IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniu, przykro mi,ze Cie przesuneli...ale pomysl ze to moze nie jest przypadek moze to ten kolejny cykl bedzie szczesliwym!!!
Adrenalina, jestem na 4 dniu stymulacji ale mam spore dawki menopuru (225,225, pozostale 5 dni 150) i podczas okresu czulam sie tragicznie, wzdecie
kosmiczne, bolesci brzucha i plecow, mdlosci i do tego picie ogromnej ilosci wody i mleka nie ulatwialy tematu. Narazie odpukac si polepszylo, odczuwam jajniki ale jest w porzadku.
Vendetta, gratulacje i powodzenia:) -
adrenalina wrote:W poniedziałek mam punkcję
Dziewczyny czy po stymulacji tez sie zle czujecie ? Za mna 6 dni stymulacji a ja ledwo żyje budzę sie juz zmęczona. Nie chce sobie wyobrazic ze jeszcze do poniedziałku 3 dni stymulacji ehh ale na dzień dzisiejszy mam 8 pęcherzyków na jednym jajniku i 3 na drugim.
Super że masz tyle jajeczek:) To twoja pierwsza stymulka?
Ja jestem już w sumie po drugiej stymulacji, mam 6 jajek;/ zero objawów, przy poprzedniej gdzie wychodowałam 12 jajeczek było identyczne. Stymulowali mnie Gonal i Cetrotide, więc nie byłam jakoś specjalnie nafaszerowana.2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Tak moja pierwsza i ogromnego mam stresa bo nie wiem co sie dzieje. Myślałam ze co najwyżej bede rozdrażniona wkurzona pobili troche brzuch. Ale tak nie mam jajniki troche odczuwam szczególnie wieczorami ale ciagle chodzę śpiąca nie mam wogole energii.
Ale moze przeżyje jeszcze 3 dni do poniedziałku. Juz nie mogę sie doczekać. Chciałabym miec to za sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:29
-
oficjalnie dołączam do Waszego grona rozmowa kwalifikacyjna do rządowego programu odbyła się i zostałam zakwalifikowana, recepty i kartę uprawniającą mnie do badań i zabiegu refunfowaną już otrzymałam narazie do 22 czerwca na antykoncepcji tak aby po 22 czerwcu przystąpić do stymulacji i w lipocu do zabiegu
trzymam za Was wszsytkie kciuki !!!
justa1234, Asiula86, Agnieszka_A., Konwalia, duza, takasobieja, Tosia 1981, renieczka, Reni lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
vendetta83 wrote:Witam. W dniu dzisiejszym oficjalnie już mogę dołączyć do waszego grona!!! Wczoraj miałam wizytę kwalifikacyjną, którą przeszłam pomyślnie
Aby uprzedzić Wasze pytanie - nie jest to program rządowy, tylko badania kliniczne. Dlatego też wszystko rusza w ekspresowym tempie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ja w każdym razie będę się starała zachować stoicki spokój, ale czy dam radę to już inna sprawa
Liczę na dobre rady od bardziej doświadczonych koleżanekPozdrawiam!
http://walkaobyciemama.bloog.pl/id,348936624,title,Kwalifikacja,index.html
Witam sie i ja
vandetta to chyba bedziemy szly razem w tych badaniach.
My dostalismy sie dzisiaj
Za ok. tydzien zaczynamy stymulacje
Wiec bede napewno miala do Was dziewczynki wiele pytan
agniesia2569 lubi tę wiadomość
-
mycha28 wrote:Witam sie i ja
vandetta to chyba bedziemy szly razem w tych badaniach.
My dostalismy sie dzisiaj
Za ok. tydzien zaczynamy stymulacje
Wiec bede napewno miala do Was dziewczynki wiele pytan
Ja zaczynam stymulację za 2 tygodnie. Czyli to Ty jesteś tą 18 - ostatnią osobą, o której była mowa (ja jestem 17 podobno)... Daj znać za tydzień06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
nick nieaktualny
-
adrenalina wrote:Ja pije ogolnie bardzo mało nie wiem czy jest nawet litr jak sie przymuszam.Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Agnieszka_A. wrote:Normalnie brak słów. Dla nich to tylko miesiąc. Dla Ciebie to aż miesiąc.
Przykro mi.2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
vendetta83 wrote:Ja zaczynam stymulację za 2 tygodnie. Czyli to Ty jesteś tą 18 - ostatnią osobą, o której była mowa (ja jestem 17 podobno)... Daj znać za tydzień
No mozeP.Agnieszka mowila ze do konca maja tylko robia kwalifikacje wiec wszytko zalatwialismy na wariackich papierach
A kto Cie prowadzi jesli moge wiedziec? -
Magda79 wrote:Agnieszka widzę że lekarz przepisał ci inofolic, od kiedy i jak długo mówił Ci żeby stosować?
Brałam go prawie 3 miesiące razem z Glucophage przed rozpoczęciem stymulacji w kwietniu. Piłam po dwie saszetki dziennie.
Ponoć miało to pomóc uniknąć hiperstymulacji i wpłynąć na jakość komórek jajowych. -
mycha28 wrote:No moze
P.Agnieszka mowila ze do konca maja tylko robia kwalifikacje wiec wszytko zalatwialismy na wariackich papierach
A kto Cie prowadzi jesli moge wiedziec?
Zaprosiłam Cię do Przyjaciółek, tam sobie pogadamy, żeby nie zaśmiecać wątku innym06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Agnieszka_A. wrote:Brałam go prawie 3 miesiące razem z Glucophage przed rozpoczęciem stymulacji w kwietniu. Piłam po dwie saszetki dziennie.
Ponoć miało to pomóc uniknąć hiperstymulacji i wpłynąć na jakość komórek jajowych.
Ja piję od 2 miesięcy, za kilka dni zobaczymy czy poprawi jakość komórek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 22:37
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Magda79 wrote:Czyli po punkcji już nie brałaś? Gdzieś kiedyś czytałam że nawet całą ciąże powinno się inofolic pić. hm..
Ja piję od 2 miesięcy, za kilka dni zobaczymy czy poprawi jakość komórek:)
Po punkcji już nie brałam.
Zobaczymy czy teraz przed crio powie, żeby go pić czy jednak nie.
Czy u mnie pomógł właśnie Inofolic nie wiem, ale 5 dojrzałych komórek na 6 pobranych było pozytywnym zaskoczeniem. -
Agnieszka_A. wrote:Po punkcji już nie brałam.
Zobaczymy czy teraz przed crio powie, żeby go pić czy jednak nie.
Czy u mnie pomógł właśnie Inofolic nie wiem, ale 5 dojrzałych komórek na 6 pobranych było pozytywnym zaskoczeniem.2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?