IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Ja idę w jakimś ekspresowym tempie. Badania, cykle stymulowane, IUI x4, histero, 3 procedury, genetyka itd w przeciągu roku i 3 miesięcy, a kasy poszło w brut niestety
za te pieniążki miał już stać domek, a tak wszystko sie odłożyło w czasie
ale nie ważna kasa , oby do celu
też uważam że kasa nie jest ważna, byle się udało
wiadomo że nie każdy może sobie pozwolić na takie drogie leczenie, gorąco współczuje takim osobom... ;(
ja po 3 insemce w sierpniu 2014 dałam sobie spokój chciałam odpocząć dlatego dopiero 01.2015 zaczęłam procedurę, ale poźniej wyszła hiperka i tak od stycznia 1 trasnfer się w marcu zrobił...
ja żadnego problemu w sobie nie mam, gdyby nie azoo lekarz mówi że jestem za płodna.. no i co z tego jak nie wychodzi.. ;/ -
Życie jest mocno niesprawiedliwe i stwierdziłam, to bardzo dawno temu. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy niestety
A tak zmieniając temat, to od trzech dni mam sny erotycznehormony buzują i do tego brak seksu
Na męża patrzę jak na jakiegoś Boga seksu i nic nie mogę. Libido skoczyło!
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Życie jest mocno niesprawiedliwe i stwierdziłam, to bardzo dawno temu. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy niestety
A tak zmieniając temat, to od trzech dni mam sny erotycznehormony buzują i do tego brak seksu
Na męża patrzę jak na jakiegoś Boga seksu i nic nie mogę. Libido skoczyło!
nie ma sprawiedliwości zgadzam się
uuu Sysiaaaaa fajny sny
ja już nie pamiętam kiedy z mężemjejuuu teraz muszę czekać aż @ się skończy a jeszcze sie dobrze nie zaczęła
-
nadzieja92 wrote:nie ma sprawiedliwości zgadzam się
uuu Sysiaaaaa fajny sny
ja już nie pamiętam kiedy z mężemjejuuu teraz muszę czekać aż @ się skończy a jeszcze sie dobrze nie zaczęła
hahaha obcych ludzi gwałcę w śnie
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Co najlepsze, to w jednym z trzech snów był mąż
hahaha obcych ludzi gwałcę w śnie
hahaha to jeszcze pół biedy
mi po transferze się raz śniło jak jeżdżę po mężu
ale też obcy mi się nie śnią
mąż z tego zadowolony
tylko mówi że szkoda że nie na żywo -
nadzieja92 wrote:hahaha to jeszcze pół biedy
mi po transferze się raz śniło jak jeżdżę po mężu
ale też obcy mi się nie śnią
mąż z tego zadowolony
tylko mówi że szkoda że nie na żywo
Mój się tylko pyta czy partnerzy mają długie noginie wiem w czym rzecz, może ma jakiś kompleks
Na żywo będzie już niedługoDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nadzieja92 wrote:mi też, nie ma miejsca na smutki!!!!
trzeba działać, w ogóle jestem dziś pozytywnie kopsnięta !siadam do poprawy pracy mgr i analiz
nick nieaktualny
-
Pszczelka wrote:Dziewczyny dziękuje za odpowiedź
Duza jutro mam kolejna kontrole. KOleżanka miala IVF i wystartowala od dawki 250 puregonu ( ja 125) .Zapytałam lekarke skad takie róznice skoro ja mam PCO i cięzko reaguje na stymulacje. POwiedziała ze przy takiej dawce bym "wybuchła" ze zbyt wiele pęcherzyków by zaczelo b szybko rosnac że ja musze byc stymulowana mniejsza dawka a dluzej bo jajniki sa naszpikowane pęcherzykami które tylko czekaja na "Atak"
Mam nadzieje że jutro pęcherzyki trochę się ruszą
Agnieszka A. ja mam dzis 12dc lekarka w pn mówiła że punkcja to pewnie najwczęsniej w poniedziałek. Ale jak stymulowalam owulacje do naturalnych staran to owu mialam 17-18dc wiec taka moja nieszczęsna uroda chyba-jesli to można nazwac urodą;/ Trzymam kciuki za punkcje i piękne dojrzałe komóreczki:)
Mi lekarz powiedział, że przy pco i właśnie aktywnych jajnikach lepiej wydłużyć stymulację i stosować mniejsze dawki leków, żeby nie przedobrzyć.
Ja zaczynałam od Menopur 150 a skończyłam ostatnie 3 dni na Menopur 225.
U mnie naturalne cykle są dłuższe ok 35 dni więc lekarz powiedział, że i stąd wynika reakcja na leki i stymulację. -
Lunk_a wrote:Cześć Dziewczyny Przepraszam ze wbijam tak z innego wątku. Jestem z wątku o iui ale myślę że w tej kwestii macie spore doświadczenie.
Moje pytanie brzmi od kiedy hcg przestaje być tak naprawdę diagnostyczne?
Wysłałam zaproszenie, jakby co mogę odpisać Ci na priw. Chyba ze juz udzielono odpowiedzi.
Czy to prawda że od wartości ponad 10000 hormon podwaja się co 4 dni a nie co 48 godz?
Badania które ja wykonuje są z lux med tam badanie nazywa się hcg Total ilościowo ale ponoć nie ma znaczenia nazwa.
i wreszcie czy któraś z Was miała usg w 5t1d i co bylo wtedy widać? Dodam ze ten 5t1d to z usg a nie wg om.
I jeszcze pytanie czy któraś z Was miała taki zabarwiony śluz? Bez plamien na wkładce a jedynie przy podcieraniu. Kolor kawa z mlekiem czasem lekko zielony czasem lekko różowy.
Oraz takie uczucie klucie poniżej macicy jakby w szyjce?
Przepraszam za tyle pytań.
Dziękuję za pomoc -
a ja napiszę offtop, mianowicie dziś mój małż miał gastroskopię i wszystko pięknie, bladoróżowo i bez krwawień, duuużo lepiej niż 5 lat temu. Tak więc schudł najwyraźniej z innego powodu - być może po odstawieniu paskudnych hormonów które łykał w ubiegłym roku.
W tej chwili czuję wielki przypływ szczęścia z tego powodu że jest zdrowy i jeszcze ze mną pożyje.
O 14.30 robię posiewy i rozmawiam o histeroskopii, będziemy rozkminiać jaki tu dobrać najlepszy termin, tak więc proszę posyłać mi dobre fluidy z forum. Dziękuję.
Anatolka, duza, czarownica_tea, Beata.D, Tosia 1981, Lenuś lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny przepraszam że wbijam się do Was ale jak już kiedyś pisałam czekamy na ivf w sobotę wizyta i miała być kwalifikacja .Dziś weszłam na stronę i zobaczyłam że mam dodatni wynik na anty HCV .Co to oznacza w moim przypadku ? siedzę ryczę kurde boje się że przez to nigdy do inf. .
Pomożecie ??
Dziękuje za imformacjemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 wrote:hej dziewczyny przepraszam że wbijam się do Was ale jak już kiedyś pisałam czekamy na ivf w sobotę wizyta i miała być kwalifikacja .Dziś weszłam na stronę i zobaczyłam że mam dodatni wynik na anty HCV .Co to oznacza w moim przypadku ? siedzę ryczę kurde boje się że przez to nigdy do inf. .
Pomożecie ??
Dziękuje za imformacje
Tu masz odpowiedzi, które mogą Cię uspokoićDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa dziękuję ...
nie bardzo mnie to uspokoiłomysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka