IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie nie będę wyjątkowa pisząc, że mało się odzywam ostatnio ale czytam Was namiętnie
Zatem czytam Was nagminnie - czasami tyle natworzycie, że czasu brakuje, jednak miłe to
)
Pokrótce co u mnie - wyniki kariotypów dobre - ulga nieziemska wiedząc, że nie jesteśmy zrąbani genetycznie
Kolejne podejście miało być już teraz - ale pojawiło się 5-6 tygodniowe szkolenie mojego niemęża - zatem przesuwany zabawę na sierpień - szczerze czuje ulgę. Nie mam na chwilę obecną siły aby to przechodzić.
Jak się na to zapatruje? Średnio, a nawet słabo. Ten pierwszy raz z trzema trupkami (jak ja to mówię) zatrząsnął mną niemiłosiernie - nawet nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo - do teraz odczuwam tego skutki... Nie ma we mnie optymizmu - jest skrajny realizm. Może to źle. Ale po tej naszej drodze to chyba naturalny objaw.
Dużo dzieje się też w pracy, dużo zmian. Czasem się zastanawiam po co mi to wszystko? Jeżeli nie będę miała komu tego zostawić... Taka luźna dobijająca refleksja.. Może nie powinnam ale tak się czuję.
Dziewczynki, tym które czekają na wyniki, niech będą pozytywne! Z całego serca Wam tego życzę, te które są w trakcie zabawy w pielęgniarkę - powodzenia w wysiadywaniu jajek
Buziale dla Was wszystkich ;***
shooa, Mimbla, renieczka lubią tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
U mnie dziewczyny transfer przesunięty został na czwartek. Możemy poczekać do 5 doby aby podać zarodki. Dzielą się wszytko ale troszkę jakby za wolno. I dlatego zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze. Embriolog powiedział że skoro są w embrioskopie to mają rewelacyjne warunki. Jeśli w nim nie dotrwały do 5 doby to i tak samo mogłoby być w macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:02
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:U mnie dziewczyny transfer przesunięty został na czwartek. Podczas badania macicy ile mam skurczy. .. wyszło ze wszystko jest w normie. Tym samym reguły badania klinicznego przestały mnie obowiązywać. Dlatego tez możemy poczekać do 5 doby aby podać zarodki. Dzielą się wszytko ale troszkę jakby za wolno. I dlatego zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze. Embriolog powiedział że skoro są w embrioskopie to mają rewelacyjne warunki. Jeśli w nim nie dotrwały do 5 doby to i tak samo mogłoby być w macicy.
Monia gdzie jestes w badaniach klinicznych? Ja w Novum.
I co teraz podchodzicie do transferu ale bez tego leku? -
Aga90 wrote:hej. Dzisiaj oficjalnie chciałam do Was dołączyć, wcześniej często podczytywałam ale dzisiaj zostaliśmy zakwalifikowani
idziemy długim protokołem także czekam teraz na @ i od 2dc mam brać antyki
wcześniej dziewczyny pytały czy jest ktoś z invicty wrocław więc zgłaszam się i ja
Kiedy masz sie zgłosic do kliniki? W 2 tygodniu stosowania anty czy czekasz na telefon w kolejce??
Trzymam kciuki za dzisiejsze transferymysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Trzymam kciuki dziewczyny za transfery.
Do mnie lekarz dzwonił. Jutro mam transfer. Trochę jestem niepocieszona, że tak szybko. A na ten moment mamy 4 zarodki, było 8 komórek dojrzałych.Mimbla, Moniaa, Konwalia, renieczka, duza, czarownica_tea, Asiula86, Viki26, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dzwonił lekarz. transfer w czwartek
W 3ciej dobie .. boję się tez czy nie szybko ale chyba wiedzą co robią. Dlaczego właśnie raz podają w 5tej a raz w 3ciej>??
Mamy obecnie 6 zarodków ładnych, a dojrzałych było 8.
Madzia82 to idziemy równo równojupiii !!
Mimbla, Moniaa, renieczka, Madzia82, duza, czarownica_tea, Asiula86, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość
Mała Mi -
Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
Idgie czytalam wiele historii dziewczyn, ktore podchodzily przeziebione i mozliwe ze dlatego udalo sie, ogranizm jest oslabiony i lepiej wszystko przyjmuje-powodzenia
Moja beta dzisiaj 20 dpt 2490Mimbla, nadzieja92, Moniaa, mysza89, renieczka, adrenalina, asieńka, Madzia82, kkisia, duza, Idgie, czarownica_tea, Anatolka, iga 79, Asiula86, Viki26, justa1234, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFistaszek wrote:Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
Idgie czytalam wiele historii dziewczyn, ktore podchodzily przeziebione i mozliwe ze dlatego udalo sie, ogranizm jest oslabiony i lepiej wszystko przyjmuje-powodzenia
Moja beta dzisiaj 20 dpt 2490
cudownie!kiedy podglądanko ? :>
-
CZeść dziewczyny nie było mnie tutaj 2 lata...odkąd wykryto u mnie endeometriozę i zaczęła się moja cała historia:( od tego czasu jestem po tegorocznym nieudanym IVF, wczoraj byłam u gin. Powtarzam badania które są wymagane i od lipca powtórka z rozrywki - strasznie się boje, bo źle znosiłam leczenie a punkcja to już całkiem koszmar. Czy jest ktoś przed 2 IVF i może z Krakowa?endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Dzięki Kochane za pamięc i trzymanie kciuków za dzisiejszy transfer.
U mnie powtórka dokładnie tak samo ja przy pierwszej próbie nie mamy zadnego mrozaczka i dzisiaj mialam transfer tak jak poprzednio dwóch zarodków.
Na szczęście wrócił moj dr M i robił mi transfer bez problemu tez wypisal luteine zamiast lutinusa.
No to teraz pora czekać i być dobrej myśli:)myszka34 -
Fistaszek wrote:Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
Moja beta dzisiaj 20 dpt 2490
Fistaszek super beta to pewnid na usg zobaczysz serduszka
Od 2 dni koszmarnie sie czuje :(mam mdłości zawroty głowy chodze senna zmęczona koszmar ... ,nie służy mi luteina ale jeszcze tylko jutro luteina i czekam na @ zaczynam anty ....
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Moniaa tak? bo ja tragicznie przeszłam punkcje na samą myśl się stresuję
moj organizm do tego mocno reagował na leki , ciągle musiałam zażywać potas magnez, na nerwy leki:( w sumie do dziś mam te problemy ale już coraz rzadziej...
trzymam kciuki za Ciebie!
myszka34 powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:51
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf -