X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko dziewczeta. Jaki moze byc maksymalny wynik progesteronu przy stymulcji zeby transfer sie odbyl ?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które brały relanium przed transferem? Ile go brałyście i jak się czułyście po nim? Dostałam recepte na ten specyfik, ale zastanawiam się czy warto go sobie serwować.

Ja biorę relanium, zaczęłam brać 2 h przed transferem i mam dalej łykać po 1 przez 2 dni. Jest mi po nim błogo i wesoło ale najważniejsze, że nie mam skurczy. Wiesz-coś za coś :)

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Ja tez od malego chce urodzic bliźniaki :) moze przy ivf sie uda:)
    Powodzenia w procedurze

kiedy masz transfer? bo widzę że też w czerwcu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jestem otwarta na trójkę :-)

Chociaż wiadomo, ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka... a ja nie mogę urlopu, chcę pracować.

A poza tym po tym "poronieniu" zupełnie mi się percepcja zmieniła. Myślałam, że jeśli już jestem tak poprzekręcana hormonalnie i nie mogę zająć w ciążę, to nie jest aż tak źle, że mam też problem z jej utrzymaniem... i wszystko będzie dopilnowane... Ale jednak d.. na całej linii :-( Tak więc osobiście wolę aby transfer się nie udał, aniżeli mam stracić ciążę :-( A jeśli miałoby to się stać późno to już w ogóle ...Ale nie można tak myśleć.

Niecierpliwię się już na wizytę :-) Jeszcze dwa tygodnia. I pozostał nam jeszcze z mężem z badań jeden wymaz do zrobienia - chyba castignus (czy jakoś tak).

Dobrego dnia!

Antonelka lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny relanium wam lekarz zapisał czy same od siebie ?? Bo ja mam jutro transfer ale relanium nie mam zapisane .

Mała Mi
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Dziewczyny relanium wam lekarz zapisał czy same od siebie ?? Bo ja mam jutro transfer ale relanium nie mam zapisane .

W Provicie nie chca pisac. Nawet kiedys wyraznie poprosilam lekarza i sie nie zgodzil. Powiedzial, ze nie widzi potrzeby takiej, bo daja przed transferem zastrzyk rozkurczowy, a na nerwy meliska. A uwierz mi wynegocjowac potrafie duzo, na to sie nie zgodzil...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:

Mi lekarka sama zaproponowała, nie musiałam prosić.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo relanium nie jest tak na prawdę potrzebne do transferu :). Jego wpływ farmakologiczny na skurcze macicy jest niewielki (ale jest) natomiast świetnie (czasem za bardzo) rozluźnia psychikę :). Na mnie relanium absolutnie nie podziałało, jedyny efekt to taki, że byłam bardziej śpiąca (ale na takich końskich dawkach progesteronu każdy by był). Także niech te które nie dostały absolutnie się nie martwią (wystarczy no-spa i magnez) a te co dostały łykają tylko i wyłącznie zaleconą dawkę :) (nic na własną rękę)

Moniaa, Mimbla, Viki26 lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Tweety
    Powiem Ci że czułam się kiepsko,słaba,obolała..wzięłam L4 od punkcji aż do bety pierwszej.skóra mi schodzila z całego ciała i przybralam prawie 5kg ..
    Dasz radę!musisz☺trzymam kciuki za Ciebie i za nas wszystkie.

iga 79 a długo dochodziłaś do siebie? ja jestem 3 miesiące po wszystkim i do dziś odczuwam skutki tych leków...coraz rzadziej ale jednak, a za miesiąc wszystko od nowa zaczne..
    oby tym razem było lżej

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tea, snilas mi sie dzis ;) Ty, ja i slodki kubeczek do badania glukozy... ;) blehhhh ale jako calosc sen rak i nog nie mial, jakis wycinek pamietam tylko :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dają zastrzyk w pupę ?? Taki przeciw skurczom ???

Mała Mi
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Melduje się z rana. Leże sobie w lozeczku,żeby moje dwie kropki miały dobre warunki do zadomówienia się

Antonelka, czarownica_tea, Konwalia, justa1234, Wika!, MałaMi83, Idgie, kkisia, renieczka, Beata.D, Viki26, Asiula86, asieńka lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 trzymam kciuki kochana :) będzie dobrze .. :)

Madzia82 lubi tę wiadomość

Mała Mi
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys dobrze, ze lezysz, niech maluszki sie wgryzaja i zostana u mamusi na 9 miesiecy :-) Dzien dobry dziewczynki, ja dopiero w pt na usg, ale jestem na pierwszym od 10 lat l4(na cale 9 miesiecy ) i nie wiem, co mam ze soba robic poki co ;-)

daynerys, Madzia82, czarownica_tea, Konwalia, justa1234, Wika!, iga 79, Idgie, kkisia, renieczka, tulipanna, Beata.D, Viki26, Asiula86, asieńka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    ja też mam zapisany na dzień transferu i dwa dni po

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Shooa mam 4 zarodki. I jutro transfer jednego. Nawet jakby lekarz upierał się nad dwoma, ja biorę jednego.

Fajnie, masz szybko transfer. Powodzenia, niech się fasolka zadomowi na stałe!
    Ja żyję w stresie do soboty, czy zadzwonią czy nie. Jak bym miała wybór to bym chyba chciała transfer dwu albo trzydniowych zarodków, ale (nie)stety w invikcie tylko blastki.

• daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek długo bylas na wolnym po transferze?

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to jutro razem transferujemy. .. ja o 9 mam być w klinice.

Kava, Selena lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli to do mnie to ja mam dziś o 15.30 transfer. Poproszę mocne kciuki.
    Shooa ja bym wolała podaną mieć blastocystę.
    Mi relanium przepisał mój zwykły gin.

Antonelka, Konwalia, Tosia 1981, justa1234, Moniaa, duza, MałaMi83, Elmirka, Selena, kkisia, gretka, renieczka, Beata.D, Asiula86 lubią tę wiadomość

• daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Jeżeli to do mnie to ja mam dziś o 15.30 transfer. Poproszę mocne kciuki.
    Shooa ja bym wolała podaną mieć blastocystę.
    Mi relanium przepisał mój zwykły gin.

Madzia82 trzymam kciuki

34bwe6hhd9swf05a.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ