IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieje dwie, czyli chlopow macie sprawdzonych tak hiper porzadnie? Byly proby pobrania plemnikow w czasie biopsji jader? "0" nie jest stwierdzone tylko na poziomie spermiogramu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:27
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Właśnie wiem bo miałam nadzieję że się spotkamy
a jak się czujesz/
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Nadzieje dwie, czyli chlopow macie sprawdzonych tak hiper porzadnie? Byly proby pobrania plemnikow w czasie biopsji jader? "0" nie jest stwierdzone tylko na poziomie spermiogramu?
mój ma za małe jądra, a za wysokie FSH i LH i to gruuuuubo ;/
androlog mówi że przy tak wysokich wynikach nie ma opcji ani na jedgego żołnierza... jakby mu zrobili biopsję to testosteron który ma i tak za niski spadł by jeszcze niżej, i dopiero byłby problem..
FSH u mężczyzn 1,7-12,0 ng/ml jego wynik 41,46ng/ml
Lh norma 1,1-7,0 ng/ml jego wynik 20, 34ng/ml
-
Nadzieja a robiliscie genetyka ??
bo mój maz miał nawet nizsze wyniki FSH i LH .. i wyszedl dodatkowy chormosom 47XXY a to niestety jz trzeba kontrolowac
Ja napisalam o badania kliniczne moze sie gdzies udało by dstac z dawca
co do test mojemu spadl do poziomu 174 w najgorszym momencie a normy sia od 240 . teraz ma okolo 500ale to wlasnie dzieki dobrej diagnostyce i odpowiedniemu leczenieniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:59
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Nadzieja a robiliscie genetyka ??
bo mój maz miał nawet nizsze wyniki FSH i LH .. i wyszedl dodatkowy chormosom 47XXY a to niestety jz trzeba kontrolowac
mamy zamiar, ale androlog na wstępie zdeptał nas do podłogi , że na pewno jest taki od urodzenia.. jądra wielkości orzeszka ziemnego.. -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Nadzieja a robiliscie genetyka ??
co do test mojemu spadl do poziomu 174 w najgorszym momencie a normy sia od 240 . teraz ma okolo 500ale to wlasnie dzieki dobrej diagnostyce i odpowiedniemu leczenieniu
teraz zaczynam się zastanawiać czy nie za szybko podjęliśmy decyzję dawcy, ale byłam pewna że jeżeli lekarz tak mówi to tak jest, chyba przejedziemy się jeszcze do innego lekarza. a nóż może jednak coś tam znajdzie -
Nadzieja87 wrote:Justine-a to dzieki, nie wydaje sie to tak skomplikowane jak mi nto napisalas
niczego sie nie boje, choc z kasa krucho, ani bolu, ani porazki po za jednym-aby nikt w pracy sie nie kapnął. Dlatego tak mi zalezy na tym zeby polaczyc to z urlopem a potem od razu wrocvic do roboty. Juz z inseminacjami sie glowilam zeby nikt nie dodal dwa do dwoch.
Margo- witaj, tak zdecydowalismy z mezem ze robimy konkretnie. Juz nie bawimy sie w insemki, i tak musialabym szukac nowego lekarza bo ten doradzil max trzy, a potem ivf. I szkoda nam kasy.
Powiedzcie mi czy mozliwy jest koszt 5 tys komercyjnie, bo task nam przedstawiono sprawe.
Normalnie by powiedziała, że 5tyś to mało, ale.....
http://www.klinikabocian.pl/koszty-leczenia/koszt-in-vitro/
Ja bym liczyła, że samo ivf wyniesie ok 7tyś, bo nie wiadomo co może wyniknąć podczas stymulacji i po punkcji.
NProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Nadzieja zalozylam watek TESE/mTESE wejdz sobie na niego .
u nas sznase na znaleznie plemnikow byly nikle.. maz poddal sie kuracji hormonalnej.. ale z racji tego ze z jego wada genetyczna w Polsce na 6 pacjentow tylko u jednego znalezli plemniki ale nie uzyskali z nich ciazy , i z racji tego ze wad genetyczna moglaby skutkowac u dziecka tez wiekszym prawdopodobienstwiem wad genetycznych wycofalismy zsie z micro bipsji .. co nawet dr powiedzial ze dobrze ze podjelismy decyzje o dawcy ..
nie wiem gdzie chodzicie do lekarza..ale ja moge polecic dr wolskiego z Novum..
zarowno ja jak i maz stwierdzilismy ze to jest zloty czlowiek.. po pierwsze super poprowadzil mojeo meza.. zadbal o profilaktyke uswiadomilnas jak maz ma sie badac na co mamy zwracac uwage.. zreszta zaden zdotyczhczasowych lekarzy nie zbadal go tak dokladnie jak on
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Nadzieja zalozylam watek TESE/mTESE wejdz sobie na niego .
u nas sznase na znaleznie plemnikow byly nikle.. maz poddal sie kuracji hormonalnej.. ale z racji tego ze z jego wada genetyczna w Polsce na 6 pacjentow tylko u jednego znalezli plemniki ale nie uzyskali z nich ciazy , i z racji tego ze wad genetyczna moglaby skutkowac u dziecka tez wiekszym prawdopodobienstwiem wad genetycznych wycofalismy zsie z micro bipsji .. co nawet dr powiedzial ze dobrze ze podjelismy decyzje o dawcy ..
nie wiem gdzie chodzicie do lekarza..ale ja moge polecic dr wolskiego z Novum..
zarowno ja jak i maz stwierdzilismy ze to jest zloty czlowiek.. po pierwsze super poprowadzil mojeo meza.. zadbal o profilaktyke uswiadomilnas jak maz ma sie badac na co mamy zwracac uwage.. zreszta zaden zdotyczhczasowych lekarzy nie zbadal go tak dokladnie jak on
dzięki obudziłaś we mnie nową nadzieję! :*
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nadzieja92 wrote:dzięki obudziłaś we mnie nową nadzieję! :*
test wzrosl z 174 na 639
FSH z 29 ..w trakcie kuracji dochodzilo do 58 spadlo na 20
LH poczatkowe hcyba byo 15 pozniej 20 a spadlo do 5
niestety po odstawieniu czesci lekow .. jak sie zdecydowalismy ze nie robimy micro biopsji ..
pryzjmuje juz tylko testosteron co 3 tyg ale test waha sie na poziomie 500
natomiast FSH wzroslo do 38 a LH do 13 chyba ..
Napenwo jesli nie mial robionych Kariotyp , AZF i CFTR to musicie zrobic..bo zawsze przy azoospermi powinno sie diagnozowac faceta.
ps na tamtym watku sa dziewczyny ktorych faceci mieli 40 fsh i plemniki znajdowano.. ale tam byly problemy po chemiiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 08:30
nadzieja92 lubi tę wiadomość
-
Lenuś wrote:A dziękuję, ogólnie bardzo dobrze, ale co tam w środku się dzieje, to nie wiem. Niecierpliwie czekam na obchód i badanie, jak dzisiaj sytuacja będzie unormowana, to wypiszą mnie do domu. Szpital w którym jestem nie jest zły, ale wiadomo, nie ma to jak w domu
Lenuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Dziewczyny, czy ktoś może odp na pytanie jak wygląda trzecia procedura przy rządówce? Wiem, że chyba zapładnia się wszystkie pobrane komórki, ale czy podaje się dwie czy też tylko jedną jeśli kobieta jest przed 35rż? I czy wszystkie zapłodnione są mrozi jeśli jest ich więcej niż 6?
-
shooa wrote:Hej, ponawiam, moze ktoras kolezanka jednak odpowie jak to wyglada?
Jeśli chodzi o ilość podawanych zarodków, to była już kiedyś o tym mowa. Ilość ta zależy od woli lekarza prowadzącego. Ja miałam podawane dwa zarodki, a nie mam 35 lat i nie była to moja trzecia procedura. Kilka Dziewczyn też się już tak wypowiadało, więc trzeba przedyskutować to z lekarzem.
Prawdą jest, że przy trzeciej procedurze zapładniają wszystkie komórki i na pewno zamrożą wszystkie, które się dobrze rozwiną. Oczywiście oprócz tych transferowanych na świeżo. Nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. -
nick nieaktualnystars2345 wrote:Ja zrobiłam drugą betę, czekam na wynik
trzymamy kciuki za mega przyrost!
ja dziś 2dpt i od rana ból pleców, dokładnie tak samo jak przy poprzednim transferze, z tym że 7 dpt bóle ustały, brzuch zrobił się wzdęty i 10 dpt @ przylazła, oby tym razem było inaczej! -
nick nieaktualny