IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Widze ze niektóre z Was cytuja moje pytanie ale odpowiedzi brak...
Może przejdź na fioletową stronę i tam dziewczyny podpytaj, bo tu większość ciężarnych przeszło na tamtą stronę, a tu zagląda sporadycznie
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:No właśnie jakiś problem
Może przejdź na fioletową stronę i tam dziewczyny podpytaj, bo tu większość ciężarnych przeszło na tamtą stronę, a tu zagląda sporadycznie
Anko proszę
I dzięki za odzew! -
Hej kochane na 90 % będziemy mieli synka
Powiem Wam że nie można się poddawać trzeba walczyć mimo wszystko bo WARTO
Ja Was będę wspierać i trzymać kciuki za każdą z Was..Przeszłam dużo ale nie żałuję..Sysiaaaaa, Kava, Tosia 1981, agniesia2569, Biała, Anko:-), Mimbla, Amelcia, Agnieszka_A., monik, duza, czarownica_tea, Konwalia, BISCA, Beata.D, iga 79, niecierpliwa, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Ja tylko mogę Ci napisać, że u mnie w 5tc było widać jedynie pęcherzyk ciążowy. Dopiero w 6t2dc widziałam bijące serduszko.
Jeśli chodzi o hcg to ja mierzyłam tylko na początku, a później już sobie darowałam, więc nie wiem jak przyrastało. Ale na pewno w którymś momencie zwalnia swój przyrost. Ale czy to jest przy 2000 czy 10000 tego nie wiem. -
Lunk a jedynie co mogę CI odpowiedzieć to plamienie na poczatku ciązy czasem sie zdarza ale może być tez spowodowane niskim progesteronem.
Jakis czas temu czytałam o tych pierwszych usg 5 tyd z kawałkiem i jest to takie graniczne usg z jednej str może byc juz widoczny zarodek ale jak jeszcze nie ma to nie przekreśla to prawidłowej ciązy. Najlepiej zrobic po skończonym 7 tyg z tego co pamietam powinien byc juz zarodek z widocznym serduszkiem. -
Lunk_a wrote:Cześć Dziewczyny Przepraszam ze wbijam tak z innego wątku. Jestem z wątku o iui ale myślę że w tej kwestii macie spore doświadczenie.
Moje pytanie brzmi od kiedy hcg przestaje być tak naprawdę diagnostyczne?
Czy to prawda że od wartości ponad 10000 hormon podwaja się co 4 dni a nie co 48 godz?
Badania które ja wykonuje są z lux med tam badanie nazywa się hcg Total ilościowo ale ponoć nie ma znaczenia nazwa.
i wreszcie czy któraś z Was miała usg w 5t1d i co bylo wtedy widać? Dodam ze ten 5t1d to z usg a nie wg om.
I jeszcze pytanie czy któraś z Was miała taki zabarwiony śluz? Bez plamien na wkładce a jedynie przy podcieraniu. Kolor kawa z mlekiem czasem lekko zielony czasem lekko różowy.
Oraz takie uczucie klucie poniżej macicy jakby w szyjce?
Przepraszam za tyle pytań.
Dziękuję za pomoc
Plamień nie miałam, ale myślę, że nie masz czym się martwićBóli mam całe mnóstwo, od kłucia tak właśnie jakby w pochwie, po ból jajników, macicy, a nawet w okolicach kości ogonowej, to wszystko kwestia indywidualna
-
Lunk_a u mnie hCG wybujałe, ale zauważyłam, że zwolniło: 4.05. 7357, a po 48h czli dzisiaj 13279.
Najlepiej sprawdź swoje wyniki w kalkulatorze hcg na fioletowej. Tam komputer po wprowadzeniu danych zrobi wykres i obliczy jaki masz przyrost.
Plamienia miałam i lekarz od razu zwiększył dawkę progesteronu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 16:08
-
Lunka nie wiem czemu bez tekstu. Napisałam ze wysyłam zaproszenie i mogę ci odpowiedzieć na priv jak masz ochotę, bez sensu na forum tematycznym ivf pisać w temacie bety.
Lunk_a wrote:Widze ze niektóre z Was cytuja moje pytanie ale odpowiedzi brak... -
Sysiaaaaa to nie tak nie za wiele informacji tam było ....
Pojechałam powtórzyłam badanie byle do piątkua raczej do soboty i wizyty w klinice
Jestem przerażona nie wyobrażam sobie życia gdy przez to in vitro możliwe nie bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 17:11
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Anko napisz pw Proszę
w belly oni zawsze liczą ze ma być 66% ale na zagranicznych kalkulatoeach pokazuje że ok.
progesteron badalam kilka dni temu-150 ale ja biorę luteine pod język.
A plamienia to właściwie chyba źle się wyraziłam to taki śluz po sikaniu co jakiś czas właśnie w kolorach.
Picieszajace że ktoś tez ma te bole...mnie dzga Kluje jakby właśnie na wysokości szyjki..
-
VVV- powtórz badanie antyHCV i dorób na swój koszt RNA wirusa. Pomyśl czy miałaś jakiś możliwy kontakt z WZW C tatuaż? transfuzje? operacje? inne drogi zakażenia? Jest jeszcze taki fenomen jak grupa ludzi z Podhala, którzy w zwykłym badaniu mają dodatni HCV a nie są zakażeni wirusem.
Kobiety HCV plus mogą być w ciąży i urodzić zdrowe dziecko tylko ciąża musi być odpowiednio prowadzona pod opieką hepatologa.mysza89 lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:
A plamienia to właściwie chyba źle się wyraziłam to taki śluz po sikaniu co jakiś czas właśnie w kolorach.
Ja też miałam brązowy śluz w bardzo podobnym terminie. Mój lekarz wytłumaczył mi, że skoro jest to brąz tzn. że jest to stara krew. Bardzo prawdopodobne, że jest to efekt implantacji. Ze względu na to, że szyjka w ciąży jest zamknięta krew implantacyjna przeczekala gdzieś w macicy i dopiero później znalazła ujście. Była to diagnoza po usg jak lekarz nie widział żadnego krwiaka.