X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Widze ze niektóre z Was cytuja moje pytanie ale odpowiedzi brak...
    No właśnie jakiś problem :/ Może przejdź na fioletową stronę i tam dziewczyny podpytaj, bo tu większość ciężarnych przeszło na tamtą stronę, a tu zagląda sporadycznie

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No właśnie jakiś problem :/ Może przejdź na fioletową stronę i tam dziewczyny podpytaj, bo tu większość ciężarnych przeszło na tamtą stronę, a tu zagląda sporadycznie
    Widziałam ze Anko cos chciała odpisac, ale nie doszło, może uda się ponownie.
    Anko proszę ;)
    I dzięki za odzew!

iv09i09katk65tr1.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane na 90 % będziemy mieli synka <3

Powiem Wam że nie można się poddawać trzeba walczyć mimo wszystko bo WARTO :)

Ja Was będę wspierać i trzymać kciuki za każdą z Was..Przeszłam dużo ale nie żałuję..

Sysiaaaaa, Kava, Tosia 1981, agniesia2569, Biała, Anko:-), Mimbla, Amelcia, Agnieszka_A., monik, duza, czarownica_tea, Konwalia, BISCA, Beata.D, iga 79, niecierpliwa, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mogę Ci napisać, że u mnie w 5tc było widać jedynie pęcherzyk ciążowy. Dopiero w 6t2dc widziałam bijące serduszko.
    Jeśli chodzi o hcg to ja mierzyłam tylko na początku, a później już sobie darowałam, więc nie wiem jak przyrastało. Ale na pewno w którymś momencie zwalnia swój przyrost. Ale czy to jest przy 2000 czy 10000 tego nie wiem.

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk a jedynie co mogę CI odpowiedzieć to plamienie na poczatku ciązy czasem sie zdarza ale może być tez spowodowane niskim progesteronem.
    Jakis czas temu czytałam o tych pierwszych usg 5 tyd z kawałkiem i jest to takie graniczne usg z jednej str może byc juz widoczny zarodek ale jak jeszcze nie ma to nie przekreśla to prawidłowej ciązy. Najlepiej zrobic po skończonym 7 tyg z tego co pamietam powinien byc juz zarodek z widocznym serduszkiem.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Cześć Dziewczyny Przepraszam ze wbijam tak z innego wątku. Jestem z wątku o iui ale myślę że w tej kwestii macie spore doświadczenie.
    Moje pytanie brzmi od kiedy hcg przestaje być tak naprawdę diagnostyczne?
    Czy to prawda że od wartości ponad 10000 hormon podwaja się co 4 dni a nie co 48 godz?
    Badania które ja wykonuje są z lux med tam badanie nazywa się hcg Total ilościowo ale ponoć nie ma znaczenia nazwa.
    i wreszcie czy któraś z Was miała usg w 5t1d i co bylo wtedy widać? Dodam ze ten 5t1d to z usg a nie wg om.
    I jeszcze pytanie czy któraś z Was miała taki zabarwiony śluz? Bez plamien na wkładce a jedynie przy podcieraniu. Kolor kawa z mlekiem czasem lekko zielony czasem lekko różowy.
    Oraz takie uczucie klucie poniżej macicy jakby w szyjce?

Przepraszam za tyle pytań.

Dziękuję za pomoc
    ja miałam usg w 5t4d i było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym, a co do bety to chyba powyżej 10tys.rośnie wolniej, ale przy takich wartościach już nie ma co się tym kierować, ważniejsze jest usg :)
    Plamień nie miałam, ale myślę, że nie masz czym się martwić :) Bóli mam całe mnóstwo, od kłucia tak właśnie jakby w pochwie, po ból jajników, macicy, a nawet w okolicach kości ogonowej, to wszystko kwestia indywidualna :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Widziałam ze Anko cos chciała odpisac, ale nie doszło, może uda się ponownie.
    Anko proszę ;)
    I dzięki za odzew!

Anko zaszyfrowała swoją odpowiedź w Twoich pytaniach 4 linijka :D Pewnie, źle się jej kliknęło.

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a u mnie hCG wybujałe, ale zauważyłam, że zwolniło: 4.05. 7357, a po 48h czli dzisiaj 13279.
    Najlepiej sprawdź swoje wyniki w kalkulatorze hcg na fioletowej. Tam komputer po wprowadzeniu danych zrobi wykres i obliczy jaki masz przyrost.
    Plamienia miałam i lekarz od razu zwiększył dawkę progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 16:08

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu widzę, że Ty też miałaś podaną blastkę 2BB. Mówili Ci coś na temat jakości tego zarodka?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka nie wiem czemu bez tekstu. Napisałam ze wysyłam zaproszenie i mogę ci odpowiedzieć na priv jak masz ochotę, bez sensu na forum tematycznym ivf pisać w temacie bety.
    Lunk_a wrote:
    Widze ze niektóre z Was cytuja moje pytanie ale odpowiedzi brak...

dfe01f0225.png

Wysłany: 6 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi beta zwolniła wraz z 1000, podwajala się co 3 doby a teraz co 5? A może i wolniej.
    Jutro idę badać krew ale chyba na etapie gdy robimy juz usg to chyba nie ma sensu jej sprawdzać, co koleżanki?

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Mi beta zwolniła wraz z 1000, podwajala się co 3 doby a teraz co 5? A może i wolniej.
    Jutro idę badać krew ale chyba na etapie gdy robimy juz usg to chyba nie ma sensu jej sprawdzać, co koleżanki?
    prawda koleżanko :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa to nie tak nie za wiele informacji tam było ....
    Pojechałam powtórzyłam badanie byle do piątku :( a raczej do soboty i wizyty w klinice
    Jestem przerażona nie wyobrażam sobie życia gdy przez to in vitro możliwe nie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 17:11

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro punkcja a mnie powoli stres dopada....
    Zastanawiam się czy muszę jakoś specjalnie się przygotować? Jakieś wskazówki?

• Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko napisz pw Proszę:-)

w belly oni zawsze liczą ze ma być 66% ale na zagranicznych kalkulatoeach pokazuje że ok.

progesteron badalam kilka dni temu-150 ale ja biorę luteine pod język.

A plamienia to właściwie chyba źle się wyraziłam to taki śluz po sikaniu co jakiś czas właśnie w kolorach.

Picieszajace że ktoś tez ma te bole...mnie dzga Kluje jakby właśnie na wysokości szyjki..

iv09i09katk65tr1.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesiu możesz sobie spakować coś do przegryzienia i wypicia, jak już będziesz PO punkcji.

a poza tym, nie używaj perfum jutro

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png

Wysłany: 6 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka napisałam. Ogarnij mój wykres:)
    Jeszcze raz który ty dokładnie tydz i dz?
    Pozdrawiam
    Aaa i bóle miesiaczkowe są chyba normalne. Prawie każda w ciąży je ma, ważne byś nie czuła mocnych skurczy bo wtedy to leżeć nospa i magnez.

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:17

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VVV- powtórz badanie antyHCV i dorób na swój koszt RNA wirusa. Pomyśl czy miałaś jakiś możliwy kontakt z WZW C tatuaż? transfuzje? operacje? inne drogi zakażenia? Jest jeszcze taki fenomen jak grupa ludzi z Podhala, którzy w zwykłym badaniu mają dodatni HCV a nie są zakażeni wirusem.

Kobiety HCV plus mogą być w ciąży i urodzić zdrowe dziecko tylko ciąża musi być odpowiednio prowadzona pod opieką hepatologa.

mysza89 lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

A plamienia to właściwie chyba źle się wyraziłam to taki śluz po sikaniu co jakiś czas właśnie w kolorach.

Ja też miałam brązowy śluz w bardzo podobnym terminie. Mój lekarz wytłumaczył mi, że skoro jest to brąz tzn. że jest to stara krew. Bardzo prawdopodobne, że jest to efekt implantacji. Ze względu na to, że szyjka w ciąży jest zamknięta krew implantacyjna przeczekala gdzieś w macicy i dopiero później znalazła ujście. Była to diagnoza po usg jak lekarz nie widział żadnego krwiaka.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ