IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Fistaszek wrote:Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
Idgie czytalam wiele historii dziewczyn, ktore podchodzily przeziebione i mozliwe ze dlatego udalo sie, ogranizm jest oslabiony i lepiej wszystko przyjmuje-powodzenia
Moja beta dzisiaj 20 dpt 2490
taka beta to marzeniesuper
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Tweety wrote:CZeść dziewczyny nie było mnie tutaj 2 lata...odkąd wykryto u mnie endeometriozę i zaczęła się moja cała historia:( od tego czasu jestem po tegorocznym nieudanym IVF, wczoraj byłam u gin. Powtarzam badania które są wymagane i od lipca powtórka z rozrywki - strasznie się boje, bo źle znosiłam leczenie a punkcja to już całkiem koszmar. Czy jest ktoś przed 2 IVF i może z Krakowa?
Hej. W której klinice byłaś przygotowywana?Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Fistaszek wrote:W piatek usg
Powiedzcie dziewczynki jakich widoków mogę się spodziewać w piątek?Konwalia, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Mam do was pytanie teraz byłam w klinice i zakwalifikowano nas do IVF MZ . Wszystko ładnie pięknie ale no właśnie jest ale czy klinika moze zrobić tak że procedurę zaczniemy w styczniu 2016 ? Bo tak nam powiedziano że nie mają już kasy na kolejne procedury . I mam pytanie czy w obecnej sytuacji można zmienic klinikę i czy kolejna klinika nie zrobi tego samego ? Toż to pół roku . Kazano czekać na telefon od nich kiedy przyjechać na wizytę i zostaną rozpisane leki . Lekarz powiedział że nie wcześniej jak listopad grudzień . Chyba ze dostaną dodatkową pulę na co nie liczę .Możecie mnie oświecic jak to jest ? A zakwalifikowano nas w klinice W Niemczu k/ Bydgoszczy moze któraś z was tam sie leczy ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Ja jeżdzę do Białegostoku. Ale tez mi kazali czekać pol roku niby na wrzesień. A okazało sie ze po 2 msc zadzwonili ze jak chce to mogę wcześniej i mogę sobie wybrać miesiąc i wybrałam maj a na początku czerwca byłam juz po transferze.
Wiec moze być tez tak u Ciebie ze zadzwonią wcześniej.
Jeśli masz jakaś klinikę niedaleko siebie to możesz zadzwonić i sie zapytać czy maja kasę. I w tedy pomysleć o przeniesieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:19
-
adrenalina wrote:Ja jeżdzę do Białegostoku. Ale tez mi kazali czekać pol roku niby na wrzesień. A okazało sie ze po 2 msc zadzwonili ze jak chce to mogę wcześniej i mogę sobie wybrać miesiąc i wybrałam maj a na początku czerwca byłam juz po transferze.
Wiec moze być tez tak u Ciebie ze zadzwonią wcześniej.
Jeśli masz jakaś klinikę niedaleko siebie to możesz zadzwonić i sie zapytać czy maja kasę. I w tedy pomysleć o przeniesieniu.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Mimbla wrote:Tweety mieszkam w Kato ale leczę się w Krakowie. W której klinice podchodzisz i na czym to polegało że tragicznie przeszłaś punkcję...?
Mialam straszne bole oddychac nie moglam itd koszmar - maz byl przerazony pierwszym dniem po:(
Magdab w parens bylam teraz bedzie macierzystwo bo w parens kasa sie skonczyla...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:59
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Myśle ze jak juz wdrożyli w życie ivf to juz nam go nie odbierze nawet prezydent. Świat idzie do przodu, a nie wstecz. Wiec spokojnie. Moze zabiorą refundacje. Ale myśle ze duzo ludzi zaprotestuje, będziemy pisać petycje itd i jak Bedzie chciał zachować swój stołek to bedzie sie bal zrobic na przekór.
Bądźmy dobrej myśli Bo zwariujemy.Wika! lubi tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Tweety ja jestem przed drugą stymulacją w Krakowie. Punkcję wspominam bardzo dobrze. niestety nie mam mrozaczków. Tym razem protokół długi. Jestem na antykach. Pozdrawiam
Masz po lekach jakies problemy? Dretwienia plamki przed oczami itd?endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Tweety wrote:Masz po lekach jakies problemy? Dretwienia plamki przed oczami itd?
jestem pewna, że będzie dobrze i tym razem. Zniosę dzielnie wszelkie niedogodności
a co do narkozy to bałam sie panicznie przed laparoskopią ale dostosowałam sie do reguł i nie było najmniejszych problemów po.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Różyczka wrote:Były takie dni kiedy nie czułam się najlepiej, jakby się woda we mnie zatrzymała i zaraz miałabym pęknąć. Napięte uda, piersi i coś jakby "ciśnienie" w oczach. Do tego byłam momentami bardzo rozdrażniona, dopadała mnie taka furia i panika, że nie byłam w stanie pracować. Nie wiem czy to nie Estrofem ... Ale to były tylko chwile, zresztą po takich dawkach hormonów ciężko chyba o brak jakichkolwiek dolegliwości. Odkreslałam dzień za dniem i oby do przodu. Przeżyłam
jestem pewna, że będzie dobrze i tym razem. Zniosę dzielnie wszelkie niedogodności
a co do narkozy to bałam sie panicznie przed laparoskopią ale dostosowałam sie do reguł i nie było najmniejszych problemów po.
Laparo zniosla dobrze, ale punkcje tragicznie tak mnie bolalo wszystko - mialam 14 komorek i jestem genetycznoe szczuplutka osoba moze to dlatego?
Bralas jakies leki zeby przetrwac te objawy nacodzien po hormonach? W jakoej klinice bedziesz teraz?
Pozdrawiam i dzieki za poradyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:33
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
nick nieaktualnyopu wrote:czy IVF z krotkim protokolem przed jest tansze niz IVF z dlugim protokolem ?
Ciezko mi powiedziec
Moge tylko powiedziec ile ja wydalam w krotkim
wyszlo mnie 1100 zl na leki do stymulacji a po punkcji bez zmiany lutinusa na luteine 1280 , po zmianie 860