X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka, wczoraj dr Czarownica przyjmowala z predkoscia 5 par na 10 minut, az sie z kolezanka usmialysmy, juz wole Dr Przystojniaka S:-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia endometrioza nie jest przeszkodą, i laparoskopia nie jest chyba wymagana

Fistaszek no jak czekam na wizyte u M to zanim on 'obrobi' jedną pacjentkę to ona potrafi ogarnąć wszystkie co do niej czekają :) ale co mi tam nie będę kolejnego miesiąca czekać ze stymulacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:07

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i do zainteresowanych bakteriami które pojawiają się w trakcie procedur in-vitro, wyobraźcie sobie że na wynik posiewu czekałam od piątku do dzisiaj czyli wyszło 4 dni.

Polecam ze swojej strony kuracje wzmacniać jedzeniem kiszonej kapusty. Ja pochłaniałam codziennie 20-30 dkg i wyobrażałam sobie że kiedyś ludzie nie mieli antybiotyków i leczyli się tylko w ten sposób.. Nie wiem czy kapusta czy utosugestia czy antybiotyk ;-) ale pomogło..

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Hej dziewczynki, wpadam przekazać, że szczęśliwie wyleczyłam się z infekcji bakteryjnej (10 dni kuracji antybiotykowej pomogło, uff).
    Tak więc umówiłam się już że z początkiem lipca idę na histeroskopię a następnie w sierpniu po pierwszego mrożaka..
    Najpierw bierzemy tego słabszego BC, a blastusię ewentualnie weźmiemy następnym razem.

Pogadałam też chwilę z ginem o progesteronie, mówiąc że wolałabym żeby nie było tak że dokładam sobie sama tylko chciałabym od początku mieć przepisane minimum 300 mg/ doba a następnie 16-08 jechać na urlop i nie stresować się tym że PRG może być za niski. Nie będę przecież szukać laboratorium w gminie Jurata i nerwowo sprawdzać go co 2 dni, chcę po prostu łykać go więcej.

No i powiedział że przepisze mi tyle ile chcę, a na urlop muszę jechać.

Tak wiec jakiś postęp jest ;-).Może po tym wszystkim, ta II procedura przyniesie mi sukces. Muszę teraz cierpliwie wytrwać do sierpnia.
    Dobrze że ta paskuda już wyleczona :-) trzymam kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku ;-)

Mimbla lubi tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tak troche podczytuje bo mnie tez w nedalekiej przszlosci czeka ivf
    odnosnie pytania o endometrioze przy ivf-

moge z wlasnego przypadku- laparo robilam w zeszlym miesiacu poniewaz hsg wykazalo niedroznosc- i tu czkala niemila niespodzianka- okazalo sie ze mam endometrioze, niewielka,ale akurat zabetonowala mi jajowody.
    Obecnie przygotwanie do ivf u mnie- to wprowdzenie sztucznej menopauzy- aby endomende uspic ( dodam ze ja mam nieduza, uspilam ja sobie nieswiadomie przez lata przyjmowania antykow) i mam przez 3 mce przyjmowac Visanne ( z rozmowy z innym gin- te 3 mce to standard, aby uspic organizm i potem zaatakowac stymulacja8 tam przeciez dawki w tys.)
    Nie wiem dokladnie jaka stymulacja jescze, ale najczesciej w takim wypadku stosuj sie tzw. dlugi protokol

sylwiaśta159, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    już jestem w trójpaku:)

Powodzonka i pozytywnej bety odpoczywajcie :)

Konwalia trzymam kciuki :)

Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justa,
    na mnie dobrze działa sama świadomość, że jest jakiś plan... nie cierpię nie wiedzieć co będzie za miesiąc - dwa.

justa1234 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w sumie jesli byly by niedrozne a chcialabym ivf to chyba nie musze jej robic w celu udroznienia? Z drugiej zas strony, nie usypiasz endo z powodu ivf?

• gretka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No ale w sumie jesli byly by niedrozne a chcialabym ivf to chyba nie musze jej robic w celu udroznienia? Z drugiej zas strony, nie usypiasz endo z powodu ivf?
    Wlasnie usypiam endo z powodu ivf.

gretka
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Hej dziewczyny czekam na @ i rozpoczeńcie ovulastanu ale się ten czas dłuży ,nie pisze bo nie chce was dołować

Asieńka jak beta powtarzałaś???
    Fistaszek gratulacje :)
    Dziewczynki na stumulacji trzymam kciuki ,za transferki też :)

powtarzałam dzisiaj, czekam na wynik i ciągle odświeżam stronę z wynikiem... :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah rozumiem. No to co z osobami ktore nie wiedza ze maja endo bo laparoskopii nie mialy robionej? Ivf sie nie uda?

• asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ah rozumiem. No to co z osobami ktore nie wiedza ze maja endo bo laparoskopii nie mialy robionej? Ivf sie nie uda?

ja mam endomertioze i miałam robiona laparoskopie

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co jak np mnie by zakwalifikowali do ivf. A nigdy nie mialam laparoskopii i nie wiadomo czy mam endo czy nie. Bo skoro wam ja usypiaja to znaczy ze jakos przeszkadza w ivf no to co z osobami ktore maja endo a o tym nie wiedza?

• asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam wynik HCG - 30,46 dzisiaj jest 10dpt, w piątek 6dpt miałam 3,92. ciekawa jestem dzisiejszego telefonu z kliniki :)

renieczka, Agnieszka_A., Viki26, duza, justa1234, Konwalia, kkisia, Mimbla, roletka, mycha28, gretka, sylwiaśta159, Anatolka, Tosia 1981, Anko:-), MałaMi83, iga 79, mysza89, Moniaa, Asiula86, czarownica_tea, sylvuś, zai2014, Beata.D, monik lubią tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domu :)
    Przywieźliśmy ze sobą blastocystę 4AA. Dwie pozostałe zostały zamrożone. No to teraz muszę uzbroić się w cierpliwość i dobrą myśl.

asieńka, Viki26, justa1234, Konwalia, kkisia, roletka, mycha28, Mimbla, gretka, Anatolka, Tosia 1981, Agnieszka_A., MałaMi83, iga 79, mysza89, Moniaa, nadzieja92, Asiula86, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Aha no i do zainteresowanych bakteriami które pojawiają się w trakcie procedur in-vitro, wyobraźcie sobie że na wynik posiewu czekałam od piątku do dzisiaj czyli wyszło 4 dni.

Polecam ze swojej strony kuracje wzmacniać jedzeniem kiszonej kapusty. Ja pochłaniałam codziennie 20-30 dkg i wyobrażałam sobie że kiedyś ludzie nie mieli antybiotyków i leczyli się tylko w ten sposób.. Nie wiem czy kapusta czy utosugestia czy antybiotyk ;-) ale pomogło..
    Super, że to paskudztwo już się wytępiło. Teraz tylko dbaj o sobie, żeby po antybiotyku nic więcej nie chciało się przypałętać.
    Ja któregoś roku przeziębiłam pęcherz, ale tak bardzo, że potrzebny był antybiotyk, a po antybiotyku rzuciło mi się na bakterie w pochwie, potem jednocześnie i tu i tu były i na koniec chyba znowu pęcherz. Ze 3 miesiące się bujałam z antybiotykami, a każdym razem inny i miałam serdecznie dość. Więc teraz dbam o siebie mocno w tych okolicach.
    Przed poprzednim transferem miałam pojedyncze bakterie i dr mi powiedział, żeby zwiększyć ilość żurawiny, żeby zakwasić środowisko. Unikać słodyczy, kupić sobie dużą strzykawkę i robić irygację pochwy rumiankiem, a do tego jeszcze sprawiłam sobie lactacyd na upławy (on ma niższe pH, więc też zakwasza środowisko) i wszystko poszło dobrze.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No ale co jak np mnie by zakwalifikowali do ivf. A nigdy nie mialam laparoskopii i nie wiadomo czy mam endo czy nie. Bo skoro wam ja usypiaja to znaczy ze jakos przeszkadza w ivf no to co z osobami ktore maja endo a o tym nie wiedza?
    Endomenda nie tyle przeszkadza w ivf, a raczej ivf jest wskazaniem przy endometriozie - tak tłumaczył mi lekarz. Jeśli do tej pory nic takiego nie miałaś zdiagnozowanego, to podejrzewam, że po kwalifikacji podejdziesz do procedury normalnie - być może krótkim protokołem, bez sprawdzania, a gdyby tfu tfu się nie udało, to wtedy będą brali się za bardziej zaawansowaną diagnostykę.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam stwierdzona endometrioze po laparoskopii i to pomogło w kwalifikacji

Mimbla lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    dostałam wynik HCG - 30,46 dzisiaj jest 10dpt, w piątek 6dpt miałam 3,92. ciekawa jestem dzisiejszego telefonu z kliniki :)

tak się denerwuje, Bo czytałam, ze fistaszek ten sam dpt jest i ma 98 wynik...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choruję na endometriozę IV stopnia, wskazaniem do IVF jest właśnie endometrioza każdego stopnia...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ