X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa powiedzcie mi po transferze trzeba leżeć ?? Moja znajoma funkcjonowala normalniejakk dotychczas i ma piękną córkę . Co sądzicie o tym leżeniu ?

Mała Mi
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice po transferze kazali mi leżeć 25min. Niby należy prowadzić oszczędzający tryb życia, ale to nie oznacza, że trzeba leżeć. Ja mam roczniaka w domu, więc na pewno nie poleże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    W klinice po transferze kazali mi leżeć 25min. Niby należy prowadzić oszczędzający tryb życia, ale to nie oznacza, że trzeba leżeć. Ja mam roczniaka w domu, więc na pewno nie poleże.

Masz dzieciątko? Również z IVF?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym progesteronem?
    Na sali dzis lezala ze mna dziewczyna z progesteronem ok. 3 i przelozyli jej z tego wzgledu transfer na za miesiac.
    Mi dzis pobrali krew. Wlasnie zobaczylam, ze jest 3,39 (w pon byl 0,7), a jeszcze sie lutinusem faszeruje. No to jak to jest? Ma byc niski czy to nie ma znaczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 18:40

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Masz dzieciątko? Również z IVF?

Tak. Mały jest z ISCI.

Idgie, MałaMi83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że boję się tej klasyfikacji na IVF i ogólnie przeraża mnie, że lekarz jakoś tak szybko działa... czasem mam wrażenie, że nie doczytuje, a ja muszę nad wszystkim mieć kontrolę...To chciałabym się Was zapytać, jak wygląda przygotowanie do punkcji.
    Czy najpierw jest USG, które już wskazuje co jest w środku? Jest wcześniej jakieś przypuszczenie ile da się wyciągnąć?
    Mój koszmar senny jest taki, że nie dostanę nic na stymulację... uśpią mnie i w środku nic nie znajdą... przez moje poprzekręcane hormony :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam napisać tej klasyfikacji na IVM... :-)

• Idgie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Tak. Mały jest z ISCI.
    Myslalam, ze rzadowka jest tylko dla bezdzietnych.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Tak. Mały jest z ISCI.

To szybko zdecydowałaś się na kolejne :-)
    Super !!

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Myslalam, ze rzadowka jest tylko dla bezdzietnych.

Nie to rządówka jest dla tych, którzy mają kwalifikację - inaczej osoby, które nie chcą same płacić mogłyby mieć jedno dziecko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dopytam, czy któraś z Was leczy się w Invimedzie u dr. R?

Nie jest to typ lekarza, którego potrzebuję. Mój profesorek to był zupełnie inny typ... spokojna rozmowa, wyjaśnienia, wizyta ok 30 min... Mam nadzieję, że wrócę do niego zaciążona...

• Wika! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was brała jakieś leki dodatkowo podczas stymulacji? Polecacie coś?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Jeszcze dopytam, czy któraś z Was leczy się w Invimedzie u dr. R?

Nie jest to typ lekarza, którego potrzebuję. Mój profesorek to był zupełnie inny typ... spokojna rozmowa, wyjaśnienia, wizyta ok 30 min... Mam nadzieję, że wrócę do niego zaciążona...
    Ja ucieklam z Invimedu do Invikty, poznalam D,K,R. Zupelnie inne podejscie do pacjenta.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apdejt. Z 7 pobranych komorek 6 jest dojrzalych. Jutro sie dowiem, czy cos sie zaplodnilo.

kmb, shooa, Wika!, klara_bella, Asiula86, justa1234, Viki26, MałaMi83, Selena lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie, super, trzymam kciuki za maluszki :-)

Idgie, Wika! lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    co myślicie dziewczyny o akupunkturze?
    mój gin powiedział, że nie zaszkodzi. byłam na razie na 1 zabiegu - lekarz powiedział mi, że mam za niską temperaturę w macicy i dlatego blokuje to moje zajście. Kazał odstawić mleko krowie, banany i herbatę zieloną, no i przychodzić na zabiegi - w piątek 2 zabieg. Od lipca jeśli badania wyjdą oki zaczne drogę do 2 podejscia iVF
    Ja chodzę :)
    Ostatnio przeżyłam okres bez tabletek przeciwbólowych :) może to przypadek (pierwszy od kilku lat) a moze akupunktura ;)
    Skrzepów prawie w ogole nie mam ostatnio a przed aku dużo tego było...
    Wierzę, że pomoże :)

Viki26 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Jeszcze dopytam, czy któraś z Was leczy się w Invimedzie u dr. R.

Ja jestem jego pacjentką. Dla mnie liczy się jego wiedza i doświadczenie, a jak chce się czegoś dowiedzieć, to wprost pytam i zawsze udziela odpowiedzi. Ja jestem zadowolona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    opu a brałaś estrofem? bo może na nim byłoby grubsze

nie. Moze w piatek dostane ...

Zdziwiona jestem ze bierzencie estrofem od 2 dc, bo mi lek powiedziala ze nie mozna go brac od poczatku bo hamuje owulacje.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja chodzę :)
    Ostatnio przeżyłam okres bez tabletek przeciwbólowych :) może to przypadek (pierwszy od kilku lat) a moze akupunktura ;)
    Skrzepów prawie w ogole nie mam ostatnio a przed aku dużo tego było...
    Wierzę, że pomoże :)
    O widzisz czyli a noz nam pomoze :) warto probowac:)! Trzymam za nas kciuki:)!

Różyczka lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • roletka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu przy crio nie ma znaczenia czy jest owu czy nie jeśli jest to cykl sztuczny na estrofemnie, najważniejsze żeby endo było ładnie i w odpowiednim czasie transferować zarodek, chyba że na cyklu naturalnym to co innego bo wtedy owu musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:05

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ