X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Dziewczyny - odebrałam wyniki, ręce mi się trzęsą, siedzę i wyję:
    9dpt
    Beta - 233,6 mlU/ml
    Progesteron - 121,6 nmol/l
    Baaaaaaaaaaardzo to lubie!!!! :D

duza, Agnieszka_A., Konwalia lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka ja też miałam weryfikację i za każdym razem robiłam beta HCG :/ aż teraz dałaś mi do myślenia bo piątek mam pierwszą werke

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    9dpt
    Beta - 233,6 mlU/ml

Bosko!!!!!:-)
    Nareszcie! Piękny wynik!!!!

duza, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza ja też Ci serdecznie gratuluję :)

duza lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane :)* Za kciuki, modlitwy, ciepłe słowa przed, w trakcie i teraz po :) Nawet nie wiecie jak się wzruszam czytając Wasze gratulacje, bo ja nadal nie wierzę w to co się dzieje :) Jeszcze boję się cieszyć, bo czekam na piątek i powtórkę - mam nadzieję, że piątkowy wynik trochę mnie uspokoi.
    Dokładnie rok temu podchodziłam do pierwszej stymulacji i rok temu 29go maja przeżyłam swoją pierwszą wielką porażkę. Przez ten rok tyle razy zaciskałam kciuki po kolejnych transferach, wzruszałam się po dobrych wiadomościach i płakałam po tych złych, aż wreszcie doczekałam się swojej bety. Dlatego teraz czekam na piątek - kolejny 29 maja z obawą, ale i nadzieją, że wszystko będzie dobrze (bo jak to wiele razy było powtarzane, dobre myśli przyciągają dobre zdarzenia) :)
    Trzymajcie Kochane dalej kciuki, bo to działa :) ślę wam moc buziaków :*

Agnieszka_A., Ania_84, mysza89, Viki26, justa1234, Tosia 1981, MałaMi83, asieńka, Konwalia, czarownica_tea, niecierpliwa, renieczka, Anatolka, Marta1986, Sansivieria, Asiula86, Mimbla, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża gratulacje,przelamalas złą passę ☺

duza, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wracam po 3 miesięcznej przerwie po nieudanym pierwszym podejściu do imsi.
    Właśnie zaczynam drugą procedurę bo nie miałam żadnych mrozaczków.
    Tym razem będzie to protokół długi. I tu pytanie ( byłam u lekarza dawno temu i zapomniałam ): jeśli dziś o 16.30 dostałam @ to kiedy powinnam zacząć zażywać antyki? Jutro wieczorem? W środę rano? Chyba w 2dc, tak? Proszę o pomoc ;)
    Gratuluję dziewczynom, którym się udało ;) dziś szczególnie Dużej!
    I bardzo, bardzo współczuję Staraczkom, którym nie dane było ujrzenie rosnącej bety lub donoszenie Groszków.

duza, Agnieszka_A., Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Jezu Duza siedziałam jak na szpilkach i czekałam. Kochana piękna beta! Poryczalam sie ;) Ja to gratuluje bo wiem, ze będzie dobrze z taka beta. Ja 10 dpt miałam 203,5. To który to był raz? Jak dobrze, ze zmieniłaś klinikę...
    Tak jak napisałam wcześniej, ja też ryczę czytając Wasze gratulacje, a w szczególności od tych z Was, które "znam" już dłużej, z którymi zaczynałam swoje boje.
    Jestem po 3 pełnych procedurach (2 razy invimed z krótkim protokołem z antagonistą i raz novum z długim protokołem). W invimedzie oba razy miałam podawane 3-dniowe zarodki (pierwszy raz 2,drugi raz 1) i nic nie zostawało do mrożenia. Po tych dwóch transferach zmieniłam klinikę, zaczęłam badać się na własną rękę, znalazłam wysoką prolaktynę (i udało się ją ustawić), załatwiłam sobie laparo i histero, no i dałam sobie pół roku odpoczynku po poprzednim transferze. W novum udało się pierwszy raz mieć pozytywną betę (choć niestety okazała się być ciążą biochemiczną) i pierwszy raz udało się zamrozić jeden zarodek. I ten czwarty ostatni transfer (crio) okazał się być tym szczęśliwym - i mam nadzieję, że takim zostanie do końca :-)

Moniaa, Konwalia, Agnieszka_A., czarownica_tea, Asiula86, takasobieja, Mimbla, Selena, Anna255, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    a gdzie robiłaś i ile płaciłaś?
    Robiłam w novum i płaciłam 260 zł

• asieńka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Ja to nawet nie wiedzialm dokladnie, ze sa dwa badania. Juz mam w glowie metlik i zle mi z tym, ciezko jest wytzrymac tyle dni.

u nas HCG kosztuje 40zł a beta HCG 76zł, różnica spora...

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Asieńka ja też miałam weryfikację i za każdym razem robiłam beta HCG :/ aż teraz dałaś mi do myślenia bo piątek mam pierwszą werke

zobac zna strone vitalabo.

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    9dpt
    Beta - 233,6 mlU/ml

Gratuluję !!! Będę trzymać kciuki za piękny przyrost :-)

duza lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:

Boziulko a gdzie Ty mieszkasz że takie ceny??? 036.gif
    u mnie w klinice beta kosztuje bodajże 26-30zł.

• monik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:

u mnie w przychodni chyba 18 lub 20zł

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej dziewczyny!
    Wracam po 3 miesięcznej przerwie po nieudanym pierwszym podejściu do imsi.
    Właśnie zaczynam drugą procedurę bo nie miałam żadnych mrozaczków.
    Tym razem będzie to protokół długi. I tu pytanie ( byłam u lekarza dawno temu i zapomniałam ): jeśli dziś o 16.30 dostałam @ to kiedy powinnam zacząć zażywać antyki? Jutro wieczorem? W środę rano? Chyba w 2dc, tak? Proszę o pomoc ;)
    Gratuluję dziewczynom, którym się udało ;) dziś szczególnie Dużej!
    I bardzo, bardzo współczuję Staraczkom, którym nie dane było ujrzenie rosnącej bety lub donoszenie Groszków.
    Ja na Twoim miejscu 1 dc liczyłabym od jutra.
    lekarz antyki zalecił zapewnie od 2 dc czyli od piątku ...
    Tak mi się wydaje przynajmniej.
    U mnie lekarz nie zlecił pory brania antykoncepcji. Jedynie dał zalecenia do encortolonu. A że lepiej brać pixy wszystkie na raz to brałam od 2 dc wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 18:16

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    zobac zna strone vitalabo.
    Spojrzałam i to jest jakieś inne badanie za te 76 zł :/ u mnie w labie beta hcg 24 zł

17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam konsultacje telefoniczna i nic nie powiedziała, ze cos nie tak z wynikami, ze złe badania... wiec sam anie wiem co teraz....

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Tak jak napisałam wcześniej, ja też ryczę czytając Wasze gratulacje, a w szczególności od tych z Was, które "znam" już dłużej, z którymi zaczynałam swoje boje.
    Jestem po 3 pełnych procedurach (2 razy invimed z krótkim protokołem z antagonistą i raz novum z długim protokołem). W invimedzie oba razy miałam podawane 3-dniowe zarodki (pierwszy raz 2,drugi raz 1) i nic nie zostawało do mrożenia. Po tych dwóch transferach zmieniłam klinikę, zaczęłam badać się na własną rękę, znalazłam wysoką prolaktynę (i udało się ją ustawić), załatwiłam sobie laparo i histero, no i dałam sobie pół roku odpoczynku po poprzednim transferze. W novum udało się pierwszy raz mieć pozytywną betę (choć niestety okazała się być ciążą biochemiczną) i pierwszy raz udało się zamrozić jeden zarodek. I ten czwarty ostatni transfer (crio) okazał się być tym szczęśliwym - i mam nadzieję, że takim zostanie do końca :-)

Już teraz musi być dobrze ;)
    Pokazujesz, że warto walczyć o Szczęście.
    Dodałaś mi teraz siły do dalszych starań - wpierw do criotransferu, a jeśli coś pójdzie nie tak to do drugiego podejścia.

Konwalia, duza, Mimbla lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja na Twoim miejscu 1 dc liczyłabym od jutra.
    lekarz antyki zalecił zapewnie od 2 dc czyli od piątku ...
    Tak mi się wydaje przynajmniej.
    U mnie lekarz nie zlecił pory brania antykoncepcji. Jedynie dał zalecenia do encortolonu. A że lepiej brać pixy wszystkie na raz to brałam od 2 dc wieczorem :)
    Dzięki Moniaa.
    Mi lekarz też nie zalecił konkretnej pory. Chciałam się upewnić, w którym dniu cyklu mam zacząć ;)

Moniaa lubi tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ja miałam konsultacje telefoniczna i nic nie powiedziała, ze cos nie tak z wynikami, ze złe badania... wiec sam anie wiem co teraz....
    Na pewno kolejne zrób te same :-)

1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ