WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:46

Viki26 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danyreys, Myszka34, Moniaa- kciuki zaciśnięte !

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie będę wyjątkowa pisząc, że mało się odzywam ostatnio ale czytam Was namiętnie :) Zatem czytam Was nagminnie - czasami tyle natworzycie, że czasu brakuje, jednak miłe to ;))

Pokrótce co u mnie - wyniki kariotypów dobre - ulga nieziemska wiedząc, że nie jesteśmy zrąbani genetycznie ;)
    Kolejne podejście miało być już teraz - ale pojawiło się 5-6 tygodniowe szkolenie mojego niemęża - zatem przesuwany zabawę na sierpień - szczerze czuje ulgę. Nie mam na chwilę obecną siły aby to przechodzić.
    Jak się na to zapatruje? Średnio, a nawet słabo. Ten pierwszy raz z trzema trupkami (jak ja to mówię) zatrząsnął mną niemiłosiernie - nawet nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo - do teraz odczuwam tego skutki... Nie ma we mnie optymizmu - jest skrajny realizm. Może to źle. Ale po tej naszej drodze to chyba naturalny objaw.

Dużo dzieje się też w pracy, dużo zmian. Czasem się zastanawiam po co mi to wszystko? Jeżeli nie będę miała komu tego zostawić... Taka luźna dobijająca refleksja.. Może nie powinnam ale tak się czuję.

Dziewczynki, tym które czekają na wyniki, niech będą pozytywne! Z całego serca Wam tego życzę, te które są w trakcie zabawy w pielęgniarkę - powodzenia w wysiadywaniu jajek ;)

Buziale dla Was wszystkich ;***

shooa, Mimbla, renieczka lubią tę wiadomość

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze transfery :-D trzymajcie się kobietki ;-)

Anuszka lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny transfer przesunięty został na czwartek. Możemy poczekać do 5 doby aby podać zarodki. Dzielą się wszytko ale troszkę jakby za wolno. I dlatego zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze. Embriolog powiedział że skoro są w embrioskopie to mają rewelacyjne warunki. Jeśli w nim nie dotrwały do 5 doby to i tak samo mogłoby być w macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:02

Viki26 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także daynayers i myszka trzymam za Was kciuki. Dajcie znać jak juz będziecie w wielopaku.

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie dziewczyny transfer przesunięty został na czwartek. Podczas badania macicy ile mam skurczy. .. wyszło ze wszystko jest w normie. Tym samym reguły badania klinicznego przestały mnie obowiązywać. Dlatego tez możemy poczekać do 5 doby aby podać zarodki. Dzielą się wszytko ale troszkę jakby za wolno. I dlatego zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze. Embriolog powiedział że skoro są w embrioskopie to mają rewelacyjne warunki. Jeśli w nim nie dotrwały do 5 doby to i tak samo mogłoby być w macicy.

Monia gdzie jestes w badaniach klinicznych? Ja w Novum.
    I co teraz podchodzicie do transferu ale bez tego leku?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w białostockim Kriobanku. Tak teraz transfer bez tego leku.
    Wysłałam ci zaproszenie na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:01

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yomegi napiszę Ci coś na priva :).

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga90 wrote:
    hej. Dzisiaj oficjalnie chciałam do Was dołączyć, wcześniej często podczytywałam ale dzisiaj zostaliśmy zakwalifikowani :) idziemy długim protokołem także czekam teraz na @ i od 2dc mam brać antyki :) wcześniej dziewczyny pytały czy jest ktoś z invicty wrocław więc zgłaszam się i ja :)

Kiedy masz sie zgłosic do kliniki? W 2 tygodniu stosowania anty czy czekasz na telefon w kolejce??

Trzymam kciuki za dzisiejsze transfery :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za transfery.

Do mnie lekarz dzwonił. Jutro mam transfer. Trochę jestem niepocieszona, że tak szybko. A na ten moment mamy 4 zarodki, było 8 komórek dojrzałych.

Mimbla, Moniaa, Konwalia, renieczka, duza, czarownica_tea, Asiula86, Viki26, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił lekarz. transfer w czwartek :) W 3ciej dobie .. boję się tez czy nie szybko ale chyba wiedzą co robią. Dlaczego właśnie raz podają w 5tej a raz w 3ciej>??
    Mamy obecnie 6 zarodków ładnych, a dojrzałych było 8.
    Madzia82 to idziemy równo równo :P jupiii !!

Mimbla, Moniaa, renieczka, Madzia82, duza, czarownica_tea, Asiula86, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
    Idgie czytalam wiele historii dziewczyn, ktore podchodzily przeziebione i mozliwe ze dlatego udalo sie, ogranizm jest oslabiony i lepiej wszystko przyjmuje-powodzenia
    Moja beta dzisiaj 20 dpt 2490 :-D

Mimbla, nadzieja92, Moniaa, mysza89, renieczka, adrenalina, asieńka, Madzia82, kkisia, duza, Idgie, czarownica_tea, Anatolka, iga 79, Asiula86, Viki26, justa1234, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
    Idgie czytalam wiele historii dziewczyn, ktore podchodzily przeziebione i mozliwe ze dlatego udalo sie, ogranizm jest oslabiony i lepiej wszystko przyjmuje-powodzenia

cudownie! <3 kiedy podglądanko ? :>

• Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny nie było mnie tutaj 2 lata...odkąd wykryto u mnie endeometriozę i zaczęła się moja cała historia:( od tego czasu jestem po tegorocznym nieudanym IVF, wczoraj byłam u gin. Powtarzam badania które są wymagane i od lipca powtórka z rozrywki - strasznie się boje, bo źle znosiłam leczenie a punkcja to już całkiem koszmar. Czy jest ktoś przed 2 IVF i może z Krakowa?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek usg :-)

asieńka, czarownica_tea, nadzieja92, iga 79, justa1234, Selena lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety ja jestem w trakcie 3 procedury ale z Białegostoku niestety...
    A powiem Ci szczerze że druga i trzecia punkcja to pikuś w porównaniu do pierwszej

Wika! lubi tę wiadomość

• myszka34 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane za pamięc i trzymanie kciuków za dzisiejszy transfer.
    U mnie powtórka dokładnie tak samo ja przy pierwszej próbie nie mamy zadnego mrozaczka i dzisiaj mialam transfer tak jak poprzednio dwóch zarodków.

Na szczęście wrócił moj dr M i robił mi transfer bez problemu tez wypisal luteine zamiast lutinusa.

No to teraz pora czekać i być dobrej myśli:)

myszka34
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:

Fistaszek super beta to pewnid na usg zobaczysz serduszka :)

Od 2 dni koszmarnie sie czuje :(mam mdłości zawroty głowy chodze senna zmęczona koszmar ... ,nie służy mi luteina ale jeszcze tylko jutro luteina i czekam na @ zaczynam anty ....

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa tak? bo ja tragicznie przeszłam punkcje na samą myśl się stresuję:(
    moj organizm do tego mocno reagował na leki , ciągle musiałam zażywać potas magnez, na nerwy leki:( w sumie do dziś mam te problemy ale już coraz rzadziej...
    trzymam kciuki za Ciebie!

myszka34 powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:51

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ