IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany! człowiek wyjedzie na kilka dni urlopu a potem tydzień musi nadrabiać zaległości
Ktoś mi streści co się działo?? Kto zaciążył?Wika!, Beata.D lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
jupios wrote:http://www.invitro.gov.pl/news/27
Lista klinik, które mają jeszcze wolne miejsca.
Najbliżej mam Rzgów potem Wawa ale to i tak jakieś 3h jazdy .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyKażda para uczestnicząca w Programie może zmienić realizatora (czyli klinikę, do której się pierwotnie zgłosiła). Informację o chęci zmiany realizatora para przekazuje na piśmie realizatorowi, u którego została zakwalifikowana do udziału w Programie.
Para może zmienić realizatora Programu tylko raz (wtedy, gdy jest już zakwalifikowana do udziału w Programie, ale nie rozpoczęła żadnego cyklu medycznie wspomaganej prokreacji lub kiedy zakończyła cykl medycznie wspomaganej prokreacji).
Zmiana realizatora nie wymaga uzyskania żadnej zgody (nie jest potrzebna ani zgoda kliniki, ani zgoda lekarza). Warto jednak – jeszcze przed podjęciem ostatecznej decyzji o zmianie – skonsultować ją z personelem medycznym zatrudnionym przez dotychczasowego realizatora.
Zmiana realizatora nie oznacza rezygnacji z udziału w Programie. (Rezygnacja z udziału w Programie nie pozwala na ponowne przystąpienie do niego!)
Jeżeli para, która zmienia realizatora, była zakwalifikowana do udziału w Programie, ale znajdowała się na liście oczekujących, po zmianie realizatora jest wpisywana na koniec listy osób oczekujących, którą prowadzi nowy realizator.
Para będąca w trakcie cyklu medycznie wspomaganej prokreacji nie może zmienić realizatora przed wykorzystaniem wszystkich zarodków utworzonych w trakcie leczenia.
-
nick nieaktualny
-
Tweety ja też czułam się okropnie po punkcji ,pobrali mi 19 oocytow.ledwo chodziłam,mialam wielki brzuch,wszystko mnie bolało,nawet siadać nie mogłam,leżałam w łóżku i dochodzilam do siebie.
Wika! lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
kkisia wrote:Ciezko mi powiedziec
Moge tylko powiedziec ile ja wydalam w krotkim
wyszlo mnie 1100 zl na leki do stymulacji a po punkcji bez zmiany lutinusa na luteine 1280 , po zmianie 860
A ponoc jest problem, zeby lutinusa dostac.adrenalina lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
nick nieaktualnyCześć,
czy któraś z Was podchodzi do IVM? Lub ma już jakieś doświadczenia?
Założyłam nowy wątek ale tu mnie przekierowano?
Myślę, że w lipcu odbędzie się cała procedura. Podchodzę prywatnie. Jesteśmy na etapie badań krwi. Po 20 czerwca wspólna wizyta..
-
nick nieaktualnyIdgie wrote:Matko bosko, to wszystko takie drogie? Co bralas? Lutinus srednio jakies 150xl. Ja mam 2 opakowania czyli 300 zl. Co jest jeszcze takiego drogiego?
A ponoc jest problem, zeby lutinusa dostac.
Lekarka zaszalala
Przepisala 6 opakowan lutinus ( biore 6 szt dziennie )
4 zamienione na luteine
fragmin 20 sz
i antybiotyk -
Przy klinikach nie ma problemu. W takich zwykłych aptekach faktycznie graniczy z cudem znalezienie Lutinusa.
Ja osobiście nie znam i nie słyszałam, żeby pęcherzyki popękały za wcześnie i że nie było czego pobrać w trakcie punkcji. Tak więc głowa do góry!!! Idgie jutro piękne jaja wyciągnie lekarz z Ciebie.Idgie lubi tę wiadomość
-
justikf wrote:Cześć,
czy któraś z Was podchodzi do IVM? Lub ma już jakieś doświadczenia?
Założyłam nowy wątek ale tu mnie przekierowano?
Myślę, że w lipcu odbędzie się cała procedura. Podchodzę prywatnie. Jesteśmy na etapie badań krwi. Po 20 czerwca wspólna wizyta..
Mamy tu raczej mennicę wiedzy o IVF, ICSI, IMSIczyli o klasycznych in vitro gdzie stymuluje się komórki w kobiecie
-
nick nieaktualny
-
Przeczytalam na wiki, ze ta metoda pozwala wykorzystac jajeczka, ktore normalnie by umarly, czyli jest pewnie dobra dla dziewczyn o niskim amh.
There are a million of oocytes in the ovary at birth, but only about 400 of these will be ovulated. The rest will die by Ovarian follicle atresia. When oocytes destined to die are extracted, IVM enables the maturation of these follicles.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:53
08.09 - transfer
-
justikf wrote:Dzięki za odpowiedź. Chyba i tak się do Was przykleję... Zabiegi podobne... jedynie w innych momentach...
Troszkę mnie martwi to wskazanie lekarza ... jeszcze będę na wizycie dopytywać czy tak jest najlepiej.
Witamy na forum i nam przyda się odkrywanie nowych horyzontów...
Na pewno skorzystasz z pewnych porad...
czyli jesli chodzi o koszty tego ivm to za bardzo nie jestes jeszcze zorientowana? -
opu wrote:czy IVF z krotkim protokolem przed jest tansze niz IVF z dlugim protokolem ?
Raczej nie ma znaczacej roznicy, bo gonapeptyl, ktorym najczesciej na poczatku sie wycisza w dlugim protokole po refundacji kosztuje KILKA zl. Stymulacja bez wiekszych zmian. -
iga 79 wrote:Tweety ja też czułam się okropnie po punkcji ,pobrali mi 19 oocytow.ledwo chodziłam,mialam wielki brzuch,wszystko mnie bolało,nawet siadać nie mogłam,leżałam w łóżku i dochodzilam do siebie.
Ja niestety musze przechodzic wszystko jeszcze raz- nie mialam nic zamrozonego:( boje sie..endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
nick nieaktualny
-
jupios wrote:http://www.invitro.gov.pl/news/27
Lista klinik, które mają jeszcze wolne miejsca.
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...