IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam u lekarza, l4 ok moze dac, ale antybiotyku jeszcze nie.
a rano czuje w gardle sama rope. Eh. L4 nie wzielam.
Duza sprobuje dzis z woda utleniona. Bo to mamGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Dziewczyny mam skierowanie do poradni genetycznej. Ktoras z Was pisala o genetyku w lodzi
moge jeszcze raz poprosic nazwisko lekarza i adres?
W Lodzi robila Maka. Czekala straaaaasznie dlugo na wyniki. Poprosze Ja, zeby zajrzala i Ci napisala.
Macie problemy genetyczne w rodzinie? Poronienia na koncie? Mąż ma jakos hiper zle wyniki nasienia (azoo, astheno, oligospermie)? -
nick nieaktualnyHej koleżanki.
Wpadam się przywitać i powiedzieć ze jestem już po punkcji. Pobrano płyn z dziesięciu pęcherzyków. Zniosła wszystko dzielnie i juz jesteśmy w drodze do domu. Teraz mamy czekać na informacje. Tak więc proszę o kciuki
PozdrawiamMoniaa, Tosia 1981, Maka, Anatolka, czarownica_tea, duza, Agnieszka_A., nadzieja92, justa1234, Selena, Różyczka, Asiula86, Viki26, Mimbla lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Dziewczyny mam skierowanie do poradni genetycznej. Ktoras z Was pisala o genetyku w lodzi
moge jeszcze raz poprosic nazwisko lekarza i adres?
takasobieja lubi tę wiadomość
-
Na wizytę czekaliśmy ok 5 mies. 16 stycznia mieliśmy wizytę i wtedy też została pobrana krew. Musieliśmy zrobić kariotypy, mąż mutacje AZF i CFTR. Wyniki kariotypow przyszły końcem kwietnia a pozostałe 25 maja. Czas oczekiwania straszny. Lepiej podzwonic i popytać gdzieś indziej jeżeli zależy na czasie.
-
Dzieki wielkie
a ostatnio tu ktos pisal, nie wiem czy nie agnieszka ze czekala 2 tyg na wizyte. Na nfz.
Nie mam poronien, maz w dalszej rodzinie ma zespol downa. Ma slabe nasienie ale nie mega slabe. Ponizej normy. Sprobowac moge... Kurcze nie mam tyle kasy zeby zrobic to platniemusz jeszcze 540zl za sis zaplacic
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
vvv008 wrote:Grunt to lekarz ,który "gra "z pacjentem do 1 bramki ....
Jeszcze raz gratulacje jak sie czujesz?jakiej firmy test robiłaś?
Ja czuję się bardzo dobrze, chociaż od wczoraj od czasu do czasu miewam takie jakby "mulenie" w dole brzucha, trochę jak na okres. Ale może to dlatego, że wczoraj / dzisiaj jest planowy termin @. Wczoraj wieczorem i dziś rano zakładałam luteinę zamiast Lutinusa i nie wiem czy ona powinna być śnieżnobiałaale na wkładce miałam wrażenie, że jest delikatnie beżowa. Nie wiem czy to światło w WC czy Luteina, czy może śluz nie jest idealnie przezroczysty. Poza tym nie mam żadnych objawów. Po poprzednich transferach nie mogłam dotknąć się do piersi, bo były bolesne i powiększone, czułam jakieś zakuwania w okolicach jajników, a teraz kompletnie nic. Może to i dobrze, bo przez ten czas oczekiwania na testowanie nie wymyślałam co dane ukucie może znaczyć
I jak objawów nie było, tak nadal nie ma
Więc, tak jak mówiły Konwalia i Lenuś - brak objawów to też objaw
A co do testu, to wiele razy kupowałam pink test albo inne apteczne, a tym razem czekał na mnie już od dawna przygotowany test Rossmann-owy check and go - 2 w opakowaniu: http://m.rossnet.pl/Produkt/Testy-ciazowe-Check-Go-domowy-test-ciazowy-strumieniowy-2-szt,288700,6418,5455
Został mi jeszcze jeden - jak beta będzie ładnie rosła, to za jakiś czas zrobię jeszcze raz, żeby zobaczyć czy krecha będzie wyraźniejsza. -
takasobieja wrote:Dzieki wielkie
a ostatnio tu ktos pisal, nie wiem czy nie agnieszka ze czekala 2 tyg na wizyte. Na nfz.
Nie mam poronien, maz w dalszej rodzinie ma zespol downa. Ma slabe nasienie ale nie mega slabe. Ponizej normy. Sprobowac moge... Kurcze nie mam tyle kasy zeby zrobic to platniemusz jeszcze 540zl za sis zaplacic
Ja czekałam 2 tygodnie na skierowaniu lekarka rodzinna napisała cito.
Ale jestem z Białegostoku więc to pewnie Tobie za daleko -
Moniaa wrote:Ja czekałam 2 tygodnie na skierowaniu lekarka rodzinna napisała cito.
Ale jestem z Białegostoku więc to pewnie Tobie za daleko
Może spróbuj zapytać czy ktoś Ci napisze, że to ma być na cito? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:no mi tez brak slow, wkurzona jestem na maxa - dla mnie miesiac to wiecznosc...
chyba sie dzis napije, bo inaczej tego dnia nie przezyje
Aniu kochana wiem ,co czujeszv mnie pewnie też na lipiec odwołają ale mnie to akurat cieszy ,bo ogarne egzaminy na spokojnie i bez stresu podejdę do ivf ....
Duża może być to od luteiny trzymam kciuki wypoczywaj .....a co do testòw to zawsze robie albo pink test albo pre test ....ładnie pokazują i szybko jeszcze quixxxmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
duza wrote:Hasło cito robi różnicę, bo ja jak ostatnio potrzebowałam zrobić posiew w trybie ekspresowym to też miałam taki dopisek i już na drugi dzień coś było wiadomo, a cały wynik był na 3 dzień.
Może spróbuj zapytać czy ktoś Ci napisze, że to ma być na cito?Gameta Rzgów
Anna255 wrote:wiesci z ostatnij chwili - odwolali stymulacje, przeniesli mnie na lipiec, mimo tego, ze jeszcze kilka dni temu zapewniali, ze bede szla zgodnie z planem, takze zalamke mam
masakra... dodatkowy miesiac na antykach
Gameta Rzgów
Moniaa wrote:"Tak szybko jak to tylko możliwe"
lekarz wpisuje cito na skierowaniu... aby badanie tudzież wizyta była "na wczoraj" bo jest potrzebna do np. szybkiej diagnozy