IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
duza wrote:Dziewczyny - odebrałam wyniki, ręce mi się trzęsą, siedzę i wyję:
9dpt
Beta - 233,6 mlU/ml
Progesteron - 121,6 nmol/lduza, Agnieszka_A., Konwalia lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Asieńka ja też miałam weryfikację i za każdym razem robiłam beta HCG
aż teraz dałaś mi do myślenia bo piątek mam pierwszą werke
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam Kochane
* Za kciuki, modlitwy, ciepłe słowa przed, w trakcie i teraz po
Nawet nie wiecie jak się wzruszam czytając Wasze gratulacje, bo ja nadal nie wierzę w to co się dzieje
Jeszcze boję się cieszyć, bo czekam na piątek i powtórkę - mam nadzieję, że piątkowy wynik trochę mnie uspokoi.
Dokładnie rok temu podchodziłam do pierwszej stymulacji i rok temu 29go maja przeżyłam swoją pierwszą wielką porażkę. Przez ten rok tyle razy zaciskałam kciuki po kolejnych transferach, wzruszałam się po dobrych wiadomościach i płakałam po tych złych, aż wreszcie doczekałam się swojej bety. Dlatego teraz czekam na piątek - kolejny 29 maja z obawą, ale i nadzieją, że wszystko będzie dobrze (bo jak to wiele razy było powtarzane, dobre myśli przyciągają dobre zdarzenia)
Trzymajcie Kochane dalej kciuki, bo to działaślę wam moc buziaków :*
Agnieszka_A., Ania_84, mysza89, Viki26, justa1234, Tosia 1981, MałaMi83, asieńka, Konwalia, czarownica_tea, niecierpliwa, renieczka, Anatolka, Marta1986, Sansivieria, Asiula86, Mimbla, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Wracam po 3 miesięcznej przerwie po nieudanym pierwszym podejściu do imsi.
Właśnie zaczynam drugą procedurę bo nie miałam żadnych mrozaczków.
Tym razem będzie to protokół długi. I tu pytanie ( byłam u lekarza dawno temu i zapomniałam ): jeśli dziś o 16.30 dostałam @ to kiedy powinnam zacząć zażywać antyki? Jutro wieczorem? W środę rano? Chyba w 2dc, tak? Proszę o pomoc
Gratuluję dziewczynom, którym się udałodziś szczególnie Dużej!
I bardzo, bardzo współczuję Staraczkom, którym nie dane było ujrzenie rosnącej bety lub donoszenie Groszków.
duza, Agnieszka_A., Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Jezu Duza siedziałam jak na szpilkach i czekałam. Kochana piękna beta! Poryczalam sie
Ja to gratuluje bo wiem, ze będzie dobrze z taka beta. Ja 10 dpt miałam 203,5. To który to był raz? Jak dobrze, ze zmieniłaś klinikę...
Jestem po 3 pełnych procedurach (2 razy invimed z krótkim protokołem z antagonistą i raz novum z długim protokołem). W invimedzie oba razy miałam podawane 3-dniowe zarodki (pierwszy raz 2,drugi raz 1) i nic nie zostawało do mrożenia. Po tych dwóch transferach zmieniłam klinikę, zaczęłam badać się na własną rękę, znalazłam wysoką prolaktynę (i udało się ją ustawić), załatwiłam sobie laparo i histero, no i dałam sobie pół roku odpoczynku po poprzednim transferze. W novum udało się pierwszy raz mieć pozytywną betę (choć niestety okazała się być ciążą biochemiczną) i pierwszy raz udało się zamrozić jeden zarodek. I ten czwarty ostatni transfer (crio) okazał się być tym szczęśliwym - i mam nadzieję, że takim zostanie do końca
Moniaa, Konwalia, Agnieszka_A., czarownica_tea, Asiula86, takasobieja, Mimbla, Selena, Anna255, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:Ja to nawet nie wiedzialm dokladnie, ze sa dwa badania. Juz mam w glowie metlik i zle mi z tym, ciezko jest wytzrymac tyle dni.
u nas HCG kosztuje 40zł a beta HCG 76zł, różnica spora...mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Różyczka wrote:Hej dziewczyny!
Wracam po 3 miesięcznej przerwie po nieudanym pierwszym podejściu do imsi.
Właśnie zaczynam drugą procedurę bo nie miałam żadnych mrozaczków.
Tym razem będzie to protokół długi. I tu pytanie ( byłam u lekarza dawno temu i zapomniałam ): jeśli dziś o 16.30 dostałam @ to kiedy powinnam zacząć zażywać antyki? Jutro wieczorem? W środę rano? Chyba w 2dc, tak? Proszę o pomoc
Gratuluję dziewczynom, którym się udałodziś szczególnie Dużej!
I bardzo, bardzo współczuję Staraczkom, którym nie dane było ujrzenie rosnącej bety lub donoszenie Groszków.
lekarz antyki zalecił zapewnie od 2 dc czyli od piątku ...
Tak mi się wydaje przynajmniej.
U mnie lekarz nie zlecił pory brania antykoncepcji. Jedynie dał zalecenia do encortolonu. A że lepiej brać pixy wszystkie na raz to brałam od 2 dc wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 18:16
-
asieńka wrote:zobac zna strone vitalabo.
u mnie w labie beta hcg 24 zł
-
duza wrote:Tak jak napisałam wcześniej, ja też ryczę czytając Wasze gratulacje, a w szczególności od tych z Was, które "znam" już dłużej, z którymi zaczynałam swoje boje.
Jestem po 3 pełnych procedurach (2 razy invimed z krótkim protokołem z antagonistą i raz novum z długim protokołem). W invimedzie oba razy miałam podawane 3-dniowe zarodki (pierwszy raz 2,drugi raz 1) i nic nie zostawało do mrożenia. Po tych dwóch transferach zmieniłam klinikę, zaczęłam badać się na własną rękę, znalazłam wysoką prolaktynę (i udało się ją ustawić), załatwiłam sobie laparo i histero, no i dałam sobie pół roku odpoczynku po poprzednim transferze. W novum udało się pierwszy raz mieć pozytywną betę (choć niestety okazała się być ciążą biochemiczną) i pierwszy raz udało się zamrozić jeden zarodek. I ten czwarty ostatni transfer (crio) okazał się być tym szczęśliwym - i mam nadzieję, że takim zostanie do końca
Już teraz musi być dobrze
Pokazujesz, że warto walczyć o Szczęście.
Dodałaś mi teraz siły do dalszych starań - wpierw do criotransferu, a jeśli coś pójdzie nie tak to do drugiego podejścia.Konwalia, duza, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Ja na Twoim miejscu 1 dc liczyłabym od jutra.
lekarz antyki zalecił zapewnie od 2 dc czyli od piątku ...
Tak mi się wydaje przynajmniej.
U mnie lekarz nie zlecił pory brania antykoncepcji. Jedynie dał zalecenia do encortolonu. A że lepiej brać pixy wszystkie na raz to brałam od 2 dc wieczorem
Mi lekarz też nie zalecił konkretnej pory. Chciałam się upewnić, w którym dniu cyklu mam zacząć
Moniaa lubi tę wiadomość
-
asieńka wrote:ja miałam konsultacje telefoniczna i nic nie powiedziała, ze cos nie tak z wynikami, ze złe badania... wiec sam anie wiem co teraz....