X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety mieszkam w Kato ale leczę się w Krakowie. W której klinice podchodzisz i na czym to polegało że tragicznie przeszłaś punkcję...?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
    Idgie czytalam wiele historii dziewczyn, ktore podchodzily przeziebione i mozliwe ze dlatego udalo sie, ogranizm jest oslabiony i lepiej wszystko przyjmuje-powodzenia
    Moja beta dzisiaj 20 dpt 2490 :-D

taka beta to marzenie :) super :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    CZeść dziewczyny nie było mnie tutaj 2 lata...odkąd wykryto u mnie endeometriozę i zaczęła się moja cała historia:( od tego czasu jestem po tegorocznym nieudanym IVF, wczoraj byłam u gin. Powtarzam badania które są wymagane i od lipca powtórka z rozrywki - strasznie się boje, bo źle znosiłam leczenie a punkcja to już całkiem koszmar. Czy jest ktoś przed 2 IVF i może z Krakowa?

Hej. W której klinice byłaś przygotowywana?

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • duza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    W piatek usg :-)
    Fistaszek, to idziemy prawie równo - ja mam dziś 22dpt (tylko u mnie 5-dniowy zarodek) i też w piątek mam usg.

Powiedzcie dziewczynki jakich widoków mogę się spodziewać w piątek? :)

Konwalia, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety, odezwij się do mnie.

Wika! lubi tę wiadomość

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam info od embriologa - pobrano 13 komórek, 3 miały nieprawidłową morfologię. z prawidłowych 10 zostały zamrożone 4, a 6 zostało zapłodnionych metodą ICSI ze względu na słabe parametry nasienia.

renieczka, Moniaa, Beata.D lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mam do was pytanie teraz byłam w klinice i zakwalifikowano nas do IVF MZ . Wszystko ładnie pięknie ale no właśnie jest ale czy klinika moze zrobić tak że procedurę zaczniemy w styczniu 2016 ? Bo tak nam powiedziano że nie mają już kasy na kolejne procedury . I mam pytanie czy w obecnej sytuacji można zmienic klinikę i czy kolejna klinika nie zrobi tego samego ? Toż to pół roku . Kazano czekać na telefon od nich kiedy przyjechać na wizytę i zostaną rozpisane leki . Lekarz powiedział że nie wcześniej jak listopad grudzień . Chyba ze dostaną dodatkową pulę na co nie liczę .Możecie mnie oświecic jak to jest ? A zakwalifikowano nas w klinice W Niemczu k/ Bydgoszczy moze któraś z was tam sie leczy ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdzę do Białegostoku. Ale tez mi kazali czekać pol roku niby na wrzesień. A okazało sie ze po 2 msc zadzwonili ze jak chce to mogę wcześniej i mogę sobie wybrać miesiąc i wybrałam maj a na początku czerwca byłam juz po transferze.
    Wiec moze być tez tak u Ciebie ze zadzwonią wcześniej.
    Jeśli masz jakaś klinikę niedaleko siebie to możesz zadzwonić i sie zapytać czy maja kasę. I w tedy pomysleć o przeniesieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:19

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety ja jestem przed drugą stymulacją w Krakowie. Punkcję wspominam bardzo dobrze. niestety nie mam mrozaczków. Tym razem protokół długi. Jestem na antykach. Pozdrawiam

Wika! lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja jeżdzę do Białegostoku. Ale tez mi kazali czekać pol roku niby na wrzesień. A okazało sie ze po 2 msc zadzwonili ze jak chce to mogę wcześniej i mogę sobie wybrać miesiąc i wybrałam maj a na początku czerwca byłam juz po transferze.
    Wiec moze być tez tak u Ciebie ze zadzwonią wcześniej.
    Jeśli masz jakaś klinikę niedaleko siebie to możesz zadzwonić i sie zapytać czy maja kasę. I w tedy pomysleć o przeniesieniu.
    No właśnie to jest najbliższa klinika w Bydgoszczy jest druga brak miejsc poznań brak miejsc W tej chwili to jest bardzo dużo osób bo program za rok się kończy i te wybory nasze . Miejmy nadzieje że zadzwonią wcześniej . Czyli wychodzi na to że kliniki że tak ujmę nazbierają osoby a potem hurtem bo sie opłaca. Nam lekarz powiedział że gdybyśmy w kwietniu nie przyszli na tą 1 wizytę to nas by już nie zakwalifikował z powodu braku miejsc . A ze byliśmy i kwalifikowaliśmy sie a kazano nam kilka dodatkowych badań zrobić to sie przesunęło bo za genetyka sporo się czeka .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Tweety mieszkam w Kato ale leczę się w Krakowie. W której klinice podchodzisz i na czym to polegało że tragicznie przeszłaś punkcję...?

Mialam straszne bole oddychac nie moglam itd koszmar - maz byl przerazony pierwszym dniem po:(
    Magdab w parens bylam teraz bedzie macierzystwo bo w parens kasa sie skonczyla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:59

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze jak juz wdrożyli w życie ivf to juz nam go nie odbierze nawet prezydent. Świat idzie do przodu, a nie wstecz. Wiec spokojnie. Moze zabiorą refundacje. Ale myśle ze duzo ludzi zaprotestuje, będziemy pisać petycje itd i jak Bedzie chciał zachować swój stołek to bedzie sie bal zrobic na przekór.
    Bądźmy dobrej myśli Bo zwariujemy.

Wika! lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tweety ja jestem przed drugą stymulacją w Krakowie. Punkcję wspominam bardzo dobrze. niestety nie mam mrozaczków. Tym razem protokół długi. Jestem na antykach. Pozdrawiam

Masz po lekach jakies problemy? Dretwienia plamki przed oczami itd?

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to hak w czwartek transfer to zjeść już dzisiaj ananasa ??

Mała Mi
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem możesz :)
    Tylko pamietaj, żeby jesc twardy środek, a nie tylko to mięciutkie ;)

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    Masz po lekach jakies problemy? Dretwienia plamki przed oczami itd?
    Były takie dni kiedy nie czułam się najlepiej, jakby się woda we mnie zatrzymała i zaraz miałabym pęknąć. Napięte uda, piersi i coś jakby "ciśnienie" w oczach. Do tego byłam momentami bardzo rozdrażniona, dopadała mnie taka furia i panika, że nie byłam w stanie pracować. Nie wiem czy to nie Estrofem ... Ale to były tylko chwile, zresztą po takich dawkach hormonów ciężko chyba o brak jakichkolwiek dolegliwości. Odkreslałam dzień za dniem i oby do przodu. Przeżyłam :) jestem pewna, że będzie dobrze i tym razem. Zniosę dzielnie wszelkie niedogodności :) a co do narkozy to bałam sie panicznie przed laparoskopią ale dostosowałam sie do reguł i nie było najmniejszych problemów po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy IVF z krotkim protokolem przed jest tansze niz IVF z dlugim protokolem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.invitro.gov.pl/news/27
    Lista klinik, które mają jeszcze wolne miejsca.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Były takie dni kiedy nie czułam się najlepiej, jakby się woda we mnie zatrzymała i zaraz miałabym pęknąć. Napięte uda, piersi i coś jakby "ciśnienie" w oczach. Do tego byłam momentami bardzo rozdrażniona, dopadała mnie taka furia i panika, że nie byłam w stanie pracować. Nie wiem czy to nie Estrofem ... Ale to były tylko chwile, zresztą po takich dawkach hormonów ciężko chyba o brak jakichkolwiek dolegliwości. Odkreslałam dzień za dniem i oby do przodu. Przeżyłam :) jestem pewna, że będzie dobrze i tym razem. Zniosę dzielnie wszelkie niedogodności :) a co do narkozy to bałam sie panicznie przed laparoskopią ale dostosowałam sie do reguł i nie było najmniejszych problemów po.

Laparo zniosla dobrze, ale punkcje tragicznie tak mnie bolalo wszystko - mialam 14 komorek i jestem genetycznoe szczuplutka osoba moze to dlatego?
    Bralas jakies leki zeby przetrwac te objawy nacodzien po hormonach? W jakoej klinice bedziesz teraz?
    Pozdrawiam i dzieki za porady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    czy IVF z krotkim protokolem przed jest tansze niz IVF z dlugim protokolem ?

Ciezko mi powiedziec
    Moge tylko powiedziec ile ja wydalam w krotkim
    wyszlo mnie 1100 zl na leki do stymulacji a po punkcji bez zmiany lutinusa na luteine 1280 , po zmianie 860

‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ