WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • duza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    tak się denerwuje, Bo czytałam, ze fistaszek ten sam dpt jest i ma 98 wynik...
    Asieńka, nie denerwuj się, bo to szkodzi Grochowi. U każdej jest inaczej, a najważniejszy jest przyrost - a taki u Ciebie jest - więc zapomnij o porównywanie swoich wartości z innymi. Teraz spokój i odpoczynek i czekamy na kolejny przyrost. Oczywiście moje kciuki zaciśnięte &&&
    A właśnie - kiedy kolejna beta?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ah rozumiem. No to co z osobami ktore nie wiedza ze maja endo bo laparoskopii nie mialy robionej? Ivf sie nie uda?

Ja miałam robioną lapo bo uparłam się, że nie chcę hsg :) no i przy lapo wyszło, że mam endo 3 stopnia i niedrożność jajowodów, wszystko ładnie wyczyścili i startowałam z in vitro.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Asieńka, nie denerwuj się, bo to szkodzi Grochowi. U każdej jest inaczej, a najważniejszy jest przyrost - a taki u Ciebie jest - więc zapomnij o porównywanie swoich wartości z innymi. Teraz spokój i odpoczynek i czekamy na kolejny przyrost. Oczywiście moje kciuki zaciśnięte &&&
    A właśnie - kiedy kolejna beta?

dzięki duża :) mam konsultacje telefoniczna po godz 20, zoabczymy co zleci a wizyte dopiero 10 czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:00

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Super, że to paskudztwo już się wytępiło. Teraz tylko dbaj o sobie, żeby po antybiotyku nic więcej nie chciało się przypałętać.
    Ja któregoś roku przeziębiłam pęcherz, ale tak bardzo, że potrzebny był antybiotyk, a po antybiotyku rzuciło mi się na bakterie w pochwie, potem jednocześnie i tu i tu były i na koniec chyba znowu pęcherz. Ze 3 miesiące się bujałam z antybiotykami, a każdym razem inny i miałam serdecznie dość. Więc teraz dbam o siebie mocno w tych okolicach.
    Przed poprzednim transferem miałam pojedyncze bakterie i dr mi powiedział, żeby zwiększyć ilość żurawiny, żeby zakwasić środowisko. Unikać słodyczy, kupić sobie dużą strzykawkę i robić irygację pochwy rumiankiem, a do tego jeszcze sprawiłam sobie lactacyd na upławy (on ma niższe pH, więc też zakwasza środowisko) i wszystko poszło dobrze.

podziwiam Cię za irygacje rumiankowe, niestety nie umiałabym tego robić, to ponad moje siły. Kiedyś, dawno temu leczyłam jedną infekcję nasiadówkami z kory dębowej.. to był hard core.

Zgadzam się na 100% z tym co piszesz o pozytywnym wpływie eliminacji cukru. Bakterie żywią się cukrem, i nie tylko na zęby ale też skórę dobrze działa taki odwyk, wszelkie śluzówki w ogóle mają się lepiej, przynajmniej w moim przypadku.

Z płynów intymnych teraz mam Ziaję z korą dębu, Laktacyd owszem kiedyś kupowałam ale szczególnych właściwości nie zauważyłam :). Jest jak dla mnie trochę mało wydajny, a lubię mieć dużą butelkę i często cała się myję takim płynem :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:37

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ah rozumiem. No to co z osobami ktore nie wiedza ze maja endo bo laparoskopii nie mialy robionej? Ivf sie nie uda?
    to pytanie do lekarza- ja nie wiem
    a masz jakies przeslanki ze Ciebie endometrioza?
    skoro juz wiesz ze ifv- to jakis inny czynnik tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:32

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka gratulacje!!! bardzo gratuluję! :)

niee, nie mam przesłanek ku endo, no jedynie 19 nieudanych cykli, ale tez nasienie jest dosc kiepskie. Ja po prostu z tych, co muszą mieć plan na przyszłość, poukładane, przekalkulowane, nie gniewajcie się :* i kochane jesteście za pomoc :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skad pomysl, ze endometrioza nie przeszkadza? Jakby nie przeszkadzala to wszystkie, ktore napisaly, ze ja maja bylyby w naturalnej ciazy a nie siedzialy na watku ivf.

Endometrioza poza zrostami, ktore potrafia "zalatwic" jajowody, to wytwarza mase dziwnych przeciwcial, obniza jakosc jajeczek, utrudnia zagniezdzenie... Rozne atrakcje zapewnia. Nawet przy ivf.

Sylwiasta, do laparoskopii - nawet diagnostycznej - trzeba miec wskazania. Nikt nie kroi pacjentek na wszelki wypadek, bo naczytaly sie o endometriozie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:49

Elmirka, gretka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie jakieś suplementy i coś na uspokojenie w trakcie stymulacji??? ja zastanawiam się czy o coś nie poprosić bo przy pierwszym podejściu myślałam że zejdę tak się denerwowałam...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek punkcja. Moglybyscie powiedzieć jak to wygląda?

Idgie, czarownica_tea lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asnieńka tak, jak dziewczyny pisza, nie porownuj z moja, bo wazniejszy jest przyrost niz wartosc, zaobacz, co powie ci lekarz

asieńka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    asieńka gratulacje!!! bardzo gratuluję! :)

niee, nie mam przesłanek ku endo, no jedynie 19 nieudanych cykli, ale tez nasienie jest dosc kiepskie. Ja po prostu z tych, co muszą mieć plan na przyszłość, poukładane, przekalkulowane, nie gniewajcie się :* i kochane jesteście za pomoc :)

o godz 20 zobaczymy czy bedzie czego gratulować ;) 6 dpt lekarz widziałam ze był jakiszreygnowany patrzac na wyniki.... zobaczymy jak dzisiaj, juz sie nie moge doczekac... :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    asnieńka tak, jak dziewczyny pisza, nie porownuj z moja, bo wazniejszy jest przyrost niz wartosc, zaobacz, co powie ci lekarz

czekam czekam na tel z kliniki :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Aha no i do zainteresowanych bakteriami które pojawiają się w trakcie procedur in-vitro, wyobraźcie sobie że na wynik posiewu czekałam od piątku do dzisiaj czyli wyszło 4 dni.

Polecam ze swojej strony kuracje wzmacniać jedzeniem kiszonej kapusty. Ja pochłaniałam codziennie 20-30 dkg i wyobrażałam sobie że kiedyś ludzie nie mieli antybiotyków i leczyli się tylko w ten sposób.. Nie wiem czy kapusta czy utosugestia czy antybiotyk ;-) ale pomogło..
    Mi nie robili zadnego posiewu. Tylko krew badają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 17:33

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka, renieczka- gratulacje :-)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    W czwartek punkcja. Moglybyscie powiedzieć jak to wygląda?
    Stawiasz się w klinice na umowiona godzine. Zabierz koszule, klapki i art higieniczne. Zabieg robi sie na czczo w krotkotrwalej narkozie. Szybko zasypiasz i szybko się budzisz. Pozniej trzeba polezec na sali ok 2 godzin i można isc do domu. Może troszkę pobolewac podbrzusze ale do przeżycia :)
    Bedzie dobrze, powodzenia :)

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone koleżanki proszę o radę :) Zamówiłam orzechy brazylijskie właśnie na Allegro. Z tego, co czytałam to w czasie stymulacji: dużo wody, mleka, ananas, orzechy brazylijskie plus lampka wina... A jakie wino, słodkie czy wytrawne? Ja ogólnie zdrowo się odżywiam, jem dużo kaszy jaglanej i probiotyków w postaci kefirów i maślanek, warzywa, owoce, czarny chleb - to wszystko dla mnie norma. Nie palę. Nie lubię słodyczy. Kawa 1 góra 2 dziennie (będę musiała odstawić?). Jedyny mój problem, to fakt, że bardzo lubię piwo, lubię jego smak :-) No, ale czego się nie robi dla wyższego celu... Poza tym wszystkim jeszcze Folik muszę zacząć brać, przed IUI też brałam. Czy o czymś zapomniałam???

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta o niczym :-), najzdrowsze winko to wytrawne, ale ja niecierpie, wiec pilam polslodkie, jak widac tez zadzialalo :-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas to dopiero w okolicach transferu. Wczesniej nie.
    Folik bierz regularnie, nie tylko w okolicach iui/in vitro :)

vendetta83, mysza89 lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    tak się denerwuje, Bo czytałam, ze fistaszek ten sam dpt jest i ma 98 wynik...

Kochana głowa do góry beta jest rośnie i to najważniejsze .fistaszek ma wyższą betę bo miała podane 2 zarodki .trzymam kciuki za Ciebie :)

asieńka lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Stawiasz się w klinice na umowiona godzine. Zabierz koszule, klapki i art higieniczne. Zabieg robi sie na czczo w krotkotrwalej narkozie. Szybko zasypiasz i szybko się budzisz. Pozniej trzeba polezec na sali ok 2 godzin i można isc do domu. Może troszkę pobolewac podbrzusze ale do przeżycia :)
    Bedzie dobrze, powodzenia :)

nie jest tak źle :) myśl o "Kropeczce" to wszystko jakoś inaczej wygląda :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ