X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Powodzenia w transferach.
    Liczę, że za miesiąc będę na tym samym etapie :-)

A na jakim etapie teraz jesteś?

jigt0hs.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które brały relanium przed transferem? Ile go brałyście i jak się czułyście po nim? Dostałam recepte na ten specyfik, ale zastanawiam się czy warto go sobie serwować.
    Ja wczoraj dostałam Hydroksyzyne ale jeszcze nie próbowałam, zostawię na cięższy okres pewnie przed punkcją ;)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    W Provicie nie chca pisac. Nawet kiedys wyraznie poprosilam lekarza i sie nie zgodzil. Powiedzial, ze nie widzi potrzeby takiej, bo daja przed transferem zastrzyk rozkurczowy, a na nerwy meliska. A uwierz mi wynegocjowac potrafie duzo, na to sie nie zgodzil...
    U mnie też dr zdziwiła się jak poprosiłam o coś na uspokojenie, ale powiedziałam że przy pierwszym podejściu miałam stresa i przepisała...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    co myślicie dziewczyny o akupunkturze?
    mój gin powiedział, że nie zaszkodzi. byłam na razie na 1 zabiegu - lekarz powiedział mi, że mam za niską temperaturę w macicy i dlatego blokuje to moje zajście. Kazał odstawić mleko krowie, banany i herbatę zieloną, no i przychodzić na zabiegi - w piątek 2 zabieg. Od lipca jeśli badania wyjdą oki zaczne drogę do 2 podejscia iVF
    A jak sie bada temp w macicy?

Mimbla, tulipanna, Viki26 lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja juz w domciu. Nie bylo tak strasznie, troche mnie tam wszystko pobolewa, ale jest ok.
    Pobrali 7 komorek. Teraz czekam na telefon, jak sie maluchy rozwijaja.
    Dobrze, ze jeszcze jestem troszke przymulona, to sie az tak bardzo nie denerwuje ;)

Antonelka, kkisia, Mimbla, Konwalia, mysza89, Wika!, justa1234, shooa, Elmirka, Tosia 1981, Madzia82, kmb, duza, renieczka, margo001, czarownica_tea, MałaMi83, Beata.D, Różyczka, aszka, Asiula86, Viki26 lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie - trzyma kciuki!!
    zrobił mi oględziny calego ciała rozmawiał o objawach jakie różne mam np zimne stopy, skrzepy w krwi podczas miesiączki itd i postawił taką diagnozę i potem nakłuwał igłami - przyznam, że po zabiegu 1 raz miałam tak mało bolący okres, w piątek idę znowu - do Krakowa jeżdżę. Znajomi tam chodzili i mają teraz dzidziusia - może mi pomoże przy in vitro też...

Idgie, Viki26 lubią tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ja tez mam zimne stopy, czasami az mnie bolą z zimna.
    To jakas specjalistyczna akupunktura jest? Jakas "plodnosciowa"?

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie wiem jak będzie po relanium, ale będąc w ciąży miałam okazje zażyć 1tab hydroksyzyny. Spałam jak dziecko. Nawet jak dziewczyny próbowały mnie obudzić, to nie miałam siły powiek podnieść. W sumie po tej 1 tableteczce spałam jakieś 14godz.

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ja co prawda nie wiem jak będzie po relanium, ale będąc w ciąży miałam okazje zażyć 1tab hydroksyzyny. Spałam jak dziecko. Nawet jak dziewczyny próbowały mnie obudzić, to nie miałam siły powiek podnieść. W sumie po tej 1 tableteczce spałam jakieś 14godz.
    No to pięknie aż strach brać... :/

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zimnych stóp jak ta akupunktura wyleczy to oczywiście, dobrze aczkolwiek czy to na płodność ("temp. macicy"?) pomoże to już insza rzecz.

Kava lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie poprostu polecany lekarz od akupunktury, ma dobre opinie poszłam,że mam endometrioze i nie mogę zajść w ciążę. teraz będzie mnie nakłuwał własnie pod tym względem.
    Mimbla spróbować nie zaszkodzi - znajomi starali się 2 lata, potem trafili na akupunkture i teraz mają córeczkę:) mój gin mówił, że na pewno mi to nie zaszkodzi więc warto próbować.

Elmirka, Konwalia lubią tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez po transferze odczuwacie takie ciągnięcie w dole brzucha?

34bwe6hhd9swf05a.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    O kurcze, ja tez mam zimne stopy, czasami az mnie bolą z zimna.
    To jakas specjalistyczna akupunktura jest? Jakas "plodnosciowa"?
    Tez mam zimne stopy i dłonie. Moze to jakis związek ma.

• monik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Czy ktoś może mi opisać jak wygląda cykl sztuczny przygotowujący do krio???

Sysiaaa co tam u Ciebie??

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    Czy Wy tez po transferze odczuwacie takie ciągnięcie w dole brzucha?
    Tak miałam ok 3 dni. Dzis jest 4 dpt i kompletnie nic nie czuje. Oprócz gardła które mam piekielnie czerwone i standardowo ropę :/ mam nadzieje ze nie zaszkodzi w zagnieżdżaniu.

• gretka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie akupunktury przed na stronce gyncentrum tak pisza:

http://www.gyncentrum.pl/diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/in-vitro-ivf-isci-imsi.html

"Zabiegi poprzedzamy akupunkturą, która korzystnie wpływa na samopoczucie pacjentki oraz na przepływ krwi w ściance macicy, co zwiększa skuteczność zabiegu."

Viki26 lubi tę wiadomość

gretka
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutinus na Emili Plater w aptece Invicty po 109zl.

Moniaa, duza lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Witajcie

ja miałam brać od 2dc estrofem i encorton w 9-10dc usg i wyznaczenie transferu jeśli endo było dobre, jak jeszcze było za małe to po dwóch dniach kolejne usg :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Witajcie

Sysiaaa co tam u Ciebie??

Ja przygotowuje sie do crio. Od 3 dnia cyklu przyjmuje estrofem i kwas foliowy. Dzisiaj jest 12 dzien cyklu. Rano zrobilam badania na progesteron i estradiol. Wieczorem wizyta i bede wiedziala co i jak.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    odnosnie akupunktury przed na stronce gyncentrum tak pisza:

http://www.gyncentrum.pl/diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/in-vitro-ivf-isci-imsi.html

"Zabiegi poprzedzamy akupunkturą, która korzystnie wpływa na samopoczucie pacjentki oraz na przepływ krwi w ściance macicy, co zwiększa skuteczność zabiegu."

O, to dla mnie. Ja mam kiepskie przeplywy. Na usg dopplera mi to wyszlo.

Przed chwila mi znajoma napisala, co stara sie od 5 lat i miala kilka poronien 5-6 tydz, ze teraz jest juz w 11 tyg i chodzi na akupunkture od jakiegos czasu. Moze cos w tym jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 15:44

Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ