X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka, wczoraj dr Czarownica przyjmowala z predkoscia 5 par na 10 minut, az sie z kolezanka usmialysmy, juz wole Dr Przystojniaka S:-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia endometrioza nie jest przeszkodą, i laparoskopia nie jest chyba wymagana

Fistaszek no jak czekam na wizyte u M to zanim on 'obrobi' jedną pacjentkę to ona potrafi ogarnąć wszystkie co do niej czekają :) ale co mi tam nie będę kolejnego miesiąca czekać ze stymulacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:07

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i do zainteresowanych bakteriami które pojawiają się w trakcie procedur in-vitro, wyobraźcie sobie że na wynik posiewu czekałam od piątku do dzisiaj czyli wyszło 4 dni.

Polecam ze swojej strony kuracje wzmacniać jedzeniem kiszonej kapusty. Ja pochłaniałam codziennie 20-30 dkg i wyobrażałam sobie że kiedyś ludzie nie mieli antybiotyków i leczyli się tylko w ten sposób.. Nie wiem czy kapusta czy utosugestia czy antybiotyk ;-) ale pomogło..

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Hej dziewczynki, wpadam przekazać, że szczęśliwie wyleczyłam się z infekcji bakteryjnej (10 dni kuracji antybiotykowej pomogło, uff).
    Tak więc umówiłam się już że z początkiem lipca idę na histeroskopię a następnie w sierpniu po pierwszego mrożaka..
    Najpierw bierzemy tego słabszego BC, a blastusię ewentualnie weźmiemy następnym razem.

Pogadałam też chwilę z ginem o progesteronie, mówiąc że wolałabym żeby nie było tak że dokładam sobie sama tylko chciałabym od początku mieć przepisane minimum 300 mg/ doba a następnie 16-08 jechać na urlop i nie stresować się tym że PRG może być za niski. Nie będę przecież szukać laboratorium w gminie Jurata i nerwowo sprawdzać go co 2 dni, chcę po prostu łykać go więcej.

No i powiedział że przepisze mi tyle ile chcę, a na urlop muszę jechać.

Tak wiec jakiś postęp jest ;-).Może po tym wszystkim, ta II procedura przyniesie mi sukces. Muszę teraz cierpliwie wytrwać do sierpnia.
    Dobrze że ta paskuda już wyleczona :-) trzymam kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku ;-)

Mimbla lubi tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tak troche podczytuje bo mnie tez w nedalekiej przszlosci czeka ivf
    odnosnie pytania o endometrioze przy ivf-

moge z wlasnego przypadku- laparo robilam w zeszlym miesiacu poniewaz hsg wykazalo niedroznosc- i tu czkala niemila niespodzianka- okazalo sie ze mam endometrioze, niewielka,ale akurat zabetonowala mi jajowody.
    Obecnie przygotwanie do ivf u mnie- to wprowdzenie sztucznej menopauzy- aby endomende uspic ( dodam ze ja mam nieduza, uspilam ja sobie nieswiadomie przez lata przyjmowania antykow) i mam przez 3 mce przyjmowac Visanne ( z rozmowy z innym gin- te 3 mce to standard, aby uspic organizm i potem zaatakowac stymulacja8 tam przeciez dawki w tys.)
    Nie wiem dokladnie jaka stymulacja jescze, ale najczesciej w takim wypadku stosuj sie tzw. dlugi protokol

sylwiaśta159, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    już jestem w trójpaku:)

Powodzonka i pozytywnej bety odpoczywajcie :)

Konwalia trzymam kciuki :)

Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justa,
    na mnie dobrze działa sama świadomość, że jest jakiś plan... nie cierpię nie wiedzieć co będzie za miesiąc - dwa.

justa1234 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w sumie jesli byly by niedrozne a chcialabym ivf to chyba nie musze jej robic w celu udroznienia? Z drugiej zas strony, nie usypiasz endo z powodu ivf?

• gretka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No ale w sumie jesli byly by niedrozne a chcialabym ivf to chyba nie musze jej robic w celu udroznienia? Z drugiej zas strony, nie usypiasz endo z powodu ivf?
    Wlasnie usypiam endo z powodu ivf.

gretka
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Hej dziewczyny czekam na @ i rozpoczeńcie ovulastanu ale się ten czas dłuży ,nie pisze bo nie chce was dołować

Asieńka jak beta powtarzałaś???
    Fistaszek gratulacje :)
    Dziewczynki na stumulacji trzymam kciuki ,za transferki też :)

powtarzałam dzisiaj, czekam na wynik i ciągle odświeżam stronę z wynikiem... :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah rozumiem. No to co z osobami ktore nie wiedza ze maja endo bo laparoskopii nie mialy robionej? Ivf sie nie uda?

• asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ah rozumiem. No to co z osobami ktore nie wiedza ze maja endo bo laparoskopii nie mialy robionej? Ivf sie nie uda?

ja mam endomertioze i miałam robiona laparoskopie

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co jak np mnie by zakwalifikowali do ivf. A nigdy nie mialam laparoskopii i nie wiadomo czy mam endo czy nie. Bo skoro wam ja usypiaja to znaczy ze jakos przeszkadza w ivf no to co z osobami ktore maja endo a o tym nie wiedza?

• asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam wynik HCG - 30,46 dzisiaj jest 10dpt, w piątek 6dpt miałam 3,92. ciekawa jestem dzisiejszego telefonu z kliniki :)

renieczka, Agnieszka_A., Viki26, duza, justa1234, Konwalia, kkisia, Mimbla, roletka, mycha28, gretka, sylwiaśta159, Anatolka, Tosia 1981, Anko:-), MałaMi83, iga 79, mysza89, Moniaa, Asiula86, czarownica_tea, sylvuś, zai2014, Beata.D, monik lubią tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domu :)
    Przywieźliśmy ze sobą blastocystę 4AA. Dwie pozostałe zostały zamrożone. No to teraz muszę uzbroić się w cierpliwość i dobrą myśl.

asieńka, Viki26, justa1234, Konwalia, kkisia, roletka, mycha28, Mimbla, gretka, Anatolka, Tosia 1981, Agnieszka_A., MałaMi83, iga 79, mysza89, Moniaa, nadzieja92, Asiula86, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Aha no i do zainteresowanych bakteriami które pojawiają się w trakcie procedur in-vitro, wyobraźcie sobie że na wynik posiewu czekałam od piątku do dzisiaj czyli wyszło 4 dni.

Polecam ze swojej strony kuracje wzmacniać jedzeniem kiszonej kapusty. Ja pochłaniałam codziennie 20-30 dkg i wyobrażałam sobie że kiedyś ludzie nie mieli antybiotyków i leczyli się tylko w ten sposób.. Nie wiem czy kapusta czy utosugestia czy antybiotyk ;-) ale pomogło..
    Super, że to paskudztwo już się wytępiło. Teraz tylko dbaj o sobie, żeby po antybiotyku nic więcej nie chciało się przypałętać.
    Ja któregoś roku przeziębiłam pęcherz, ale tak bardzo, że potrzebny był antybiotyk, a po antybiotyku rzuciło mi się na bakterie w pochwie, potem jednocześnie i tu i tu były i na koniec chyba znowu pęcherz. Ze 3 miesiące się bujałam z antybiotykami, a każdym razem inny i miałam serdecznie dość. Więc teraz dbam o siebie mocno w tych okolicach.
    Przed poprzednim transferem miałam pojedyncze bakterie i dr mi powiedział, żeby zwiększyć ilość żurawiny, żeby zakwasić środowisko. Unikać słodyczy, kupić sobie dużą strzykawkę i robić irygację pochwy rumiankiem, a do tego jeszcze sprawiłam sobie lactacyd na upławy (on ma niższe pH, więc też zakwasza środowisko) i wszystko poszło dobrze.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No ale co jak np mnie by zakwalifikowali do ivf. A nigdy nie mialam laparoskopii i nie wiadomo czy mam endo czy nie. Bo skoro wam ja usypiaja to znaczy ze jakos przeszkadza w ivf no to co z osobami ktore maja endo a o tym nie wiedza?
    Endomenda nie tyle przeszkadza w ivf, a raczej ivf jest wskazaniem przy endometriozie - tak tłumaczył mi lekarz. Jeśli do tej pory nic takiego nie miałaś zdiagnozowanego, to podejrzewam, że po kwalifikacji podejdziesz do procedury normalnie - być może krótkim protokołem, bez sprawdzania, a gdyby tfu tfu się nie udało, to wtedy będą brali się za bardziej zaawansowaną diagnostykę.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam stwierdzona endometrioze po laparoskopii i to pomogło w kwalifikacji

Mimbla lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    dostałam wynik HCG - 30,46 dzisiaj jest 10dpt, w piątek 6dpt miałam 3,92. ciekawa jestem dzisiejszego telefonu z kliniki :)

tak się denerwuje, Bo czytałam, ze fistaszek ten sam dpt jest i ma 98 wynik...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choruję na endometriozę IV stopnia, wskazaniem do IVF jest właśnie endometrioza każdego stopnia...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ