X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja idę w jakimś ekspresowym tempie. Badania, cykle stymulowane, IUI x4, histero, 3 procedury, genetyka itd w przeciągu roku i 3 miesięcy, a kasy poszło w brut niestety :( za te pieniążki miał już stać domek, a tak wszystko sie odłożyło w czasie :/ ale nie ważna kasa , oby do celu

też uważam że kasa nie jest ważna, byle się udało :)
    wiadomo że nie każdy może sobie pozwolić na takie drogie leczenie, gorąco współczuje takim osobom... ;(
    ja po 3 insemce w sierpniu 2014 dałam sobie spokój chciałam odpocząć dlatego dopiero 01.2015 zaczęłam procedurę, ale poźniej wyszła hiperka i tak od stycznia 1 trasnfer się w marcu zrobił...
    ja żadnego problemu w sobie nie mam, gdyby nie azoo lekarz mówi że jestem za płodna.. no i co z tego jak nie wychodzi.. ;/

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie jest mocno niesprawiedliwe i stwierdziłam, to bardzo dawno temu. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy niestety :/

A tak zmieniając temat, to od trzech dni mam sny erotyczne :/ hormony buzują i do tego brak seksu :( Na męża patrzę jak na jakiegoś Boga seksu i nic nie mogę. Libido skoczyło!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ha ha no coś musi być na rzeczy Sysia ,ja też miałam takie sny :)

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Życie jest mocno niesprawiedliwe i stwierdziłam, to bardzo dawno temu. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy niestety :/

A tak zmieniając temat, to od trzech dni mam sny erotyczne :/ hormony buzują i do tego brak seksu :( Na męża patrzę jak na jakiegoś Boga seksu i nic nie mogę. Libido skoczyło!

nie ma sprawiedliwości zgadzam się :(
    uuu Sysiaaaaa fajny sny :D
    ja już nie pamiętam kiedy z mężem <3 jejuuu teraz muszę czekać aż @ się skończy a jeszcze sie dobrze nie zaczęła :D

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    nie ma sprawiedliwości zgadzam się :(
    uuu Sysiaaaaa fajny sny :D
    ja już nie pamiętam kiedy z mężem <3 jejuuu teraz muszę czekać aż @ się skończy a jeszcze sie dobrze nie zaczęła :D
    Co najlepsze, to w jednym z trzech snów był mąż :) hahaha obcych ludzi gwałcę w śnie :D

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Co najlepsze, to w jednym z trzech snów był mąż :) hahaha obcych ludzi gwałcę w śnie :D

hahaha to jeszcze pół biedy :D
    mi po transferze się raz śniło jak jeżdżę po mężu :D
    ale też obcy mi się nie śnią :D
    mąż z tego zadowolony :D
    tylko mówi że szkoda że nie na żywo :D

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    hahaha to jeszcze pół biedy :D
    mi po transferze się raz śniło jak jeżdżę po mężu :D
    ale też obcy mi się nie śnią :D
    mąż z tego zadowolony :D
    tylko mówi że szkoda że nie na żywo :D
    Hahaha
    Mój się tylko pyta czy partnerzy mają długie nogi :) nie wiem w czym rzecz, może ma jakiś kompleks
    Na żywo będzie już niedługo :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Hahaha
    Mój się tylko pyta czy partnerzy mają długie nogi :) nie wiem w czym rzecz, może ma jakiś kompleks
    Na żywo będzie już niedługo :)

mój ma długie nogi :D
    oj jeszcze kilka dni :D

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawił mi się humor :) oj poprawił

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też, nie ma miejsca na smutki!!!!
    trzeba działać, w ogóle jestem dziś pozytywnie kopsnięta ! :D

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    mi też, nie ma miejsca na smutki!!!!
    trzeba działać, w ogóle jestem dziś pozytywnie kopsnięta ! :D
    U mnie też w sumie nie najgorzej, ale zaraz może się to zmienić :/ siadam do poprawy pracy mgr i analiz

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo hormony robią swoje, ja teraz nic nie biorę to naturalnie jestem w dobrym humorze, a przy okazji niebawem 15 i do domu :D
    to miłego poprawiania :*

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    Dziewczyny dziękuje za odpowiedź:)
    Duza jutro mam kolejna kontrole. KOleżanka miala IVF i wystartowala od dawki 250 puregonu ( ja 125) .Zapytałam lekarke skad takie róznice skoro ja mam PCO i cięzko reaguje na stymulacje. POwiedziała ze przy takiej dawce bym "wybuchła" ze zbyt wiele pęcherzyków by zaczelo b szybko rosnac że ja musze byc stymulowana mniejsza dawka a dluzej bo jajniki sa naszpikowane pęcherzykami które tylko czekaja na "Atak"
    Mam nadzieje że jutro pęcherzyki trochę się ruszą:)
    Agnieszka A. ja mam dzis 12dc lekarka w pn mówiła że punkcja to pewnie najwczęsniej w poniedziałek. Ale jak stymulowalam owulacje do naturalnych staran to owu mialam 17-18dc wiec taka moja nieszczęsna uroda chyba-jesli to można nazwac urodą;/ Trzymam kciuki za punkcje i piękne dojrzałe komóreczki:)

Mi lekarz powiedział, że przy pco i właśnie aktywnych jajnikach lepiej wydłużyć stymulację i stosować mniejsze dawki leków, żeby nie przedobrzyć.
    Ja zaczynałam od Menopur 150 a skończyłam ostatnie 3 dni na Menopur 225.
    U mnie naturalne cykle są dłuższe ok 35 dni więc lekarz powiedział, że i stąd wynika reakcja na leki i stymulację.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Cześć Dziewczyny Przepraszam ze wbijam tak z innego wątku. Jestem z wątku o iui ale myślę że w tej kwestii macie spore doświadczenie.
    Moje pytanie brzmi od kiedy hcg przestaje być tak naprawdę diagnostyczne?
    Wysłałam zaproszenie, jakby co mogę odpisać Ci na priw. Chyba ze juz udzielono odpowiedzi.
    Czy to prawda że od wartości ponad 10000 hormon podwaja się co 4 dni a nie co 48 godz?
    Badania które ja wykonuje są z lux med tam badanie nazywa się hcg Total ilościowo ale ponoć nie ma znaczenia nazwa.
    i wreszcie czy któraś z Was miała usg w 5t1d i co bylo wtedy widać? Dodam ze ten 5t1d to z usg a nie wg om.
    I jeszcze pytanie czy któraś z Was miała taki zabarwiony śluz? Bez plamien na wkładce a jedynie przy podcieraniu. Kolor kawa z mlekiem czasem lekko zielony czasem lekko różowy.
    Oraz takie uczucie klucie poniżej macicy jakby w szyjce?

Przepraszam za tyle pytań.

Dziękuję za pomoc

dfe01f0225.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja napiszę offtop, mianowicie dziś mój małż miał gastroskopię i wszystko pięknie, bladoróżowo i bez krwawień, duuużo lepiej niż 5 lat temu. Tak więc schudł najwyraźniej z innego powodu - być może po odstawieniu paskudnych hormonów które łykał w ubiegłym roku.

W tej chwili czuję wielki przypływ szczęścia z tego powodu że jest zdrowy i jeszcze ze mną pożyje :).

O 14.30 robię posiewy i rozmawiam o histeroskopii, będziemy rozkminiać jaki tu dobrać najlepszy termin, tak więc proszę posyłać mi dobre fluidy z forum. Dziękuję ;-).

Anatolka, duza, czarownica_tea, Beata.D, Tosia 1981, Lenuś lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny przepraszam że wbijam się do Was ale jak już kiedyś pisałam czekamy na ivf w sobotę wizyta i miała być kwalifikacja .Dziś weszłam na stronę i zobaczyłam że mam dodatni wynik na anty HCV .Co to oznacza w moim przypadku ? siedzę ryczę kurde boje się że przez to nigdy do inf. .
    Pomożecie ??
    Dziękuje za imformacje

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    hej dziewczyny przepraszam że wbijam się do Was ale jak już kiedyś pisałam czekamy na ivf w sobotę wizyta i miała być kwalifikacja .Dziś weszłam na stronę i zobaczyłam że mam dodatni wynik na anty HCV .Co to oznacza w moim przypadku ? siedzę ryczę kurde boje się że przez to nigdy do inf. .
    Pomożecie ??
    Dziękuje za imformacje
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=21&t=16356
    Tu masz odpowiedzi, które mogą Cię uspokoić

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa dziękuję ...

nie bardzo mnie to uspokoiło :(

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Sysiaaaaa dziękuję ...

nie bardzo mnie to uspokoiło :(
    Nie wczytywałam się dokładnie, więc przepraszam jeżeli poszło coś nie tak

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze niektóre z Was cytuja moje pytanie ale odpowiedzi brak...

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ