X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tak sobie pomyślałam, że to może być przez te hormony. W tym cyklu już nie ma sensu podchodzić do criotransferu, myślę, że poczekam jeszcze do kolejnej miesiączki i w lutym na spokojnie zrobimy. Zresztą zobaczę co mi lekarz powie na wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na kiedy masz wizytę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się nie umawiałam, może jakoś po weekendzie zadzwonię i umówię się na przyszły tydzień

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam potwierdzić, że mi udało się za pierwszym razem.
    Ja nadal jestem w szpitalu. Codziennie mam powtarzane zemam leżeć iodpoczywać. O podszyciu na razie nikt nic nie wspomina. Jutro mammiec jeszcze raz robione crp. Wczoraj mialam robione usg i wyglada że z maluszkiem wszystko w porządku. Krwawienie ustąpiło i pókico wylatująze mnie jakies brudy jak pod koniec okresu.

gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze! Wszystko wróci do normy, zobaczysz! Ile będa CIe tam jeszcze trzymać?

Madziu a jeszcze takie pytanie: Ty miałaś robiony może transfer mrozaczka? bo tak coś mi się przypomniało i nie wiem czy dobrze kojarze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny emek mi dziś pozwolił odkurzyć od 2 tyg matko boskooo :D CZUJĘ , ŻE ŻYJE :D w końcu przypomniałam sobie jak to jest :D sorka , ale musiałam wam tu napisać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no to rzeczywiście przywilej :) ja jak po transferze tyle leżałam i odpoczywałam to też już chciałam coś porobić :)

ale nie przyzwyczajaj się narazie do tego! :) masz dużo odpoczywać i dbać o siebie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 16:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie szaleje z tym odkurzaniem :P ja ogólnie jestem osobą , że ciężko mi usiedzieć na tyłku pomimo tego , że nie pracuje ......
    Ale jak nie posprzątam sobie w domu to mnie szlag trafia ! serio , aż mnie nosi z nerwów ....na szczęście nie mam dużo mebli do wycierania kurzu bo wszystko w domu zminimalizowałam i mam tylko szafkę pod tv i duże szafy ;)
    A teraz zaś mi się marzy szafa w pokoju który był dla dziecia , ale jak powiem emkowi o tej szafie to mnie chyba z domu wyrzuci :P MY SOBIE ROBIMY SZAFY TANIM kosztem bo kupujemy płyty na wymiar i z prowadnicami nas to kosztuje 350 zł , ale za to le roboty przy tym jest :/

• magda Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ja już po wizycie startowej z ivf, od jutra zaczynam protokół krótki z antagonistą, mam już gonal 125 i encorton i zaczynamy ;)

ivi, Spero, gosia81, mala29_, staraczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Magda :D

magda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, no to trzymamy kciuki! a gdzie podchodzisz do ivf??

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja faktycznie raz miałam transfer z mrozonego zarodka. Ja szlam na cyklu naturalnym. Czylibez zadnych lekow. Lekarz nam mowil ze najpierw zawsze probuja na naturlnym a jak sie nie uda to kolejnym razem na sztucznym. Teraz bym prosila od razu o cykl sztuczny. Ja zawsze mialam nieregularne cykle i dlatego uwazam ze sztuczny bylby lepszy. Ja na naturalnym bylam 4 razy najpierw na usg (robiony byl monitoring cyklu) i gdy wygladalo ze lada mo
    ent bedzie owulacja mialam badane hormonow czy na pewno to bedzie dokladnie tego dnia. Po owulacji czekalismy 3 doby bo tylu dniowy byl zarodek i mialam transfr. Po transferze mialam takie same leki co po transferze swiezych zarodkow.

• magda Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 nie- dziękuje, by nie zapeszyć ;-)
    Spero do ivf podchodzę w warszawskim Novum

ako99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to trzymam za pikne jajoki :)

magda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia Madzia! myśl pozytywnie!

magda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu82 no ja jeszcze nie wiem na jakim cyklu będę miała transfer, jak skończy mi się @ to pójdę na wizytę, ale chyba też bym wolała na sztucznym, bo u mnie to różnie bywa z tą owulacją, raz jest, raz nie ma, zawsze w innym terminie...zobaczymy co lekarz powie...

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś skorzysta:

Centrum Leczenia Niepłodności KRIOBANK w Białymstoku
    poszukuje par z rozpoznaną niepłodnością do udziału w badaniu klinicznym. Celem badania jest porównanie skuteczności działania dwóch różnych preparatów hormonalnych, jednego nowego leku badanego i jednego leku dostępnego obecnie w obrocie u kobiet 
    poddawanych po raz pierwszy zabiegowi zapłodnienia pozaustrojowego. 

Do badania będą kwalifikowane pacjentki spełniające następujące kryteria:

- wiek od 18 do 40 lat

- brak przebytych cykli zapłodnienia pozaustrojowego 

- wskaźnik BMI na poziomie 17,5–32,0 kg/m2

- regularne cykle miesiączkowe

- rozpoznanie niepłodności jajowodowej, niepłodności o nieznanej przyczynie, endometriozy w stadium I/II lub partner z rozpoznaną niepłodnością męską

Udział w badaniu wymaga zgłaszania się na częste wizyty w ośrodku w celu przeprowadzenia oceny odpowiedzi pacjentki na preparaty hormonalne. Jeżeli pacjentka zostanie włączona do badania, zostanie poddana leczeniu i ocenom bez ponoszenia kosztów.

Aby uzyskać więcej informacji na temat badania, prosimy o kontakt z dr Agnieszką Kuczyńską, numery telefonu 669 995 666; 605 590 891 lub drogą mailową na adres 

[email protected]

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda u kogo jesteś w Novum bo ja chcę się dostać do programu u nich.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • magda Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 jestem u Dr Hanna Starosławska-Zajączkowska fajna rzeczowa kobitka.

• magda Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Nusia nie- dziekuje ;-) od jutra zaczynam gonal, a czy ktoś z Was miał protokół z antagonistą? rzadko o takim słyszałam

staraczka lubi tę wiadomość

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ