IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia82 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które brały relanium przed transferem? Ile go brałyście i jak się czułyście po nim? Dostałam recepte na ten specyfik, ale zastanawiam się czy warto go sobie serwować.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Anatolka wrote:W Provicie nie chca pisac. Nawet kiedys wyraznie poprosilam lekarza i sie nie zgodzil. Powiedzial, ze nie widzi potrzeby takiej, bo daja przed transferem zastrzyk rozkurczowy, a na nerwy meliska. A uwierz mi wynegocjowac potrafie duzo, na to sie nie zgodzil...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Tweety wrote:co myślicie dziewczyny o akupunkturze?
mój gin powiedział, że nie zaszkodzi. byłam na razie na 1 zabiegu - lekarz powiedział mi, że mam za niską temperaturę w macicy i dlatego blokuje to moje zajście. Kazał odstawić mleko krowie, banany i herbatę zieloną, no i przychodzić na zabiegi - w piątek 2 zabieg. Od lipca jeśli badania wyjdą oki zaczne drogę do 2 podejscia iVFMimbla, tulipanna, Viki26 lubią tę wiadomość
08.09 - transfer
-
Hej,
Ja juz w domciu. Nie bylo tak strasznie, troche mnie tam wszystko pobolewa, ale jest ok.
Pobrali 7 komorek. Teraz czekam na telefon, jak sie maluchy rozwijaja.
Dobrze, ze jeszcze jestem troszke przymulona, to sie az tak bardzo nie denerwujeAntonelka, kkisia, Mimbla, Konwalia, mysza89, Wika!, justa1234, shooa, Elmirka, Tosia 1981, Madzia82, kmb, duza, renieczka, margo001, czarownica_tea, MałaMi83, Beata.D, Różyczka, aszka, Asiula86, Viki26 lubią tę wiadomość
08.09 - transfer
-
Idgie - trzyma kciuki!!
zrobił mi oględziny calego ciała rozmawiał o objawach jakie różne mam np zimne stopy, skrzepy w krwi podczas miesiączki itd i postawił taką diagnozę i potem nakłuwał igłami - przyznam, że po zabiegu 1 raz miałam tak mało bolący okres, w piątek idę znowu - do Krakowa jeżdżę. Znajomi tam chodzili i mają teraz dzidziusia - może mi pomoże przy in vitro też...Idgie, Viki26 lubią tę wiadomość
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Ja co prawda nie wiem jak będzie po relanium, ale będąc w ciąży miałam okazje zażyć 1tab hydroksyzyny. Spałam jak dziecko. Nawet jak dziewczyny próbowały mnie obudzić, to nie miałam siły powiek podnieść. W sumie po tej 1 tableteczce spałam jakieś 14godz.
-
Madzia82 wrote:Ja co prawda nie wiem jak będzie po relanium, ale będąc w ciąży miałam okazje zażyć 1tab hydroksyzyny. Spałam jak dziecko. Nawet jak dziewczyny próbowały mnie obudzić, to nie miałam siły powiek podnieść. W sumie po tej 1 tableteczce spałam jakieś 14godz.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Idgie poprostu polecany lekarz od akupunktury, ma dobre opinie poszłam,że mam endometrioze i nie mogę zajść w ciążę. teraz będzie mnie nakłuwał własnie pod tym względem.
Mimbla spróbować nie zaszkodzi - znajomi starali się 2 lata, potem trafili na akupunkture i teraz mają córeczkęmój gin mówił, że na pewno mi to nie zaszkodzi więc warto próbować.
Elmirka, Konwalia lubią tę wiadomość
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
daynerys wrote:Czy Wy tez po transferze odczuwacie takie ciągnięcie w dole brzucha?
mam nadzieje ze nie zaszkodzi w zagnieżdżaniu.
-
odnosnie akupunktury przed na stronce gyncentrum tak pisza:
http://www.gyncentrum.pl/diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/in-vitro-ivf-isci-imsi.html
"Zabiegi poprzedzamy akupunkturą, która korzystnie wpływa na samopoczucie pacjentki oraz na przepływ krwi w ściance macicy, co zwiększa skuteczność zabiegu."Viki26 lubi tę wiadomość
gretka -
monik wrote:Witajcie
Czy ktoś może mi opisać jak wygląda cykl sztuczny przygotowujący do krio???
ja miałam brać od 2dc estrofem i encorton w 9-10dc usg i wyznaczenie transferu jeśli endo było dobre, jak jeszcze było za małe to po dwóch dniach kolejne usg -
monik wrote:Witajcie
Czy ktoś może mi opisać jak wygląda cykl sztuczny przygotowujący do krio???
Sysiaaa co tam u Ciebie??
Ja przygotowuje sie do crio. Od 3 dnia cyklu przyjmuje estrofem i kwas foliowy. Dzisiaj jest 12 dzien cyklu. Rano zrobilam badania na progesteron i estradiol. Wieczorem wizyta i bede wiedziala co i jak.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
gretka wrote:odnosnie akupunktury przed na stronce gyncentrum tak pisza:
http://www.gyncentrum.pl/diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/in-vitro-ivf-isci-imsi.html
"Zabiegi poprzedzamy akupunkturą, która korzystnie wpływa na samopoczucie pacjentki oraz na przepływ krwi w ściance macicy, co zwiększa skuteczność zabiegu."
O, to dla mnie. Ja mam kiepskie przeplywy. Na usg dopplera mi to wyszlo.
Przed chwila mi znajoma napisala, co stara sie od 5 lat i miala kilka poronien 5-6 tydz, ze teraz jest juz w 11 tyg i chodzi na akupunkture od jakiegos czasu. Moze cos w tym jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 15:44
Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość
08.09 - transfer