IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
justa1234 wrote:Kobiety co mogę wziąźć na ból głowy?rozsadza mi czaszkę
Apap bo jedynie co można w ciąży to paracetamol pytałam ostatnio gina bo od niedzieli mam masakryczne bóle głowy ale wstrzymuję się od łykania tabsów..justa1234 lubi tę wiadomość
-
agniesia2569 wrote:U mnie wszystko ok po wizycie, beta rośnie, wolniej, ale mam się tym nie przejmować, pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym widziałam, teraz czekamy na serducho
Kochana mocne kciuki za serduchoSysiaaaaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość
-
plimka_bum wrote:AMH w którym dniu cyklu najlepiej zrobić?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Marta1986 wrote:Apap bo jedynie co można w ciąży to paracetamol pytałam ostatnio gina bo od niedzieli mam masakryczne bóle głowy ale wstrzymuję się od łykania tabsów..
teraz jest już lepiej.
-
Shooa, jest w tym troche szczescia. Bo my mamy taka sama sytuacje jak Wy. Mielismy pojedyncze plemniki w nasieniu, a i tak kazali nam wykazac rok takich wyikow. mielismy juz decyzje o AID i w tym momencie okazalo sie, ze mam niedrozne jajowody. A te sa bezwzglednym wzskazaniem do IVF. Przy naszych bardzo zlych zolnierzykach lekarz powiedzial, ze znajdzie 6 szt
-
Plimka, ja sobie mysle, ze nie macie co czekac, nawet jezlei byscie sie zakwalifikowali, a wam sie uda to nic sie nie stanie
Jezlei chodzi o koszty to ciezko powiedziec. Ja poki co mam antki za 15 zl, takze w miare tanie. a co do badan to powiem ci ze tez ciezko mi powiedziec, bo tak. Ja mialam przy okazji hsg robiona wirusowke. Na pewno Prolaktyne, TSH, FSH, LH, AMH, posiewy z szyjki macicy. To chyba wszystko co mialam. U nas problem meski tez wiec mialam wszystkie badania mojego T i pan dr stwierdzil, ze bedziemy mieli IMSI. A czynnikiem do kwalifikacji niedrozne jajowody, czyli czynnik zenski.
-
Hej
Jeśli chodzi o koszty leków to ja właśnie podliczyłam. Długi protokół, stymulacja menopurem. Koszt wszystkich leków 497zl.
Podsumowanie kosztów leków- długi protokół
1. Ovulastan 16 zł
2. Gonapeptyl 7szt plus kwas foliowy 13zl
3. Menopur 600j. x 2 i gonapeptyl 5szt 290 zł
4. Choragon 1szt, gonapeptyl 1szt, antybiotyk unidox, relanium, flamexin, luteina podjęzykowa 4op, luteina dopochwowa 4op, estrofem 2op. 178zl.
Łącznie 497 zł -
Anatolka wrote:Nie. Nie jest to badanie/zabieg bezposrednio zwiazane z procedura.
Nie zgodzę się. Mój zabieg jest refundowany w ramach programu- to już drugi.
Pierwsze skierowanie też dostałam od lekarza prowadzącego, ale było przed procedurą Ale już po kwalifikacji.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
triss wrote:Hej
Jeśli chodzi o koszty leków to ja właśnie podliczyłam. Długi protokół, stymulacja menopurem. Koszt wszystkich leków 497zl.
Podsumowanie kosztów leków- długi protokół
1. Ovulastan 16 zł
2. Gonapeptyl 7szt plus kwas foliowy 13zl
3. Menopur 600j. x 2 i gonapeptyl 5szt 290 zł
4. Choragon 1szt, gonapeptyl 1szt, antybiotyk unidox, relanium, flamexin, luteina podjęzykowa 4op, luteina dopochwowa 4op, estrofem 2op. 178zl.
Łącznie 497 zł
Macie rację nie ma na co czekać, tak samo twierdzi mój lekarz że moglibyśmy próbowac dalej ale po co czekać. Zajmę się tym w przyszłym tygodniu i postaramy się o zakwalifikowanie.
U nas sytuacja wygląda tak że ja nie mam owulacji, żołnierzyki mojego męża hmm lekarz twierdzi że ok. pomimo niskiej morfologii 2% ale mówi że ze względu na ilość nawet ta morfologia nie szkodzi.
Dawno nie robiłam AMH więc zrobię w nowym cyklu.Edyta
-
Ja miałam wizytę i lekarz przeglądal wszystkie moje badania, potrzebne do przedłożenia w nzf zatrzymał. Potem umowę podpisujesz
Dziewczyny co u ginger? Jakiś czas jej tu chyba nie było.
Aga super! Jest grosik! Cieszę się bardzo!agniesia2569 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
plimka_bum wrote:a co zrobić żeby się zakwalifikować trzeba wypełnić jakiś wniosek ? przygotować dokumenty ? czy po prostu udac się do kliniki i na miejscu wszystko robią ?
Przygotować dokumenty, historie leczenia, epikryzy, wyniki badań. Wszystko co masz a co może potwierdzić historie leczenia. Na kwalifikacje musisz mieć wynik Amh lub fsh. Ja byłam na wizycie przedkwalifikacyjnej żeby skonsultować czy sie załapiemy. U nas był czynnik męski wiec tak na prawdę ważne były wyniki mojego P.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 10:38
-
nick nieaktualnyshooa wrote:A czy ktoś może jest w invikcie we Wrocławiu?
Dziewczyny, Czy któraś z Was może ma endomende i stosowano wobec niej jakiejś dodatkowe leki albo procedury?
Ja byłam (bo teraz 22. tydzień się zaczął) i mam endometriozę. Jedyne co to z leków dostałam dodatkowo metypred. I miałam od razu ICSI, a nie klasyczne IVF.shooa lubi tę wiadomość