IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam kochane, że ja mam tzw słabe krążenie od dzieciństwa, najlepiej pomaga chodzenie, ruch, trochę ćwiczeń... Nikt mi igieł nie zalecał. Również mężowi na słabe plemniki też nie zalecali wkłuwania, nie bardzo to sobie wyobrażam....
Jak ktoś się chce kłuć to oczywiście niech to robi, ale moim zdaniem to kwestia wiary. Wiara jak wiemy czyni cuda.
Podobno na zdrowie też wychodzi szklanka przegotowanej wody wypita tuż po przebudzeniu się....a druga szklanka takiej wody wypita przed snem to już gwarantuje że dożyje 100 lattulipanna lubi tę wiadomość
-
A miała któraś z Was taką sytuacje że po cyklu ze stymulacją,kolejne cykle były totalnie rozregulowane???
U mnie nie doszło do crio na cyklu naturalnym bo prawdopodobnie jest bezowulacyjny a mam ze 4 malutkie pęcherzykiw 13dc a zawsze na naturalnym cyklu rósł mi tylko jeden i był gotowy do pęknięcia. Dodam że nie mam pco.A i cykle mi sie skróciły o dwa dniWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 16:13
-
monik wrote:Witajcie
Czy ktoś może mi opisać jak wygląda cykl sztuczny przygotowujący do krio???
Sysiaaa co tam u Ciebie??
Na początku cyklu przed krio dostałam diphereline, od 14 dc dostałam estrofem i luteinę. Od 17 dc doszedł fragmin.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
roletka wrote:ja miałam brać od 2dc estrofem i encorton w 9-10dc usg i wyznaczenie transferu jeśli endo było dobre, jak jeszcze było za małe to po dwóch dniach kolejne usg
A klinika daje coś na poprawę endo??? a jak endo nie urośnie to co wtedy??? kolejny cykl?? -
nick nieaktualny
-
ja byłam na sztucznym cyklu czyli na estrofemie on chyba wspomaga endo nie wiem czy coś podaje się w cyklach naturalnych, jak miałam endo 8,5mm to dr kazał przyjść za dwa dni jeszcze raz i powiedział że jak endo będzie ponad 9,5mm to będzie crio, po dwóch dniach moje endo miało 10,3mm
-
Anatolka wrote:Estrofem wspomaga endometrium. Rzadko sie zdarza, ze z lekiem nie urosnie odpowiednio.
ooo dziekuje Anatolkotroche mnie uspokoiłaś tym
A estrofem wtedy bierze sie do ustnie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:37
-
nick nieaktualny
-
Babka w aptece invikty tez byla zdziwiona, gdy zaczynala tam prace. Wczesniej nie slyszala o dowcipnym estrofenie. No ale ponoc lepiej sie wchlania.
Ja mam estrofem 3x1 i tak samo lutinus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 18:03
08.09 - transfer
-
Jestem po transferze. Lekarz stwierdził, że zarodek pierwszej klasy. I zostawiłam w klinice nie 3 a 4 zarodki do dalszej hodowli.
Beata.D, Moniaa, kkisia, iga 79, Idgie, duza, Tosia 1981, shooa, Kava, Asiula86, justa1234, Konwalia, Elmirka, Viki26, Mimbla, MałaMi83 lubią tę wiadomość