super ze Wam sie udalo i juz taka zaaaansowana ciaza:)
Plimka Bum- my poszlismy w czw w ramach wizyty darmowej zorientowac co i jak z ewentualnym ivf za jakis czas, a lekarka analizujac nasze dokumenty (hormony moje i meza bo u niego hiperprolaktynemia z gruczolakiem i niedobor zmaczny testo powodujace prawie zerowy ruch i morfologie 1%, meza badanie nasienia, moj wypis ze szpitala po HSG) powiedziala ze ona nas kwalifikuje od reki, tylko zebym amh doniosla (choc jej zdaniem FSH 7,5 i wiek 28 lat na pewno oznaczaja wyzszy niz dopuszczalny 0,5) na wizyte oficjalnie kwalifikujaca wiec idziemy 30.04 i przepisuje leki i zaczynamy stymulacje. Ale pewnie duzo od lekarza zalezy bo moglismy trafic na takiego ktory kazalby laparo na niedrozne jajowody najpierw zrobic,potem sie starac i przyjsc za jakis czas..Edyta
-
plimka_bum wrote:to bardzo duża rozbieżność, jedna płaci 500,00 zł druga 3500 zł hmm no nic podjadę w przyszlym tygodniu do gyncentrum i się dowiem wszystkiegoKwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Requiem wrote:Kochana bo dziewczyny piszą o dwóch. Rożnych rzeczach jeżeli pytasz o same leki to stymulacji to faktycznie koszty od 500 do 1500 zł ale jeżeli pytasz o wszystkie koszty które musisz ponieść przystępując do programu ( badania, leki, konsultacje), to moze Cię to nawet wyńiesc i 3000 tys. Tylko ze te koszty nie sa jednorazowe i rozkładają sie w czasie.
1000-1500zl to jest przecietna kwota wydawana na leki.
Ja pisalam wczesniej, ze na same leki przy 2 procedurze wydalam ponad 2500zl, a i tak nie mialam lekow najrozszych z mozliwych, bo u mnie po punkcji daja luteine a nie koszmarnie drogi lutinus czy prolutex. Gdyby tak bylo na leki nie zmiescialabym sie nawet w 3000zl. -
Anatolka wrote:1000-1500zl to jest przecietna kwota wydawana na leki.
Ja pisalam wczesniej, ze na same leki przy 2 procedurze wydalam ponad 2500zl, a i tak nie mialam lekow najrozszych z mozliwych, bo u mnie po punkcji daja luteine a nie koszmarnie drogi lutinus czy prolutex. Gdyby tak bylo na leki nie zmiescialabym sie nawet w 3000zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 14:51
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
plimka_bum wrote:tak czy siak trzeba już zacząć się kręcić wokół tematu, im wcześniej tym lepiej. Pytanie do dziewczyn które zaszły poprzez inv , czy musicie robi jakieś dodatkowe badania albo chodzić jeszcze na wizyty do klinik czy nie?
Ciąży nie musisz u nich prowadzic, z tego co wiem, ale mogę się mylić, to chyba nie prowadzą ciąż w klinice. Ostatnią wizytę w GC miałam z tego co pamiętam w 7-8 tc, potem przyjechałam tylko na pierwsze badania prenatalne, a w następnym tygodniu jadę na drugie, po IVF te badania są u nich bezpłatne.
Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, to jestem do dyspozycji -
nick nieaktualnyshooa wrote:Danae,super ze Wam sie udalo i juz taka zaaaansowana ciaza:)
Plimka Bum- my poszlismy w czw w ramach wizyty darmowej zorientowac co i jak z ewentualnym ivf za jakis czas, a lekarka analizujac nasze dokumenty (hormony moje i meza bo u niego hiperprolaktynemia z gruczolakiem i niedobor zmaczny testo powodujace prawie zerowy ruch i morfologie 1%, meza badanie nasienia, moj wypis ze szpitala po HSG) powiedziala ze ona nas kwalifikuje od reki, tylko zebym amh doniosla (choc jej zdaniem FSH 7,5 i wiek 28 lat na pewno oznaczaja wyzszy niz dopuszczalny 0,5) na wizyte oficjalnie kwalifikujaca wiec idziemy 30.04 i przepisuje leki i zaczynamy stymulacje. Ale pewnie duzo od lekarza zalezy bo moglismy trafic na takiego ktory kazalby laparo na niedrozne jajowody najpierw zrobic,potem sie starac i przyjsc za jakis czas..
ja rowniez dr G. w Invicta we Wroclawiushooa lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:moja lekarka wspominała o tym że wizyty beda bezpłatne... nie jestem osobą, która rozedrze paszczę i tyle. Nie podpisywaliśmy żadnych umów i w ogóle. No ale nic zadzwonie do swojej lekarki w poniedziałek będzie już dostępna i zapytam się o co chodzi... Bo nie mam zamiaru płacić za kolejne wizyty po 250 zanim nie zacznie się sama w sobie stymulacja.
Zobaczę jakie papiery dadza mi do podpisania, będę bacznie patrzyła na daty. Jeśli datą podpisania umowy będzie 17.04 będę prosiła o zwrot poniesionych przeze mnie kosztów... No nie wiem jak to teraz rozwiążą... i od kiedy mi wypiszą kwalifikację do programu.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.