X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa powiedzcie mi po transferze trzeba leżeć ?? Moja znajoma funkcjonowala normalniejakk dotychczas i ma piękną córkę . Co sądzicie o tym leżeniu ?

Mała Mi
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice po transferze kazali mi leżeć 25min. Niby należy prowadzić oszczędzający tryb życia, ale to nie oznacza, że trzeba leżeć. Ja mam roczniaka w domu, więc na pewno nie poleże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    W klinice po transferze kazali mi leżeć 25min. Niby należy prowadzić oszczędzający tryb życia, ale to nie oznacza, że trzeba leżeć. Ja mam roczniaka w domu, więc na pewno nie poleże.

Masz dzieciątko? Również z IVF?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym progesteronem?
    Na sali dzis lezala ze mna dziewczyna z progesteronem ok. 3 i przelozyli jej z tego wzgledu transfer na za miesiac.
    Mi dzis pobrali krew. Wlasnie zobaczylam, ze jest 3,39 (w pon byl 0,7), a jeszcze sie lutinusem faszeruje. No to jak to jest? Ma byc niski czy to nie ma znaczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 18:40

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Masz dzieciątko? Również z IVF?

Tak. Mały jest z ISCI.

Idgie, MałaMi83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że boję się tej klasyfikacji na IVF i ogólnie przeraża mnie, że lekarz jakoś tak szybko działa... czasem mam wrażenie, że nie doczytuje, a ja muszę nad wszystkim mieć kontrolę...To chciałabym się Was zapytać, jak wygląda przygotowanie do punkcji.
    Czy najpierw jest USG, które już wskazuje co jest w środku? Jest wcześniej jakieś przypuszczenie ile da się wyciągnąć?
    Mój koszmar senny jest taki, że nie dostanę nic na stymulację... uśpią mnie i w środku nic nie znajdą... przez moje poprzekręcane hormony :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam napisać tej klasyfikacji na IVM... :-)

• Idgie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Tak. Mały jest z ISCI.
    Myslalam, ze rzadowka jest tylko dla bezdzietnych.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Tak. Mały jest z ISCI.

To szybko zdecydowałaś się na kolejne :-)
    Super !!

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Myslalam, ze rzadowka jest tylko dla bezdzietnych.

Nie to rządówka jest dla tych, którzy mają kwalifikację - inaczej osoby, które nie chcą same płacić mogłyby mieć jedno dziecko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dopytam, czy któraś z Was leczy się w Invimedzie u dr. R?

Nie jest to typ lekarza, którego potrzebuję. Mój profesorek to był zupełnie inny typ... spokojna rozmowa, wyjaśnienia, wizyta ok 30 min... Mam nadzieję, że wrócę do niego zaciążona...

• Wika! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was brała jakieś leki dodatkowo podczas stymulacji? Polecacie coś?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Jeszcze dopytam, czy któraś z Was leczy się w Invimedzie u dr. R?

Nie jest to typ lekarza, którego potrzebuję. Mój profesorek to był zupełnie inny typ... spokojna rozmowa, wyjaśnienia, wizyta ok 30 min... Mam nadzieję, że wrócę do niego zaciążona...
    Ja ucieklam z Invimedu do Invikty, poznalam D,K,R. Zupelnie inne podejscie do pacjenta.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apdejt. Z 7 pobranych komorek 6 jest dojrzalych. Jutro sie dowiem, czy cos sie zaplodnilo.

kmb, shooa, Wika!, klara_bella, Asiula86, justa1234, Viki26, MałaMi83, Selena lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie, super, trzymam kciuki za maluszki :-)

Idgie, Wika! lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    co myślicie dziewczyny o akupunkturze?
    mój gin powiedział, że nie zaszkodzi. byłam na razie na 1 zabiegu - lekarz powiedział mi, że mam za niską temperaturę w macicy i dlatego blokuje to moje zajście. Kazał odstawić mleko krowie, banany i herbatę zieloną, no i przychodzić na zabiegi - w piątek 2 zabieg. Od lipca jeśli badania wyjdą oki zaczne drogę do 2 podejscia iVF
    Ja chodzę :)
    Ostatnio przeżyłam okres bez tabletek przeciwbólowych :) może to przypadek (pierwszy od kilku lat) a moze akupunktura ;)
    Skrzepów prawie w ogole nie mam ostatnio a przed aku dużo tego było...
    Wierzę, że pomoże :)

Viki26 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Jeszcze dopytam, czy któraś z Was leczy się w Invimedzie u dr. R.

Ja jestem jego pacjentką. Dla mnie liczy się jego wiedza i doświadczenie, a jak chce się czegoś dowiedzieć, to wprost pytam i zawsze udziela odpowiedzi. Ja jestem zadowolona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    opu a brałaś estrofem? bo może na nim byłoby grubsze

nie. Moze w piatek dostane ...

Zdziwiona jestem ze bierzencie estrofem od 2 dc, bo mi lek powiedziala ze nie mozna go brac od poczatku bo hamuje owulacje.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja chodzę :)
    Ostatnio przeżyłam okres bez tabletek przeciwbólowych :) może to przypadek (pierwszy od kilku lat) a moze akupunktura ;)
    Skrzepów prawie w ogole nie mam ostatnio a przed aku dużo tego było...
    Wierzę, że pomoże :)
    O widzisz czyli a noz nam pomoze :) warto probowac:)! Trzymam za nas kciuki:)!

Różyczka lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • roletka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu przy crio nie ma znaczenia czy jest owu czy nie jeśli jest to cykl sztuczny na estrofemnie, najważniejsze żeby endo było ładnie i w odpowiednim czasie transferować zarodek, chyba że na cyklu naturalnym to co innego bo wtedy owu musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:05

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ