WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety mieszkam w Kato ale leczę się w Krakowie. W której klinice podchodzisz i na czym to polegało że tragicznie przeszłaś punkcję...?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, ja mialam transfer 2-dniowych 4-komorkowcow i jestem w ciazy, oni wiedza, co robia z zarodkami.
    Idgie czytalam wiele historii dziewczyn, ktore podchodzily przeziebione i mozliwe ze dlatego udalo sie, ogranizm jest oslabiony i lepiej wszystko przyjmuje-powodzenia
    Moja beta dzisiaj 20 dpt 2490 :-D

taka beta to marzenie :) super :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    CZeść dziewczyny nie było mnie tutaj 2 lata...odkąd wykryto u mnie endeometriozę i zaczęła się moja cała historia:( od tego czasu jestem po tegorocznym nieudanym IVF, wczoraj byłam u gin. Powtarzam badania które są wymagane i od lipca powtórka z rozrywki - strasznie się boje, bo źle znosiłam leczenie a punkcja to już całkiem koszmar. Czy jest ktoś przed 2 IVF i może z Krakowa?

Hej. W której klinice byłaś przygotowywana?

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • duza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    W piatek usg :-)
    Fistaszek, to idziemy prawie równo - ja mam dziś 22dpt (tylko u mnie 5-dniowy zarodek) i też w piątek mam usg.

Powiedzcie dziewczynki jakich widoków mogę się spodziewać w piątek? :)

Konwalia, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety, odezwij się do mnie.

Wika! lubi tę wiadomość

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam info od embriologa - pobrano 13 komórek, 3 miały nieprawidłową morfologię. z prawidłowych 10 zostały zamrożone 4, a 6 zostało zapłodnionych metodą ICSI ze względu na słabe parametry nasienia.

renieczka, Moniaa, Beata.D lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mam do was pytanie teraz byłam w klinice i zakwalifikowano nas do IVF MZ . Wszystko ładnie pięknie ale no właśnie jest ale czy klinika moze zrobić tak że procedurę zaczniemy w styczniu 2016 ? Bo tak nam powiedziano że nie mają już kasy na kolejne procedury . I mam pytanie czy w obecnej sytuacji można zmienic klinikę i czy kolejna klinika nie zrobi tego samego ? Toż to pół roku . Kazano czekać na telefon od nich kiedy przyjechać na wizytę i zostaną rozpisane leki . Lekarz powiedział że nie wcześniej jak listopad grudzień . Chyba ze dostaną dodatkową pulę na co nie liczę .Możecie mnie oświecic jak to jest ? A zakwalifikowano nas w klinice W Niemczu k/ Bydgoszczy moze któraś z was tam sie leczy ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdzę do Białegostoku. Ale tez mi kazali czekać pol roku niby na wrzesień. A okazało sie ze po 2 msc zadzwonili ze jak chce to mogę wcześniej i mogę sobie wybrać miesiąc i wybrałam maj a na początku czerwca byłam juz po transferze.
    Wiec moze być tez tak u Ciebie ze zadzwonią wcześniej.
    Jeśli masz jakaś klinikę niedaleko siebie to możesz zadzwonić i sie zapytać czy maja kasę. I w tedy pomysleć o przeniesieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:19

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety ja jestem przed drugą stymulacją w Krakowie. Punkcję wspominam bardzo dobrze. niestety nie mam mrozaczków. Tym razem protokół długi. Jestem na antykach. Pozdrawiam

Wika! lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja jeżdzę do Białegostoku. Ale tez mi kazali czekać pol roku niby na wrzesień. A okazało sie ze po 2 msc zadzwonili ze jak chce to mogę wcześniej i mogę sobie wybrać miesiąc i wybrałam maj a na początku czerwca byłam juz po transferze.
    Wiec moze być tez tak u Ciebie ze zadzwonią wcześniej.
    Jeśli masz jakaś klinikę niedaleko siebie to możesz zadzwonić i sie zapytać czy maja kasę. I w tedy pomysleć o przeniesieniu.
    No właśnie to jest najbliższa klinika w Bydgoszczy jest druga brak miejsc poznań brak miejsc W tej chwili to jest bardzo dużo osób bo program za rok się kończy i te wybory nasze . Miejmy nadzieje że zadzwonią wcześniej . Czyli wychodzi na to że kliniki że tak ujmę nazbierają osoby a potem hurtem bo sie opłaca. Nam lekarz powiedział że gdybyśmy w kwietniu nie przyszli na tą 1 wizytę to nas by już nie zakwalifikował z powodu braku miejsc . A ze byliśmy i kwalifikowaliśmy sie a kazano nam kilka dodatkowych badań zrobić to sie przesunęło bo za genetyka sporo się czeka .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Tweety mieszkam w Kato ale leczę się w Krakowie. W której klinice podchodzisz i na czym to polegało że tragicznie przeszłaś punkcję...?

Mialam straszne bole oddychac nie moglam itd koszmar - maz byl przerazony pierwszym dniem po:(
    Magdab w parens bylam teraz bedzie macierzystwo bo w parens kasa sie skonczyla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:59

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze jak juz wdrożyli w życie ivf to juz nam go nie odbierze nawet prezydent. Świat idzie do przodu, a nie wstecz. Wiec spokojnie. Moze zabiorą refundacje. Ale myśle ze duzo ludzi zaprotestuje, będziemy pisać petycje itd i jak Bedzie chciał zachować swój stołek to bedzie sie bal zrobic na przekór.
    Bądźmy dobrej myśli Bo zwariujemy.

Wika! lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tweety ja jestem przed drugą stymulacją w Krakowie. Punkcję wspominam bardzo dobrze. niestety nie mam mrozaczków. Tym razem protokół długi. Jestem na antykach. Pozdrawiam

Masz po lekach jakies problemy? Dretwienia plamki przed oczami itd?

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to hak w czwartek transfer to zjeść już dzisiaj ananasa ??

Mała Mi
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem możesz :)
    Tylko pamietaj, żeby jesc twardy środek, a nie tylko to mięciutkie ;)

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    Masz po lekach jakies problemy? Dretwienia plamki przed oczami itd?
    Były takie dni kiedy nie czułam się najlepiej, jakby się woda we mnie zatrzymała i zaraz miałabym pęknąć. Napięte uda, piersi i coś jakby "ciśnienie" w oczach. Do tego byłam momentami bardzo rozdrażniona, dopadała mnie taka furia i panika, że nie byłam w stanie pracować. Nie wiem czy to nie Estrofem ... Ale to były tylko chwile, zresztą po takich dawkach hormonów ciężko chyba o brak jakichkolwiek dolegliwości. Odkreslałam dzień za dniem i oby do przodu. Przeżyłam :) jestem pewna, że będzie dobrze i tym razem. Zniosę dzielnie wszelkie niedogodności :) a co do narkozy to bałam sie panicznie przed laparoskopią ale dostosowałam sie do reguł i nie było najmniejszych problemów po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy IVF z krotkim protokolem przed jest tansze niz IVF z dlugim protokolem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.invitro.gov.pl/news/27
    Lista klinik, które mają jeszcze wolne miejsca.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Były takie dni kiedy nie czułam się najlepiej, jakby się woda we mnie zatrzymała i zaraz miałabym pęknąć. Napięte uda, piersi i coś jakby "ciśnienie" w oczach. Do tego byłam momentami bardzo rozdrażniona, dopadała mnie taka furia i panika, że nie byłam w stanie pracować. Nie wiem czy to nie Estrofem ... Ale to były tylko chwile, zresztą po takich dawkach hormonów ciężko chyba o brak jakichkolwiek dolegliwości. Odkreslałam dzień za dniem i oby do przodu. Przeżyłam :) jestem pewna, że będzie dobrze i tym razem. Zniosę dzielnie wszelkie niedogodności :) a co do narkozy to bałam sie panicznie przed laparoskopią ale dostosowałam sie do reguł i nie było najmniejszych problemów po.

Laparo zniosla dobrze, ale punkcje tragicznie tak mnie bolalo wszystko - mialam 14 komorek i jestem genetycznoe szczuplutka osoba moze to dlatego?
    Bralas jakies leki zeby przetrwac te objawy nacodzien po hormonach? W jakoej klinice bedziesz teraz?
    Pozdrawiam i dzieki za porady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    czy IVF z krotkim protokolem przed jest tansze niz IVF z dlugim protokolem ?

Ciezko mi powiedziec
    Moge tylko powiedziec ile ja wydalam w krotkim
    wyszlo mnie 1100 zl na leki do stymulacji a po punkcji bez zmiany lutinusa na luteine 1280 , po zmianie 860

‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ