X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    wow myślałam że to są koszty rzędu 5000 zł , fajnie
    Macie rację nie ma na co czekać, tak samo twierdzi mój lekarz że moglibyśmy próbowac dalej ale po co czekać. Zajmę się tym w przyszłym tygodniu i postaramy się o zakwalifikowanie.
    U nas sytuacja wygląda tak że ja nie mam owulacji, żołnierzyki mojego męża hmm lekarz twierdzi że ok. pomimo niskiej morfologii 2% ale mówi że ze względu na ilość nawet ta morfologia nie szkodzi.
    Dawno nie robiłam AMH więc zrobię w nowym cyklu.

Moje koszty - pierwsze podejście protokół któtki:
    - stymulacja gonalem (11dni) i cetrotide + Ovitrelle 1120zł
    - po punkcji Clexane, Dostinex, Luteina, Estrofem, Prolutex 780zł
    - "niezbędne" zlecone badania przed: morfologia, sód, potas, APTT, Toksoplazmoza, cytomegalia, różyczka, TSH, Prolaktyna, AMH, FSH, Badanie nasienia, MSOME, cytologia, USG piersi- 1100zł
    - witaminy i leki typu medrol, wit D3, inofolic, acard, kwas foliowy, androvit, Fertil Man Plus, tabletki anty - 750zł

W sumie ok 3750zł

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    22tydzien????

No 22. tydzień ciąży... :)

Mimbla lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem. Boże jak to zlecialo! :) ale czas leci. Jak się macie? Córka czy synek?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae udało Ci się za pierwszym podejściem? Bo tego nie pamiętam:)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Danae udało Ci się za pierwszym podejściem? Bo tego nie pamiętam:)

Tak, za pierwszym. Synek będzie :) Czuję się ogólnie dobrze, ale plecy zaczynają siadać. I nieśmiało powoli zaczynam kupować jakieś rzeczy dla maluszka.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Hej

Jeśli chodzi o koszty leków to ja właśnie podliczyłam. Długi protokół, stymulacja menopurem. Koszt wszystkich leków 497zl.
    Podsumowanie kosztów leków- długi protokół
    1. Ovulastan 16 zł
    2. Gonapeptyl 7szt plus kwas foliowy 13zl
    3. Menopur 600j. x 2 i gonapeptyl 5szt 290 zł
    4. Choragon 1szt, gonapeptyl 1szt, antybiotyk unidox, relanium, flamexin, luteina podjęzykowa 4op, luteina dopochwowa 4op, estrofem 2op. 178zl.

Łącznie 497 zł
    Triss miałabym dokładnie taki sam rachunek gdyby lekarz sie nie pomylił i nie dał nam zamiast 1200, 2400 menopuru :( w ten sposob mam w lodowce zapas na następna stymuluje :P

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie... chodzi o kwalifikację do rządówki...
    Lekarz powiedział mi że bezpłatne wizyty są od indukcji jajeczek... normalnie zrobił mnie w balona chyba...
    Bo wypisał antki, witaminy i jakieś jeszcze leki... i normalnie za wizytę płaciłam... (i jeśli normalną ceną można nazwać 250 zetów) 036.gif
    I czy mógł tę wizytę uznać jako kwalifikacyjną??

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam jeszcze ze żadnych badań nie zlecił... tylko powiedział abym zjawiła się w 21dc
    Moja lekarka przecudna akurat była na szkleniu i nie mogła mnie przyjąć więc dlatego trafiłam do innego lekarza :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bardzo duża rozbieżność, jedna płaci 500,00 zł druga 3500 zł hmm no nic podjadę w przyszlym tygodniu do gyncentrum i się dowiem wszystkiego :)

Edyta
  • Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    hej dziewczyny mam pytanie... chodzi o kwalifikację do rządówki...
    Lekarz powiedział mi że bezpłatne wizyty są od indukcji jajeczek... normalnie zrobił mnie w balona chyba...
    Bo wypisał antki, witaminy i jakieś jeszcze leki... i normalnie za wizytę płaciłam... (i jeśli normalną ceną można nazwać 250 zetów) 036.gif
    I czy mógł tę wizytę uznać jako kwalifikacyjną??

Monia, a czy padły słowa, że zostaliście zakwalifikowani do ivf?
    Jeśli padła odpowiedź tak/nie to była to wizyta kwalifikacyjna.

Swoją drogą po antykach widać, że będziesz szła długim protokołem więc moim zdaniem i tak już zaczęła się stymulacja a zatem wg definicji lekarza "bezpłatna" wizyta.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kosztów to u mnie był krótki protokół.

Koszt łączny za leki: 1034,48pln
    (luteina, fragmin, zamur, cetrotide, menopur, gonal, encorton, estrofen)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja lekarka wspominała o tym że wizyty beda bezpłatne... nie jestem osobą, która rozedrze paszczę i tyle. Nie podpisywaliśmy żadnych umów i w ogóle. No ale nic zadzwonie do swojej lekarki w poniedziałek będzie już dostępna i zapytam się o co chodzi... Bo nie mam zamiaru płacić za kolejne wizyty po 250 zanim nie zacznie się sama w sobie stymulacja.
    Zobaczę jakie papiery dadza mi do podpisania, będę bacznie patrzyła na daty. Jeśli datą podpisania umowy będzie 17.04 będę prosiła o zwrot poniesionych przeze mnie kosztów... No nie wiem jak to teraz rozwiążą... i od kiedy mi wypiszą kwalifikację do programu.

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od czego zależy czy protokół bedzie krótki czy długi ?

Edyta
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy od tego jak wyglądają jajniki... jak pracują jakie pęcherzyki tworzą od pierwszych dni cyklu.
    U mnie jest dlatego że już na samym początku cyklu mam sporo jajeczek które są nierównomierne i większość jest przerośnięta i trudno je wszystkie stymulować aby były ładnej podobnej wielkości i jakości.
    Chodzi po prostu o uspokojenie jajników. Tak przynajmniej mi się wydaje :P

• Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    moja lekarka wspominała o tym że wizyty beda bezpłatne... nie jestem osobą, która rozedrze paszczę i tyle. Nie podpisywaliśmy żadnych umów i w ogóle. No ale nic zadzwonie do swojej lekarki w poniedziałek będzie już dostępna i zapytam się o co chodzi... Bo nie mam zamiaru płacić za kolejne wizyty po 250 zanim nie zacznie się sama w sobie stymulacja.
    Zobaczę jakie papiery dadza mi do podpisania, będę bacznie patrzyła na daty. Jeśli datą podpisania umowy będzie 17.04 będę prosiła o zwrot poniesionych przeze mnie kosztów... No nie wiem jak to teraz rozwiążą... i od kiedy mi wypiszą kwalifikację do programu.

Monia, jak masz paragon/fv to od razu przy nowej wizycie zapytaj się dlaczego płaciłaś za wizytę, a jeśli będą się rzucać to powiedz, że zgłosisz to to nfz.
    A gdzie się leczysz?

Mimbla lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    a od czego zależy czy protokół bedzie krótki czy długi ?

Generalnie mówiąc od Ciebie :) A dokładnie od tego jakie masz amh czy masz może pco albo inne "schorzenia".
    Zaryzykowałabym odpowiedzią, że jeśli wszystko "ok" to pierwsza stymulacja idzie krótkim protokołem, bo jest mniej obciążający dla organizmu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Monia w której klinice? Przeszłam dwie rozmowy i każda wygląda inaczej, to może coś Ci podpowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - myślę, że lekarz nie zrozumiał, że chodzi Ci o rządowe IVF i uznał, że płacić nie będziesz za wizyty w momencie zapłaty za kontrolę stymulacji, wtedy część wizyt jest w ramach tej jednej kwoty.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie zgodzę się. Mój zabieg jest refundowany w ramach programu- to już drugi.

Pierwsze skierowanie też dostałam od lekarza prowadzącego, ale było przed procedurą Ale już po kwalifikacji.

To nie jest w ramach programu jako tak. Dostalas po prostu skierowanie na nfz, bo tego typu zabiegi sa refundowane tak zwyczajnie :) pisalam i mam odpowiedz od MZ w sprawie tego typu zabiegow jak interesowalam sie oplata za odbarczanie torbieli. Tez moglam teoretycznie dostac na ten moj zabieg skierowanie, ale nie chcialam, zeby robiono mi go gdzies, gdzie na co dzien nie robia punkcji jajnikow.

Co nie zmienia faktu, ze jak gin z kliniki mowi, ze trzeba zrobic np. histero to mozna poprosic o skierowanie. Jak znajdzie sie miejsce, gdzie zabieg/badanie zrobia szybko to tylko na plus. Nie ma obowiazku robic tego placac w klinice. Nie kazda klinika ma podpisana umowe z nfz na pewne rzeczy (Provita ma akurat). Nie sa to jednak zabiegi w ramach procedury, tylko ze skierowania na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 12:25

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To nie jest w ramach programu jako tak. Dostalas po prostu skierowanie na nfz, bo tego typu zabiegi sa refundowane tak zwyczajnie :) pisalam i mam odpowiedz od MZ w sprawie tego typu zabiegow jak interesowalam sie oplata za odbarczanie torbieli. Tez moglam teoretycznie dostac na ten moj zabieg skierowanie, ale nie chcialam, zeby robiono mi go gdzies, gdzie na co dzien nie robia punkcji jajnikow.

Anatolka, wszystko by się zgadzało tylko, że mi będzie robić moja dr w provicie :)

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ