IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia82 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które brały relanium przed transferem? Ile go brałyście i jak się czułyście po nim? Dostałam recepte na ten specyfik, ale zastanawiam się czy warto go sobie serwować.
Ja biorę relanium, zaczęłam brać 2 h przed transferem i mam dalej łykać po 1 przez 2 dni. Jest mi po nim błogo i wesoło ale najważniejsze, że nie mam skurczy. Wiesz-coś za cośAngelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNawet jestem otwarta na trójkę
Chociaż wiadomo, ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka... a ja nie mogę urlopu, chcę pracować.
A poza tym po tym "poronieniu" zupełnie mi się percepcja zmieniła. Myślałam, że jeśli już jestem tak poprzekręcana hormonalnie i nie mogę zająć w ciążę, to nie jest aż tak źle, że mam też problem z jej utrzymaniem... i wszystko będzie dopilnowane... Ale jednak d.. na całej liniiTak więc osobiście wolę aby transfer się nie udał, aniżeli mam stracić ciążę
A jeśli miałoby to się stać późno to już w ogóle ...Ale nie można tak myśleć.
Niecierpliwię się już na wizytęJeszcze dwa tygodnia. I pozostał nam jeszcze z mężem z badań jeden wymaz do zrobienia - chyba castignus (czy jakoś tak).
Dobrego dnia!Antonelka lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 1 wrote:Dziewczyny relanium wam lekarz zapisał czy same od siebie ?? Bo ja mam jutro transfer ale relanium nie mam zapisane .
W Provicie nie chca pisac. Nawet kiedys wyraznie poprosilam lekarza i sie nie zgodzil. Powiedzial, ze nie widzi potrzeby takiej, bo daja przed transferem zastrzyk rozkurczowy, a na nerwy meliska. A uwierz mi wynegocjowac potrafie duzo, na to sie nie zgodzil... -
Mała Mi 1 wrote:Dziewczyny relanium wam lekarz zapisał czy same od siebie ?? Bo ja mam jutro transfer ale relanium nie mam zapisane .
Mi lekarka sama zaproponowała, nie musiałam prosić.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Bo relanium nie jest tak na prawdę potrzebne do transferu
. Jego wpływ farmakologiczny na skurcze macicy jest niewielki (ale jest) natomiast świetnie (czasem za bardzo) rozluźnia psychikę
. Na mnie relanium absolutnie nie podziałało, jedyny efekt to taki, że byłam bardziej śpiąca (ale na takich końskich dawkach progesteronu każdy by był). Także niech te które nie dostały absolutnie się nie martwią (wystarczy no-spa i magnez) a te co dostały łykają tylko i wyłącznie zaleconą dawkę
(nic na własną rękę)
Moniaa, Mimbla, Viki26 lubią tę wiadomość
-
iga 79 wrote:Tweety
Powiem Ci że czułam się kiepsko,słaba,obolała..wzięłam L4 od punkcji aż do bety pierwszej.skóra mi schodzila z całego ciała i przybralam prawie 5kg ..
Dasz radę!musisz☺trzymam kciuki za Ciebie i za nas wszystkie.
iga 79 a długo dochodziłaś do siebie? ja jestem 3 miesiące po wszystkim i do dziś odczuwam skutki tych leków...coraz rzadziej ale jednak, a za miesiąc wszystko od nowa zaczne..
oby tym razem było lżejendometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Cześć dziewczynki! Melduje się z rana. Leże sobie w lozeczku,żeby moje dwie kropki miały dobre warunki do zadomówienia się
Antonelka, czarownica_tea, Konwalia, justa1234, Wika!, MałaMi83, Idgie, kkisia, renieczka, Beata.D, Viki26, Asiula86, asieńka lubią tę wiadomość
-
daynerys dobrze, ze lezysz, niech maluszki sie wgryzaja i zostana u mamusi na 9 miesiecy
Dzien dobry dziewczynki, ja dopiero w pt na usg, ale jestem na pierwszym od 10 lat l4(na cale 9 miesiecy ) i nie wiem, co mam ze soba robic poki co
daynerys, Madzia82, czarownica_tea, Konwalia, justa1234, Wika!, iga 79, Idgie, kkisia, renieczka, tulipanna, Beata.D, Viki26, Asiula86, asieńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia82 wrote:Shooa mam 4 zarodki. I jutro transfer jednego. Nawet jakby lekarz upierał się nad dwoma, ja biorę jednego.
Fajnie, masz szybko transfer. Powodzenia, niech się fasolka zadomowi na stałe!
Ja żyję w stresie do soboty, czy zadzwonią czy nie. Jak bym miała wybór to bym chyba chciała transfer dwu albo trzydniowych zarodków, ale (nie)stety w invikcie tylko blastki. -
Jeżeli to do mnie to ja mam dziś o 15.30 transfer. Poproszę mocne kciuki.
Shooa ja bym wolała podaną mieć blastocystę.
Mi relanium przepisał mój zwykły gin.Antonelka, Konwalia, Tosia 1981, justa1234, Moniaa, duza, MałaMi83, Elmirka, Selena, kkisia, gretka, renieczka, Beata.D, Asiula86 lubią tę wiadomość