X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany! człowiek wyjedzie na kilka dni urlopu a potem tydzień musi nadrabiać zaległości :)
    Ktoś mi streści co się działo?? Kto zaciążył?

Wika!, Beata.D lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy JA :-D, ale nie wiem, cy bylas jak zaczynalam badac bete, dzisiaj 2490 :-D

Piggy, Idgie, asieńka, justa1234, Selena lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupios wrote:
    http://www.invitro.gov.pl/news/27
    Lista klinik, które mają jeszcze wolne miejsca.
    A czy mogę się przenieść tak zaraz po kwalifikacji bez rozpoczęcia procedury ? Jeśli teraz zmienię to będe "skazana " na tą klinikę do której się przeniosę tak .
    Najbliżej mam Rzgów potem Wawa ale to i tak jakieś 3h jazdy .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda para uczestnicząca w Programie może zmienić realizatora (czyli klinikę, do której się pierwotnie zgłosiła). Informację o chęci zmiany realizatora para przekazuje na piśmie realizatorowi, u którego została zakwalifikowana do udziału w Programie.
    Para może zmienić realizatora Programu tylko raz (wtedy, gdy jest już zakwalifikowana do udziału w Programie, ale nie rozpoczęła żadnego cyklu medycznie wspomaganej prokreacji lub kiedy zakończyła cykl medycznie wspomaganej prokreacji).
    Zmiana realizatora nie wymaga uzyskania żadnej zgody (nie jest potrzebna ani zgoda kliniki, ani zgoda lekarza). Warto jednak – jeszcze przed podjęciem ostatecznej decyzji o zmianie – skonsultować ją z personelem medycznym zatrudnionym przez dotychczasowego realizatora.
    Zmiana realizatora nie oznacza rezygnacji z udziału w Programie. (Rezygnacja z udziału w Programie nie pozwala na ponowne przystąpienie do niego!)
    Jeżeli para, która zmienia realizatora, była zakwalifikowana do udziału w Programie, ale znajdowała się na liście oczekujących, po zmianie realizatora jest wpisywana na koniec listy osób oczekujących, którą prowadzi nowy realizator.
    Para będąca w trakcie cyklu medycznie wspomaganej prokreacji nie może zmienić realizatora przed wykorzystaniem wszystkich zarodków utworzonych w trakcie leczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.invitro.gov.pl/news/7 tu jest wszystko ładnie opisane.

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety ja też czułam się okropnie po punkcji ,pobrali mi 19 oocytow.ledwo chodziłam,mialam wielki brzuch,wszystko mnie bolało,nawet siadać nie mogłam,leżałam w łóżku i dochodzilam do siebie.

Wika! lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o przypadkach, ze owulacja byla chwile przed pickupem? Bo ja zaczynam lapac nerwa, ze jutro bedzie juz tam pusto... :(

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ciezko mi powiedziec
    Moge tylko powiedziec ile ja wydalam w krotkim
    wyszlo mnie 1100 zl na leki do stymulacji a po punkcji bez zmiany lutinusa na luteine 1280 , po zmianie 860
    Matko bosko, to wszystko takie drogie? Co bralas? Lutinus srednio jakies 150xl. Ja mam 2 opakowania czyli 300 zl. Co jest jeszcze takiego drogiego?
    A ponoc jest problem, zeby lutinusa dostac.

adrenalina lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

czy któraś z Was podchodzi do IVM? Lub ma już jakieś doświadczenia?
    Założyłam nowy wątek ale tu mnie przekierowano?

Myślę, że w lipcu odbędzie się cała procedura. Podchodzę prywatnie. Jesteśmy na etapie badań krwi. Po 20 czerwca wspólna wizyta..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Matko bosko, to wszystko takie drogie? Co bralas? Lutinus srednio jakies 150xl. Ja mam 2 opakowania czyli 300 zl. Co jest jeszcze takiego drogiego?
    A ponoc jest problem, zeby lutinusa dostac.

Lekarka zaszalala ;)
    Przepisala 6 opakowan lutinus ( biore 6 szt dziennie )
    4 zamienione na luteine
    fragmin 20 sz
    i antybiotyk

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie fragmin 3 op to 330 zl
    luteina kolo 50 zl za to co juz wzielam
    kwas foliowy kolo 15
    paleczki kw mlekowego 35
    nystatyna-przyplatalo sie cos-35 zl
    duphaston kolo 30
    to tyle

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy klinikach nie ma problemu. W takich zwykłych aptekach faktycznie graniczy z cudem znalezienie Lutinusa.
    Ja osobiście nie znam i nie słyszałam, żeby pęcherzyki popękały za wcześnie i że nie było czego pobrać w trakcie punkcji. Tak więc głowa do góry!!! Idgie jutro piękne jaja wyciągnie lekarz z Ciebie.

Idgie lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Cześć,

czy któraś z Was podchodzi do IVM? Lub ma już jakieś doświadczenia?
    Założyłam nowy wątek ale tu mnie przekierowano?

Myślę, że w lipcu odbędzie się cała procedura. Podchodzę prywatnie. Jesteśmy na etapie badań krwi. Po 20 czerwca wspólna wizyta..
    nigdy o tym nie słyszałam dopiero jak tu napisałaś zaczęłam pogłębiać swoją wiedzę w tym temacie. Nie kojażę aby ktoś z tego watku korzystał z tej metody.
    Mamy tu raczej mennicę wiedzy o IVF, ICSI, IMSI :) czyli o klasycznych in vitro gdzie stymuluje się komórki w kobiecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Chyba i tak się do Was przykleję... Zabiegi podobne... jedynie w innych momentach...
    Troszkę mnie martwi to wskazanie lekarza ... jeszcze będę na wizycie dopytywać czy tak jest najlepiej.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam na wiki, ze ta metoda pozwala wykorzystac jajeczka, ktore normalnie by umarly, czyli jest pewnie dobra dla dziewczyn o niskim amh.

There are a million of oocytes in the ovary at birth, but only about 400 of these will be ovulated. The rest will die by Ovarian follicle atresia. When oocytes destined to die are extracted, IVM enables the maturation of these follicles.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:53

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Chyba i tak się do Was przykleję... Zabiegi podobne... jedynie w innych momentach...
    Troszkę mnie martwi to wskazanie lekarza ... jeszcze będę na wizycie dopytywać czy tak jest najlepiej.
    a nie kwalifikujecie się do rządówki?
    Witamy na forum i nam przyda się odkrywanie nowych horyzontów...
    Na pewno skorzystasz z pewnych porad...
    czyli jesli chodzi o koszty tego ivm to za bardzo nie jestes jeszcze zorientowana?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    czy IVF z krotkim protokolem przed jest tansze niz IVF z dlugim protokolem ?

Raczej nie ma znaczacej roznicy, bo gonapeptyl, ktorym najczesciej na poczatku sie wycisza w dlugim protokole po refundacji kosztuje KILKA zl. Stymulacja bez wiekszych zmian.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Tweety ja też czułam się okropnie po punkcji ,pobrali mi 19 oocytow.ledwo chodziłam,mialam wielki brzuch,wszystko mnie bolało,nawet siadać nie mogłam,leżałam w łóżku i dochodzilam do siebie.
    Iga_79 to identycznie jak ja, a jak znosilas leki podawane?
    Ja niestety musze przechodzic wszystko jeszcze raz- nie mialam nic zamrozonego:( boje sie..

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki:)) jestescie nieocenione :)

• Requiem Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupios wrote:
    http://www.invitro.gov.pl/news/27
    Lista klinik, które mają jeszcze wolne miejsca.
    To juz niestety nie aktualne...

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ